- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
Sevgili Adam olcak kız,inan yazdığını tam anlayamadım.süper dadı ne,adem güneş kim bilmiyorum.nazlideniz hanım eğitimci misiniz acaba merak ettim, Pedagog falan? kaldı ki Pedagoglar arasında bile fikir birliği yok eğitimse aynı eğitim işte, atıyorum süper dadı mola paspası kullanıyo adem güneş buna sakın ha diyo, biri ayrı odası olsun çocuğun diyo diğeri 2 yaşına kadar birlikte 4 yaşına kadar aynı odada yatın diyo, uyku. eğitimi mesela, kaç tane ekol var ağlatma, kontrollü ağlatma, yatır kaldır vs. her çocuk farklı farklı, aksama kadar feryat figan ağlamaz demişsiniz ama ağlayan var, benim oğlum misal
O senin gözlemin.Ben olaya çoklu tarafla bakıyorum.Kurum yalan söyledi diye birşeye mahal vermemek için herşeyi en baştan sözleşme ve fizibilite halinde,yazılı olarak elimde bulundururum.Haklarımı bilmek adına.Ben zaten bunu yeterince açıkladım.Sizin fikriniz tabi, ama kurum bu kadar haksizken velinin eksiklerinden nasil bahsedilir anlamadim. Kaldi ki kadin sonuna kadar hakli. Bizde objektif bakiyoruz olaya, ne kurumu tanirim, ne konu sahibi arkadasi. Yalan üstüne yalan uydurmus kurumda calisan yetkili, belli ki isini dogru yapmayan biri. Birde insan bir kere yalan söyledigini farkedince iyice didik didik eder herseyi, normal yani. Asla cocugumu öyle yalancilarin eline birakmazdim. Paragözler.
O senin gözlemin.Ben olaya çoklu tarafla bakıyorum.Kurum yalan söyledi diye birşeye mahal vermemek için herşeyi en baştan sözleşme ve fizibilite halinde,yazılı olarak elimde bulundururum.Haklarımı bilmek adına.Ben zaten bunu yeterince açıkladım.
Bana alıntılayıp yazmışsın ama kırmızı yerdeki kişi benim.Benim açıkladığım şeyle senin verdiğin örnek çok farklı.Dövülme örneği çok farklı bir örnek.Bırak dövülmeyi,kreşte başka çocuk oyun oynarken kendi çocuğunu hırpalasa ,anne soluğu kreşte almalı.Herşeye aynı yaklaşımla yaklaşılmaz.Tabiki çocuk dayak gibi algılayabileceği,etkileneceği ve size gelip şikayet edeceği bir durumda ciddiye almalı ve gitmelisiniz.O apayrı bir konu.Ben her kreş mükemmelde demedim.Ben bu kreş mükemmelde demedim.Yeterince açıklamada yaptımKesinlikle katılıyorum bir arkadaş sözüm ona olaylara objektif bakıp profesyonel bilmem ne diye demiş durmuş. Benim oğlumu zorla alacaklar yemediği şeyi yedi gibi gösterecekler ben de onlara fırsat tanıyacağım olduu başka , tabi ki çocuğumu dinleyeceğim Van'da yaşıyorum buradaki özel bir kreşte kameraların görmediği bir yerde çocukları dövüyorlar bunu anlatan kardeşimin staja giden bir arkadaşı, şimdi çocuğum anne beni dövüyorlar dediğinde hımm oğlum seni çok profesyonel bi yere verdim çok ayıp öyle denir mi diye tersliyeyim mi dinlemeyeyim mi. Dinlerim oğlumu eğer kendilerini güzel göstermiş ama tutarsız davranmışlarsa değil 5 gün 5 saat bile tutmam orada bu kadar net.
DİLERİM BU YOLU SEÇMEZSİNİZ. VE BURASININ TAKDİR ETTİĞİNİZ EMEĞİNİ HATIRLARSINIZ. SİZİN AİLENİZİN BASKISINA KARŞILIK GÖZYAŞLARINIZ VE NASIL HATALAR YAPTIĞINIZI ANLATAN VİDEONUZU DA MECBUREN KULLANMAK ZORUNDA KALIRIM İDDİANIZIN HAKSIZLIĞINI İSPATLAMAK İÇİN AYRICA. ÇÜNKÜ AİLENİZLE ÖZELLİKLE KAYINVALİDENİZLE İLGİLİ ANLATTIKLARINIZDA KAYITLI.
Ya sevgili cuore benim anlattığım şeyle aslında ortak paydada buluşuyoruzx..Canımdan öte can evladım için onu emanet ettiğim yer için senin de bahsettiğin gibi şeffaflık ve ciddiyet için en iyi şekilde araştırmalı,yarın sorun teşkil edecek durumlarda elimde yazılı kanun nizamına uygun ıslak imzalı belgem olmalı.Kurumu iyi araştırmalı.Elinde evrakı varsa kanunen haklarını zaten aramalı.Kurumla fotoğpraf yemek kamera ....bunlarla ilgili açıklamamıda yaptım.Ben illede o kreşe versin de demiyorumElinde yazili birseyi illa ki vardir arkadasin, ama bu birsey ifade etmiyor. En basit konularda bile yalan uyduran bir kurum bes kurus etmez. Cocugum ordan egitim alsa ne olur almasa ne olur. Insanlarin egitim aldigi veya bakildigi kurumlar ciddi olmali, seffaf olmali. Nihayetinde konu insan. Cocugum eve ac gelmesine ragmen cocuk yemek yendi deniliyor, hangi zeka gelisiminden bahsediyoruz pardon
Sevgili Adam olcak kız,inan yazdığını tam anlayamadım.süper dadı ne,adem güneş kim bilmiyorum.
İnan bana hayat o kitaplarda yazılanlardan,ya da her diploma alıp ben pedagogum diyenlerden de ibaret değil.Tabiki eğitimcilerin,bu işe gönül verenlerin tecrübelerine güvenmek gerekir.Kitaplardaki bilimsel açıklamaları veya uygulamalı davranış biçimlerini baz almak gerekir.Fakat senin de değin gibi her çocuk farklı,her anne baba da farklı.Pedagog bunu dedi veya kitapta bu yazıyor kesin sonuç budur diye bakılmamalı.Bilim adamlarının bulduğu bulgular bile yıllar sonra başka bilim adaı tarafından çürütülüyor.
Her çocuk farklıdır,her ebeveyn farklıdır,her aile yapısı,evde olanlar farklıdır.İnsanın burçlarına göre huyları bile farklı.O yüzden çocukların robot gibi yetişmesine karşıyım.Onların huyları da göz önünde buunmalı.Genetik gelen huylarda var.Hatta inan bana,ülkeler arası bile yetiştirme farklılıkları var.Yabancı ülkelerde çocuğu soğuğa alıştırmak için az ısıda odada uyuturlar biz sarıp sarmalarız.Bi çocuk yere düştüğü zaman kendi gücütyle kalksın yerden diye müdahale etmezler,biz 10 km uzaktan uçar çocuğu kaldırırız.Bizde bazı anneler çocuğunun lafına çok bakar,asla yalan konuşmaz der,ama bana göre çocuğa ne kadar yalanı öğretmesen de,gelişme çabasında bazı yalanlara başvuracak gerçeğini bilmeliyiz.Ona güvendiğimizi gösterip,arkadan acabalarla kendimizce sorgulamalıyız.
Senin çocuğun akşama kadar ağlıyorsa,gerçekten bir problem var ve kreş yetersiz.Ya evde ya kreşte bir yöntem hatası var.Bir çocuğun akşama kadar feryat figan ağlaması nedemek.Bir sorun var.
Sevgili Adam olcak kız,inan yazdığını tam anlayamadım.süper dadı ne,adem güneş kim bilmiyorum.
İnan bana hayat o kitaplarda yazılanlardan,ya da her diploma alıp ben pedagogum diyenlerden de ibaret değil.Tabiki eğitimcilerin,bu işe gönül verenlerin tecrübelerine güvenmek gerekir.Kitaplardaki bilimsel açıklamaları veya uygulamalı davranış biçimlerini baz almak gerekir.Fakat senin de değin gibi her çocuk farklı,her anne baba da farklı.Pedagog bunu dedi veya kitapta bu yazıyor kesin sonuç budur diye bakılmamalı.Bilim adamlarının bulduğu bulgular bile yıllar sonra başka bilim adaı tarafından çürütülüyor.
Her çocuk farklıdır,her ebeveyn farklıdır,her aile yapısı,evde olanlar farklıdır.İnsanın burçlarına göre huyları bile farklı.O yüzden çocukların robot gibi yetişmesine karşıyım.Onların huyları da göz önünde buunmalı.Genetik gelen huylarda var.Hatta inan bana,ülkeler arası bile yetiştirme farklılıkları var.Yabancı ülkelerde çocuğu soğuğa alıştırmak için az ısıda odada uyuturlar biz sarıp sarmalarız.Bi çocuk yere düştüğü zaman kendi gücütyle kalksın yerden diye müdahale etmezler,biz 10 km uzaktan uçar çocuğu kaldırırız.Bizde bazı anneler çocuğunun lafına çok bakar,asla yalan konuşmaz der,ama bana göre çocuğa ne kadar yalanı öğretmesen de,gelişme çabasında bazı yalanlara başvuracak gerçeğini bilmeliyiz.Ona güvendiğimizi gösterip,arkadan acabalarla kendimizce sorgulamalıyız.
Senin çocuğun akşama kadar ağlıyorsa,gerçekten bir problem var ve kreş yetersiz.Ya evde ya kreşte bir yöntem hatası var.Bir çocuğun akşama kadar feryat figan ağlaması nedemek.Bir sorun var.
Bana alıntılayıp yazmışsın ama kırmızı yerdeki kişi benim.Benim açıkladığım şeyle senin verdiğin örnek çok farklı.Dövülme örneği çok farklı bir örnek.Bırak dövülmeyi,kreşte başka çocuk oyun oynarken kendi çocuğunu hırpalasa ,anne soluğu kreşte almalı.Herşeye aynı yaklaşımla yaklaşılmaz.Tabiki çocuk dayak gibi algılayabileceği,etkileneceği ve size gelip şikayet edeceği bir durumda ciddiye almalı ve gitmelisiniz.O apayrı bir konu.Ben her kreş mükemmelde demedim.Ben bu kreş mükemmelde demedim.Yeterince açıklamada yaptım
Kelime oyunu oynamıyoruz orda da gayet net ve açık şekilde ifade ettim.Dayak olayı farklı birşey.Bir çocuk dayakj yiyorsa anlatmasa bile psikolojik davranışlarına yansır.Fiziksel bulgular da olabilir.Ve 3 yaşında bir çocuk dayak yediğini yalan olarak bile söylüyorsa bu yine ciddi bir sorundur.Yalan veya değil bazı şeyler dikkate alınmalı (inanmalı demiyorum)Ama 3 yaşında bir çocuk dans hareketlerinin ne olduğuyla yeni tanışmış olabilir,adının dans olduğunu bilmeyebilir,yaptığı şeyi etkinlik değil oyun olarak görebilir ve bununla ilgili sırf cevap vermek olsun diye anlamadan da kendince cevap verebilir.Dayak farklı birşey.Herşeye aynı yaklaşımla yaklaşamayız.ilk yorumda çocuk yalanı bilmiyo gibi görünse de gelisme çağında yalan söyleyebilir anne çocuğun lafına çok bakmamalı diyorsunuz alt yorumda ise çocuk dayak yediğini falan söylüyorsa anne soluğu kreşte almalı diyorsunuz
anne çocuğun lafına baksın mı bakmasın mı
ben sadece dadı ve adem gunes hakkında yazayımnazlideniz hanım eğitimci misiniz acaba merak ettim, Pedagog falan? kaldı ki Pedagoglar arasında bile fikir birliği yok eğitimse aynı eğitim işte, atıyorum süper dadı mola paspası kullanıyo adem güneş buna sakın ha diyo, biri ayrı odası olsun çocuğun diyo diğeri 2 yaşına kadar birlikte 4 yaşına kadar aynı odada yatın diyo, uyku. eğitimi mesela, kaç tane ekol var ağlatma, kontrollü ağlatma, yatır kaldır vs. her çocuk farklı farklı, aksama kadar feryat figan ağlamaz demişsiniz ama ağlayan var, benim oğlum misal
ben sadece dadı ve adem gunes hakkında yazayım
ıkısıde benım cocuk yetıstırme tarzıma ters
hatta adem gunesı kale alıp okunmaması gerektıgını bıle dusuyorum cunku olaylaralara alakalı tek tek bılgı vermek yerıne hoba yazıyor kıtabı sen nereden tutarsan artık bulursan sorununu hallet.
bırde cogu pedagog adem gunesı tavsıye etmıyor :) comak soktum
ay cok bayat bır esprı yapıcamokuduğum herseyi harmanlayıp metenin karakterine göre revize ediyorum ben ama adem güneşte bende zerre mantık bulamadım
ben bılgı vereyımElinde yazili birseyi illa ki vardir arkadasin, ama bu birsey ifade etmiyor. En basit konularda bile yalan uyduran bir kurum bes kurus etmez. Cocugum ordan egitim alsa ne olur almasa ne olur. Insanlarin egitim aldigi veya bakildigi kurumlar ciddi olmali, seffaf olmali. Nihayetinde konu insan. Cocugum eve ac gelmesine ragmen cocuk yemek yendi deniliyor, hangi zeka gelisiminden bahsediyoruz pardon
Bakın bir daha açıklama yapmak zorunda kalmak istemiyorum.Milli eğitim,sosyal hizmetlerin de ortak görüşü dahilinde ebeveynin alışma süresinde çocuğun yanında kalmak süreci uzatır bağımlılığı arttırır.Bağırta bağırta alırız demek ifadenin anlamını bozuyor.Çocuk bağırsa bile,bunun eğitimini alan insanlar onu içeride susturma yöntemlerini bilir.Bilemiyorsa bir problem var.Ya evde bir çocuk sürekli ağlasa akşama kadar feryat figan insan noluyor diye hastaneye götürür.Bir çocuk akşama kadar ağlamaz.Bir kaç sabah ağlayabilir ama akşama kadar ağlıyorsa bir sıkıntı var.En kötü ihtimal,çocuğu kreşe göndermemek.Anne o güveni evde aşılayacak.Çocuklar ne kadar ağlasa da bir süre sonra oyuna ve ortama adapte olurlar.bende zaten aynı şeyi anlatıyorum her çocuk farklı hu durumda tek bi yöntem olarak biz çocuğu elinizden bağırta bağırta alırız o içerde alışır denemez kimi çocuk anında alışır yeniliklere açıktır kimisi zamanla annesinin de güven vermesi ile uyum sağlar
eğitimci değilmişsiniz profile bakmak zorunda kaldım cevap alamayınca yapmadığım şey normalde
Bakın bir daha açıklama yapmak zorunda kalmak istemiyorum.Milli eğitim,sosyal hizmetlerin de ortak görüşü dahilinde ebeveynin alışma süresinde çocuğun yanında kalmak süreci uzatır bağımlılığı arttırır.Bağırta bağırta alırız demek ifadenin anlamını bozuyor.Çocuk bağırsa bile,bunun eğitimini alan insanlar onu içeride susturma yöntemlerini bilir.Bilemiyorsa bir problem var.Ya evde bir çocuk sürekli ağlasa akşama kadar feryat figan insan noluyor diye hastaneye götürür.Bir çocuk akşama kadar ağlamaz.Bir kaç sabah ağlayabilir ama akşama kadar ağlıyorsa bir sıkıntı var.En kötü ihtimal,çocuğu kreşe göndermemek.Anne o güveni evde aşılayacak.Çocuklar ne kadar ağlasa da bir süre sonra oyuna ve ortama adapte olurlar.
(eğitimci değilmişsiniz profile bakmak zorunda kaldım cevap alamayınca yapmadığım şey normalde)
Bu kırmızı son cümleni anlamadım ne demek istediğini.Ben kimliğimi açıklamak zorunda da değilim.Üye olurken vermiiş olduğum mesleği yapıyor olabilir veya olmayabilirim.Veya yapıyor olmam,aldığım eğitimin ne olduğunu yansıtmaz.Veya eğitimci değilim diyelim.Bu insan olma,bir fikir sahibi olma,tecrübe edinme ve yaşanılmışlıklar gerçeğini değiştirmez.Kaldı ki siz zaten kurum ve eğitimcileri eleştiriyorsunuz.Bu konuhakkında da yeterince açıklamayı tekrar tekrar yaptım.Sana da iyi niyetle cevap verdim.Ama yorumlarınızdaki tezatlık yakalama,kinaye cümleleri iyi niyetli görmedim.Bunlar bu konu hakkındaki benim yorumum.Sana ve diğer arkadaşlara çocuklarıyla ilgili problemleri en kısa zamanda çözüme ulaşılmasını diliyorum .İyi günler