çocuğundan bul

Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Bu zamanda herkesin çocuğu üstün zekalı derken o zekanın seviyesinin nasıl ölçüldüğünü biliyo musunuz siz? Erkenden konuşmayı söktü ilkokulda hep 5 getirdi diye üstün zekalı denmiyo o çocuklara. Bir sürü testten geçiyo o çocuklar belki senin o koca aklınla geçeneyeceğin testlerden hemde.
Otizmli bi çocuk normal çocukların arasında nasıl zorluk çekerse uyumsuzluk yaşarsa bu çocuklarda hemen hemen aynını yaşar.
Birde cahil cahil 7 yaşında piyano çalar anlarım diyosunuz. Zekanın tonlarca çeşidi var ve siz kısıtlı düşüncenizle bunu müzikle vb şeylerke bağdaştırıyosunuz.
Ne yapıyo bu çocuk diyosunuz.
Belki zekasına uygun onun dilinden anlayan bi eğitimciyle matematiğe başlasa Bu konuda harikalar yaratacak nerden biliyodunuz?
Metroda görme engelli bi adam yanlış durakta inerse bu onun suçu değildir o metroya o adamı düşünüp sesli uyarı koymayan yetkililerindir.
Belkide çok güzel işlere imza atacak bir sürü üstün zekalı çocuk einstein Gibi gerizekalı 'mal' damgası yiyo. Avrupada nüfusu bizimkinin çeyreği bile olmayan ülkelerde bizdekinden daha çok okul var böyle çocuklara yönelik.
Siz 11 yaşındaki çocuğa kızacağınıza önce sisteme küfredin.
Ne yapmış çocuk derte konuşmuş mu? Yanındaki arkadaşının kafasına silgi mi atmış? Matematikten zerre anlamayan bi adamı üst düzey matematik dersine koyduğunuzda ne hissederse bu çocukta bunu hisseder. Tomlumun düzenini bozmadan kendi başının çaresine bakabilmeyi düşünebiliyosa bu bile çok güzel. Kaldı ki farklı davranıyo bile olsa hiç vir öğretmen hiç bir öğrenciyi sınıfta arkadaşlarının çnünde rencide etme hakkına sahip değildir. Benim çocuğum derste yaramazlıkta yapsa kalkıpta çocuğuma kimse mal diyemez. Dersten sonra çekersin köşeye uyarırsın anlamadı mı söylersin anne babasına gereği neyse onlar yaparlar.
Çocuğa mal dersen oda sana öyle cevap verir. Adam desin her haltı çocuk cevap vetince terbiyesiz olsun. Var mı böyle dünya? 11 yaşındaki çocuktan normal bir çocuk bile olsa ne mükemmelliği bekliyosunuz?
Birde bu çocukta hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. O çocuk sınıfta resim çizmekle kendini rahatlatabiliyos buna bile şükretmek lazım. Piyano mu çalıyo diyen arkadaşta burayı atlamış galiba belki picasso kadar iyi bir resim zekasına sahiptir çocuk:)

Sen bunu başarmış olabilirsin ama bir öğretmen işini iyi yapmayı hedefliyorsa her türlü çocuğa eşit derecede yaklaşabilmeli.11 yaşındaki bir çocuğa kin tutmak çok çocukça geliyor bana yahu.O öğretmen çocukla düzgünce konuşarak tavrını tersine çevirebilirdi.Biraz asi bir gençlik geçirdim,çok sevmediğim öğretmen de olduğu hiç sevmediklerim de.Öğretmen kendini burada belli eder bana göre.
Bakin ben ogretmeni hakli bulmuyorum.sikayet edin diye oneride bulundum konu sahibine fakat konu sahibi kizim.ustunzeka ogretmenine cevabini vermis,turkcesi haddini biodirmis diyip duruyor.anlamadigim ustun zeka cocuklar saygisizmi oluyor ben.ona takildim.bende okukdan kactim kopya cektim diye disiplin kapisindan dondum.ustun zeka degilim ama ogretmenime saygisizlik yapsam annemdem.babamdan yiyecegim azarin farkunda olacak kadar zekiydim.konu sahibi kizim ustun zeka ve ogretmenine cvb verme hakkina.sahip dusuncesinde.ben.velide buluyorum.sucu cok saygisiz cocuk yetistiriyor bana gore

Ortaokulda bir öğrencim var derslerimde sürekli kitap okuyor dersi dinlemiyordu baya kızdım kendisine bırak ve dersi dinle vs diye kız bana ingilizce anlattıklarımi bir kerede anladığını tekrar yaptığımda sıkıldığını ve dinlemek istemediğini söyledi. Araştırdım kızımız üstün zekaliymis. Ama gerçek üstün zekali:) sınavlarımin hepsinde 100 aldı.. Kağıtta soruların yanına ingilizce yorumlar yazıyordu. Bır daha dersimde kitap okumasına müdahale etmedim.. he kızınız gibi hem başarısız hem ilgisiz olsaydı asla buna izin vermezdim ben orda eşşek basi degilim dersi dinleyecek dinlemese de başka birseylerle ilgilenemez. Hele bir de cevap verecek ailesi de onun bu tavrını destekleyecek... sonuna kadar savaşırim umurumda olmaz herkesin çocuğunun Einstein olduğu dönemimizde böyle sorunlar çok.. öğretmenin mal demesi çok saçma ve olmaması gereken birsey hareketini tasvip etmiyorum ama kızınız bir tepkiyi hakediyor ve evet ingilizce dersinde resim yapıyorsa matematik dersinde de ingilizce çalışıyorsa boş is yapıyordur...

Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.
Pardon üstün zekali cocuklari olan anneler, ben gercekten sizleri anlayamiyorum, o bir gercek.
Hadi canlarim üstün üstün zekali cocuklarinizi lütfen biraz daha saygili olmalarinida egitirseniz o zaman iste süper üstün olurlar. Allah gercekten ögretmenlere sabir versin !!! Cok güzel meslekleri var ama bu zamanda bunu icrata gecirmek gercekten bayagi zorlasti, cünkü arkalarinda ebevynler yok.

Bu zamanda herkesin çocuğu üstün zekalı derken o zekanın seviyesinin nasıl ölçüldüğünü biliyo musunuz siz? Erkenden konuşmayı söktü ilkokulda hep 5 getirdi diye üstün zekalı denmiyo o çocuklara. Bir sürü testten geçiyo o çocuklar belki senin o koca aklınla geçeneyeceğin testlerden hemde.
Otizmli bi çocuk normal çocukların arasında nasıl zorluk çekerse uyumsuzluk yaşarsa bu çocuklarda hemen hemen aynını yaşar.
Birde cahil cahil 7 yaşında piyano çalar anlarım diyosunuz. Zekanın tonlarca çeşidi var ve siz kısıtlı düşüncenizle bunu müzikle vb şeylerke bağdaştırıyosunuz.
Belki zekasına uygun onun dilinden anlayan bi eğitimciyle matematiğe başlasa Bu konuda harikalar yaratacak nerden biliyodunuz?
Metroda görme engelli bi adam yanlış durakta inerse bu onun suçu değildir o metroya o adamı düşünüp sesli uyarı koymayan yetkililerindir.
Belkide çok güzel işlere imza atacak bir sürü üstün zekalı çocuk einstein Gibi gerizekalı 'mal' damgası yiyo. Avrupada nüfusu bizimkinin çeyreği bile olmayan ülkelerde bizdekinden daha çok okul var böyle çocuklara yönelik.
Ne yapmış çocuk derte konuşmuş mu? Yanındaki arkadaşının kafasına silgi mi atmış? Matematikten zerre anlamayan bi adamı üst düzey matematik dersine koyduğunuzda ne hissederse bu çocukta bunu hisseder. Tomlumun düzenini bozmadan kendi başının çaresine bakabilmeyi düşünebiliyosa bu bile çok güzel. Kaldı ki farklı davranıyo bile olsa hiç vir öğretmen hiç bir öğrenciyi sınıfta arkadaşlarının çnünde rencide etme hakkına sahip değildir. Benim çocuğum derste yaramazlıkta yapsa kalkıpta çocuğuma kimse mal diyemez. Dersten sonra çekersin köşeye uyarırsın anlamadı mı söylersin anne babasına gereği neyse onlar yaparlar.
Çocuğa mal dersen oda sana öyle cevap verir. Adam desin her haltı çocuk cevap vetince terbiyesiz olsun. Var mı böyle dünya? 11 yaşındaki çocuktan normal bir çocuk bile olsa ne mükemmelliği bekliyosunuz?
Birde bu çocukta hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. O çocuk sınıfta resim çizmekle kendini rahatlatabiliyos buna bile şükretmek lazım. Piyano mu çalıyo diyen arkadaşta burayı atlamış galiba belki picasso kadar iyi bir resim zekasına sahiptir çocuk:)
Bol ünlemli cümleleri gördükçe ben pes etmiştim.
Ah ne güzel anlatmışsınız, parmaklarınıza sağlık.

Einstein gerizekalı damgası yememişti. Aksine çok başarılı bir öğrenciydi. Bence araştırma yaptığınız kaynakları tekrar gözden geçirin. Ayrıca yazdıklarınız öfke dolu.

Kadın vekil öğretmen ya. Büyük ihtimalle kendi mesleği bile değil öğretmenlik. Üç kuruş paraya dünyanın sıkıntısını çekiyor siz bu insandan pedagog gibi hareket etmesini bekliyorsunuz. Az empati kurun ya!

Saygı dan bahsediyoruz burada. Saygı bambaşka bir şeydir. Avrupa' da bir öğrenci öğretmenine saygısızlık yapsın da göreyim! O işler filmlerdeki gibi değil inanın.

Çocuğunuzun cevap vermesi,kendine güvenmesi çok hoşuma gitti.Pısırık ,ot gibi ,öğretmenin her dediği doğrudur modunda olmasın zaten.Güzel eğitmişsiniz kızınızı bence.Saygısızlık yaptı mı prenses bilmiyorum.Baştan sona okumadım konuyu.Ki saygısızlık yapsa bile hiç bir öğretmen çocuğu sınıfta AŞAĞILAYAMAZ.
Kendi,annesi babası onun bir birey olduğunun farkında olup kıyamıyor,öğretmen kimmiş ??

kimi üstün zekalı çocuk gördüm gerçekten saygılı yetiştirip öğretmeni ve ailesi birlik içinde olup yetiştirilen notları bu şekilde yüksek tutup öss derecelikleri aldıran
kimisi de bizim çocuk yüksek zekalı diye pohpohlanan ben nasılsa dersi anlıyorum deyip ukalalıklar yapıp çocuğunu kendi elleriyle başarısızlığa itenler
Bir nsanın çevresinde bu kadar çok üsün zekalı çocuk olamaz eğer ki üstün zekalılar için çaışmıyorsa. sizin bahsettikleriniz sadece zeki çocukladır muhtemelen. Üstün zekanın tespiti zordur ve bir çok test içerir. Ben iki kişi tanıdım şimdiye kadar üstün zekaı olduğu tespit edilmiş, ikisi de topluma çok zor uyum sağlayan insanlar. Evet öss derecesi alabilirler ama bu okulda mutlu olacakları anlamına gelmez.

Ben öğretmen ile çocuğunuz arasındaki ilk olumsuz diyaloğun bu resim olayı olmadığını düşünüyorum. Çocuğunuzun özel durumu var ve o okuldaki belki de tüm öğretmenlerin bu konudaki bilgisi yetersiz siz de bu durumun farkındasınız ve çocuğunuzun sen sanattan anlamıyorsun demesine nerdeyse aferim kızım ne güzel yapıştırmışsın cevabı der gibi yazıyorsunuz. Madem çocuğunuz normal okulda eğitim almak durumunda öğretmeninin sözünü dinlemesini, saygısızlık ile açık konuşma arasındaki farkı öğretmelisiniz
Öğretmenle de daha önce görüşmüşsünüz eminim size sınıftaki sorunlardan bahsetmiştir. Bir tek olayla durumun bu noktaya gelmediği çok aşikar

Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.
matematik dersinde de çizsin İngilizcede de hiç ders dinlemesin bir köşede resim çizsin nasıl olsa kimseye zararı yok çizsin dursun
peki dersi nasıl anlayacak bu çocuk ileride zor konulara geçtiğinde nasıl olacak
daha sonra üstün zekalıların ders notu neden düşük
tam bu nedenden olabilir mi
hadi resim çizdi bu cevap nedir zaten sorun ne resim çizmesi ne üstün zekalı olması sorun verilen sanattan ne anlarsın cevabında gizli
üstün zekalı adı altında saygısız çocuklar yetiştirmek istiyorsak ayrı tabi

Polemik yaratmak gibi olmasın da Einstein matematikten falan sınıfta kalmadı, çok yaygın fakat yanlış bir bilgi.

Bir de öğretmeni gibi savunmak gibi sakın algılanmasın; yaptıklarının kesinlikle elle tutulur bir yanı yok fakat, atıyorum 30 kişinin olduğu bir sınıfta öğretmen herkesin önünde açık kitap defter varsa fakat biri resim çiziyorsa farkeder, farketmelidir de. Konu sahibi kızının durumundan yeterince bahsetmemiş olabilir. Bu bir sebep ama umursamayan öğretmen de olabilirdi. Daha iyi mi olurdu? Belki bu durum için evet, konu sahibi öğretmeniyle konuşmanız yine de bu yüzden bence gerekli.

Son düzenleme:
Pardon üstün zekali cocuklari olan anneler, ben gercekten sizleri anlayamiyorum, o bir gercek.
Hadi canlarim üstün üstün zekali cocuklarinizi lütfen biraz daha saygili olmalarinida egitirseniz o zaman iste süper üstün olurlar. Allah gercekten ögretmenlere sabir versin !!! Cok güzel meslekleri var ama bu zamanda bunu icrata gecirmek gercekten bayagi zorlasti, cünkü arkalarinda ebevynler yok.
Anne değilim henüz :KK66: ne kadar ön yargılısınız. Sadece üstünzekalı bir eşim ve bir öğrencim var. Ne kadar zorluk çektiklerine çok yakından şahidim. Siz bilmediğiniz bir konuda kırıcı yorumlar yapmak yerine ben bu konuda bilgi sahibi değilim deyip çekilseniz daha doğru olmaz mı?

Bu cocuk 11 yasinda hala anne ve baba bu cocugun neye egilimli oldugunu neye olmadigini bilmiyor öylemi ?
Ögretmende zaten kafadan sakat unu anlamamis hala??? Cok ilginc !!!

Anne değilim henüz :KK66: ne kadar ön yargılısınız. Sadece üstünzekalı bir eşim ve bir öğrencim var. Ne kadar zorluk çektiklerine çok yakından şahidim. Siz bilmediğiniz bir konuda kırıcı yorumlar yapmak yerine ben bu konuda bilgi sahibi değilim deyip çekilseniz daha doğru olmaz mı?
Ben bir tane tanıdım. Akrabamız. Çok sempatik bir genç maşallah. Bambaşka ilgi alanları var. Bunda bir iş var diyor insan sahiden.

matematik dersinde de çizsin İngilizcede de hiç ders dinlemesin bir köşede resim çizsin nasıl olsa kimseye zararı yok çizsin dursun
peki dersi nasıl anlayacak bu çocuk ileride zor konulara geçtiğinde nasıl olacak
daha sonra üstün zekalıların ders notu neden düşük
tam bu nedenden olabilir mi
hadi resim çizdi bu cevap nedir zaten sorun ne resim çizmesi ne üstün zekalı olması sorun verilen sanattan ne anlarsın cevabında gizli
üstün zekalı adı altında saygısız çocuklar yetiştirmek istiyorsak ayrı tabi
Derslerinin drumu öğrenciyi ve ailesini ilgilendirir bize ne ki bundan? Ki annesi notları umurumda değil demişken. Saygısızlık etmemiş çocuk, kendini savunmuş sadece.

O Zaman sirf üstün zekalilarin oldugu okula yollamak lazim cocugu. Ama baska ögrencileri rahatsiz etmeye hakki yok.

Bir damla cocukda cocuklugunu bilecek. 11 yasinda ögretmene karsi cikamaz !!! Dersi bölemez !!! O sinifda bir tek o cocuk yok !!!

Tabiki cocuklarimizin Sevgi ve mutluluk icinde okula gitmelerini hepimiz istiyoruz ama bu tip anneleri hic anlayamamisimdir, sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
Saygi yok, hürmet yok, ondan sonrada cocugum üstün zeka. Biz eskiden yirtik pabuclarla okula giderdik...heeyy gidi günler heeyyyy diyorum sadece...

Evet dersi dinlemeyen, ders akisini rahatsiz eden, böyleliklede saygisizligi ile öteki ögrencilere kötü örnek olan cocuk, kusura bakmasin ama yanlislarini bilecek.

ben bu forumda 1500 küsür mesaj yazdım, ilk defa bu kadar ağır yazacağım!
beni tanıyanlar şok olacak
banlanacağımı biliyorum, umurumda değil

olivia olivia hayatımda gördüğüm en anlayışsız, en saygısız, en terbiyesiz, en empati yoksunu ve en önemlisi en cahil insanlardan birisin
bence senin kendinle barışık olman mümkün değil
bence sen son derece kompleksleri olan, 11 yaşındaki çocukla bile aşık atmaya çalışan
son derece cahil olduğu konularda cehaletinin farkında olmayan
kendini birşeymiş gibi lanse etmeye çalışıp, aslında kimse olmayan
kesinlikle psikolojisi bozuk bir insansın

bence sen, çevrende de sevilmiyorsundur
çünkü kompleksli olduğun yazdığın 3-5 yorumda bile anlaşılıyor ki, çevrendeki insanlar sana yakın oldukları için bunu çok daha çabuk farkediyorlardır

her şeyi anlarım, velilere sataşmanı, son derece düzgün yazdığım bir yazıdan, beni de olaya katarak (ki hakkımda en ufacık bildiğin birşey yok), çocuklarımıza saygıyı vs öğretmediğimizi bilmeden, görmeden savunabilmeni de bir derece anlarım

fakat 11 yaşında bir çocukla s.......k yarıştırmaya girmeni anlayabilmem mümkün değil

çok agresifsin ama agresifliğin bence yetersizliklerinden kaynaklanıyor

son derece cahil olduğun bir konuda, atıp tutacak, insanlarla dalga geçecek kadar da ukalasın

sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
bu ukalalığının, saldırganlığının da yine komplekslerini örtmek için olduğunu düşünüyorum

neymiş, yırtık pabuçla okula gitmişmişsin
bunun ne zekayla, ne üstün zekayla, ne saygıyla alakası yok, konu nerede sen nerede

bu kadar cehalet, sivri dil, kendini bilmezlik ve hadsizlikle sanırım bazı özlü sözleri de bilmiyorsundur, bak sana bazı alıntılar:
*** Düşüncelerinde inat ve şiddet, aptallığın en açık belirtileridir.
***Cahil öfkelenince bağırır-çağırır;akıllı yapması gerekli olan şeyleri planlar.
***İnsanın cehaleti konusunda cahil olması daha kötüdür.
Socrates
***Cahil insan kendi kendinin bile düşmanıdır; başkasına dost olması nasıl beklenir.
Saint Jerome
***Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur.
Şeyh Sadi Şirazi

Bak canim, ne olursa olsun, saygisizlik sinifda kabul edilmez.
Ya anne baba hala cocugun üstün zekasi hakkinda bir girisimde bulunmamissa bu o ögretmenin sucu degil. Ögretmen dersini verir ve isterki herkes dinlesin, ilgilenmeyen bir ögrenci, baska cocuklarada kötü örnek olur. Hele hele sinifda birde ögretmene karsi gelmekde olmaz.

Einstein gerizekalı damgası yememişti. Aksine çok başarılı bir öğrenciydi. Bence araştırma yaptığınız kaynakları tekrar gözden geçirin. Ayrıca yazdıklarınız öfke dolu.

Kadın vekil öğretmen ya. Büyük ihtimalle kendi mesleği bile değil öğretmenlik. Üç kuruş paraya dünyanın sıkıntısını çekiyor siz bu insandan pedagog gibi hareket etmesini bekliyorsunuz. Az empati kurun ya!

Saygı dan bahsediyoruz burada. Saygı bambaşka bir şeydir. Avrupa' da bir öğrenci öğretmenine saygısızlık yapsın da göreyim! O işler filmlerdeki gibi değil inanın.
ögretmenlik oyle basite indirgenecek bir meslek degil , cocugu egitemeyecekse ne diye ogretmenlik yapiyor yapmasın ,butun cocuklar gümüş kasıkla dogup iyi ellerde yetismiyor ne yapalim bu cocuklari aman saygisiz diye bu sekildemi muamele edelim.ögretmen yahu ögretmen anne ile baba ile benim icin denktir hic bir farki yok....

Son düzenleme:
X