Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunu kreşe yazdırmaya düşünenler için

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
İzinsiz ses veya Video kaydı almak da suç dava açabilirsiniz bilginiz olsun

Sana cevap verdiysem,nezaketimden verdim.Şu an olduğu gibi.Bana alıntı yapıp soru soran veya benim fikrimi eleştiren,eleştirme hakkını bulan her insana cevap veriyorum.Burda kendimce doğru veya yanlış gördüğüm şeyleri yoruma açık olduğu için cevaplamışım.Yorumlamışım.Kimsenin yorumuna da sen niye öyle düşünüyorsun dememişim.Sanki kurumun yöneticisi sizmişsiniz izahat.................. filan filaann gibi cümlelerine rağmen saygı gösterdiğim için yazdım .
Zaten konu,çocuğun dansından ,herkesin çocuğu kıymetlidir olayından bilmeyen anlayamaz olayına dönmüş.
Daha da fazla uzasın istemiyorum.Konu sahibi de umarım en kısa zamanda bir kreş bulur.

SİZİN ŞİKAYETİNİZİ OKUDUĞUM HALDE KAYIT ETTİRDİM KIZIMI
KIZIMI 36 AYDAN KÜÇÜK KAYDETTİLER. UYKU ODALARINDA UFO VAR ELİMDE FOTOĞRAFLARI BİLE VAR. MİLLİ EĞİTİME ŞİKAYETTE BULUNDUM.
EVET BU OKULDA ŞANTAJCILIK VAR Bİ ÖNCEKİ KAPANAN OKULUMUZUN OKUL MÜDÜRÜ SÖZDE SİZE ÖĞRENCİ GETİRİCEM ŞU KADAR PARA VERİRSEN GİBİ PARA TALEP ETMİŞ BUNU BİZE SÖYLEDİ ELİMDE KAMERA KAYDI VAR GİBİLERİNDEN. YANİ BU OKUL İDARECİSİ BU KAMERA KAYITLARINI KESİNLİKLE KÖTÜYE KULLANIYOR. BANADA ON TANE ÖĞRENCİ GETİR DEDİ KIZIN BURSLU OKUSUN DEDİ BEN 3 TANE ÖĞRENCİ İLE KAYIT OLDUM KIZIMI BURSLU ALDI .AMA BURSLU MUAMMELESİ YAPTI KIZIMI ÇATI KATINDA UFOLU ODADA UYUTTU, KIZIMI AÇ BIRAKTI, OKUL ÇOK SOĞUK KIZIM SÜREKLİ HASTALANDI KAYIT SIRASINDA VAATLERE İNANMAYIN EĞİTİM BERBAT KIZIM ORAYA GİTTİ SAYGISIZ OLDU ANNECİM DİYE KONUŞAN KIZIM BEEEE Lİ KONUŞMAYA BAŞLADI. KIZIMIN KAYDINI SİLERKEN ORDAKİ ASİSTANLA E HANIMLA TARTIŞTIK BANA SEN SORUNLU VELİSİN İNŞALLAH İKİNCİ ÇOCUĞUN OLMAZ DİYE HAKARET ETTİ BÖYLE KARAKTERSİZ ÇALIŞANLARI VAR OKULUN, ŞUAN O OKULLA MAHKEMELİK OLDUM BANA HAKARET EDEN E. HANIM İÇERİ KAÇINCA ARKASINDAN GİDİP ZİLE BASTIM ZİLİ KOPTU, TARTIŞMA ESNASINDA OKULUN KAPI ZİLİ KOPTU OKUL BENDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ ÇELİK KAPIM ZARAR GÖRDÜ, OKULUN PRESTİJİ ZARAR GÖRDÜ FALAN FİLAN MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI...
EEE KIZIMI BURSLU KAYIT YAPTILAR 2 AY OKULA GİTTİ 2 AYIN PARASINI BU ŞEKİLDE ÇIKARICAK. KAMERA KAYITLARI İNCELENSİN DEDİM KAMERALAR ÇALIŞMIYOR DEDİLER.
BU OKULUN KAMERALARI EĞİTİM ESNASINDA ÇALIŞMIYOR, HERHALDE ŞANTAJCILIK ÖZEL GÖRÜŞMELERDE ÇALIŞIYOR.
İNSANIN AKLINA HERŞEY GELİR.
ARKADAŞLAR KESİNLİKLE BU OKULDAN UZAK DURUN, OKUL DIŞARDAN SEVİMLİ AMA DIŞI SİZİ YAKAR İÇİ BENİ YAKTI.
BEN DEVLET DAİRESİNDE EŞİM OTOMOTİVDE ÇALIŞIYOR BENİM ÇEVREMDEN KİMSE BU OKULA GÖNDEREMEZ BENİM YAŞADIKLARIMI BİLİYORLAR GAZETEYE ŞİKAYET ETTİM MİLLİ EĞİTİME BİMERE HALADA EDECEĞİM.

İnsan başına gelmeden maalesef başkasının yaşadıklarına ya inanmıyor ya da kulak ardı ediyor. kaldı ki bahsettiğimiz okulun sahibi gerçekten ağzı çok iyi laf yapan biri olduğu için gözünüzle görseniz de bir şekilde sizi kandırıyor. Bazen o kreşin önünden geçiyorum ve içerideki çocuklara çok üzülüyorum. çocuğunuzun burslu olması falan durumu değiştirmiyor. maalesef orada ki çocuklara gerçekten çok az yemek veriliyor.
biz oğlumla orada yaşadıklarını çok zor atlattık. umarım sizin çocuğunuz benim oğlum kadar etkilenmemiştir.
Maalesef dediğiniz bütün kurumlara bende şikayet ettim ama hiç bir sonuç alamadım. Hatta bakanlığın görevlendirdiği müffettiş dalga geçer gibi sonuçta para için açılan bir yer tabii ki bazı tasarruflara gidecek para kaynağını arttıracak demişti. hatta ben geçiştirmeye çalıştığını söylediğimde hanfendi siz bir sayfa şikayet yazmışsınız ( 10 sayfa dolu dolu yazmıştım. attığı mailler falan eklediğim belgeler hariç) biz 2 sayfa tutanak tuttuk dedişti. Adam şikayetimi bile okumamıştı yani. Ama üzülmeyin bir cocuğun ahını Allah kimsede bırakmıyormuş onu gördüm.

peki neler oldu
dava falan açtınız mı? sonuçlandı mı?

(Çok özür dileyerek bu tepkiyi veriyorum )

peki neler oldu
dava falan açtınız mı? sonuçlandı mı?
Dava açmadım Meb, BİMER hatta vergi dairesine bile şikayet ettim. ama sadece ödediğimiz paranın bir kısmını alabildik. sanırım başkada bir şey olmadı. yani kreş ne ceza aldı ne başka birşey. Ama çok geçmeden bizi dolandıran kadının bacağı kırıldı. Allah böyle cezalandırdı :)) deyip avunduk.
Daha sonra bu kreşten ayrılan bir öğretmenle tanıştım. Sanırım din derslerine giriyormuş. onun ayrılma nedeni de söylediğine göre çocuklara kötü muamele, az yemek vermeleri, tuvalet sorunu olmaması için az su vermeleri ve en son yanında hasta bir çocuğa peş peşe 3 kaşık calpol içirmeleri imiş. ama tabi bu onun söylediği şeyler. çocukların günahına giremem deyip ayrılmış. birde gene bu öğretmenden duyduğum şey kreşin sahibi kendisini tanıtırken üniversitede derslere girdiğini eğitimci olduğunu söylemişti. sanırım sınıf öğretmenlerinin derslerine girdiğini söylemişti. ama eğitimci falan da değilmiş.

3 kaşık calpol mu
şükür kurtulmuş çocuğunuz da diğer çocuklar ne olacak
inşallah aileleri çabuk farkeder ve hemen kapanır gereken yapılır
şimdi kim bakıyor oğlunuza

3 kaşık calpol mu
şükür kurtulmuş çocuğunuz da diğer çocuklar ne olacak
inşallah aileleri çabuk farkeder ve hemen kapanır gereken yapılır
şimdi kim bakıyor oğlunuza
Başka kreşe gidiyor şimdi. geçen seneki öğretmeni sağolsun çok ilgilenmişti. hemen hemen hergün görüşüyorduk. tırnak yeme problemini v.s onunla atlattık. bu sene gene aynı kreşte ama öğretmeni değişti. Allahtan şimdiki öğretmeninide çok seviyor:)

Kreş müdürü çok konuşuyor. Sorduğunuz bir cümlelik soruya beş cünlelik cevaplar veriyor her şeye evet var vs diyorsa uzak durun bence. Bu sanırım taktik çok konuşarak dikkatimizi dağıtmaya, soruyu geçiştirmeye çalışıyorlar. Geçen açılan bir konu vardı. Sadece para kazandırıyor diye kreş açmak isteyen birinin. İşte amaç sadece o olunca böyle olur. Şahsen benim vicdanım el vermez el kadar bebelere böyle şeyler yapmaya. Devlet kreşleri daha çok denetlemeli.

kreste din dersi koyacak kadar dindar ve musluman bir okul ama sabilerin gunahina girecek kadar da seref yoksunlari demek ki. milleti ve aileleri de boyle din somurusu yaparak kandiriyorlardir eminim. El kadar bebe din dersi alsa ne olur almasa ne olur. Ama aileler iste hemen kaniyor boyle seylere. Bu konularda ben gorumcemin ekolundenim. Benim cocugum yok ama olunca bir hata oldu mu ikincisini beklememek lazim. video isterim gonderilmez mi hadiiiii bi sonraki gun beni ara da bulasin. 10 un ustunde veteriner degistirdim kopek otel ve pansiyonlarini saymiyorum bile. evlat bu icime sinmeyen en ufak seyde ortaligi yikar cikarim.bu kadar magdur olacaginiza en bastan bi yanlislarini gorur gormez baglari koparmak lazim.

Arkadaşlar çocuklarınızı kreşe verirken gerçekten çok dikkat edin. Hatta bence bütün veliler kameradan istedikleri zaman izleyebilmeliler. Ve kameraların görmediği kör nokta kalmasın dikkat edin bunlara. Şu kadarını söyliyim, isim vermeyeceğim ama bulunduğum şehirde bir kreşte, öğretmenler çocuklara su bile vermiyorlarmış. Neymiş altlarına kaçırıyorlarmış çok su içince, bunlar da kıyafetini değiştirmek zorunda kalıyormuş, ya da sürekli tuvalete götürmek zorunda kalıyorlarmış. Sırf bununla uğraşmamak için çocuklara ya hiç su vermiyorlar ya da çok çok az veriyorlarmış.

Konu sahibi çocuğun eve geldiğinde çok susamış olmasının sebebi bu olabilir. Yine aynı öğretmenler saçma sapan sebeplerden çocukları kör noktaya götürüp cezalandırıyormuş. Dilim varmıyo ama dövüyorlarmış işte.

Ha biz bunları duyunca ne yaptık? Kreşte ne çocuğumuz ne kardeşimiz olmamasına rağmen duyar duymaz okulun yöneticilerine bildirdik. Eğer kendileri de bu durumdan haberdarlarsa ve göz yumuyorlarsa daha üst birimlere şikayet edip gerekirse kreşi kapattırabileceğimizi söyledik. Bunun üzerine o öğretmenleri işten çıkardılar, kör noktaları gören yerlere de kamera yerleştirdiler.

Merhaba ben cocugumu orduda yeni acilan harika cocuklar dünyası die bir krese verdim ve bu kresin Bursa da ve izmir de de şubelerinin olduğu söylendi aynı yerden mi bahsediyoruz bizde problemler yaşıyoruz ve yazılarınızı okudum sanırım aynı kişileren bahsediyoruz bu bahsettiginiz yer bursa dami ve kurucusu dans eğitmeni mi çok endişeliyim lütfen cvp
yazin

Evet ayni kresmis. Bize sinif ogretmeniyim demisti ordu da dans egitmeni olmus demekki. Insallah bizim kadar kotu sorunlar yasamamissinizdir.

Böyle vahset görulmedi. Cocugun alisma suresi vardir ama bunlar sizden cekip alip aglatip boyle cabuk alisir diyor? Ne orasi kres ne onlar pedagog. Oglum 2 yasinda gidiyor ve biz cok memnunuz cunku insani insan yerine koyup mesleklerini yerine getiriyorlar. Sukur birsey gormedik etmedik baskasindan da duymadik. Hatta tam tersi aile ici siddet veya istismar olunca ilk fark eden anaokulu ogretmenleri oldu ve gerekenler yapildi

Gercekten cok sanslisiniz. Insanin cocugunu gozu arkada kalmadan birakabilmesi buyuk nimet. Insallah sansiniz hep boyle devam eder.

Kizimi krese nasil yollarim diye dusunuyordum karar verdim yollamıyorum.... bu ne manyakliktir biz onlara canimizi emanet ediyoruz. Allah tum.yavrulari kötülerden korusun. Sirf para için ogretmenlik yapan canilerin eline dusurmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…