çocuğundan bul

Hayir 15 yillik egitim.hayatimda hic bir hocama.saygisizlik etmedim.suanda is hayatimdayim.ve yine.kibar saygili olmaya calisiyorum

Gercekten yazik ya, cocuklarada haksizlik ediyor bu anneler. Cünkü hayatin gerceklerini cocuklara yansitamiyorlar.
Eger 11 yasinda ögretmene cevap verbebiliyorsa, kimbilir evde ve cevresinde nasildir.
Ama cocuklarda sucu bulmuyorum, bunlari böyle yapan yetistiren anne ve babalar.

Çocuklar kolay kolay cephe almazlar.
Hele 11 yaş, izin verseniz sarmaş dolaş gezinirler sizinle :)
Bu çocuk ilk kez yaşamamış ki bunları.
Muhtemelen o cevaba kadar çok üzerine gidildi ve belli ki sınıf önünde yapılmış bunlar.
Öğretmen bu şekilde davranırsa varın arkadaşları siz düşünün.
Bu tepki "kaybedeceği bir şey (ne öğretmen ne de arkadaş sevgisi) kalmadığını düşünen bir çocuğun" tepkisi aslında.

arkadaşım bilgisizliğinizi şu cümlenizden çok net anlıyorum
"Yahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur."
o kadar yanlış ki!

bu yüzden devamına da cevap vermeyeceğim...

Hayir 15 yillik egitim.hayatimda hic bir hocama.saygisizlik etmedim.suanda is hayatimdayim.ve yine.kibar saygili olmaya calisiyorum

Sen bunu başarmış olabilirsin ama bir öğretmen işini iyi yapmayı hedefliyorsa her türlü çocuğa eşit derecede yaklaşabilmeli.11 yaşındaki bir çocuğa kin tutmak çok çocukça geliyor bana yahu.O öğretmen çocukla düzgünce konuşarak tavrını tersine çevirebilirdi.Biraz asi bir gençlik geçirdim,çok sevmediğim öğretmen de olduğu hiç sevmediklerim de.Öğretmen kendini burada belli eder bana göre.

Okul ya orasi, daha ötesi varmi ? Cocugum orda saygiyi, paylasmayi, sevgiyi, hürmeti, disiplini, egitimi, ilimi, bilimi ögrenmesi lazim ya.
Simarik Einstein Prensesler ve Prenslerin Alice harikalar diyari degil okul !!!

Oldu, öğretmen zılgıtı çekti bende sustum vallahi.

Buradaki öğretmenin tutulacak tarafı yok kesinlikle ama anne çocuğunu yanlış yetiştiriyor. Çocuğa bir daha öğretmenine saygısızlık ettiğini duymayacağım deyip öğretmeninden özür diletecek, öğretmene de bu konuda haklı olduğunu ama bir anne olarak evladının işittiği şeyleri haketmediğini, üzüldüğünü söyleyerek bir daha tekrarlanmasını istemeyecek.

Şaha kalkmaya gerek yok bence.

Ben de onun farkına vardım ama 11 yaşındaki çocuk da büyük ihtimalle bir iki yıl sonra gülecek bu sözlerine ki öğretmen bana çok tuhaf geldi bu kadar öğrenciye cephe almak yani..

Aynen obiviyante aynen öyle canim...

Bir damla cocukda cocuklugunu bilecek. 11 yasinda ögretmene karsi cikamaz !!! Dersi bölemez !!! O sinifda bir tek o cocuk yok !!!
Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.

Son cümleye üzüldüm sahiden. Bazı çocuklar asi oluyorlar. Neyse. Türlü türlü insan var işte ya ben bu vekil öğretmenlik işine karşıyım zaten.

Okul ya orasi, daha ötesi varmi ? Cocugum orda saygiyi, paylasmayi, sevgiyi, hürmeti, disiplini, egitimi, ilimi, bilimi ögrenmesi lazim ya.
Simarik Einstein Prensesler ve Prenslerin Alice harikalar diyari degil okul !!!
Bunlari ögretmesi gerekende Ögretmen, hatirlatayim dedim... Cocuklar kendi kendine ögrenmiyor...

Ben de onun farkına vardım ama 11 yaşındaki çocuk da büyük ihtimalle bir iki yıl sonra gülecek bu sözlerine ki öğretmen bana çok tuhaf geldi bu kadar öğrenciye cephe almak yani..
Evet, kadın bir tuhafmış sahiden. Deli mi ne? İnsan çocukla çata çat gider mi ya? Çağır velisini insan gibi konuş değil mi?

Bu arada bence öğretmenlik kim daha çok öğretiyor ya da kim sınıfı daha iyi yönetiyor,kimin sınıfında çıt çıkmıyor yarışı değil.Çocuklarla muhattap oluyorsanız sevilmek zorundasınız.Her öğretmen öğrencisinin gözündeki değeriyle ölçülür.

kimi üstün zekalı çocuk gördüm gerçekten saygılı yetiştirip öğretmeni ve ailesi birlik içinde olup yetiştirilen notları bu şekilde yüksek tutup öss derecelikleri aldıran
kimisi de bizim çocuk yüksek zekalı diye pohpohlanan ben nasılsa dersi anlıyorum deyip ukalalıklar yapıp çocuğunu kendi elleriyle başarısızlığa itenler

La Que Sabe kendimi çok zor tutuyorum...
Canım ben kendi adıma anlıyorum seni. Bu konudaki hassasiyetinde takdire şayan. Bu durumdaki çocukların elbette farklı şekillerde eğitilmesi gerekebilir. Olabilir. Çocuğun iletişim sorunları olabilir. Algı seviyesi farklı olduğu için hassasiyetleri bambaşka olabilir ama hayatı boyunca bu çocuğun karşısına çıkacak kaç insan bunlara dikkat eder sence?

Çocuğun egosunu tavan yaptırmak doğru değil. Ben annede azcık otorite sorunu görüyorum. Çocuğun eğitilmesi lazım bu konularda. Öğretmen zaten çok tuhaf. Ondan bir cacık olmaz belli ama bu kızda eğitilmeli biraz. Böyle olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…