Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunu kreşe yazdırmaya düşünenler için

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Su an ucretsiz izindeyim.. oglum 21 aylik oldugunda annem bakacak. Ben calismaya baslayacagim iznim bitiyor.. aslinda 2yasa gelene kadar izin alirdim ama eylülde baslamak daha uygun olur ogrenciler icin.
Cok uzuluyorum kizlar.. annem bakacak oldugu halde uzuluyorum yavrumu nasil birakacagim diye.. bu konuyu okuyunca cok kötü oldum yine..

iyi ki işin peşini bırakmamışsınız. yaptıklarının büyük terbiyesizlik olması bir yana küçücük çocuğun psikolojisini düşünemeyen insanların gönül rahatlığıyla eğitimci titrini kullanması ne aşağılık bir durum. her şeyi geçelim sizi tehdit etmelerini bile ama o çocuğa davranma biçimleri affedilemez.

Çocuklarınızı muhakkak birilerinden iyi referans aldığınız okullara yazdırın arkadaşlar. Oğlumun gittiği kreşe zamanında kardeşim de gitmişti. Yıllar sonra bile çizgilerini bozmadılar. Her gün yemeği hakkında bilgi alırım, istediğim zaman kameradan izleyebilirim. ( müdür odasından) oğlum okula gitmese hemen ararlar, hasta olup olmadığını sorarlar. Çok çok ilgililer. Verdiğimiz para sonuna kadar helal olsun. Öğretmenler dünya tatlısı zaten. Bu örnek sizleri korkutmasın. Arkadaş kötü şeyler yaşamış çok üzüldüm ama çoğu kreş böyle değil. İyi araştırma yapmak çok önemli.

şikayet etmekle çok iyi yapmıssınız
tandıgımn birtanesi kreşte staj yapıyordu 1 hafta çalıştım dayanamadım işten ayrıldım dedi neden dedim çocuklara kuş kadar yemek veriyorlar doymuyorlar yavrucaklar akşama kadar ac duruyorlar dedi bende müdahele etmeye calıştım velilrin bazılarına sikayet ettim dedi durumu
ama çoğu kreş bunu yapıyormus bazılarının ailesi beslenme koyuyormus onları ayrı yediyorlarmış falan genel anlamda cocukların yemeklerini çok az veriyorlarmıs (yoksa nasıl kar edecekler değilmi )içim parçalnmıştı anlatınca muhtemelen cocugunuzada aynı şekilde azıcık yemek yediriyorlardı oyüzden acıkıyodu yavrucak

açık açık tehdıt edılmışsınız durulucak bir konu degıl mutlaka şikayet edin,
minicik bebeler bunlara mı emanet? pes

Çalıştığım yerde işçi statüsünde olduğum için ücretli izin bile alsam kapıyı göstereceklerini biliyorum. O nedenle oğlum iki aylıkken dönmem gerekiyor. Çalıştığım yer ilçe, günde 70 km yapıyorum. Sabahın 7sinden akşamın 6sına kadar da evde olamayacağımı söylemem gerek. Ama ne düşünüyordum, bir süre annelerle idare edilir, sonra kreşe verilir. Daha dün annemle konuştuğumuzda "Annesi çalışan ilk çocuk o değil, son da olmayacak" diyordum. Şimdi görüyorum ki her yeri sardığı gibi anaokulları ve kreşleri de paragözlük sarmış. İnsan ne şartlar altında hamile kalıyor, doğuruyor, emek veriyor büyütüyor. EL bebek gül bebek yavrumuzu kimlere emanet ediyormuşuz meğerse.

Sırf oğlum daha güzel olanaklara sahip olsun, daha güzel şeyler giysin, daha iyi yerlerde okusun diye verdiğim bu çalışma kararı birkaç yıl sonra pedagog pedagog dolaşmakla sonlanacaksa nasıl içim rahat olabilir ki? Paranoyak olmamak işten bile değil.

Tavrınızı oldukça yerinde buldum. Lütfen bu işin peşini bırakmayın. Bırakmayın ki böyle yerler mantar gibi çoğalıp evlatlarımızın ruh sağlığını tehdit edemesin.

yumurtayı yedi diye isaretlenmesi vs karısıklık oldu dersiniz de sizi tehdit etmeleri bile mesleki etige sahip olmayan insanlar olduklarını fazlasıyla belli ediyor.
tüm veliler orayı mukemmel bulsa dahi sizin karsılastıgınız durumlar yenilir yutulur cinsten degil. baskalarının ovgusune kararsız adımlar atmanıza gerek yok. zira diger velilerin de sikayetci oldugu sonradan ortaya cıkmıs...

cocugunuzu baska krese de yollasanız, hayatınız düzene de girse bu işin peşini bırakmayın bence.
sikayetleriniz ssonucunda neler oldugunu takip edin.
hatta internete de yazın ismiyle, semtiyle...
cocugum yok ama olsa ve bir yere yollayacak olsam ilk iş orayı googleda aratamak olurdu.
o isimle cıkan sayfalar arasında sizinki gibi bir sikayetin olması cocuklarını yollayacak anneler icin o kadar etkili olur ki...
internet cagındayız, anneler de genc, çogu kisi alacagı urunleri vs internetten arastıran insanlar,
kres icin de farklı bilgilere ulasmak icin orayı sececektirler muhtemelen.
baska annelerin de sizin gibi canı yanmasın.
neyse ki oglunuz su an saglıklı ve iyi imiş. kısa zamanda icinize sinen bir yer bulacagınızdan suphem yok. yasadıgınız kotu tecrübeler gozunu korkutmasın.

Yapmaz olur mu. Zaten 3.gunumuzde gitmeden arayip iceri ben birakayim oyle cekerek almayin bi yerde bekleyeyim dedim. Kadin binbir suratla kabul etti. Ama ustune basa basada yanlis yapiyosunuz boyle alismaz Diyip durdu. Hatta o gun beni pedagoglariyla gorusturdu. sonrada herzaman pefagojik destege haziriz dedi dalga gecer gibi.

Cok gecmis olsun
Bunlari okudukca kızımı okula gonderme fikrinden vazgeciyorum...
tamam yasadiklarini anlatir ama o kotu seyleri 1 gun olsun yasamasi bile kabus gibi
ben iyi bir yer bulacagimdan eminim. Insallah siz ilk seferde dogru yeri bulursunuz.

En azindan cocugunuz emin ellerde olucak hic uzulmeyin. Ogluma babaannesi bakarken icim cok rahatti. Nasil olsa canindan. Birini yemezse mutlaka baskasini yapar yedirir diye dusunurdum. sagolsun oylede yapardi.

mutlaka dava edin.
bunu ciddi ciddi dusunmeye basladim. Buraya yazana kadar daha cok oglumun yasadiklarina odakliydim.
isin ilginc yani odasinda gercekten kamera varsa demekki baskasina karsida kullanacaktir. Ve kendisininde bana soyledigine gore ailelerle bu tarz gorusmeleri cok fazla yapiyormus. Ve aileler ozel durumlarinida anlatiyorlarmis.

Nazi kampinin anaokulunda bile bu kadar seyi 5 gunde yapamazlar

düşünmeyin , vakıt kaybetmeden yapın . maddı manevi dava acın. izinsiz kayıt yasak ve işin içinde tehditte var. elinizde delilleriniz var.
Üstelik meb artık özel okullar konusunda çok titiz. hemen müfettiş yollayıp didikliyorlar.. alo 147 yi arayıp durumunuzu anlatın. Meb' mi yoksa sosyal hizmetleremi bağlı bilmiyorum ama ?
mutlaka işin peşine düşün..
ha kresteki paranızı alamayabilirsiniz. vermezler. ama bence tazmınatla bu paranın fazlasını alırsınız.. ıyı bır avukat bulup bence siniriniz geçmeden atağa geçin..

benim kızım 2 yasında kayınvalidem bakıyor , yazdıklarınızı sinirle okudum cok kızdım onlara ya benim cocugumada öyle davransalar ne yapardım die düşündüm,az bile yapmıssınız ben kıyamıyorum kreşe vermek istiyorum aslında ama bunları okuyunca hiiiç veresim gelmiyor

normalde okulda kameralar olur olmalı ama aıleler ızleyemez evet,
fakat kadın cok sıkıntılıysa rahat edemıyorsa sıfreyı verıp ızleyebılıyorlar.

benım oglum besıktas futbol okuluna gıdıyor

o kadar memnun kalmadımkı daha nasıl ıfade edebılırım bılmıyorum , ogretmenımız hamıleydı ızne ayrıldı ve bızım bunu cocuktan ogrenmemızden 4 hafta sonra yenı ogretmenmız sudur x ogretmen dogum ıznıne ayrılmıstır dıye bılgı mesajı gonderdıler.

kısacası ben bu sene dumduz devlet okuluna gonderecegım.
bızde sıddet ,baskı yok fakat acayıp bır rahatlık bır yayma durumu vardı, ne odev kontorolu yaptılar nede evde ona ogretmemız ıcın bıze ogrendıklerı derslerı ılettıler
sonuc olarak yenı ogretmenden cok memnunum ılgılenıyor eve odev gonderıyor eskıklerı soyluyor ne bılım okul ayakkabısının kucuk geldıgını cocuk soyluyordu ya unutsa yalın ayak kalacak okulda ogretmen asla ıletısıme gecmıyordu.

bende okul bıttıkten sonra kesınlıkle sıkayet edecektım cok kararlıydım ancak yenı ogretmenden memnunuz yaz okulunada devam edecek 1 ay , sonra bır daha ozel okulla ısım olmayacak.

sizin için ise meb bağlı ise okul oradan şikayet baslayabilirsiniz aynen bize anlattığınız gibi

valla gözüm korktu kızlar oğlum daha 1 yaşında ama elbet o günler bize de gelecek mantar gibi her yer kreş anaokulu doldu kaliteli ve kalitesiz ayrımı yapmak çok zor, cok donanımlı görünen bi dolu yer tırt çıkıyo

sanırım olay şu
butik tarzı ozel okulların kaderı bu
bır mef bır dogada bunlaırn yasanacagını ben sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…