- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- 358
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Bizim 1000 lira kreş, indirimli hali bu. Her ay etkinlik için malzeme, kitap, kıyafet, oyuncak, tiyatro, gezi falan derken 1500 olmasa bile baya tutuyor. Kreşe gidince biraz daha fazla kıyafete ihtiyaç oluyor, lekeleniyor kirleniyor derken...Bi çocuğa her ay 1500 yatırmak çok fazla değil mi? Her ay kıyafet eşya almazsınız. Büyümesi zaten yavaşlıyor eskiye göre. E birde onun eskileride vardır. 100 kıyafeti olan çocukta büyüyor 10 kıyafeti olan da. Ne güzel çocuğunuz kreşe gidiyor, tam sosyalleşme dönemi. Eşiniz yardımcı, siz gençsiniz. Verebilecek enerji, sabır ve sevginiz varken bi daha düşünün bence. Borçlar hiiiç bitmiyor. O düzlük zaten hiç gelmiyor.
O zaman çok zor durumunuz. Hiç istememeyi kabul edemiyor eşiniz sanırım. Baskıda yapmak doğru değil anneye. Çok emek istiyor biliyorum. Ama ne bileyim bu seferde eşinizle çocuğunuza haksızlık oluyor. Biri tek büyüyecek diğeri iyi bir baba olmasına rağmen 2.yi göremeyecek.Krese gidiyor ama inanin hic masrafi bitmiyor . Her hafta etkinkikleri oluyor. Tiyatro ucreri, sinema ucreti vs. Ektra masraflari oluyor hep.
Bir de ben bir daha cocuk istemiyorum diye oglumun tum kiyafetlerini, besigini, oyun halilarini akliniza gelebilecek tum esyalarini dagittim.
Evlenmeden once hic bu tarz konulari konusmadik. Keske konussaymisiz. Simdi bu durumda olmayacaktik.
Bilmiyorum ki . Eger boyle dusunuyorsa zaten istedigi 2. cocuga da buyuk haksizlik olur.Acaba eşiniz çocuğu sadece sizi eve bağlamak için mi istiyor? Sen ileride beni de boşarsın lafından bir güvensizlik, bir kaybetme korkusu sezdim.
Eski konularına bakınca benim de aklıma bu geldi.Bilmiyorum ki . Eger boyle dusunuyorsa zaten istedigi 2. cocuga da buyuk haksizlik olur.
Aynen oyle krese gidince kiyafet daha fazla gerekiyor, etkinkik malzemeleri derken 1500 tutuyor.Bizim 1000 lira kreş, indirimli hali bu. Her ay etkinlik için malzeme, kitap, kıyafet, oyuncak, tiyatro, gezi falan derken 1500 olmasa bile baya tutuyor. Kreşe gidince biraz daha fazla kıyafete ihtiyaç oluyor, lekeleniyor kirleniyor derken...
konu sahibini anlayabiliyorum. İnsan başını alacak bir ev, rahat bir yaşam istiyor.
Ben kardeş şart diye düşünenlerdenim.
Orta noktada buluşması zor bir konu.
Eşiniz neden boşanacağınızı düşünüyor? Aranız mı bozuk?Tavuk_suyu_
Yalan soylemek istemiyorum ama beni zorluyor .Yapacak tek şey. Ona k son bir tarih söyleyin mesela 2 yıl sonra yazın yaparız diye. Bu en azından onu durdurur . O zamana kadar bakarsınız herşey yoluna gider sizde istersiniz bebek.
Yalan olarak söylemeyin sizde. Ama çok büyük bir söz olarakta vermeyin. Küçük beyaz yalan diyelim buna :)Yalan soylemek istemiyorum ama beni zorluyor .
Sevgili captain price. Cogu konuda sizin dusuncelerinize katilirim.ya o zaman kusura bakmayın ama kimseyi sırf siz istemiyosunuz diye tek çocuğa mahkum edemezsiniz. kimse de sizi ikinci çocuğu yapmaya zorlayamaz. ama hayatın olağan akışında genelde insanların iki ve daha fazla çocuk yaptığı bi memlekette olduğumuz için evlenmeden önce sizin bu konuyu açmanız gerekirdi.
Artik verecek para kalmadi malesefEski konularına bakınca benim de aklıma bu geldi.
Hala arkadaşlarına, ailesine para veriyor mu?
2 sene sonra hadi 2 sene gecti derse napacagim :))))Yalan olarak söylemeyin sizde. Ama çok büyük bir söz olarakta vermeyin. Küçük beyaz yalan diyelim buna :)
Sanirim esimde kestirip attigim icin tepki gosteriyor.bence istemiyorum demeyin eşinize sorunu erteleyin burda taktik şu olmalı
çocuklar 5 yıl ara ile doğunca mesela biri liseden mezun olurken diğeri liseye yeni başlamış oluyor böylece masraflar bir anda binmiyor üzerine aynı şekilde biri üniversiteden mezunken diğeri yeni başlıyor buda ekonomik olarak kolaylık sağlıyor.
Bu yaş farkı olayını eşinize böyle açıklarsanız ileride masraflar artacak bende isterim bir evladım daha olsun ama onların zorlanmalarını parasızlık çekmelerini istemiyorum 2-3 yıl sonra tabi ki bende istiyorum diyerek durumu erteleyin belli mi olur 2-3 yıla parasal durumlarınız düzene girer ve sizde belki çocuk istersiniz bu konuda çok net olmanız eşinizi tedirgin eden asıl neden olabilir.
Biraz daha ılımlı ve mantıkla yaklaşmakta fayda var.
Sevgili captain price. Cogu konuda sizin dusuncelerinize katilirim.
Cocugu dogurup buyuten anneler. Cocuk bakiminda, yetistirilmesinde yukun cogu annede diye dusunuyorum. O yuzden sanki esimin fikrinden cok benim fikrim onemli gibi geliyor :)
O zaman ona maddi konularda henüz güvenmediğini, eğer güvenini kazanırsa ve sen de hazır olursan, 2. Çocuğu düşüneceğini söyleyebilirsin.Artik verecek para kalmadi malesef
Ufak tefek abisine borc alip veriyor bana haber vererek. Onlar da cok buyuk meblaglar degil.
Sanirim esimde kestirip attigim icin tepki gosteriyor.
Ama istemiyorum gercekten. Esime de haksizlik yapmak istemiyorum ama boyle dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?