evet engelli çocuklar için yeterli olmasa da daha iyi şartlar var en azındanAnladım, şayet çocuğunuzda tam tersi bir durum olsaydı normal bir okulda bir nebze de olsa idare edebilirdi.
Fakat üstün zekalı çocukların bu şansı da ne yazık ki olmuyor.
Öğretmeni ne kadar iyi olursa olsun alması gereken eğitimi asla almayacak ve sınıfa uyumu olmayacak haliyle.
Çocuğunuz normal okulda körelecek.
Onu mutlaka kendi zeka düzeyine uygun bir okula yollamalısınız.
Kriterleri bilmiyorum ama "Bilim Sanat Merkezleri"nin çok kaliteli eğitim verdiklerini duymuştum.
Hatta yakıın zamanda sınavları olmalı.
Öğretmeni şikayet etmeyi düşünmediğiniz için işin o boyutuyla ilgili yapabileceklerinize değinmiyorum.
Tek söyleyeceğim kızınızı harcatmayın.
Sevgiler.
Dile bak pabuç!11 yaşında
diğerlerine ne dedi bilmiyorum
boş şeylerle uğraşıyorsun deyince
siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim demiş
dersi dinlemediği resim çizdiği ona cevap verecek cesareti bulduğu için
benim kızım hayatında öğretmene değil bir hayvana bile saygısızlık etmiş bir çocuk değilBen iki tarafi da haksiz buldum. Ogretmen, bir cocuga boyle hakaret edemez, sinifa cephe aldiramaz, cocugu disipline etmek cirkinlesmeyi gerektirmez. Bu yonden kesinlikle hakkinizi aramalisiniz diyorum. Gerek o ogretmenle yuzleserek, gerek sikayet ederek.
Ama cocugunuz da saygisizmis ogretmenine karsi. Bu da kendisinin sucu. O da sinifta uygun davranmayi bilmeli.
kesinlikle aynı fikirdeyim
öğretmenin çocuğu utandırması yanlış söyledikleri yanlış
ama kızın öğretmene tavrı da yanlış
eğer üstün zekalı çocuk ben nasıl olsa anlarım tavırlarına saygısızca davranmış ki 11 yaşında ne ergenliğine ne çocukluğuna verilir bu davranış
işte bu yüzden bir çok üstün zekalı çocuğun sonradan nasıl olsa anlıyorum deyip dersi dinlememesi sonucu gelecek yıllarda ki başarısızlığı
Bir öğretmenin öğrencisiyle bu şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum kesinlikle. Kızınızın babasına ah ettiğinize göre yalnız büyütüyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Bunlar hoş şeyler değil ama belli ki kızınız biraz asi. Saygısız yani.
Öğretmene ne yapmış ta kadın bu lafları söylemiş? Dersi dinlemeyip derste resim çiziyorsa öğretmenin dediği doğru boş işlerle uğraşıyor. Ne desin kadın? Aferin kızım sen çize dur ben kendi kendime konuşayım mı desin?
Ayrıca öğretmene çata çat cevap vermek ne demek? Ayıp ya. Biz böyle değildik vallahi. Bu cesaret değil edepsizliktir.
Yeni nesil çok fena. Kızınızın da kolay bir hayatı yok tamam ama öğretmen bunu bilemez. Nasıl sizin ailevi sorunlarınız var sa o insanında sorunları var. Evliya değil yani. Bence kızınızı karşınıza alıp ona öğretmenlerine saygılı olması gerektiğini söyleyin.
İletişim şart...
Öyle değil işte o iş.Yahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur.
Özellikle cocuklarinin üstün zeka olan anneler nedense cocuklarina okulda dersi dinlemesi gerektigini, dersi bölmeye hakki olmadigini, sinif arkadaslarina kötü örnek oldugunu, büyüklerine saygisizlik yapmamayida ögretirse cok iyi olur.
Neticede okulda kurallara uymasi sart.
Bu hep böyleydi halada böyle devam edecek, sinifda ders dinlenilir, ilgisizlik olmaz. Lütfen Einsteinlariniza evinizde, sevgiyi, saygiyi ve hürmetide ögretin, o zaman iste örnek insan olurlar büyüyünce !
Biz öğretmenlerimize çok saygılıydık ya. Bizimkiler melek miydi sanki? Bu nasıl bir ego?Budur agziniza saglik
bugün yazdığınız her şeyi beğeneceğim sanırımYahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur.
Özellikle cocuklarinin üstün zeka olan anneler nedense cocuklarina okulda dersi dinlemesi gerektigini, dersi bölmeye hakki olmadigini, sinif arkadaslarina kötü örnek oldugunu, büyüklerine saygisizlik yapmamayida ögretirse cok iyi olur.
Bu hep böyleydi halada böyle devam edecek, sinifda ders dinlenilir, ilgisizlik olmaz. Lütfen Einsteinlariniza evinizde, sevgiyi, saygiyi ve hürmetide ögretin, o zaman iste örnek insan olurlar büyüyünce !
Tabikide ücretli ogretmense gorevinden alinir.bende ucretli ogretmenlik yaptim.cok iyi bilirim.degil en yuksek makam mudure sikayet gitmesi yeterliydi bizde.zaten benim çocuğumda psikoloji kalmadı da
kimi kime şikayet edicem
bu ülkede düzgün işleyen bi sistem var mı ki
en büyük makama başvurdum
başüstüneYahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur.
Çocuğunuzun hayali resim çizmekse,bunu resim dersinde ya da boş zamanında yapmalı.İngilizce dersinde ingilizce öğrenilir resim çizilmez..Orda öğretmen ders anlatıyor ve kızınız umursamıyorsa,bu öğretmene yapılan bir saygısızlıktır.Tabi ki de öğretmenin tavrı hoş değil,bir eğitimci olarak o şekilde konuşmaması gerekirdi..Ama kızınızda saygısızca konuşmuş bunu kabul edin yani..ne demesini isterdiniz
tamam öğretmenim siz beğenmiyorsunuz diye ben hayallerimden vazgeçeyim demesini mi
ne ikiyüzlüyüz milletçe maşallah
çocuklara konuşun anlatın paylaşın çığlık atın diyoruz
sonra çocuk kendini ifade etmeye çalışınca yok yalan söylüyor yok abartıyor yok yanlış anlatıyor
he canım he hep çocuklar haksız zaten
sonra da neden tacize uğradı neden şiddete uğradı neden sustu neden zamanında anlatmadı
ben kızımı arkadaşlarıyla öğretmenleriyle her sorununda o kadar uyardım o kadar durdurdum ki sonunda bana ne dedi biliyor musunuz
sen bana benimle konuş diyorsun ama anlatınca bana inanmıyorsun beni dinlemiyorsun beni korumuyorsun
o yüzden seninle hiç bişi paylaşmıcan dedi
napalım öğretmenler egosunu tatmin etsin diye inanmayalın mı çocuklarımıza dinlemeyelim mi
benim çocuğum bu olay üzerine okuldan habersiz çıkıp gitmek yerine beni arayıp anne ben okuldan gidiyorum böle bi yerde daha fazla kalmak istemiyorum diye haber veren bir çocuk
bu çocuk mu yalan söyleyecek
kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul
hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz