How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Çocuk diye direten eş

"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya iyilik yapın. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı olmanız müstesna Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti." (Enam, 6/151)

insan kendi rızkına bile kefil değilken çocuğunun rızkını kendisi bulmuş mu oluyor??? diyelim ki çok zengin her nimet var ama Allahın verdiği bi hastalık var her nimetten vücudu rızıklanamıyor bu durumda ne oluyor anne baba ne yapabilir anne babanın gücü nereye kadar? Rızık olayı sadece Allaha aittir. Binlerce yetim öksüz çocuk var hepsi mi açlıktan ölüyor. bunların arasında iyi yerlere gelen insan hiç mi yok? Hepsi mi sefalet içinde? maymunlar yaratılış itibariyle insana en çok benzediği söylenen canlı, ne ektikleri var ne biçtikleri nasıl oluyor da milyonlarca yıldır rızıksız kalmıyorlar? Lütfen biraz okuyalım ve düşünelim.
Söylediğim şeyi nasıl böyle çarpıtabildiniz hanımefendi?
Ana baba çalışmaz çocuğun rızkının peşinde koşmazsa o kazanç havadan mı yağacak?
Herkes otursun evinde 10 çocuk doğursun onların rızkıyla yaşasın o zaman.
Aç kalmamak ayrı çocuğa yeterli imkanları sağlamak çok çok ayrı şeyler.
İçlerinden iyi yerlere gelecek insanlar çıksada sahipsiz çocukların çoğunun hali ortada.

Söylediğim şeyi nasıl böyle çarpıtabildiniz hanımefendi?
Ana baba çalışmaz çocuğun rızkının peşinde koşmazsa o kazanç havadan mı yağacak?
Herkes otursun evinde 10 çocuk doğursun onların rızkıyla yaşasın o zaman.
Aç kalmamak ayrı çocuğa yeterli imkanları sağlamak çok çok ayrı şeyler.
İçlerinden iyi yerlere gelecek insanlar çıksada sahipsiz çocukların çoğunun hali ortada.

boşver yahu.
kadın sanki hamileyim kürtaj yaptırsam mı diye sormuş..
kel alaka konuya gelmiş yapıştırmış ayeti.

Ben 2. Yi yapsam. Ilerde cocuklara bakmakta zorlaniyorum desem. Bakamayacagin cocugu neden dogurdun diye topa tutarlar beni.
O yuzden eşinizi de milleti de takmayin cok isterse kapi o tarafta dersiniz..zaten korkuyomus bosayacaksiniz diye goze alamaz onu

Ben 2. Yi yapsam. Ilerde cocuklara bakmakta zorlaniyorum desem. Bakamayacagin cocugu neden dogurdun diye topa tutarlar beni.

tutarlar.
birde çocuk cidden emek istiyor kadın bilebilir ancak gücü var mı yok mu?
tüm sorun ille maddiyatta olmayabilir yani.

Bu devirde tek çocuk büyütmek bile zor. Sanırım kimse haberleri izlemiyor. Açlık sınırı 5000’lere ulaştı. Konu sahibi kirada oturuyor . Allah rızkını verir deyip her şeyi dine bağlamayın ya. Allah herkese düşünmesi için akıl vermiş. Çocuğu yap bekle gökten para yağsın.

Sokaklar , çocuk esirgeme kurumları kimsesiz çocuklarla kaynıyor. O çocukların da hakkı güzel giyinmek, iyi bir eğitim almak. Her şeyi geçtim sofraya bir kase çorba koymak ile de olmaz o iş. Anne ve baba kuru ekmek ile doysa da çocuk, gelişimi için en iyi şekilde beslenmeli. Sadece kahvaltı alışverişi rahat 1000 tl gidiyor. Adam akıllı kreşler en az 800 den başlıyor. Ben evli değilim ama para biriktiremiyorum. Haftalık ailem için eve alışveriş yapsam, kredi kartı, fatura borcu ödesem beş kuruş kalmıyor. Sanırım ben başka ülkede yaşıyorum. :KK45:

Maddi durum çok çok iyiyse oturup konuşulur belki ama bu durumda konuşulacak bir şey göremiyorum.

2kızım var araları 2yaş 2ay 15aylıktı büyük 2.yi kendimiz istedik ve küçük 3.5 yaşında yani bir iki yıla düşünüyoruz bitane daha
Çocuk ve masrafları ev almaya engel değil ki biz aldık hemde baya kredi çektik masrafları biraz düşürürsün ihtiyacı olan kadarını alırsın yani isteyince oluyo herşey ben çalışmıyom eşimin kendi işi sabit bişey geçmiyo her ay eline ailelerden de destek almıyoruz ama herşeye yetiyo çokşükür borçsuz insan masrafsız ev yok

Ama bu konuyu tartışmadan karşılıklı konuşun sen isyememe sebeplerini söyle oda neden istediğini sçylesin birbirinizi ikna etmeye çalışın hanginiz kimi ikna etcek görelim oğluna da sor kardeş ister mi diye o paylaşmaya hazır mı oyuncakları

2kızım var araları 2yaş 2ay 15aylıktı büyük 2.yi kendimiz istedik ve küçük 3.5 yaşında yani bir iki yıla düşünüyoruz bitane daha
Çocuk ve masrafları ev almaya engel değil ki biz aldık hemde baya kredi çektik masrafları biraz düşürürsün ihtiyacı olan kadarını alırsın yani isteyince oluyo herşey ben çalışmıyom eşimin kendi işi sabit bişey geçmiyo her ay eline ailelerden de destek almıyoruz ama herşeye yetiyo çokşükür borçsuz insan masrafsız ev yok

Ama bu konuyu tartışmadan karşılıklı konuşun sen isyememe sebeplerini söyle oda neden istediğini sçylesin birbirinizi ikna etmeye çalışın hanginiz kimi ikna etcek görelim oğluna da sor kardeş ister mi diye o paylaşmaya hazır mı oyuncakları
Evlalarinizi saglikla buyutun.
Ben istemiyorum. Herseyden once cocuga bakabilecek gucu kendimde gormuyorum.

Şu eşleri de anlamam. Maddi durum o bu şu uygun bile olsa. Çocuğa bakacak olan kadındır. Erkekler iki pış pış iki oyun sonra hop anne. Bence de bir çocuk yeterli. (Hamilelik migreni geçiriyorum belki de bu yüzden düşüncem böyle bilemiyorum.)

siz nerde yaşıyosunuz ne güzel bi yermiş orası. Benim oğlum da devlet anaokuluna gidiyor müze gezileri 45 lira. Tiyatro etkinlikleri 15 veya 20 lira. Bulunduğumuz yerde su çok pahalı. Kanamamdan dolayı 1 aya yakın annemde kalmıştım nerdeyse hiç su kullanmadan gelen fatura 60 lira civarıydı. Tabi diğer giderler de var.. Biz asgari ücretle geçinemezdik sanırım..
Karadeniz'de ufak bir il :)

Bizim milletin su "bebek ne zaman" meraki yok mu? "Size ne?!" Bagrasim var. 3 hafta evliydim "Yok mu birsey?!" Diye sorular basladi. 1. Oglum dogdu "Ikincisi ne zaman?!" Sorular basladi. Üc hafta önce ikinci oglum dogdu,simdiden 3. Sü konusulur oldu. Maddi konular bi kenara, cocuklari güzel yetistirip,iyi ortam saglamaktir marifet. Dogrup dogrup ortaya atmak degil. Sükür esimle bu konuda ayni düsünüyoruz. Sonucta elalemin lafina bakarak cocuk yapilmaz. Hicbir bayan da bu konuda zorlanmamali. Ne olursa olsun yükün en fazlasi onda. Ilerde kendinizde belki istersiniz. Bu arada elalem soruyoe diyorsa en cok kendi ailesi soruyordur. Benim kv ve kp kalsa 4 veya 5 cocuk yapabilirmisim :KK12:

Bizim milletin su "bebek ne zaman" meraki yok mu? "Size ne?!" Bagrasim var. 3 hafta evliydim "Yok mu birsey?!" Diye sorular basladi. 1. Oglum dogdu "Ikincisi ne zaman?!" Sorular basladi. Üc hafta önce ikinci oglum dogdu,simdiden 3. Sü konusulur oldu. Maddi konular bi kenara, cocuklari güzel yetistirip,iyi ortam saglamaktir marifet. Dogrup dogrup ortaya atmak degil. Sükür esimle bu konuda ayni düsünüyoruz. Sonucta elalemin lafina bakarak cocuk yapilmaz. Hicbir bayan da bu konuda zorlanmali. Ne olursa olsun yükün en fazlasi onda. Ilerde kendinizde belki istersiniz. Bu arada elalem soruyoe diyorsa en cok kendi ailesi soruyordur. Benim kv ve kp kalsa 4 veya 5 cocuk yapabilirmisim :KK12:
Bebeginizi gule gule buyutun :))
4 ve ya 5 mi :KK57::KK57:
Bu hayat sartlarinda cok ama cok zor.

Bizim milletimiz cok munasebetsiz zaten.

eşiniz gerçekten çocuk istiyor mu diye sorun
sorduğunuzda yine insanların ağzından laf kullanırsa
onarın ağzını kapatmak için söylüyor
aslında kendi de istemiyor
sürekli insanların ağzından bakarak söylemiş

Çocuk bakımında çok yardımcı olan bir eşse haksızlık bu kararı tek başınıza almak. Belki yaşım geçiyor diye de düşünüyordur. Ama köşe yastığı tarzında bir adamsa, şu zamana kadar istemiyorum diyin sebebide açıklayın yeter. Zorla yapacak değil ya.
Köşe yastığı tarzında derken?? :)

Bebeginizi gule gule buyutun :))
4 ve ya 5 mi :KK57::KK57:
Bu hayat sartlarinda cok ama cok zor.

Bizim milletimiz cok munasebetsiz zaten.

Insallah :) Sizde öyle. Sagolun. Bizim insanlar etraflica düsünemiyor. Zaten bir sekil büyüyüp giderler mantigi var cogunda. Ama bence öyle degil. Hepsine yeterli kadar ilgi de lazim. Insanlar hayatinizi bilmiyorlar, ama herkes kendinde bir yorum yapma hakki buluyor

Back