• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

Aldım elime hesap yaptım üşenmeden :)) okadar parayı maşallah birarada görünce hesap kaçmaz benden ;)
Şİmdi kaldı geriye 2035 bunun bir 1000 lirasını daha harca kadı geriye 1000 bence şuan bebek çağında olan biri için geçinmeniz ideal .Yapın bir çocuk farkında bile olmazsınız zaten giderin yetişir merak etmeyin inşallah....

çok gençsin henüz, biraz daha bekleyip bir araba almanı tavsiye ederim,
benzin masrafı eklenecek bunlara ama akbil masrafı olmayacak, artı çocuk olunca araba çok ihtiyaç oluyor, eğer yakınınızda arabasını kullanabileceğiniz bir tanıdık varsa belki bir süre idare edebilir.

eğer izin kullanmayacaksan bakıcı masrafını da eklemen gerekiyor, aileden biri bile baksa, size gelip gitmesi vs bir masraf ortaya çıkabilir.

İstanbulda hayat çok zor, başka bir ilde daha kolay olabilirdi bir çok şey.

kendim gibi düşüneni buldum sonunda :) valla o kadar istiyorum ki anne olmayı inşallah Allah bana da nasip eder. yaşım 26 tam güzel yaş bence ya :)

bize de de bari kıız beni de katıver duana :))

Yaşınız gayet uygun bence.İnşallah tez zamanda dilediğiniz olur.
Zira eşimde problem çıkmıştı ve 4-5 sene kadar tedavi gördü.30 yaşımda anne olmayı Allah nasip etti çok şükür.

Aldım elime hesap yaptım üşenmeden :)) okadar parayı maşallah birarada görünce hesap kaçmaz benden :KK66:
Şİmdi kaldı geriye 2035 bunun bir 1000 lirasını daha harca kadı geriye 1000 bence şuan bebek çağında olan biri için geçinmeniz ideal .Yapın bir çocuk farkında bile olmazsınız zaten giderin yetişir merak etmeyin inşallah....

teşekkür ederim :) allah nasip eder inşallah hayırlısı ile

woww sizin ki daha fenaymış :) bizde yazları benim ailemin yazlığına gideriz diyoruz böylece masraf olmaz. ama güzel olan senin iş yerinin kreşi var ve fiyatı uygun. bugün kreşler nerden baksan aylık 1.500 tl den başlıyor :KK43:

ama fena gaza geldim şuan :)
evet kresler pahalı bakıcılar da aynı sekılde, ama dusun yanı ben saglık gıyım masrafını katmadım, su an evımız yenı bına oldugundan alt yapı eksıklıgı var ve net ıle ev telı kullanmıyoruz ılerde bunlarda faturalara eklenecek, bebek olunca bakacak ınsan olsa bıle en zarurı ıhtıyacı olarak bezı-maması-kıyafet masrafı olacak....
ama hersey bır sekılde odenıyor, su an ınan bebegımın hıc eksıgı yok odası alındı,kıyafetler en az 6 ay ıdare eder, ıvır zıvır herseyı tamam, dagıtacak susum pusum de hazır, dogum ucretımızı de ayırdık....
sonrasında zaten aılem de destek olur en azından bebegın masraflarına ortak olurlar zaten bırlıkte yasayacagız bır sene kadar, arada gıt gel yaparlar ben ızın yada rapor alırım falan ama genelde hep bırlıkte olacagız :D
bız yapabılıyorsak sızde yaparsınız :D

çok gençsin henüz, biraz daha bekleyip bir araba almanı tavsiye ederim,
benzin masrafı eklenecek bunlara ama akbil masrafı olmayacak, artı çocuk olunca araba çok ihtiyaç oluyor, eğer yakınınızda arabasını kullanabileceğiniz bir tanıdık varsa belki bir süre idare edebilir.

eğer izin kullanmayacaksan bakıcı masrafını da eklemen gerekiyor, aileden biri bile baksa, size gelip gitmesi vs bir masraf ortaya çıkabilir.

İstanbulda hayat çok zor, başka bir ilde daha kolay olabilirdi bir çok şey.

arabayı yazın zaten babam alacak bize. hali hazırda haftasonları annemin arabası zaten bizde. o konuda bir sıkıntımız yok yani araba borcuna girmicez sadece benzin masrafı olacak onu da tüp taktırarak hallederiz sanırım. annem gelip bakacak onunda arabası var zaten. ablam var bana yakın. çevremde kimsenin maddi sıkıntısı yok benim dışımda :)

Yaşınız gayet uygun bence.İnşallah tez zamanda dilediğiniz olur.
Zira eşimde problem çıkmıştı ve 4-5 sene kadar tedavi gördü.30 yaşımda anne olmayı Allah nasip etti çok şükür.

Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün inşallah :)

evet kresler pahalı bakıcılar da aynı sekılde, ama dusun yanı ben saglık gıyım masrafını katmadım, su an evımız yenı bına oldugundan alt yapı eksıklıgı var ve net ıle ev telı kullanmıyoruz ılerde bunlarda faturalara eklenecek, bebek olunca bakacak ınsan olsa bıle en zarurı ıhtıyacı olarak bezı-maması-kıyafet masrafı olacak....
ama hersey bır sekılde odenıyor, su an ınan bebegımın hıc eksıgı yok odası alındı,kıyafetler en az 6 ay ıdare eder, ıvır zıvır herseyı tamam, dagıtacak susum pusum de hazır, dogum ucretımızı de ayırdık....
sonrasında zaten aılem de destek olur en azından bebegın masraflarına ortak olurlar zaten bırlıkte yasayacagız bır sene kadar, arada gıt gel yaparlar ben ızın yada rapor alırım falan ama genelde hep bırlıkte olacagız :KK70:
bız yapabılıyorsak sızde yaparsınız :KK70:

bide beni düşündüren bebek olunca gelecek olan doğalgaz faturası :)

bende öyle düşünüyorum. 5 yıl sonra yapsamda bir şey değişmeyecekmiş gibi geliyor
Aynen öyle canım.bide bakalım hemen olcak mı ki inşAllah Rabbim aratmaz.ben geçen sene bu zamanlar korunmayı bıraktım şu zamana kadar iki kayıp yaşadım biride ameliyatla sonuçlandı.yani evdeki hesap asla çarşıya uymuyor.plan yapmasın kocanda akışına bıraksın

Aynen öyle canım.bide bakalım hemen olcak mı ki inşAllah Rabbim aratmaz.ben geçen sene bu zamanlar korunmayı bıraktım şu zamana kadar iki kayıp yaşadım biride ameliyatla sonuçlandı.yani evdeki hesap asla çarşıya uymuyor.plan yapmasın kocanda akışına bıraksın

dimi bide o da var şuan karar verince hemen olacak diye bir kaide yok. başlamak lazım hayırlısıyla :)

arabayı yazın zaten babam alacak bize. hali hazırda haftasonları annemin arabası zaten bizde. o konuda bir sıkıntımız yok yani araba borcuna girmicez sadece benzin masrafı olacak onu da tüp taktırarak hallederiz sanırım. annem gelip bakacak onunda arabası var zaten. ablam var bana yakın. çevremde kimsenin maddi sıkıntısı yok benim dışımda :)

o zaman süper.
şöyle ki bu maaşla elbette geçinirsiniz.
ama dünyanın binbir türlü hali var diye bir şey diyememiştim.
hastalık olur, bir kaç ay işsiz kalma durumu olur, vb.

Aileniz bu gibi acil durumlarda yardımcı olabilirler.
Bu da sizi en azından şimdiki planlama aşamasında biraz rahatlatır.
hamileliğiniz süresince de kenara üç-beş atmaya çalışırsınız, onlar da acil durum için dururlar yine.

bebeklikte abartı alışverişten kaçındığınızda o kadar masraflı olmayacak, bence okul zamanı daha masraflı, o zamana kadar da krediniz bitmeye yaklaşmış olacak zaten.

Ayyyy bi esim calisiyo özel sektörde ev kira ev borcu ödüyoruz eee diğer giderler biz bittik o zaman bebegimiz var çok sukur en büyük zenginligimiz.maddi değeri olculemez..

bide beni düşündüren bebek olunca gelecek olan doğalgaz faturası :)
o bebek olsun olmasın kıssa ve havalar soguksa gelıyor zaten, bıze daha bu ay 126 t elektrık geldı yaklasık 40 gunluk fatura ve yenı bına oldugundan santıye mesken abonelıgımız yanı bır tık fazla oduyoruz...
havalar guzel gıdıyor ama hala kombı kısıkta yanıyor, ortalama ayarda bır kıs gecırsek aylık 250-300 u buluyor.
yanı faturalara 500 dedım ama o sadece bahar tarıfesı :D

Back
X