• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

Bence ev kredisi de olsa geçinebilirsiniz.Madem çocuğa bakan da var.Eşinizin karakterinden ,sevgisinden eminseniz bence ertelemeyin.Çocuk ha deyince olan bir şey değil.GDO mu sebep nelerdir bilinmez,hastaneler çocuk sahibi olmak isteyenlerle dolu.Sonraya bırakınca da olacağının garantisi yok.Bu seferde tedaviyle vakit kaybı yaşayıp üzülebilirsiniz.

Parayı iyi değerlendirebilmek çok önemli. Eğer iyi değerlendirirseniz para yeter. Benim arkadaşım 2000 tl maaş alıyor 2 çocuğu var, 1000 tl ev kredisi ödüyor. Ama yaşamak bu mu kafasında iseniz bir şey diyemem. Zaten Türkiye gibi bir ülkede, eğer sigortanız varsa,maaşınızı düzenli alıyorsanız sizden zengini yoktur. Daha fazlasını beklerseniz hiç çocuk yapamayabilirsiniz.

Şu devirde evinizin olması aslınsa size büyük bir şans.
Bence ertelemeyin. Gayette iyi gecinirsiniz.

o bebek olsun olmasın kıssa ve havalar soguksa gelıyor zaten, bıze daha bu ay 126 t elektrık geldı yaklasık 40 gunluk fatura ve yenı bına oldugundan santıye mesken abonelıgımız yanı bır tık fazla oduyoruz...
havalar guzel gıdıyor ama hala kombı kısıkta yanıyor, ortalama ayarda bır kıs gecırsek aylık 250-300 u buluyor.
yanı faturalara 500 dedım ama o sadece bahar tarıfesı :KK70:

bu kış çok direndim kaloriferi pek açmadım. açınca da kısıkta ve iki odayı açtım böylece çok zorlamadı beni. ama çocuk olunca vericez ateşi napalm :)

Parayı iyi değerlendirebilmek çok önemli. Eğer iyi değerlendirirseniz para yeter. Benim arkadaşım 2000 tl maaş alıyor 2 çocuğu var, 1000 tl ev kredisi ödüyor. Ama yaşamak bu mu kafasında iseniz bir şey diyemem. Zaten Türkiye gibi bir ülkede, eğer sigortanız varsa,maaşınızı düzenli alıyorsanız sizden zengini yoktur. Daha fazlasını beklerseniz hiç çocuk yapamayabilirsiniz.

vayyy, arkadaşınız nasıl geçiniyor şaştım kaldım tebrik ederim valla iletin kendisine :)

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
biz kendimizi atalım o zaman :110:

geçinmeye her türlü geçinilir makarna yiyip çeşme suyu içerek de yaşanılır, çocuğunuzu güzel bir kreşe gönderebilirsiniz veya mahalle arası ucuz hiç bir aktivite olmayan bir yere de. 3 sene aynı ayakkabıyı da giyebilirsiniz sezonda 3 ayakkabı da alabilirsiniz
"geçim" çok geniş bir kavram, açlıktan kolay kolay kimse de ölmez helva ekmekle de doyulur. Esas mesela siz nasıl yaşamayı bekliyorsunuz eşiniz neler bekliyor, bu beklentileri karşılayabilecek misiniz?

yasınız kac ve hangı sehırdesınız

Elinize şuan 2000 lira gibi bir miktar kalıyor.
E siz doğum yapıp işe ara verince o 2000 otomatik olarak gidecek.
Bebek için değil yeme içme için bile para kalmamış olacak?

Kredi kartlarını kısın, kullanmayın hatta. Ben 1 ay denedim, mükemmel oldu.

Paran varsa al, yoksa alma. Elindeki paraya göre yaşa.

Bebek oluncaya kadar, kredi kartına verdigin, 750TL x 15 ay (ha deyince olmuyor) diyelim = 11.250TL birikim yapmıs olursun.

Bence izleyeceginiz yol, KREDİ KARTI kullanmamanız. Zaten harcadığınız fuzuli masrafları kendiniz görüceksiniz.

geçinemiyoruz demiş miyim ben tekrar bir okur musun?
İstanbulda yaşıyorsunuz. İstanbulda hayat daha pahalı tabi. Bakıcı için ayrıca para vermeniz gerekirse sorun olabilir. Bakıcı parası olmasa geçinirsiniz. İstanbul dışı bir yerde de geçinirsiniz.

Aylık elimizde kalan 2000 tl olsa hemen doğururum. :KK53:
Daha önce belirttiniz mi farketmedim ama bebekten sonra çalışmayı düşünmeyecekseniz onu da göz önünde bulundurun.
Bebeğin her şeyi para maalesef.

Yaşınızın geç olduğunu düşündüm ama değilmis :)
Benim fikrim beklemeniz yönünde.
2 yıl kadar bekleyin, bu sırada belki biraz birikim yapma şansınız olur. Hem olası bir durumda o zaman kredi sekillendirirsiniz.
Çocuk sadece doğumla biten bir şey değil.
Masrafından çok sorumlulugu var. Eskisi kadar birbirinize vakit ayırmayacaksiniz, bir de üstüne maddi kisitlamalariniz olacak.
Korkutmak için söylemiyorum. Heleki eşiniz çekimserse ben biraz daha bekleyin derim

geçinirsiniz ama sadece geçinirsiniz, ekstra bişey çıkarsa size destek olabilecek birileri var mı bu da önemli.

Aylık elimizde kalan 2000 tl olsa hemen doğururum. :KK53:
Daha önce belirttiniz mi farketmedim ama bebekten sonra çalışmayı düşünmeyecekseniz onu da göz önünde bulundurun.
Bebeğin her şeyi para maalesef.

4 ay izin kullanıp tekrar işe döneceğim başka çarem yok :(

Peki bu kisisel alis veris, market yeme icme felan kac tutuyor ayda?

Parfum vardir 10 tl, parfum vardir 210 tl mesela.

bizim belki elimizde 1000 lira bile kalmıyordu ben doğum yaptığımda :) çocuk bereketiyle gelir. Annende bakacakmış hem. Ne güzel. Daha neyi düşünüyosunki. Bu kadar ince düşünmeyin. İstiyorsanız hemen yapın :KK51:

4 ay izin kullanıp tekrar işe döneceğim başka çarem yok :KK43:
Maaşlarınız hep bu miktarda kalmaz herhalde.
Bebeğinize babanne-anneanne bakacak olup bir süreliğine kreş masrafı çıkarmayacaksa, Füzulu harcamalar da olmayacaksa ucu ucuna gider bir şekilde.
Bu konuda en büyük fikir destekçiniz eşiniz olacaktır.Onunla enine boyuna iyice ölçüp konuşun.Zira eşler bu konularda hele ki borç varsa genelde yan çiziyorlar.
Yaşlarınız müsaitse biraz daha bekleyin.

İnsanlar asgari ücretle kaç çocuk okutuyor, elbette geçinirsiniz.
Herkesin yaşam standardı, giderleri farklı elbette orası ayrı..

Ama yine de geçimi dert ederek bebek yapmayacak bir tablo yok karşımızda. Pekala pek güzel gelir, geçinilir, bakılır.

Peki bu kisisel alis veris, market yeme icme felan kac tutuyor ayda?

Parfum vardir 10 tl, parfum vardir 210 tl mesela.

aslında çok tutmuyor. kuaför/berber ve market taş çatlasın 300 tutuyor şuanda. açık parfüm kullanıyorum zaten

Back
X