Kreşin hatalı yanları var elbet ama sen de fazla duygusal bakıyor ve fazla müdahaleci davranıyorsun.
Olaylara kendi inandığın doğrularla kendi açından bakıyor,3 yaşını doldurmamış bir çocuğa sorarak,onun verdiği cevap doğrultusunda hareket ediyorsun.
1)Kreşte kamera olması,fotoğraflarının yayımlanması tamamen kreşin insiyatifindedir.Böyle bir zorunluluğu yok.Kamera olsa bile kreşler bunu veliye izletmeyi doğru bulmayabiliyorlar.Kaldı ki milli eğitimde bu düşünceyi desteklediğinden yasak getirdi
2)Çocuğumu ağlayarak benden aldılar dedin.Genelde bu şekilde yaparlar.Bu çocuğun alışma sürecini hızlandırır.Onlar içeride o çocuğu sustururlar.Profesyonellik bunu gerektirir.Ama senin önerdiğin yöntem içeri girmek,dışarıda olduğunu bilmesi (bu kreşin uygulamalarına müdahale ettiğini ve kendi doğru biliğin yöntemi uygulatmak istediğini gösteriyor) bu yöntem bir iki gün geçerli olur.Bu sefer çocuk sana bağımlılıktan kurtulamaz.Alışması zorlaşır.Bir sürü veli var.Herkesin önerdiği yöntemi uygulayacaksa kreşler,kendi bilgileri eğitimleri nerde kaldı.
3)Satranca 3 yaşında alırız 4 yaşında alırız gibi tutarsız laflar kreşin hatası.Bu işle ilgili yetkili vardır yetkili gerekli bilgiyi verir.Zaten zaman içerisinde turnuvalar olur.Çocuğun etkinlikleriyle ilgili size çizelge hazırlanır.
4)Gösteri zamanı çocuklar bir gösteriye hazırlanıyorsa onların resimi çekilip konabilir.Siz geç kayıt yaptırdıysanız,çocuk daha geriden takip edebilir.Danslara katılıp katılmadığını,neler yaptığını yine zaman içinde öğrenebilirsiniz.Yine bunlarla ilgili gösteriler,kıyafet ihtiyaçları etkinlik haberleri v.s olur.Bunu ilk girdiği dersin resminde çocuğun yok veya çocuğa sordum dans etmediğini söyledi gibi gayri resmi delillerle kanıtlayamazsın.3 yaşından küçük çocuk dansı önce oyun zanneder,zaman içerisinde kavrar.
5)Çocuğunu emanet ettiğin ve aranda para ilişkisi olan bir kuruma,aile içi durumunu anlatman yanlış.Bu da senin olaylara yine duygusal baktığını gösteriyor.Eğer çocuğun özel bir sorunu varsa veya ailede boşanma gibi bir durum varsa bu belirli sınırlar içerisinde anlatılır.Samimiyet zamanla oluşacak karşılıklı güvene bağlıdır.
6)Sosyal hizmetlerin denetiminde olan bir kuruluş,ucuz bir mesaj tehdidinin kendine zarar vereceğini bilmelidir.Ama ben mesajda tehditten çok,senin yapmış olduğun bir suçlamanın karşısında daha önce anlattığın bir şeyi ıspat niteliğinde belirtmiş.Yani sen bize zamanında böyle demiştin şimdi suçlama getiriyorsun gibi.
Seni suçlamıyorum yanlış anlama.Ben objektif bakıyorum .Çocuğunu profesyonel ellere teslim ettiğinde onlara biraz şans ve zaman vermeli müdahale etmemelisin.Ne 5 gün ne de bir fotoda yer almamak ne de yumurta yiyip yememek 5 günde kanaat oluşturmak için yeterli bir süre değil.