Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunu kreşe yazdırmaya düşünenler için

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

missbeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
40
42
Merhaba kızlar,

Aslında anlatıp anlatmamayı düşünürken diğer annelerde bilsinler deyip anlatmaya karar verdim. Kızlar oğlumu mart 26 da Harika çocuklar dünyası anaokuluna yazdırdım. Daha öncesinde de bir kreş tecrübemiz olmuştu ve daha yeni yeni atlatmıştık ama tekrar kreşe göndermek zorunda kaldık.

Görüşme günü okulu gezerken dikkat etmediğim için var mı yok mu emin olmak için ısrarla kamera var mı diye sormama ve görüştüğüm kişinin de “ var ama siz izleyemiyorsunuz sadece ben kontrol ediyorum” demesine rağmen başladığımız gün kamera olmadığını farkettim. Söylediğimde yanlış anlamışsınız fiyat teklifi alıyoruz taktıracağız ama siz isterseniz sık sık fotoğraf ve video göndeririz cevabını aldım.

Kızlar oğlumu götürdüğümde noluyo napıyosun diyemeden kucağımdan zorla çekerek ağlaya ağlaya sınıfa aldılar. Böyle olur mu dediğimde de bu en iyi yöntem daha çabuk alışır dediler. Oğlum kreşe gittiği 5 günün 4 günü bu şekilde sınıfına götürüldü. Kalan 1 günüde ben içeri bırakayım sınıfa girmeyeyim ama bi yerde bekliyeyim oğlumda bilsin orada olduğumu dedim de mırın kırın ede ede kabul ettiler. Dediğimde de haklı çıktım. Oğlum hiç ağlamadan sınıfına gitti. Ona rağmen ertesi gün gene aynısını yaptılar.

Kızlar 2 tane ek derse yazdırdım. Üstelik biri satranç. Oğlum küçük (3 yaşını doldurmasına 1 ay vardı) satranç oynayabilir mi dediğimde onun yaşındakilerinde o dersi aldığını söylediler kabul ettim. Sonra baktım face hesaplarında dans dersinin resimlerini paylaşmışlar ama oğlum yok. Almaya gittiğimde neden olmadığını sordum öğretmenide var dı ama ben resim çekerken saklandı çekilmedi dedi. Ama oğluma sordum nasıl dans ettiniz bakayım annecim dedim oğlumda dans etmedim ki dedi. (Bu arada dansı çok sever onun için yazdırdım. ) bende bir daha fotoğrafları inceledim saklansa dahi gözükmeyecek yer yok. Her yer gözüküyor ama oğlum yok. Sonradan anladığım kadarıyla 23 nisan gösterisine hazırlandıkları için oğlumda geç gittiğinden muhtemelen gösteriye katılmayacağından derse alınmamış.

Sonra satranç dersinin olduğu gün öğretmenini oğlumun satranç dersinde nasıl olduğunu sormak için aradığımda bana o dersin 4 yaştan başladığını oğlumun listede olmadığını ve kendisine bilgi verilmediğini söyledi. Bende ilk gün görüşürken konuştuklarımızı anlattım ve öğretmen cevap veremedi. O zaman görüştüğüm hanıma bağlayın beni dedi şu an yok dedi. Beni arasın diye not bıraktım ama dönüş alamadım. Sonra ulaştığımda kendisi bana yaşa bakmadıklarını yeteneğe göre bu derse aldıklarını söyledi. Bende listede bile yokmuş öğretmenine de bilgi vermemişsiniz derse sokmamışsınız dediğimde kendisi saçma sapan cevaplar verdi bana. Zaten kızlar bu da bardağı taşıran damla oldu aldım oğlumu kreşten.

Kızlar oğlum 5 gün gitti kreşe ama yeterince yıprandık. Kucağımdan öyle çekerek aldıkları için oğlum benden ayrılmak istemiyor. Önceki kreşte yaşadıklarından dolayı gözlemlediğimiz şeyleri tekrar yapmaya başladı. Hatta bu durumu pedagoga anlattığımda benim önceki kreşte yaadıklarından haberim yok bana anlatılmadı cevabını aldım. Her öğün çok güzel yediğini söyledikleri çocuk eve gelince sürekli aç. Evde bir daha 3 öğün yemek yediyordum. Üstelik oğlumun hiç yemediği yemekleri mesela hiç yumurta yemez yedi diye yazıyorlardı. Yediğine inanamadığım için video istediğimde tamam göndeririz deyip göndermediler. Kreşten çıktığımızda hiç su içmemiş gibi su içiyordu. Oğlum kreşe gittiği 2. Günün sonunda çok ciddi hastalandı. Öyle ki hastalığı 1 aydan fazla sürdü. Daha neler neler.

Tüm bu olanlardan dolayı oğlumu kreşten almak istediğimi, gittiği 5 günün ücretini kesip geri kalanı iade etmelerini istedim. Onlardan aldığım cevap verdiğim paranın ancak küçük bir kısmını iade edebilecekleri kırtasiye malzemelerinide bize verecekleri. Bende kabul etmediğimi Zaten ek derslere hiç girmediğini kırtasiye malzemelerinide ancak alış faturalarını tarafıma gösterirlerse ve ödediğim tam ücrette ürün verirlerse kabul edeceğimi ( ki bize ödememiz karşılığında sadece okul ücreti ve ek ders ücretleri karşılığında fatura verildi. Kırtasiye için fatura kesmediler.) bu yaşadıklarımızı da hem diğer velilere hemde ilgili yerlere ileteceğimi bildirdim. Karşılığında görüştüğüm kişi odasında yaptığımız görüşmelerin kamera ile kaydedildiğini ve gerekirse bunu paylaşması gereken her yerde paylaşacağını bildirdi. Kızlar oğlumun resimlerini gönderdiğinde teşekkür etmişim bunu içim rahat demişim bunu bile bana karşı kullanmaya kalktı. Hatta yazdığı bir bölüm şöyle

DİLERİM BU YOLU SEÇMEZSİNİZ. VE BURASININ TAKDİR ETTİĞİNİZ EMEĞİNİ HATIRLARSINIZ. SİZİN AİLENİZİN BASKISINA KARŞILIK GÖZYAŞLARINIZ VE NASIL HATALAR YAPTIĞINIZI ANLATAN VİDEONUZU DA MECBUREN KULLANMAK ZORUNDA KALIRIM İDDİANIZIN HAKSIZLIĞINI İSPATLAMAK İÇİN AYRICA. ÇÜNKÜ AİLENİZLE ÖZELLİKLE KAYINVALİDENİZLE İLGİLİ ANLATTIKLARINIZDA KAYITLI.

Bahsettiği konuşmada önceki kreşte yaşadıklarımızı anlatırken dayanamayıp ağladı. Sonrasında ailemin kreşe yolladın böyle oldu diye üstüme geldiğini anlattım. Kayınvalidem ile anlattıklarımda oğluma bakamayacak-çünkü ameliyat oldu- mecburum kreşe vermeye den öte bir şey değil. Ama karşısındakini o kadar saf yerine koymuş ki bundan korkacağımı düşünmüş. Kaldı ki ben o görüşmede ve pedagogla olan görüşmede oğlumla ilgili çok özel şeyleride anlattım. Ama harika bir kurum ya tam bir eğitimci ya insanların izinsiz kameraya alınamayacağını bilemiyor. Bunun bir tehdit olduğunu düşünemiyor.

Sonuç kızlar edebildiğim her yere şikayet ettim ve bekliyorum. Herşeyden öte biz oğlumla başa döndük. Şimdi benden ayrılmak istemediği için işe gidemiyorum. Belki bazılarınız ne var alma parayı diyebilir. Ama ben o para için oğlumu kreşe verdim zaten. Ayrıca parayı geçiyorum benim oğluma orada doğru düzgün bakılmadı ve kandırıldık. Ayrıca şikayet için gittiğimde öğrendiğime göre zaten o kurum yaşı küçük olduğu için oğlumu alamazmış.

İşte böyle. Haklı haksız kızlar. Ama bizim yaşadıklarımız bunlar. Oraya çocuğunu göndermeyi düşünen varsa umarım okur yazdıklarımı.

sikayet etmekle cok iyi yapmıssınız. hatta yerinizde olsam devlet kurumlarına sikayet etmekle kalmaz sahsıma yonelik tehditten oturu de bir avukatla gorusup dava acardım.
kres üzerinde de ciddi yaptırımlar mı olur, tamamen kapatılır mı bilmiyorum ama bir daha boyle birseye cesaret edemesinler.

umarım oglunuz icin de daha uygun bir yer bulursunuz... kotu bir ornekten etkilenip pes etmeyin. tum kurumlar böyle dolandırıcı ve tehditkar degil.

Haklısınız

Kurumları biraz daha titiz seçmek gerekiyor

Bir de sene ortasında kayıt alıyorlar ama sıkıntı oluyor

Diğer çocuklar birbirini tanırken yeni gelen ile iletişim de kısıtlı oluyor

Oğlumun sınıfında geçen sene 28 aylık bir kız vardı çok da güzel alıştı

Onlar da anneyi almıyorlar ilk başta anlatıyorlar gezdirip yine getirip annesini gösterip sonra da sizi gönderiyorlar benimki 37 aylıktı başladığında böyle yaptılar zaten bir önceki sene başka okula gittiği için alışkındı

Ancak bir ara gitmeyeceğim diye ağlamaya başlamıştı Mayıs ayında falan biraz konuştuk ikna olmadı öğretmen gelip kucağına alıp beni gönderdi daha sınıfa ulaşmadan sustu zaten

Bir de eğer ağlarsa okula gitmeyebileceğini öğrenirse daha zor olur bir daha gideceği okulda daha çok ağlar

Kesinlikle haklısınız.
Dingonun ahırımı ya bir düzen bir intizam olmalı hele ki eğitim çağında ki fidan olan çocuklar için bu geçerli.
Bu tarz insanların olduğu düzeninin olmadığı yerlerde çocuklarda etkilenir.
Çok iyi bir uyarıda bulunmuşsunuz.Dikkat edilmesi gereken bir konu.

Kızımı kreşe başlatmak için konusabiliyor olmasını bekledim ki sağlıklı geri dönüşler alabileyim. Oturduğum semtte yüzün üzerinde kres var, yarısıyla görüşmüşümdür herhalde, şu an milli eğitime bağlı bir kreşe gidiyor. Kamera sistemi yok çünkü Milli Eğitim müsade etmiyormuş ama şunu söyleyebilirim ilk 1 ay hergün kızımla okula gittim, onunla ićeri girdim, sınıfa inmedim ama oyun odasında öğretmeniyle oynadılar bende yanlarındaydım. Görüstüğüm okulların büyük çoğunluğu veliler kapıdan içeri adım atamaz dedi , sırf bu sebeple kabul etmedim,okuduklarimdan sonra bir kez daha şükrettim.
Resmen ticarethane olmuş anaokulu ve kreşlerin çoğu, yazık çok yazık ne denirki başka.
Kolaylıklar dilerim size, dilerim miniğiniz en kısa zamanda atlatir bu kötü psikolojiyi. Sizde heryere şikayet edin bu ticarethaneyi.
Çok geçmiş olsun.

Kizlar cevaplariniz icin hepinize cok tesekkur ederim. Umarim hayirli sekilde sonuclanir.
Tehditten dolayi bende sikayet etmeyi dusunuyordum aslinda.
Birde buraya yazmayip beklememin nedeni face te diger veliler cok olumlu gorusler belirtmisler. Belkide bizde istisna olmustur diye dusunuyordum ama tesadufen bulundugum bir ortamda bircok velinin harika cocuklardan sikayetci oldugunu ogrendim. Ozaman burdanda yazmaliyim diye dusundum.

Herseyi geçtim de özel hayatınızla ilgili anlattığınız şeyleri tehdit olarak kullanması ne eğitimcilige sığar ne insanlığa.

Bu arada özel degilse ilk kreste neler yaşadınız?

diger kreste sanirim ogluma ceza vermisler. pedagoga goturdum hatta. O boyle bir sonuca vardi. oglum bi odaya girdigimizde biz iceride olsak bile kapiyi kapatmamiza izin vermiyordu. Altini acarken acitma diye uyariyordu. tirnak yeme aglayarak uyanma gibi seylerde olunca hemen almistim. Zaten baskalarida sikayet etmis olmaliki kapatildi.

Saka gibi ya.o kadar sinir olarak okudum ki her kelimenizi.gozumde canlandi bir an o minik yavrunuzun size sarilmaya calismasi.bizler gozumuzden sakinirken onlar ne hakla boyle oyunlar yapar.Allahtan ki bilincli bir anne olarak her detayi takip etmissiniz.benim cocugum daha kres yasina gelmediigi icin bu kadar detayli dusunmemistim.paylasiminiz bana da yol gosterici oldu.insallah evladinizi gercekten bilincli, guvenilir ellere teslim edebileceginiz bir yer bulursunuz.ve gozunuz arkada kalmaz...uzuldum gercekten. ..

Çok iyi yapmışsın bence.Bilinçli ve çocuğunu takip eden bi annesin.Bu kreş okul işleri çok zor.Çocukların peşini hiç bırakmamak lazım.Hele de bu gelişme çağlarında.

yazarken okadar cekindimki aslinda. cok pimpirikli davranmissin derler mi ya da baska birseyden elestirirler mi diye dusundum. Ama cevaplariniz o kadar guzel ki bir kez daha neden bu siteyi takip ettigimi hatirladim:))
Insallah herkesin evladi hakkettigi ilgiyi sevgiyi gorebilecegi bir krese gider. Bu yaslari onlarin butun hayatlarinin temeli.
En cok uzuldugum seyse aslinda yazdirmamam icin bir cok sey gormusum ama hani insanin basireti baglanir ya kizlar...
simdilik oglumda benimle is yerime geliyor kizlar. Gunluk program belirliyorum eglenecegi isyerinde yapabilecegi seyler seciyorum. Tabi boyle gitmez tekrar kres bakiyorum. Yeni doneme kadar insallah iyi bir yer bulabilirim.

Neye güvenip böylesine davranabiliyorlar ki acaba??? Yazıklar olsun. Umarım hakettiklerini bulurlar.

Sık sık burda konu açılıyor, kreş mi, bakıcı mı, babaane mi diye...hepsinin dezavantajıda, avantajıda var...sizde kreşin yaşayabileceğiniz en kötü tarafını yaşamışsınız...ben yerinizde olsam şikayetle kalmam tehditten haklarında dava açarım, kreş mi mafya mı belli değil...benim görüşüm belli bir yaşa kadar evde gerekirse kamerayla bakıcıyla kalması, sonuçta tek bakıcıyı kontrol etmek daha kolay ama sizin oğlunuz 3 yaşında olmuş artık...ben kızlarımı tam 4,5 yaşında gönderdim tüm dertlerini ve olumsuzlukları anlatabiliyorlar o yüzden sorun yaşamadık, hatta evde eşimle yaptığımız tartışmayıda gidip öğretmenine anlatmış akşam akşam kızdırdı beni...

Kızımı 9 aylıkken kreşe bırakan bir anne olarak söylüyorum siz çok beter bi krese denk gelmişsiniz çok üzüldüm ben ilk bir hafta, alıştırma egitimi bile aldım kreşte kucağımdan kimse alıp götürmedi kızımı herzaman foto ve video yollarlar en ufak şeyde ararlar şimdi kızım 28 aylık ve herşeyi anlatıyor bana ve çok şükür rabbime bi gün bile kötü bişeylerine şahit olmadım inş sizde iyi bi kuruma denk gelirsiniz...

Bebeğini kreşe vermek zorunda kalan kalacak anneler için korku filmi gibi yazdıkların. İnşallah güzel kreşler ve güzel eğitimcilerle karşılaştırsın Allahımm

diğer durumlarda haklısınız fakat kreşlerde kameralar ve çocukların fotoğraflarını çekip internette yayınlamak yasaklandı. oğlumun kreşinden yazılı bildiri geldi bana. bakanlık yasaklamış.

Cok gecmis olsun
Bunlari okudukca kızımı okula gonderme fikrinden vazgeciyorum...
tamam yasadiklarini anlatir ama o kotu seyleri 1 gun olsun yasamasi bile kabus gibi

Nerese bu kreş bursada mı? Bizim kreşin adı da harikalar dünyası ama aynı okul değil sanırım. Biz istanbuldayız.

tamda krese verecegm zamalarda bu yazıyı okumak benı uzdu ama hayat işte bazı ınsan kılıklı canavarlarda var bu hayatta. ınş bız onlarla karsılaşmayız
ozel hayatınızı sıze karsı kullanmaları affedılır gbı degıl....umarım her yere sıkayet etmışsınızdır
lakın bırseye takıldım çoçuğu 5 gun bynca cekıştıre aglaya aglaya kucagımdan aldılar demışsınız.....nıye ızın verdınız??? yanı durun bekleyın skaınleşşsin vs vs demedınız mı???hanı anneyız sonuçta dayanamayız....bana aynısını yapsalar susamam herhalde bu nasıl egıtımcılık derım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…