Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası çocuğunu kreşe yazdırmaya düşünenler için

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
sanırım olay şu
butik tarzı ozel okulların kaderı bu
bır mef bır dogada bunlaırn yasanacagını ben sanmıyorum

sanırım benim tercihim de devlet okulu olur, okul aile birlikleri sıkı çalışınca devlet okulları da çiçek gibi oluyo ev hanımı olan bir çok tanıdığım okula adamış kendini çok güzel işler yapıyorlar hem çocukları gözlerinin önünde hem kendileri sosyalleşiyo hem de ilk elden kararlara dahil olabiliyorlar şu olsun diyip inisiyatif alabiliyorlar

Veliler kapıdan giremez, çocuğu kapıdan alırız sizden diyen onlarca okulla karşılaştım şahsen , gerçekten var böyle bir durum yani ama benim tercihim bu yönde olmadı asla,nerdeyse 1 ay girdim okula kızimla, sınıfına inmedim diğer çocuklar etkilenmesin diye ama çocuklarin olmadiğı oyun odasında bende kızımla oturdum alışma sürecinde, okul yönetimi bana bıraktı bu alişma sürecini yani, bende zamanla 1 saat,2 saat bıraktım kızıma anlatarak ve aliştı, sonrasinda kapidan bıraktım ve birakiyorum. Çok korkunç gelmişti bana onu aglarken kucağımdan cekip almaları düşüncesi , konu sahibinin çocuğunun korkusunu çok iyi anlayabiliyorum. Size de tavsiyem anlayışlı olan kresle devam edin yolunuza, kapıdan veli giremez diyen yerlerle, Milli Egitime bağlı olmayan okullarla karşilaşacaksınız, girince iceri zaten diğer çocuklar mutlu mu yoksa korkuyorlar mı anliyorsunuz, gorüyorsunuz.
Zaten kamera var demeleri bile hata, Milli Eğitim yasakladı, facebookta bile paylasamiyorlar, çocuk istismari vb sebeplerden. Tam bir yalancı ve bildigin ticarethaneymiş bu okul.

ve yenı ogretmenler cok daha heveslı oluyorlar daha cok ıslerıne sarılıyorlar dıye dusunuyorum. baklaım bu sene egeyı devlet okulunun ana sınıfına yazdıracagım

ay ne ınsafsızlar allahım ya
zaten cocugun yıyecegı 1 avuc ıcı pılav
1 kofte olur

ve yenı ogretmenler cok daha heveslı oluyorlar daha cok ıslerıne sarılıyorlar dıye dusunuyorum. baklaım bu sene egeyı devlet okulunun ana sınıfına yazdıracagım

tecrübelerini gene yazarsın olur mu devlet okulu özel okul ikisini de tecrübe etmiş olacaksın

kamera ile size yapılan tehditten ve çocuğa verilen manevi zarardan ötürü bence tazminat davası açmalısınız.

En azindan cocugunuz emin ellerde olucak hic uzulmeyin. Ogluma babaannesi bakarken icim cok rahatti. Nasil olsa canindan. Birini yemezse mutlaka baskasini yapar yedirir diye dusunurdum. sagolsun oylede yapardi.
Cok haklisiniz.. Annem de iyi bakar eminim ama birakmak cok agirima gidiyor işte.. uc dort aylikken ise başlayanlara şaşırıyorum.. ben dayanamiyorum.. insallah alisirim.. hic alisamazmisim gibi geliyor simdi..
Ise ara verdim diyorsunuz cocugun sikintisindan dolayi, bence o arayi uzatma imkaniniz ne kadar varsa o kadar uzatin uzatabilginiz kadar.. yavrularin para icin anneden ayri kalmasi beni cok düşündürüyor.. cocuk ilkokula baslayana kadar yari zamanli anne baba calismasi cikacak sanirim ama ne zaman

ayyyy bende 3 yaşında olunca kızımı yarım gün göndermek istiyorum sırf etkinlik yapsın diye evde birlikte yapıyoruz ama onun yaşıtlarıyla oynamayada ihtiyacı var sırf bu yüzden ev hanımı olmama rağmen göndermek istiyorum ... ama anlattıklarınızı yaparlarsa ilk günden cayarım öyle kızımı çekip alacaklar o ağlayacak hayatta dayanamam...

offf biz gözümüz gibi bakıyoruz onların davranışa bakın şikayetlerinizi geri almayın sakın iyi yapmışsınız....bende sırf kızım için işi bıraktım iyi bir maaşım iyi bir işim vardı eşim dediki hayır istemiyorum para falan yeterki o emin ellerde güvenli huzurlu büyüsün diyor birlikte karar aldık iki yıldır çalışmıyorum ev hanımı oldum..

Okul seçerken bence köklü olup olmadığına bakmak lazım

Aynı yerde bir okul var mesela her sene adı değişiyor demek ki işletmeci vs değişiyor

Oğlumu kaydettirdiğim okulda öğretmeni 10 yıldır çalışıyordu düzene alışmış kendini kabul ettirmiş

Her sene değişen öğretmenler tecrübesize düzensizlik okullar sıkıntı

Toplantı yaptılar en yeni eleman 4 yıllıktı o da temizlik yapan teyze

Bina da önemli villadan bozma yerler güvenlik vs sıkıntı

Çok duygusal yaklaşıyorsunuz aslında

Çocuklar da kendi hayatları olan kişiler çevre ediniyor hayatı tanıyıp ilişki kurup bağımsız yaşamayı biliyorlar

Oğlum 25 aylıktan beri kreşe gidiyor hiç pişman değilim bağımsız etrafın da takdir ettiği bir çocuk

Bir de bıkarlar diyorlar ama ben de 3 yaşımdan sonra gittim bıkmadım halen de olsa okul da okusam modundayım

Haklarında açılabilecek ne kadar dava varsa hepsini açın. Bu nedir ya okurken sinirden elim ayağım titredi, orayı onların başına yıkardım. Biz gözümüzden sakınalım onların yaptığına bak. Nerede hangi şehirde bu ticarethane (kreş demeye dilim varmıyor)? Buraya yazmanız da çok iyi olmuş, en azından çoğu kişinin aklında kalır da çocuğunu vermeyi düşünmez buraya. Paylaşabildiğiniz heryerde paylaşın bu yaptıklarını, herkes duysun bilsin. Belki siz bu kadar duyarlı olmasaydınız farkedemeyecektiniz bu durumları ve çocuğunuzda kalıcı psikolojik rahatsızlıklar bırakacaktı kimbilir. Allah korusun. Belki de çocuğu oraya gidip de çoğu şeyi farkında olmayan ebeveynler de vardır. Ay çok sinirlendim ya. Gerçekten bu konuları ince eleyip sık dokumak gerekiyo artık. Tam anlamıyla içimizin rahat etmeyeceği bi yere asla vermemiz gerekiyo. Oğlum daha küçük ama şimdiden kara kara düşünmeye başladım

Aslina bakarsaniz dört yasindan sonra olmali kres ve bagimsizlik meselesi..
Ama ne guzel siz dert etmiyorsunuz hoş bisey

Aslina bakarsaniz dört yasindan sonra olmali kres ve bagimsizlik meselesi..
Ama ne guzel siz dert etmiyorsunuz hoş bisey

Çünkü denedim ve gördüm dert edilmemesi gerektiğini

Alanı çocuk olanlar daha iyi bilir 2-3 yaş arası çocukların ben dedikleri özerkleştikleri dönem

Ve biz onları çok küçük gördüğümüz için her şeylerini yapıyoruz oysa onlara izin versek kendilerini geliştiriyorlar

Imkan verdiğimizde kendilerini geliştirip her şeyi yapabilirim diye başlıyorlar ben küçüğüm yapamam diye değil

2 yaşındaki çocuk çamaşır asar bardakları etrafdan toplar makinayı boşaltır kaşık çatalı gruplar ama anneler bunu yaptırmaz

Çocuk bu arada hem zihinsel hem de kasları ile gelişiyor mesela okulda da yaş grubuna uygun etkinlik ile özellikle dil gelişimi önemli aşama kaydediyor

Siz anladığım kadarı ile eğitimcisiniz zaten anneniz bakar büyüyünce de profesyonel bir kuruma verirsiniz

Bunların hepsini biliyorum ve katiliyorum.. benim bagimsizliktan kastim ayri kalmasiydi.. yazdiklariniz elbette cok dogru. Ama anneden ayrilmak bu konu dışında kaliyor.
Inşallah biz de kolayca alisiriz bu surece..

Lütfen lütfen davanızdan vazgeçmeyin siz bir sıkıbtı yaşamışsınız başkaları yaşamasın.
Böyle ihmalkar ve yalanla iş yürütülen yerde çocukların canına bile bir zarar gelebilir allah korusun

Bunların hepsini biliyorum ve katiliyorum.. benim bagimsizliktan kastim ayri kalmasiydi.. yazdiklariniz elbette cok dogru. Ama anneden ayrilmak bu konu dışında kaliyor.
Inşallah biz de kolayca alisiriz bu surece..

Anneden ayrı kalmaya gelince 3,5 aylık iken günde 11 saat ayrı kalmaya alıştı

Ikimiz de alıştık o nedenle çok sıkıntı olmadı

Ama işten gelince her saniyem onunla geçti 5 yaşında sadece 1 gece ayrı kaldı benden

Onsuz şimdi bile iş ve okul dışında zaman geçirmiyorum

Ben katıyım biraz galiba küçükken ayrı kalmaya alışmak ve bağı sağlam kurup geri geleceğini deneyimlemek daha kolay oluyor gibi büyüdükçe anneden ayrılmaları da güçleşiyor

Yine de keşke herkesin izin alma imkanı olsa gözü arkada kalmasa

Kreşin hatalı yanları var elbet ama sen de fazla duygusal bakıyor ve fazla müdahaleci davranıyorsun.
Olaylara kendi inandığın doğrularla kendi açından bakıyor,3 yaşını doldurmamış bir çocuğa sorarak,onun verdiği cevap doğrultusunda hareket ediyorsun.
1)Kreşte kamera olması,fotoğraflarının yayımlanması tamamen kreşin insiyatifindedir.Böyle bir zorunluluğu yok.Kamera olsa bile kreşler bunu veliye izletmeyi doğru bulmayabiliyorlar.Kaldı ki milli eğitimde bu düşünceyi desteklediğinden yasak getirdi

2)Çocuğumu ağlayarak benden aldılar dedin.Genelde bu şekilde yaparlar.Bu çocuğun alışma sürecini hızlandırır.Onlar içeride o çocuğu sustururlar.Profesyonellik bunu gerektirir.Ama senin önerdiğin yöntem içeri girmek,dışarıda olduğunu bilmesi (bu kreşin uygulamalarına müdahale ettiğini ve kendi doğru biliğin yöntemi uygulatmak istediğini gösteriyor) bu yöntem bir iki gün geçerli olur.Bu sefer çocuk sana bağımlılıktan kurtulamaz.Alışması zorlaşır.Bir sürü veli var.Herkesin önerdiği yöntemi uygulayacaksa kreşler,kendi bilgileri eğitimleri nerde kaldı.

3)Satranca 3 yaşında alırız 4 yaşında alırız gibi tutarsız laflar kreşin hatası.Bu işle ilgili yetkili vardır yetkili gerekli bilgiyi verir.Zaten zaman içerisinde turnuvalar olur.Çocuğun etkinlikleriyle ilgili size çizelge hazırlanır.

4)Gösteri zamanı çocuklar bir gösteriye hazırlanıyorsa onların resimi çekilip konabilir.Siz geç kayıt yaptırdıysanız,çocuk daha geriden takip edebilir.Danslara katılıp katılmadığını,neler yaptığını yine zaman içinde öğrenebilirsiniz.Yine bunlarla ilgili gösteriler,kıyafet ihtiyaçları etkinlik haberleri v.s olur.Bunu ilk girdiği dersin resminde çocuğun yok veya çocuğa sordum dans etmediğini söyledi gibi gayri resmi delillerle kanıtlayamazsın.3 yaşından küçük çocuk dansı önce oyun zanneder,zaman içerisinde kavrar.

5)Çocuğunu emanet ettiğin ve aranda para ilişkisi olan bir kuruma,aile içi durumunu anlatman yanlış.Bu da senin olaylara yine duygusal baktığını gösteriyor.Eğer çocuğun özel bir sorunu varsa veya ailede boşanma gibi bir durum varsa bu belirli sınırlar içerisinde anlatılır.Samimiyet zamanla oluşacak karşılıklı güvene bağlıdır.

6)Sosyal hizmetlerin denetiminde olan bir kuruluş,ucuz bir mesaj tehdidinin kendine zarar vereceğini bilmelidir.Ama ben mesajda tehditten çok,senin yapmış olduğun bir suçlamanın karşısında daha önce anlattığın bir şeyi ıspat niteliğinde belirtmiş.Yani sen bize zamanında böyle demiştin şimdi suçlama getiriyorsun gibi.
Seni suçlamıyorum yanlış anlama.Ben objektif bakıyorum .Çocuğunu profesyonel ellere teslim ettiğinde onlara biraz şans ve zaman vermeli müdahale etmemelisin.Ne 5 gün ne de bir fotoda yer almamak ne de yumurta yiyip yememek 5 günde kanaat oluşturmak için yeterli bir süre değil.

yaaa sanırım kreşe gönderirken kızımı bende giderim banane banane )) sırf onun için işten ayrıldım ev hanımı oldum

Su guvenli baglanma konusuna girmeyecegim arkadaş yoruldum:)).. mesajlarima bakarsaniz anlarsaniz ne demek istedigimi:)))
Cok sagolun bu arada ferahladim bu konuda yazistikca.. kotu olmystum şu kres olayından

kusura bakmayin ama tabiki ogluma soracagim. insan yavrusunu taniyip bilmez mi. Benim cocugum dansida oyunuda ayirabilmektedir. Ve yapmadim diyorsa yapmamistir.
1. Kamerayi oglumu 7/24 izleyeyim diye sormadim. Sadece kamera olunca daha diklatli olacaklarini dusundugum icin sordum. Disaridan izleyemeyecegimi zaten biliyorum. Sorun bu degil. Bana kamera var demeleri.
2. bu kresten sonra gorusmeye gittigim bir kreste yeni bir ogrenci vardi. Bir haftalikti ve babasi gorebilecegi bir yerde onu bekliyordu. alisana kadar boyle devam ediyoruz dediler. Ve bu bence en iyi yontem.
3. Dansa girmedigine eminim. emin olun girseydi napar eder resim cekerlerdi. Onuda gozume sokarlardi.
4. Ozel durumumu anlatmadim. Babaanne ameliyat olucak krese vermem gerekiyor dedim. Oglu mun durumunu tabiki anlaticam. Bilmeleri gerekirki ona gore davransinlar. Sonucta hassas bi donemde. Belki anlatmasaydim birsey olsaydi neden bize anlatnadiniz diyecekletdi. Bunlara istinaden de hata yapmak istemiyorum. Bir kere yaptim butun herkes krese verdin boyle oldu dedim.
5. Begeni degisen bir seydir. Hem ben onalara harika hersey dort dortluk gibi seyler demedim. Memnun olmadigim seyleri dile getirdim ancak her seye bir cevap aldim. Tesekkur ettigim konu ise fotograf yolladiklarinda tesekkur ettim.
onlara sans verseydim belki simdi oglum 6 haftadir ordaydi ve ben daha kotu sonuclarla karsi karsiyaydim.
ne olursa olsun dogru yaptigimi dusunuyorum. Haberleri izledikcede iyiki boyle yaptim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…