- 4 Şubat 2015
- 6.011
- 12.189
Hayır ben anlamıyorum hiç mi dersi dinlemediğiniz,bir şeyler çizdiğiniz olmadı..Hiç mi ergen davranıp öğretmeninize ters cevap vermediniz.Her öğretmen kendisine olan tavrını beğenmediği öğrenciyi 'okuldan attırmaya' çalışsın o zaman.Harika bir EĞİTİM ve öğretim anlayışı.
Çocuklar kolay kolay cephe almazlar.Bu çocukta gelecekte bu sendroma sahip olmayacak mı bu gidişle?
Öğretmenin bir çocuğu karşısına alıp diline dolaması çok ayıp. Öğretmen olacak şahsın veliyle görüşmesi gerekirdi belli ki hadsiz bir insan. Ama bu çocuğa da bazı sınırlar öğretilmeli ve bunun zekayla hiçbir ilgisi yok bence. Kişisel görüşüm...
Yahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur.
Özellikle cocuklarinin üstün zeka olan anneler nedense cocuklarina okulda dersi dinlemesi gerektigini, dersi bölmeye hakki olmadigini, sinif arkadaslarina kötü örnek oldugunu, büyüklerine saygisizlik yapmamayida ögretirse cok iyi olur.
Neticede okulda kurallara uymasi sart.
Bu hep böyleydi halada böyle devam edecek, sinifda ders dinlenilir, ilgisizlik olmaz. Lütfen Einsteinlariniza evinizde, sevgiyi, saygiyi ve hürmetide ögretin, o zaman iste örnek insan olurlar büyüyünce !
Hayir 15 yillik egitim.hayatimda hic bir hocama.saygisizlik etmedim.suanda is hayatimdayim.ve yine.kibar saygili olmaya calisiyorum
Ben gidip deveye hendek atlatacağım.arkadaşım bilgisizliğinizi şu cümlenizden çok net anlıyorum
"Yahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur."
o kadar yanlış ki!
bu yüzden devamına da cevap vermeyeceğim...
Oldu, öğretmen zılgıtı çekti bende sustum vallahi.Hayır ben anlamıyorum hiç mi dersi dinlemediğiniz,bir şeyler çizdiğiniz olmadı..Hiç mi ergen davranıp öğretmeninize ters cevap vermediniz.Her öğretmen kendisine olan tavrını beğenmediği öğrenciyi 'okuldan attırmaya' çalışsın o zaman.Harika bir EĞİTİM ve öğretim anlayışı.
Oldu, öğretmen zılgıtı çekti bende sustum vallasözlerinedaki öğretmenin tutulacak tarafı yok kesinlikle ama anne çocuğunu yanlış yetiştiriyor. Çocuğa bir daha öğretmenine saygısızlık ettiğini duymayacağım deyip öğretmeninden özür diletecek, öğretmene de bu konuda haklı olduğunu ama bir anne olarak evladının işittiği şeyleri haketmediğini, üzüldüğünü söyleyerek bir daha tekrarlanmasını istemeyecek.
Şaha kalkmaya gerek yok bence.
Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.Bir damla cocukda cocuklugunu bilecek. 11 yasinda ögretmene karsi cikamaz !!! Dersi bölemez !!! O sinifda bir tek o cocuk yok !!!
Son cümleye üzüldüm sahiden. Bazı çocuklar asi oluyorlar. Neyse. Türlü türlü insan var işte ya ben bu vekil öğretmenlik işine karşıyım zaten.Çocuklar kolay kolay cephe almazlar.
Hele 11 yaş, izin verseniz sarmaş dolaş gezinirler sizinle :)
Bu çocuk ilk kez yaşamamış ki bunları.
Muhtemelen o cevaba kadar çok üzerine gidildi ve belli ki sınıf önünde yapılmış bunlar.
Öğretmen bu şekilde davranırsa varın arkadaşları siz düşünün.
Bu tepki "kaybedeceği bir şey (ne öğretmen ne de arkadaş sevgisi) kalmadığını düşünen bir çocuğun" tepkisi aslında.
Bunlari ögretmesi gerekende Ögretmen, hatirlatayim dedim... Cocuklar kendi kendine ögrenmiyor...Okul ya orasi, daha ötesi varmi ? Cocugum orda saygiyi, paylasmayi, sevgiyi, hürmeti, disiplini, egitimi, ilimi, bilimi ögrenmesi lazim ya.
Simarik Einstein Prensesler ve Prenslerin Alice harikalar diyari degil okul !!!
Evet, kadın bir tuhafmış sahiden. Deli mi ne? İnsan çocukla çata çat gider mi ya? Çağır velisini insan gibi konuş değil mi?Ben de onun farkına vardım ama 11 yaşındaki çocuk da büyük ihtimalle bir iki yıl sonra gülecek bu sözlerine ki öğretmen bana çok tuhaf geldi bu kadar öğrenciye cephe almak yani..
Bak bana çok kötüsün diyorsun bir de...La Que Sabe kendimi çok zor tutuyorum...
Vazgeçin faydası yok...La Que Sabe kendimi çok zor tutuyorum...
Canım ben kendi adıma anlıyorum seni. Bu konudaki hassasiyetinde takdire şayan. Bu durumdaki çocukların elbette farklı şekillerde eğitilmesi gerekebilir. Olabilir. Çocuğun iletişim sorunları olabilir. Algı seviyesi farklı olduğu için hassasiyetleri bambaşka olabilir ama hayatı boyunca bu çocuğun karşısına çıkacak kaç insan bunlara dikkat eder sence?La Que Sabe kendimi çok zor tutuyorum...