çocuk çocuğa öpüşme konusunda ne yapmalıyım

şimdi bunu yazınca aklıma geldi, biz küçükken kardeşlerimle dışarı çıkarken birbirimizin dudağından minicik öper çıkardık :KK53: lanet olası federaller, o kadar Full House alırsak damardan olacağı oydu tabi.. neyse gel zaman git zaman annem bunu gördü, ne kıyamet kopmuştu.. o zaman bir Jennifer olmadığıma karar vermiştim :KK53:

yani diyeceğim o ki, muhtemelen gördüğü filmlerden, dizilerden merak ettiği için uyarlamaya çalışmış, tekrarlanmayan bir durum olarak kalmış.. o yüzden çocuğa tabi ki sapık muamelesi yapılmamalı.. ama diğer açıdan zaman çok kötü, bunu merak eden başka bir şeyi merak edemez mi? eder, ama etmeyedebilir.. bu durumda devreye siz gireceksiniz konu sahibi.. bir arada oynmasınlar, aynı odada kalmasınlar.. ama bunu göze sokarak değil de, daha yumuşak bir şekilde yaparsanız kimsenin psikolojisi olumsuz etkilenmez.. aslında keşke o evden çıkabilseniz, en azından birbirlerine uzak büyürler..

Iyi de o zamanlar bir tek o vardı o da gece belli bir saatte yayinlaniyordu diye hatırlıyorum ben..

Şimdi gece gunduz program akışı belli..

Aski memnu eskiden de vardi. Hanımın çiftliği vardı. Orada ki konular da öyle çocuklara göre değil. Yabancı filmlerdeki öpüşme sahnelerini bırak sevişme sahneleri kesilmezdi. Şimdi alkol bile sansürlü.

Evet okudum simdi ben yanlis anlamisim.
Ama çocuk şu an o.yaşlarda. her ne kadar 3, sinifa giderken.bunu yapmış olsa.bile..
Ergenlige.girmek uzere yani ve bu zaman zarfında daha az meraklı bir çocuk olmuş olduğunu sanmam.
Bence durum daha vahim olmali cocuk açısından.
Ayrica 1000 de 1 olması olmayacagi anlamina.gelmiyor, sonucta az da olsa bir oran var.
Çocukların elinin altinda internet var ve zamanindan önce bir cok şeyi olmayacak şekilde ogrenebiliyorlar ben bunu demek istedim aslinda.
Çocuk konusunda çok önyargılı dolu bir fikir bu..
Neden daha da fazla meraklı olmuş olsun?
Ergenliğe girmiştir evet ve birçok sorunun cevabını almıştır muhtemelen.
Bizler meraklı degilmiydik sanki?Hepimiz geçtik o yollardan hangimiz sapık olduk?
Yani durumun çocuk açısından vahim olduğunu gösteren en ufak bir sebep bile yokken neden bu önyargı?
Çocuklara internet kullanımını biz aileler olarak kisitlayabiliyoruz değil mi?ve artık çağ öğrenme ve bilgi çağı. çocuklarin zamanından önce değil de zamanında öğrenmesi de bizlerin elinde.
Aileler oyle saldım çayıra mevlam kayıra diyerek yetistirmezlerse hiçte korkulacak bir nesil yetişmez.

Öf nasıl boruyacagiz bu çocukları hiç bi fikrim yok. Dünya iyice kötüye gidiyor. Çocuğu kenara çekmeyin olayın üstünden 2 sene geçmiş tekrarlanmamis. Aile ile görüşülmesi gereken bir mevzu bu. Bide merak ettiğim. Kızınız apartmana girdiğinde o erkek kuzeni bi erkekle mi opusuyordu onu anlayamadim

12 yaşında falandim merdiven altında bahçede erkek arkadasimla oynuyordum.. dudagimdan öptü tekme attım.. arkadasligimiz bitti orada..

Erkek çocukların aileleri asıl mahremiyet eğitimi verseler keşke.. verenler vardır ama genelde kızlar hep uyariliyor..

hayır değilim. sadece araştıran okuyan gözlem yapan bir insanım..kaldı ki yazdıklarımı benim gibi çok insan yazabilir.teşhis tedavi gibi şeyler değil önerdiklerim:)

Sevindim. Araştıran, okuyan gözlem yapan tek kadın siz değilsiniz öyle değil mi?

Çocuk bunu bilinç altına itmemiş, gayet ayrıntılı anlatıyor çünkü. Muhtemelen anne biraz korkutunca çok çok kötü bir şey yaşadığını düşündüğü için panik oldu çocuk. Öncesinde böyle bir panik durumu yoktu.
Dediğim gibi çocuğa cinsel eğitim vermek kadar, nasıl verildiği de önemli.
Ayrıca bu çocuğu eğitmek için geç kalındığı gerçeğini de değiştirmiyor. İki sene önce fark edilip müdahale zamanında yapılmalıydı. Aslında hiç kafasına takmadigi bir durumu şu an içinde büyüttü çocuk.
Bu iki sene içinde diğer çocuğun ne şekilde geliştiğini de bilmiyoruz. Eylemlerine devam ediyor da olabilir, dediğim gibi yanlışını farketmiş de olabilir. Konu sahibinin çocuğu muhatap alıp tehdit etmesi -kendisi öyle demiş- şu aşamada kendi çocuğuna da diğer çocuğa da zarar vermekten başka işe yaramaz.

Evet bunu da düşündüm, çok dillendirip herkesin öğrenmesini de istemiyorum ama tekrarlar diye korkuyorum. ( Bazı yorumlara bakarsam nerdeyse davul al eline tüm mahalleye ilan et diyecekler). Psikologları da dinledim kendini çocuk koruması lazım diyorlar. Aile ne zamana kadar takip edecek.

Eğer çocuk tekrarlamadiysa bunu , belli ki o zamanki merakından yapmış.
Yaşı büyük bir insan olsaydı , gidip boğazına sarılın derdim ancak çocukla konuşmanız işleri çıkmaza sokabilir.

Çocuk kendini nasıl koruyacagini bilmeli evet.Bu görevde bizlere düşüyor.

Hic masumane degil cocugun yaptigi..hadi merakindan optu diyelim annenize soylemeyin diyor bir de..bence son derece ciddi bir durum,cocuktur deyip gecmeyin.iyi yapmissiniz esinize soylemekle de.tv lerde hep goruyoruz taciz hep cocugun yakin akraba cevresinden oluyor.bu cocuk ilerde buyudugu zaman yani ergenlige adim attigi zaman cok daha fazla tehlikeli olabilir. O yuzden kizlarinizi kesinlikle kuzenlerinin yanina gondermeyin.bir de babaanneye sinir oldum Iste turkiyede ne yazik ki boyle bir zihniyet -senin kizin yapmasaymis- oldugu icin tacizler tecavuzler cok fazla. Erkek ne yaparsa yeridir o erkek ya! Meşrulastirilir hemen. Kizlar suclanir hep, 6 yasinda ana kuzusu olsa bile! Iste boyle boyle kucuk yastan itibaren kazinir zihinlere.. bence cocukla da esinizle birlikte konusun mutlaka.

Merhabalar, ben ilk defa yazıyorum. 8 ve 10 yaşlarında İki kız çocuğum var. Dün akşam kızlarıma çocuk istismarı hakkında bilgi vermek için bir video izlettim biraz konuşup anlattım. Küçük kızım evet anne bize 2. sınıfta anlattılar dedi. Gece yatınca ağlamaya başladı ve anlattı.
Kuzeninin kendisini ve bir arkadaşını öptüğünü söyledi. Şu an kızım 3. sınıfa gidiyor. Kuzeni de 5. sınıfa gidiyor. Olayın ne zaman olduğunu sorunca 1. sınıfa giderken oldu dedi. Bu arada aile apartmanında oturuyoruz. Kayınvalidem ve üç eltiyiz, kayınvalidemin de eltilerimin de kız çocuğu yok. Olay şöyle olmuş.

Kuzeni yine kendinden küçük erkek kuzeniyle apartman içinde bişeyler yapıyorlarmış. Benim küçük kız ve arkadaşı apartman dışından merak etmişler ne yapıyorsunuz diye sormuşlar.
Kuzeni de gelin size göstereyim demiş. Merdivenin altında bir boşluk var, biz sındırma diyoruz. Oraya sokmuş çocukları, ikisini de dudaktan iki kere öpmüş. Aramızda sır sakın annenize söylemeyin demiş.

Kızım o zaman çok istedim ama kızarsın diye söyleyemedim diyor. Halbuki çok kızan bağıran bir anne değilim.

Bu çocuk aynı şeyi büyük kızıma da yapmıştı o zaman ikisi de 6 yaşındaydı. Eltime söylemek istemedim uyarması için Babaannesine söyledim, senin kızın neden yapmış dedi çok kızdırdı beni. Çok açıkça olmasa da çocuğu uyardım.

Şu an eşime söyledim. Ben babasıyla konuşayım diyor ama ben çocuğu kenara çekip uyarmak iyice tembihlemek istiyorum. Böyle birşey yaşayan oldu mu yada bu konu hakkında ne yapmalıyım yardımcı olun..

Bu tür olaylardan sonra ailenin gösterdiği aşırı tepki, aşırı üzerine düşme, acıma, devamlı o konu hakkında konuşma gibi şeyler yapmasının çocukların bu olayı çok canlı şekilde yıllarca hatırlamasına ve çok etkilenmesine sebep olduğunu duymuştum.

Ne yaparsınız bilmiyorum. Ben olsam çocuğa sanki başından çok kötü bir şey geçmiş gibi hissettirmezdim. Bu yaşadığı şeyden daha fazla travmatize edebilir. Öpen çocuğun adı Ahmet olsun diyelim, "Bak sen şu Ahmet'e, babasına söyleyeyim de görsün gününü sıpa" tavrında olurdum. Sonra da bu konuyu hiç açmazdım. İkisi de çocuklarmış.

Kuzeninin sözlü uyarı da olsa bir ceza aldığını bilsin ama öyle bir şey yaşandı diye kendini kirli, suçlu, başından büyük bir olay geçmiş insan gibi hissetmesin. Allah korusun ileride cinsellikle ilgili bir sorun, isteksizlik, korku veya vajinusmus vs. yaşamasın. İsterseniz iyi bir psikoloğa da danışabilirsiniz.

Çocuk konusunda çok önyargılı dolu bir fikir bu..
Neden daha da fazla meraklı olmuş olsun?
Ergenliğe girmiştir evet ve birçok sorunun cevabını almıştır muhtemelen.
Bizler meraklı degilmiydik sanki?Hepimiz geçtik o yollardan hangimiz sapık olduk?
Yani durumun çocuk açısından vahim olduğunu gösteren en ufak bir sebep bile yokken neden bu önyargı?
Çocuklara internet kullanımını biz aileler olarak kisitlayabiliyoruz değil mi?ve artık çağ öğrenme ve bilgi çağı. çocuklarin zamanından önce değil de zamanında öğrenmesi de bizlerin elinde.
Aileler oyle saldım çayıra mevlam kayıra diyerek yetistirmezlerse hiçte korkulacak bir nesil yetişmez.
Buna önyargı denemez, tanim hatası yapıyorsunuz.
Bahsettiğim 3. Sınıfta iken.kuzenini sıkıştırıp dudagindan open, yaptığının ne menem birşey olduğunun farkında olduğu için annene sakin söyleme diye tembih eden bir cocuk.
Hepimiz çocuk olduk evet benzer deneyimleri yasamis olabiliriz ki ben yaşamadım cocukca seyler deyip gecelim, ama bu durumun farklı olduğunu düşüyorum ben.
Siz ya da ben çocuklarimizin kontrollu olarak internete girmesini sağlıyor olabiliriz ama bu çocuk konu sahibinin anlattığına göre saldim cayira yetismis.
Ağlayıp her dediğini yaptıran cins diyor konu sahibesi.
Konu benim fikirlerim değil, bence konu sahibinin sorununa odaklanalim. Sizinle ayni fikirde değilim diye tüm çocuklari genelleyen bir önyargı ile yaklasmis
olmuyorum.

Son düzenleme:
Eltiye baksana. kzin neden yapmis. tevbe ya. neredeyse kizin ogluma tecavuz etmeye kalkmis diyecek utanmasa. 6 yasindaki kiz icin.

Ben olsam sessiz kalamam.
Cocugu sert sekilde uyaririm tehtit ederim. 11 yasinda kucuk degil.
Her halti biliyorlar.
Kizominada herne olursa olsun sana anlatmasini ve senin ona kizmayacagini anlatmalisin.

Buna önyargı denemez, tanim hatası yapıyorsunuz.
Bahsettiğim 3. Sınıfta iken.kuzenini sıkıştırıp dudagindan open, yaptığının ne menem birşey olduğunun farkında olduğu için annene sakin söyleme diye tembih eden bir cocuk.
Hepimiz çocuk olduk evet benzer deneyimleri yasamis olabiliriz ki ben yaşamadım cocukca seyler deyip gecelim, ama bu durumun farklı olduğunu düşüyorum ben.
Siz ya da ben çocuklarimizin kontrollu olarak internete girmesini sağlıyor olabiliriz ama bu çocuk konu sahibinin anlattığına göre saldim cayira yetismis.
Ağlayıp her dediğini yaptıran cins diyor konu sahibesi.
Konu benim fikirlerim değil, bence konu sahibinin sorununa odaklanalim. Sizinle ayni fikirde değilim diye tüm çocuklari genelleyen bir önyargı ile yaklasmis
olmuyorum.
O çocuğa karşı şu an önyargılı siniz zira hala daha durumun farklı olduğunu iddia ediyorsunuz.
Çocuk yaptığının kötü birşey olduğundan ziyade utanılacak birşey olduğunu düşündüğü içinde annene söyleme demiş olabilir.
Biz çocukken öpüşme sahnesi bile varsa tv de annemizin yanında bakamazdik . ama merak eder ve arkadaşlarımızla filan minik öpüşme denemeleri yapardık. sizi bilemem tabi herkes çocukluğunu farklı yaşıyor.
Çocuk tekrar böyle bir şeyi denememiş bildiğimiz kadarıyla ile öyle değil mi?ağlayip her dediğini yaptıran şımarık bir çocuk olması onun düşündüğünüz şekilde davranmış oldugunu göstermez.
Ve sizin önyargılı olduğunuzu dusunmemin benimle aynı fikirde olmamanız ile alakası yok.az önce yazdığım şeylerle alakası var.
Her neyse konu sahibinin sorununa ben yeterince odaklandım bu akşam. size iyi geceler

Merhabalar, ben ilk defa yazıyorum. 8 ve 10 yaşlarında İki kız çocuğum var. Dün akşam kızlarıma çocuk istismarı hakkında bilgi vermek için bir video izlettim biraz konuşup anlattım. Küçük kızım evet anne bize 2. sınıfta anlattılar dedi. Gece yatınca ağlamaya başladı ve anlattı.
Kuzeninin kendisini ve bir arkadaşını öptüğünü söyledi. Şu an kızım 3. sınıfa gidiyor. Kuzeni de 5. sınıfa gidiyor. Olayın ne zaman olduğunu sorunca 1. sınıfa giderken oldu dedi. Bu arada aile apartmanında oturuyoruz. Kayınvalidem ve üç eltiyiz, kayınvalidemin de eltilerimin de kız çocuğu yok. Olay şöyle olmuş.

Kuzeni yine kendinden küçük erkek kuzeniyle apartman içinde bişeyler yapıyorlarmış. Benim küçük kız ve arkadaşı apartman dışından merak etmişler ne yapıyorsunuz diye sormuşlar.
Kuzeni de gelin size göstereyim demiş. Merdivenin altında bir boşluk var, biz sındırma diyoruz. Oraya sokmuş çocukları, ikisini de dudaktan iki kere öpmüş. Aramızda sır sakın annenize söylemeyin demiş.

Kızım o zaman çok istedim ama kızarsın diye söyleyemedim diyor. Halbuki çok kızan bağıran bir anne değilim.

Bu çocuk aynı şeyi büyük kızıma da yapmıştı o zaman ikisi de 6 yaşındaydı. Eltime söylemek istemedim uyarması için Babaannesine söyledim, senin kızın neden yapmış dedi çok kızdırdı beni. Çok açıkça olmasa da çocuğu uyardım.

Şu an eşime söyledim. Ben babasıyla konuşayım diyor ama ben çocuğu kenara çekip uyarmak iyice tembihlemek istiyorum. Böyle birşey yaşayan oldu mu yada bu konu hakkında ne yapmalıyım yardımcı olun..

Bakın çok net söylüyorum 6 yaşındaki çocuk dudaktan öpüşmek istiyorsa o çocukta bir şey vardır . Pedofili vb olan bir çeok kişinin bu eğilimi 5 yaşından sonra ailede gördüğü şeylerden başlıyor yani eşinizin yiğenin psikolojik bir problemi var aileyi bu yönde uyarıp bir pedogogla görüşmesini sağlamak en mantıklısı olur :)

şimdi her olayı istismar olarak görmemek lazım ikiside çocuk bunların yetişkinlerden gördüklerini uygulamadır bunun adı
abartmamak lazım siz düzelteyim derken çocukların psikolojisinede zarar verebilirsiniz

Bakın çok net söylüyorum 6 yaşındaki çocuk dudaktan öpüşmek istiyorsa o çocukta bir şey vardır . Pedofili vb olan bir çeok kişinin bu eğilimi 5 yaşından sonra ailede gördüğü şeylerden başlıyor yani eşinizin yiğenin psikolojik bir problemi var aileyi bu yönde uyarıp bir pedogogla görüşmesini sağlamak en mantıklısı olur :)
6 yaşındaki çocuktan mı bahsediyorsunuz burda bune öfke lütfen

6 yaşındaki çocuktan mı bahsediyorsunuz burda bune öfke lütfen
Öfke demek bence yanlış . Çünkü öfkeden daha çok heyecanlıydım. Öfkeli olduğum konusu ise bu çocuk ve çocuğun taciz ettiklerinin geleceğiydi . çocuğun bir rahatsızlığı varsa bu erken fark edilecek . Her alanda olduğu gibi erken tedavi hayat kurtarıyor .

Ben hala kendimi öfkeli görmüyorum ya bilmiyorum öfkeli olsam pedegogla görüşmesini tavsiye ettikten sonra gülümsemem

2 yıl önceki olaydan bahsetmiş kızınız sanırım.Şuanda hareketin devamı varmı ?Yoksa kızlarınızı samimi olmamaları konusunda uyarın, yaşı 10 sizi anlayabilecek yaşta.Benimde 10 yaşında kızım var biriyle samimiyetini azaltmasını istersem azaltır.Böyle bir eğilimi olan çocuğu yakın akraba değilse evime sokmam.Yakın akrabamsa kızlarımı asla muhattap olmamaları konusunda uyarırım.İnsan 7 sinde neyse 70 in dede odur.Akrabanız bile olsa gidiş geliş leri azaltın.Yada huzur kaçmasın diye çocukların okul saatlerinde kabul edin.

Son düzenleme:
X