- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
inansanızda inanmasanızda o imkan sizin elinizde değil. din hayatın içinde zaten. kendiniz bilirsiniz. hamile kalırsanızda oturup ağlayın hayatınızı zehir edin o zaman kendinize ailenize. duymak istediğiniz evet haklısınız denmesi sanırım...Lutfen konuya dini yorumlar yapmayin.
Ben sadece cocuguma iyi sartlar sunmak isterim.
Ne alaka simdi ?inansanızda inanmasanızda o imkan sizin elinizde değil. din hayatın içinde zaten. kendiniz bilirsiniz. hamile kalırsanızda oturup ağlayın hayatınızı zehir edin o zaman kendinize ailenize. duymak istediğiniz evet haklısınız denmesi sanırım...
Psikolojik olarak da hic hazir degilim inanin. Istemiyorum.Şartlarınız uygun değilse haklısınız tabi . Bana kalsa bende yapmazdım heralde ama hem eşimin isteği hemde kızımın kardeşi olması düşüncesiyle hamileyim şuanda.
Hayat sartlari inanin cok zor.Bence bu erkekler çok şey istiyorlar
Düzenli yemek temizlik çalışan eş isterim şartı hatta özellikle meslek belirten bile var çocuk ister yetmez ikinciyi de ister nasılsa hepsini yapan supergucleri olan kadın var karşısında .
Doğuracak olan sizsiniz kimseye laf düşmez kendisi o harika şartları sağlarsa dogurmakta birşey yok ama herşeyi sizin ustlendiginiz bir dünya da karariniza saygı duymak zorunda
Kesinlikle haklısınızHayat sartlari inanin cok zor.
Oglum 3 yasinda dunya kadar masrafi var. Bir de surekli ilgi oyun isteyen bir cocuk. Bir tanesine zor yetisiyorum. 2. ye nasil yeteyim ki..
Allahim acisini gostermesin zaten bir tane evladimiz var.Ya zaten bi çocuk varmış
Ne bu baskı ya ikinci de ikinci diye
Adam haksız
Hadi ikinciyi yaptim diyelim. Kafam inanin ki kaldirmayacak biliyorum. Sonra konu acsam burda cocuklara bakmakta zorlaniyorum desem, bu defa da beni topa tutarlar. Bakamayacaksan niye yaptin derler :)Kesinlikle haklısınız
"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya iyilik yapın. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı olmanız müstesna Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti." (Enam, 6/151)
insan kendi rızkına bile kefil değilken çocuğunun rızkını kendisi bulmuş mu oluyor??? diyelim ki çok zengin her nimet var ama Allahın verdiği bi hastalık var her nimetten vücudu rızıklanamıyor bu durumda ne oluyor anne baba ne yapabilir anne babanın gücü nereye kadar? Rızık olayı sadece Allaha aittir. Binlerce yetim öksüz çocuk var hepsi mi açlıktan ölüyor. bunların arasında iyi yerlere gelen insan hiç mi yok? Hepsi mi sefalet içinde? maymunlar yaratılış itibariyle insana en çok benzediği söylenen canlı, ne ektikleri var ne biçtikleri nasıl oluyor da milyonlarca yıldır rızıksız kalmıyorlar? Lütfen biraz okuyalım ve düşünelim.
Aynen boyle dusunuyorum. Yukun cogu ben de olacak. Boyle bir yuku almak istemiyorum.Bu ne şimdi?
Herkesi kendi inancınıza sahipmiş gibi önyargılarınızla yönlendirmeyin lütfen.
Konu sahibi arkadaşım
Çocuğu taşıyacak olan sıkıntının en büyüğünü yaşayacak olan sensin
Hem neden durduk yere maddi durumunuzu daha zora sokasınız
Aynen öyle ...Hadi ikinciyi yaptim diyelim. Kafam inanin ki kaldirmayacak biliyorum. Sonra konu acsam burda cocuklara bakmakta zorlaniyorum desem, bu defa da beni topa tutarlar. Bakamayacaksan niye yaptin derler :)
Hayat sartlari da beni korkutuyor.
Sizin kac cocugunuz var ?
Haklısınız. Çocuk daha 3 yaşında ne acelesi varmış?
Borç harç içinde çocuk yapmanın ne manası var hiç anlamam. Çocuk rızkıyla gelir düşüncesi bence yanlış. O rızkı çocuğuna sen bulmak zorundasın.
eşinize önceden de demiş miydiniz tek çocukla kalacağız diye oda kabl etmiş miydiKrese gidiyor ama inanin hic masrafi bitmiyor . Her hafta etkinkikleri oluyor. Tiyatro ucreri, sinema ucreti vs. Ektra masraflari oluyor hep.
Bir de ben bir daha cocuk istemiyorum diye oglumun tum kiyafetlerini, besigini, oyun halilarini akliniza gelebilecek tum esyalarini dagittim.
Çocuk rizkiyla geliyorsa sokakta okadar aç açıkta çocuk niye var ?Ozaman annelerimiz bir çoğumuzu doğurmaması lazımdı bu dediklerinize bakarsak. Çocuğu maddi yük olarak görmeyin, gercektende çocuk rızkıyla gelir.
Teşekkürler.Hic istemiyorum. Tek cocugun yeterli oldugunu dusunuyorum.
Konustum acikca adam anlamiyor. Bu defa bana senin niyetin baska bosancaksin o yuzden yapmiyorsun diye sacmaliyor.
Siz de evladinizi saglikla kucaklayin insallah :)
Sokakta ac kalan cocugu ile onun cocugunu kiyaslaman cok yalnis burda yorum yaparken lutfen dikkatli olun kiz 1500 tl masraf yapiyorum tek cocuguma dyo asgari ucret 1600 tl dusun o parayla gecinen aile var bi cocuga bu kadar harciyosa durmu pekte kotu degil. Sadece iyi hayat sartlarinda yetistirmek istiyor kadin.Çocuk rizkiyla geliyorsa sokakta okadar aç açıkta çocuk niye var ?
8 çocukla parasızlıktan evden atılmış kaldırımda yatan kalkan açlıktan ölen çocuklar nereden geliyor
Bı kızım var evde hepimizden daha çok gideri var valla
Daha iyi şartlar sunmak varken bunu 4 e bölüp niye yarım yamalak birakilsin
Eskinin hayat şartıyla şimdi bir değil . O eskiler şimdi eskisi gibi yasayamiyor onu geçin geçen sene aldığınız maaş bu sene yetmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?