- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
Sevgili Adam olcak kız,inan yazdığını tam anlayamadım.süper dadı ne,adem güneş kim bilmiyorum.nazlideniz hanım eğitimci misiniz acaba merak ettim, Pedagog falan? kaldı ki Pedagoglar arasında bile fikir birliği yok eğitimse aynı eğitim işte, atıyorum süper dadı mola paspası kullanıyo adem güneş buna sakın ha diyo, biri ayrı odası olsun çocuğun diyo diğeri 2 yaşına kadar birlikte 4 yaşına kadar aynı odada yatın diyo, uyku. eğitimi mesela, kaç tane ekol var ağlatma, kontrollü ağlatma, yatır kaldır vs. her çocuk farklı farklı, aksama kadar feryat figan ağlamaz demişsiniz ama ağlayan var, benim oğlum misal
İnan bana hayat o kitaplarda yazılanlardan,ya da her diploma alıp ben pedagogum diyenlerden de ibaret değil.Tabiki eğitimcilerin,bu işe gönül verenlerin tecrübelerine güvenmek gerekir.Kitaplardaki bilimsel açıklamaları veya uygulamalı davranış biçimlerini baz almak gerekir.Fakat senin de değin gibi her çocuk farklı,her anne baba da farklı.Pedagog bunu dedi veya kitapta bu yazıyor kesin sonuç budur diye bakılmamalı.Bilim adamlarının bulduğu bulgular bile yıllar sonra başka bilim adaı tarafından çürütülüyor.
Her çocuk farklıdır,her ebeveyn farklıdır,her aile yapısı,evde olanlar farklıdır.İnsanın burçlarına göre huyları bile farklı.O yüzden çocukların robot gibi yetişmesine karşıyım.Onların huyları da göz önünde buunmalı.Genetik gelen huylarda var.Hatta inan bana,ülkeler arası bile yetiştirme farklılıkları var.Yabancı ülkelerde çocuğu soğuğa alıştırmak için az ısıda odada uyuturlar biz sarıp sarmalarız.Bi çocuk yere düştüğü zaman kendi gücütyle kalksın yerden diye müdahale etmezler,biz 10 km uzaktan uçar çocuğu kaldırırız.Bizde bazı anneler çocuğunun lafına çok bakar,asla yalan konuşmaz der,ama bana göre çocuğa ne kadar yalanı öğretmesen de,gelişme çabasında bazı yalanlara başvuracak gerçeğini bilmeliyiz.Ona güvendiğimizi gösterip,arkadan acabalarla kendimizce sorgulamalıyız.
Senin çocuğun akşama kadar ağlıyorsa,gerçekten bir problem var ve kreş yetersiz.Ya evde ya kreşte bir yöntem hatası var.Bir çocuğun akşama kadar feryat figan ağlaması nedemek.Bir sorun var.