Çocuk diye direten eş

Biz de hic cocukla ilgili konusmadik zaten. Evlatlarinizi saglikla buyutun insallah.

Isteyerek dunyaya getirmissin ne kadar guzel. Ben de inanin hic oyle bir istek yok . Icimden gelmiyor.

Oglum daha yeni yeni akici konusmaya basladi. Sorsam da cvp verebilecegini dusunmuyorum. Sanki oglumda istemiyor gibi geliyor :)) mesala bebegi olan bir arkadasimiza gittigimizde oglum asla bebege zarar vermiyor ama yokmus gibi davraniyor.

Millet benim umrumda bile olmaz zaten.
Aynen yazin dediginiz gibi oldu. Esim dolandirildiginda o etrafindaki "millet" kayboluverdi.

Eşlerin ortak alması gereken kararları kişiler bireysele döküp istiyorum-istemiyorum diye orta yerde dillendirince böyle sorunlar oluyor malesef..

Size tavsiyem oturup esinizle bunu büyük bir sorunmus gibi göstermeden karşılıklı oturup konuşup ortak bir karara varmaniz..

Inanin evlenmeden once benim su kadar cocugum olsun diye hayalim yoktu.

Iste nasil ikna edecegim ?

Inanin evlenmeden once benim su kadar cocugum olsun diye hayalim yoktu.

Iste nasil ikna edecegim ?

evlenmeden önce düşünmediyseniz şimdi neden tek çocuk diyosunuz ki? bence fikriniz değişebilir durumu toparlayınca. eşinize zamana bırakalım deyin. yani bilmiyorum nasıl ikna edilir.

Hazır olmadiginizi eşinizle konuşun.Bu nokta değil bir virgül su an böyle bir karar almak istemiyorum diyebilirsiniz.Ama eşinizin sen KPSS kazanıp bisanacaksin söylemini dikkate alın.Bu konuşmanın altında yatan şey ne ? Evliliğinizde böyle bir konuşma mi geçti?

bence eşin elalem ne der diye istiyo. kimse sormasaydı belki bu konuyu hiç açmayacaktı. ama bu elalem herşeye maydonoz olmaya çok meraklı.eşin varolan çocuğunuzla ilgileniyomu sorumluluğunu yueterince alıyomu. bebekliğinde oda uykusuz geceler yaşadımı seninle birlikte. eğer yapmadaıysa bunları örnek vererek istemediğini tek başına bi çocuk dahabakamayacağını söyle. yaptıysada arkadaşların dediği gibi süre 2-3 yıl. belki o zamana seinde fikrin değişir

Siz cok mantiklisiniz. Keske herkes tavsan gibi uremese de sizin gibi onunu arkasini dusunse. Benim size nacizane tavsiyem, eger ileride yapmak istiyorsaniz beklemeyin. Ileride daha zor gelecek cunku. Ancak hic istemiyorsaniz esinizle guzelce konusun, sartlarinizi anlatin. Tatli dille ortak yolu bulun.

"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
De ki: 'Gelin size Rabbinizin haram kıldıklarını okuyayım: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya iyilik yapın. Fakirlikten dolayı çocuklarınızı öldürmeyin; sizi de onları da biz rızıklandırırız. Hayâsızlıkların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Haklı olmanız müstesna Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Allah, aklınızı kullanasınız diye size bunları emretti." (Enam, 6/151)

insan kendi rızkına bile kefil değilken çocuğunun rızkını kendisi bulmuş mu oluyor??? diyelim ki çok zengin her nimet var ama Allahın verdiği bi hastalık var her nimetten vücudu rızıklanamıyor bu durumda ne oluyor anne baba ne yapabilir anne babanın gücü nereye kadar? Rızık olayı sadece Allaha aittir. Binlerce yetim öksüz çocuk var hepsi mi açlıktan ölüyor. bunların arasında iyi yerlere gelen insan hiç mi yok? Hepsi mi sefalet içinde? maymunlar yaratılış itibariyle insana en çok benzediği söylenen canlı, ne ektikleri var ne biçtikleri nasıl oluyor da milyonlarca yıldır rızıksız kalmıyorlar? Lütfen biraz okuyalım ve düşünelim.

Sadece daha onceki yillarda soylemistim bu sekilde parayi savurursan seninle evli kalmam demistim. Sirf biraz tutumlu olsun diye soyledim. Kpss hic gundemimde bile yoktu.

Elalem benim umrumda olmaz.
Evet esim oglumuzla cok ilgilenirdi hala da oyle. Esimin kendi isi gun icerisinde 10 defa cocugu gormeye gelirdi eve.

Bu da bana gore bencillik hic esinizle konusmadiniz mi gelecek planimiz ne kac cocuk olmali gibi

Lutfen konuya dini yorumlar yapmayin.
Ben sadece cocuguma iyi sartlar sunmak isterim.

Gercekten ilerle de istemiyor. Su hayat sartlarinda tek cocuk yeterli geliyor.

eşinizi ve kendinizi boşuna üzmüşsünüz. İlk çocuğunuz nasibiniz de varmış kolayca kucağınıza almışsınız ne güzel. Ama bu işler kişinin isteyip istemesine pek bakmıyor. Nasip işi. Ne kadar tedbir alınsa da nasibiniz de varsa o dünyaya gelir. (Tabi anne karnında öldürülmezlerse). Nasibi yoksada ne yapılırsa yapılsın nafile. bi çok arkadaşım var 2. çocuk için yıllarca hastane hastane gezen. 1. oldu diye 2. hemen olacak değil. Yine bi arkadaşımda hem eşi hem kendisi sakındığı halde hamile kalıp doğum yaptı. rahatınıza bakın mutluluğunuzu bu tip çok ta sizin elinizde olmayan sebeplerden dolayı bozmayın.

Evlenmeden once cocukla ilgili konusmadik.
Hayat sartlari cok zor. Inanin yeniden bir cocuk buyutmek hic istemiyorm.
Maddi durumla pek alakali durum oldugunu dusunmuyorum sizin istememenizin mesela bir eviniz olsa istermiydiniz hamilelik cocuk buyutmek zor oldugunu dusundugunuz icin geldi bana.esin iyi gecimli bir es ve iyi bir baba ise dusunun derim hem evladinizin da bir kardesi olacak..tabi bu fikre sizin de sicak bakmaniz gerekir biraz daha dusunebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…