- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.257
- 158
Bir an kendimi gördüm neredeyse gelirlerimiz aynı 2.200 kredi miz var 2 sene olcak inşallah 8 sene var bitmesine giderimiz hemen hemen aynı biz de ölüp bitiyoruz çocuk için ama 1,50-2 sene daha bekliycez neyin ne olacağı belli olmaz .Belki kötü bi gebelik yaşarım hiç kalkmamam gerekir ben hamileykende çalışmak iistiyorum çünkü .Geçinirsin ama zorlanarak bebek çok masraflı diye duydum hastanesi gıdası giyimi odası vs bence 1 sene daha bekleyin derim.Bu arada yaşlarımızda aynı:)merhaba hanımlar,
genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.
toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
5-6 bin yetmiyor mu ? Kusura bakmayın ama öyle bir yeterki benim esim 1900 maas alıyor 930 lira ev kredisi oduyoruz 150-160 civari dogalgaz geldi kışın elektrik 30-40 su da o civarda geliyor her hafta 50 lira pazar paramız markette harcanilan paraları saymiyorum bir de eşimin yol parası var 120 lira tutuyor benim mesleğim anaokul öğretmenliği ama çocuğum bir daha olmama şansı olduğu için 4 aylık evliyken çocuk yapmak zorunda kaldim. Ve günümüzde çoğu aile böyle geciniyor 5-6 bin maaş giren ev fazla değil Allah rizkini verdigine inanıyorum ve çok yanlış düşünüyorsunuz bunu da belirtmek istedim bende çalışıp evimize 4-5 bin girebilirdi ama biz çocuk tercih ettik ne kadar zorlansakta cocugumun olmamasindan daha kötü olamaz bunu hiç düşündünüz mü
Sonuçta çocuğunuz var dimi ? Günümüzde çoğu kişi zorlanıyor kimse dort dörtlük yasamiyor. Zaten kredi ve kredi kart borcu olmayan yok gunumuzde. Size bir soru sorucam cocuğunuzun hiç olmamasını mı tercih ederdiniz yoksa çocuğunuz olup kit kanaat da olsa geçinmeyi mi ? Konu sahibi gecinemiyoruz dememiş bundan da yakınmıyor herkesin durumu bir olmuyor benim demek istediğim bu... Allah kimseyi evlat kokusuna hasret birakmasin kit kanaat gecinmekten daha zor o çünküAh keşke her ay yaptığımız hesabı kitabı, attığımız kırk taklayı görebilseydiniz, o zaman "öyle bir yeter ki" demezdiniz. Bizim kredilerimiz ve diğer giderlerimiz sizinkinin 2-3 katı. Ki bunlar minimum ödemeler, kendimiz için harcadığımız ayda 200 lirayı geçmez bile. Maaşı ve çocuğu tamamen ayrı tutuyorum, geliri ne olursa olsun insanın, önceliği çocuk olmalı ve ne yapıp edip ona en iyi şekilde bakmalı. Ama dediğim gibi o hesap kitapları görseniz, fazlasıyla hak verirdiniz. O yüzden bir şey demiyorum...
Her konuda yaşanıyo maalesef benzer tatsızlıklarsüpersin canım ya. öyle cevaplar geliyor ki şaştım kaldım inan ki. ben sadece fikir alıyorum sizce yeter mi diyorum ama bazıları benimle alay etmiş resmen. çok yazık gerçekten. en azından nasıl bir anne ve nasıl bir insan olmamam gerektiğini her seferinde öğretiyor bana KK. sağolsunlar.
Ona bakarsan sadece eşinin maaşıyla geçinen hiç sinemaya gitmeyenler de varBenim evime giren para şuan 1900 ama.İstanbulda yaşıyorum bende... Sosyal aktivitelerimizden kısıp çocuğumuza ayırıyoruz her ay normalde eşimle 3 yıl konuştuk her hafta gezmeye sinemaya giderdik şimdi ayda bir gidiyoruz ya da pahalı kıyafetler yerine uygun tercih ediyoruz ve doğumdan 1-2 yıl sonra işime başlayacağım çocuk yapmak 1-2 yıl zorluk gerektiren birşey zaten bezi maması var çünkü sonra biraz daha rahatlanıyor maddi yönden çünkü annede işe başlıyor o süre geçince.
Bak canım ben konu sahibinine mi yazmisim yazık ah vah diye onu bir kere iyi oku bir kişi geçinemez yazmış onun altına yazmisim dimi ? Git o yazk ah vah diyenlere laf söyle o zaman...Ona bakarsan sadece eşinin maaşıyla geçinen hiç sinemaya gitmeyenler de var
Bu herkesin kendi tercihi yani
Sen gider çalışır ayda bir sinemaya gidersin
Öteki sinema olmasın bi kuru soğan bi ekmek yeter der
Bir diğeri her hafta gezmek ister
Elbetteki çocuk benim için de çok önemli
Ama kimine göre özgürlüğünü bile kısıtlayan bi nesne gibi görülüyo
Herkesin tercihi, yaşam standardı, sosyal hayatı farklı
Konu sahibi içtenlikle gelirini giderini paylaştı diye 'vah vah o paraya geçinemiyo musun yazık' deyip alay etmek bence hoş değil
De ki ben geçiniyorum şükür, senin durum daha iyi gibi sende geçinirsin. Ne güzel motive etmiş olursunuz.
Bende kredi ödüyorum ama 1 yaşında kızım var annem bakıyor, senin de annen bakacakmış konu sahibi ne güzel. Halledersiniz yine 2 kişi çalışıp dedim dilime de yapışmadı.
Ondan farkın varsa niye sinirlendin bu kadarBak canım ben konu sahibinine mi yazmisim yazık ah vah diye onu bir kere iyi oku bir kişi geçinemez yazmış onun altına yazmisim dimi ? Git o yazk ah vah diyenlere laf söyle o zaman...
Canım bebeğin çok masrafı olmuyor. Zaten ilk bebeğiniz olduğu için bir sürü hediye gelir. Ondan ziyade kayın validen annen falan da alır. Biz de ne yapacağız diye düşünmüştük. İnan eşimin cebinde bir kuruşu yoktu ben doğum yaptığımda :) Herkes bir şeylerini alıyor. Rabbim verir rızkını. Geçinirsiniz yani... Siz yeter ki bebek sahibi olmak isteyin.merhaba hanımlar,
genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.
toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?