çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

tomris90

Yaşa ve Yaşat!
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
410
385
33
34
merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl

Üşenmeden hesapladım: 2035 TL kalıyo yani. yeme içme ve gezme dahil değil tabi.
Bankayla görüşüp ev kredisinin taksit miktarını biraz daha azaltabilirsiniz.
Ve böylelikle daha rahat bebiş için ortam hazırlamış olursunuz.

Elinize 2000 Tl kadar kalıyor.Lakin doğumdan sonra kim bakacak,çalışmaya devam edecek misiniz?Bunlar bir sonraki süreç için önemli detaylar.
Benim 1 kızım var,çalışıyoruz,kiradayım,kızım kreşe gidiyor toplam 4500 alıyoruz eşimle.
1500 tl kalıyor çok şükür geçiniyoruz.Bu size bağlı birazda.

daha krediyi ödemeye başlayalı 1 yıl bile olmadı. o bakımdan şuan yeni bir ödeme planı yapmak mantıklı değil gibi. çok gezip tozarız aslında mecbur kısacaz napalım

Kredi borcu kaç yılı var bitmesine? Yaşlarınız kaç? Bebek olduktan sonra izin durumun nasıl olacak? Sonrasında kreşe mi vereceksin bakacak bir yakının var mı? Bunların hepsini düşünmek lazım

Kredi borcu kaç yılı var bitmesine? Yaşlarınız kaç? Bebek olduktan sonra izin durumun nasıl olacak? Sonrasında kreşe mi vereceksin bakacak bir yakının var mı? Bunların hepsini düşünmek lazım

annem bakacak çocuğa. 4 ay izinli olacağım sadece. ve kredimize başlayalı daha 7 ay oldu. benim yaşım 26, eşimin 30

annem bakacak mecbur çünkü eşimin aile başka bir şehirde yaşıyor. ben çalışıcam sadece 4 ay izin yapacağım.

annem bakacak çocuğa. 4 ay izinli olacağım sadece. ve kredimize başlayalı daha 7 ay oldu. benim yaşım 26, eşimin 30

Anneniz bakacaksa bakıcı masrafın olmayacak. Aslında geçinebilirsiniz. Yani kredinin bitmesine çok var, daha yüksek maaşlı bir iş bakmayacaksanız, bebek olması için 10 yıl beklemeyeceğinize göre :) Kendinizi hazır hissediyorsanız eşinizi ikna edebilirsiniz, eğer tek korkusu maddiyatsa.

evet tek korkumuz maddiyat. 10 yıl bekleyemem ama belki kredi bitince ikinci çocuğu yaparım :)

kredi 10 yıllık. siz de çocuk olmadan işten çıkacaksınız mutlaka bir iki ay önce. e bi 6 filan da çalışamazsınız heralde. bu hesapla 9 aylık zamanda duvarları kemirme ihtimaliniz var.

Gerıye 2000 kalıyo ama mesela bizim mutfak masrafı 1000tl yi geçiyo yani. 1000 lirada bi hafta sonu gezersin yemekti sinemaydı ne biliyim.

Benimde bebeğim var. Bi oda aldım 3000tl bebek arabası 1000tl. Sürekli kıyafet alıyosun bezi ıslak mendili falan. Birde benimki mama yiyo mesela kutusu 55tl 5-6 gün gidiyo. Ayda 270tl sadece maması.

Çocuk olursa ona göre ayarlarsınız.
2 bin ile bence geçinebilirsiniz.

Şuan ülke ekonomisine bakinca orta halli kişilerin gelir gideri sizinkiler kadar. Yani 5 bin alıyorsa 2,3 bini borca harca gidiyor. Geri kalanıyla çocukta okutuyor ev de geçindiriyor.

Kimse çok rahat bir sekilde çocuk büyütmüyor.Mecbur sıkışıyor insanlar. Bu yaşam koşullarıyla rahat çocuk büyütmek için aldığınız maaşın borca gitmemesi gerek. Öyle bir durum olmayacağına göre çocuk yapmayı ertelemeyin.

Bebek kendi bereketi ile gelirmiş.
Bir şekilde düzene koyarsınız.
Ancak bebekten sonra sizin çalışmaya devam etmeniz şart tabi.

Bence kazanciniz gayet iyi cocuk olunca calismaya devam edicem diyorsunuz. Sikinti olacagini dusunmuyorum rahat rahat gecinirsiniz
Oglum dogdugunda kiradaydik esimin maasi 2000 civariydi . Bi kac ay sonra bi ev denk geldi butun birikimlerimizi verdik ayda 950 de ev kredisiyle ev aldik
Ustelik bebegim mamayla buyudu
Ozmnlar sikinti yasadik ama gecti gitti..

Ayrıca 2 bin 3 bin maaşla gecinenlerde var.
Olumsuz bakarsaniz hayat boyu çocuk yapamazsınız.
Sonuçta seneler geçtikçe her şeyin fiyatı da artacak. Başka borçlarınız olacak.

Olumlu bakmak lazim.
Bu kalan parayla gecinemezsiniz diyenler yüksek miktar aliyor olabilirler ama herkesin bütçesi yüksek olacak diye bir sey yok.

Siz durumu daha kötü olanlarla kıyas yapın derim.
Daha iyilerle yaparsak yasamaya bile hakkımız yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…