Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunu kreşe yazdırmaya düşünenler için

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Herşeyi bırakın ; çocuğunuzu elinizden ağlayarak götürmek hangi eğitim sistemine uyar , aklım almıyor. O çocukta oluşabilecek travmayı düşünemediler mi ?
İkincisi hangi cüretle tehdit edebiliyorlar sizi ?
Elinizde tehdit edildiğinize dair yazı hala duruyorsa lütfen şikayet edin vakit geçmeden.

Cocuğu ağlata ağlata sınıfa somak profesyonellik değildir arkadaşım.

Hatta ilerde büyük psikolojik sıkıntılar yaratır.

Profesyonellik 1 hafta boyunca hergün anneninde olduğu bir sınıfta öğretmenin 20 dakika yarım saat birlikte oynayarak çoğun öğretmenine ve ortama alışmasını sağlasonra sınıfına götürü

Anne tabiki duygusal davranacaktır ilk evladını okula gondermektedir. Kreş yetkililerinin cocuk kadar anneyide rahatlatması gerekmektedir.

Başından sonuna kadar haklısın arkadaşım

Şükret daha kötü sonuçlar olmadan almışsın

Davanda haklısın dava açmalısın

Resmen olmayan şeyle tehdit ediliyorsun delilin var

Sanada açıklasın bakalım çocuk neden altını açınca acıtma diyor

Şiddetmi var tacizmi var o açıklasın

Hemen milli eğitime şikayet et denetlensin

Bu tarz okul sorunlarında deneyimli avukatlar var cezasını alsınlar peşini bırakma

Bu arada sana tavsiyem devlet okullarıdır . Öğretmen hesabını veremeyeceği bir uygulamayı ayda lafı etmez. Allah yardımcın olsun

çocukla ilgili konularda sanıyorum hiçbir anne sadece mantığına kulak veremez, annelik içgüdüsüne güvenmek gerektiğini düşünüyorum kreş anaokulu ve türevleri hakkında hiç bilgim yok oğlum 1 yaşında lakin oğlumun hiç tanımadığı ilk kez gördüğü insanlar tarafından kucağımdan çekip alınması ağlaya ağlaya sınıfa sokulması benim annesi olarak sessiz kalmamonu nasıl etkiler aramızdaki güven bağı ne hale gelir, kafama yatmadı kesinlikle

arkadaş profesyonel ellere güvenin anlamı çıkacak bi cümle kurmuş çoğu zaman haklı olabilir ama her zaman değil, geçen hafta o profesyonel eller 41 derece ateşi gördüğümüz oğlumuzu buz gibi suya sokmaya kalktı acilde, neymiş ateşi düşsünmüş şoka sokacaklardı yavrumu, ordan alıp başka hastanenin normal muayenesine girdik doktor viral dediği hastalık için antibiyotik verdi tahlile vs gerek görmeden, 2 gün kullanın düşmezse kan tahlili yapalım dedi, aklıma yatmadı kafamda deli sorular ve deneyimli anne arkadaşlarımın yönlendirmesi ile araya araya 6.hastalığı buldum netten, ve sonunda haklı çıktım oğlum hastalığı geçirdi ve atlattı o çok profesyonel doktora kalsa 13 aylıkken gereksiz yere ilk antibiyotiğini kullanmış olacaktı

bir annenin içine sinmeyen bişeyler varsa çok çok nadir yanılır bence

Bu dediginiz bayan tam bir öküzmüs. Dagdan inme öküz. Hem yalanci, hem sahtekar, hem tehditci. Meleklerin oldugu bir yerde o seytanin bir kere isi olmamali. Kreste böyleleri olamali! Paranizi söke söke alin hemde. Cazgirlik yapin, gerekirse mahkemeye verin, korkudan görün bakin nasil oluyor. Bizim is yerinde böyle birini mahkemeye vermislerdi, o kendini bi halt zanneden kadin korkudan 5 kilo verdi yüzü gözü cöktü, o korkuda yeter ona. Ne terbiyesiz bir kadinmis. Bence sikayet etmekle iyi yapmissiniz, hatta daha yüksek makamlara sikayet edin. Bu kadin kres müdürü felan mi ?

Profesyonel eller dedigin kurumun bir cok yalani dolani var. Kadin soru soruyor, bunlar salliyor. Öyle profesyonellik olmaz. Kurumun hic bir hakli tarafi yok. Birde utanmadan üstüne tehditler. Yalan söylememis olsalar zaten konu sahibi arkadas anlayisla karsilardi. Mesela atiyorum, cocugunuzun fotografi yok cünkü cocugunuz krese baslamadan önce diger cocuklarla bir süredir bu gösteriye hazirlaniyorduk diyebilirlerdi. En bastan kayit yaparken bile bakin gösterimiz var, diger cocuklar hazirlandi, sizin cocugunuz bir sonraki gösteride olacak denilebilirdi. Hadi yalan söyledin bari cocugu gösteriye dahil et bi sekilde ucundan baslasin, sanki cocuklar oscarlik bir gösteriye mi hazirlaniyorlar, alt tarafi kreste bir gösteri.
Is anlayisi böyle olamali. Anne baba evhamli olabilir, fazla ilgili olabilir, ki konu sahibi arkadasin ilgisi gayet yerinde bence, evladiyla abartmadan ilgilenen bir anne var. Kamera var diyip sonra olmamasida bir yalan. Böyle profesyonellik olmaz, resmen mahalle bakkali gibi, bugün un yok yarin gelir, yarin olur yarinda un olmaz. Böyle olmaz. Cok büyük yanlislar var. Kartlar en bastan acik oynanmali, kimse evladini sokakta bulmuyor, o kadar para verip karsiligini alamiyorsaniz kapansin o kurum,

hep sevdiğim bir dua vardır
Allah' ım çocuklarımızı ve bizleri hayırlı iyi insanlarla karşılaştır
bundan sonra daha iyileriyle karşılaşırsınız inşallah..
bende bebeğim Allah nasip ederse 1 yaşında falanken döneceğim işe
şimdi kreşlerden hepten korktum

profesyonellik nedense parayı alana kadar oluyor. sonrası şark kurnazlığından başka bir şey değil.
üstelik belli bir yaşa kadar çocuğumuzun anneye olan güven ve bağlanma duygusuna o kadar önem veriyorken birden bire koparılması ve ağladığı halde bir yabancı tarafından annesinden uzaklaştırılması travma yaratır.

Çocuğun ağlaması akşama kadar feryat figan bir ağlama değildir.Kurumsallaşmış kreşlerde bir sürü öğrenci vardır.Bu bir sürü öğrencinin bir sürü velisi var.Bu konuda uzmanlaşmış,diploma almış,pedagogla koordineli çalışan,bir olgu,Velinin kendi dugusal bakış açısıyla iş yürütemez.Çocuk ciddi bir çalışmayı gerektiren kıymetli bir varlıktır.Her kafadan ses çıkan fikir karmaşası olan bir anlayışla yönetilemez.

Bir çocuk hayatta ki herşeyde,bir oyncağı bir dondurmayı isterken de ağlayarak isteyebilir.Annesi babası iş için veya herhangi bir yere gitmek zorunda kaldığı zamanda ağlayabilir.Hastalık var,herşey var hayatta..Çocuğun psikolojisi öyle herşeyde yıkılmasın diye daha gerçekçi,daha dayanıklı olması için hayat hazırlanır.Bu işleri yaparken anneye sorularak değil,kendi yıllarca eğitimini aldıkları tecrübe edindikleri yollarla yaparlar bunu.Anneyle koordineli dayanışmalarda vardır.Ama her öğrencinin annesini sınıfa doldurmak değildir bu.Hem çocukta adaptasyon sorunu olur,hem anneye bağlı kalır.1 hafta sınıfa giren her anne 8.gün orda olmazsa daha büyük sıkıntıya sebep olur.Çünkü çocuk beyni,annenin de o sınıfta var olduğunu kodlar.Zaten bu konuda milli eğitimin ve sosyal hizmetlerin de ciddi yaptırımları vardır.Anneyle kreş ortamı olmaz.Bir kurum ağlayan çocuğu susturma potansiyeline sahiptir.Kurum çocuk odaklı çalışır.Anneyi rahatlatmak gibi bir dayanağı yoktur.Öncelik çocuktur.Anneya sadece pedagog ve çocuk eğitim seminerlerine katılması için teşvik sağlanır

Her annenin psikolojisi,çocuğuyla iletişimi,kreş kavramı,eğitim kavramı,beklentileri farklıdır.Hayatta hiçbi zaman olaylara tek taraftan bakmam.Evladını teslim ettiğin,kreş denen yerde her bilinçli ebeveyn gibi önce gider kurumu gezer tanırsın.Sonra kurumla ilgili ön fizibilite yaparsın kendince.İnternet sitesine,çevreye,velilerle iletişim kurup velilere sorarsın.Öğretmenlerle tanışır kayıt yaptırırken sana verilen döküman ve sözleşmeleri incelersin.Orada program/kamera/etkinlikler/dersler/sınıf mevcudu/sizin o alt tarafı bir gösteri olarak gördüğünüz ama çocuğun sosyal zekasını,ve yetenek dalını ve öz güvenini ön plana çıkarmak için yaptırılan gösteriler hakkında detaylı bilgiler yazar.Onları inceler,çocuğun babasıyla birlikte özellikle gidip sözleşmeyi ve şartları karşılıklı imzalarsınız.

1 ay sonra çocukta beceri,paylaşma,dışadönüklük ile ilgili herhangi bir farklılık göremiyorsanız ilgili öğretmeniyle iletişime geçersiniz.Zaten sizinle sürekli iletişim halindedirler.Yoksa bir fotoğraflla,şifaen söylenmiş kamera var yokla,çocuk sınıfa girerken ağladıyla...... yani gayri resmi söze dayalı konuşmalarla yıpranır yıpratırsın.

Ben gayet objektif yardımcı olma adına dışardan bir göz olarak yorumumu yazdım.Sizin her maddeye mutlaka ama mutlaka bir cevabınız var.Ki ben kreşi savunmuyorum onların yanlışlarını da belirttim.Şu kırmızıya boyadığım yer var ya,o yorumun üstüne yazacak bir şeyim yok.Bence evladınızı kreşe göndermeyin.Siz daha çok yıpranırsınız.Üzülürsünüz.Çocuk psikolojisi çok farklıdır.Değişkenlik gösterir o da sizin üzüntünüzden üzülür.

Kesinlikle katılıyorum bir arkadaş sözüm ona olaylara objektif bakıp profesyonel bilmem ne diye demiş durmuş. Benim oğlumu zorla alacaklar yemediği şeyi yedi gibi gösterecekler ben de onlara fırsat tanıyacağım olduu başka , tabi ki çocuğumu dinleyeceğim Van'da yaşıyorum buradaki özel bir kreşte kameraların görmediği bir yerde çocukları dövüyorlar bunu anlatan kardeşimin staja giden bir arkadaşı, şimdi çocuğum anne beni dövüyorlar dediğinde hımm oğlum seni çok profesyonel bi yere verdim çok ayıp öyle denir mi diye tersliyeyim mi dinlemeyeyim mi. Dinlerim oğlumu eğer kendilerini güzel göstermiş ama tutarsız davranmışlarsa değil 5 gün 5 saat bile tutmam orada bu kadar net.

Söyledikleriniz tamam da, dogruda, size anlatmak istedigim, kurumun yalan söylemesi. En basit seylerde bile yalan söyleyen bir kuruma nasil güvenirsiniz Allah askina? Profesyonel bir kurum mu sizce simdi bu? Baska sikayetci olanlarda varmis üstelik. Alt tarafi bir gösteri demiyorum, o yalana göre alt tarafi bir gösteri diyorum. Yalan söylenecek bir konu degil bu diyorum.

nazlideniz hanım eğitimci misiniz acaba merak ettim, Pedagog falan? kaldı ki Pedagoglar arasında bile fikir birliği yok eğitimse aynı eğitim işte, atıyorum süper dadı mola paspası kullanıyo adem güneş buna sakın ha diyo, biri ayrı odası olsun çocuğun diyo diğeri 2 yaşına kadar birlikte 4 yaşına kadar aynı odada yatın diyo, uyku. eğitimi mesela, kaç tane ekol var ağlatma, kontrollü ağlatma, yatır kaldır vs. her çocuk farklı farklı, aksama kadar feryat figan ağlamaz demişsiniz ama ağlayan var, benim oğlum misal

Beni yanlış anlama.Ben sana kurumu savunmuyorum.Objektif olarak,kendi gözlemlediğim eksi ve artıları söyledim.Bu kurumun haklı olduğunu göstermez elbet.Velinin yaklaşım açısından eksilerini söyledim.Açılan konu üzerinden konuştum.Yoksa ne kurumu tanırım ne veliyi.

Sizin fikriniz tabi, ama kurum bu kadar haksizken velinin eksiklerinden nasil bahsedilir anlamadim. Kaldi ki kadin sonuna kadar hakli. Bizde objektif bakiyoruz olaya, ne kurumu tanirim, ne konu sahibi arkadasi. Yalan üstüne yalan uydurmus kurumda calisan yetkili, belli ki isini dogru yapmayan biri. Birde insan bir kere yalan söyledigini farkedince iyice didik didik eder herseyi, normal yani. Asla cocugumu öyle yalancilarin eline birakmazdim. Paragözler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…