çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

bizde bebek odası takımını kızın ailesi alır o bakımdan sıkıntı yok zaten ailem hep destekçimiz. mutfak masrafımız hiç öyle çok olacağını sanmıyorum açıkçası. ne bilim gözümü korkuttun şuan

teşekkür ederim beni rahatlattın. bu kredi elbet bitecek. ama işte özel sektörde olmakta korkutuyor insanı. yine de korkunun ecele faydası yok. o çocuğu istiyorum :)

maşallah allah bağışlasın. güle güle oturun evinizde bu arada :)

geçinemeyecek kadar kötü durumda değilsiniz
ancak olur ya doktor özel bi test ister, bebek erken doğar, meme emmez, annenizin bi sıkıntısı olur bi süre bakamaz vs. böyle en ufak bir krizde gümlersiniz. (bebek doğacak, 4 aylıktan kreşe gidene kadar nereden baksanız 3 sene anneniz bakacak bu kadın hiç mi hasta olmayacak hiç mi bir sıkıntı olmayacak, bilemezsiniz ki)
o nedenle bence siz bir süre sanki bebek yarın geliyormuş gibi biraz birikim yapın. hem daha az gezmeye tozmaya alışın hem acil durumlar için elinizde bir fon olsun. bebeği daha sonra yapın 2 bilemediniz 3 sene kadar bir süre daha bekleyebilirsiniz 26 yaşındaymışsınız yaşınız geçmiyor.
ben memur çocuğuyum her zaman böyle acil şeyler için bir kenarda param olur değilse cesaret edemem. kafam böyle çalışıyor benim.

çok haklısınız. daha kötü şartlarda çocuk büyütenlerde var diyorum eşime ama önemli olan çocuğu büyütmek değil nasıl büyüttüğün diyor. bir şekilde üste çıkıyor. ben tüm masraflarımdan zaten şuanda da kısıyorum arkama para atayım diye ama pek mümkün olmuyor. inşallah herşeyin hayırlısını diliyorum

Yani göz korkutmak için demedim ama herşeyin de bi fiyatı var. Aylık bez alıyosun 50tl ıslak mendili 20tl. ne biliyim doktoru var ilacı var. Hepsini düşün.

geçinilir yahu... amaan yap sen bebişini.... ne yicek o kadar minnak bişi zaten :)

evet doğru söylüyorsun onu bende düşünüyorum annem nasıl bakacak sürekli. annemlerle bizim ev arasında en az bir saatlik yol var hatta trafikte 2 saati bile buluyor. üniversiteye başlayacak kardeşim ve bekar abimde var. hepsine yemek yayıp evi ile de ilgilenmesi lazm annemin. oturduğum mahallede tüm akrabalarım var hepsi çocuğa bakmaya hazır aslında ama ben tek kişi baksın ve kendi evinde bakılsın istiyorm doğrusu buymuş sanırım. açıkçası 2-3 sene beklesemde bir şey değişmicek böyle düşünüyorum

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Şimdiden kenara ufak tefek birikim atin.
Masraflarinizdan kısın, bebek gelince gezme tozma masraflarina zaten ara vereceksiniz ve o giderler bebege harcanacak. Allah yardımcınız olsun :)

Geçinirsiniz bence. Bebeğe de anne bakacak daha ne olsun. Bebiş büyüyüp masraflar artana kadar krediniz de biter. O zamana zaten kredi taksidi maaşınıza göre küçük bir miktar olur. Hayırlısı olsun inşallah :)

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Şimdiden kenara ufak tefek birikim atin.
Masraflarinizdan kısın, bebek gelince gezme tozma masraflarina zaten ara vereceksiniz ve o giderler bebege harcanacak. Allah yardımcınız olsun :)

çok çok teşekkür ederim :)

Valla eşim kaç para alıyor bilmiyorum ama çok daha az olduğu kesin. Öyle böyle yetiyor.

keşke gerçekten öyle olsa :) baksana herkes farklı bir şey söylüyor

maaşın iyi yaşın kaç bilmiyorum ama ömürler geçiyor... ben olsam dakka düşünmem şimdiye 3-4 yapmıştım... ayyy bi kocam bile yok :))) millet sokakta büyütüyo bebesini bişi olmaz hayatı erteleme mal mülk için....

Kendımızden ornek vereyım sonucu sız cıkarın
toplam gelir : 4500 tl.
ev kredisi : 1865 tl daha 9 yıl ödenecek..
faturalar (elektrık-su-doğalgaz-cep telleri) : 500 tl değişkenlik gösterebiliyor.
pazar alışverişi : 150 tl.
market alışverişi (deterjan,et ürünleri, kişisel bakım dahil değil ) :250 tl
eşimin oğlunun nafakası ve aylık harclık vs.. :500 tl
mobilya taksıtleri: 750 tl.
yol yemek masrafı : 300 tl.
bebek gelıyor hastane muayene ilaç vs... : 150 tl.
Kalan 35 tl ve bebeğimiz olacak.....
Ayrıca eşimin sigarası da var, tabı su var kı market ve faturalar kredı kartından odenıyor, her ay asgarı odenıp asgarı harcanıyor, arada artı avans lımıtı de devreye gırıyor.
Sosyal hayat pek yok sınema-tıyatro-dısarda yemek eglenmek vs.., pek ıstekte yok ev ortamını sevıyoruz ve doygunluk var ıkımızdede... Tatıle her sekılde butce ayarlıyoruz ama bu sene ara verdık bebek dogacagı ve kucuk olacagı ıcın , ama o konudada sanslıyız aılemın yazlıgı devremulku var oraya gıdıp denız-kum-gunes tadını alabılıyoruz hemde sıfır masraf yaparak ve aılemızle bırlıkte olarak...
Yanı bence beklemeyın, sızın elınıze parada kalıyormus, eee bebek dogunca çalışmaya devam edecekmısınız, bakacak ınsan da var beklemenın alemı yok...
not: benımde bebegıme aılem bakacak 1,5 yasına kadar falan... yaklasık 4-5 ay kadar ben ızınlı olacagım o ara kendım bakacagım zaten....sonra yanımıza gelıp bızımle yasayacaklar cunku farklı bır sehırde oturuyorlar...
sonrasında da krese verecegız ve kres masrafımızda olacak bugunku fıyatıyla 350-400 tl kadar (iş yerımın kresı oldugundan fıyat uygun)
durum bu

kendim gibi düşüneni buldum sonunda :) valla o kadar istiyorum ki anne olmayı inşallah Allah bana da nasip eder. yaşım 26 tam güzel yaş bence ya :)

woww sizin ki daha fenaymış :) bizde yazları benim ailemin yazlığına gideriz diyoruz böylece masraf olmaz. ama güzel olan senin iş yerinin kreşi var ve fiyatı uygun. bugün kreşler nerden baksan aylık 1.500 tl den başlıyor

ama fena gaza geldim şuan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…