Bakin ben ogretmeni hakli bulmuyorum.sikayet edin diye oneride bulundum konu sahibine fakat konu sahibi kizim.ustunzeka ogretmenine cevabini vermis,turkcesi haddini biodirmis diyip duruyor.anlamadigim ustun zeka cocuklar saygisizmi oluyor ben.ona takildim.bende okukdan kactim kopya cektim diye disiplin kapisindan dondum.ustun zeka degilim ama ogretmenime saygisizlik yapsam annemdem.babamdan yiyecegim azarin farkunda olacak kadar zekiydim.konu sahibi kizim ustun zeka ve ogretmenine cvb verme hakkina.sahip dusuncesinde.ben.velide buluyorum.sucu cok saygisiz cocuk yetistiriyor bana goreSen bunu başarmış olabilirsin ama bir öğretmen işini iyi yapmayı hedefliyorsa her türlü çocuğa eşit derecede yaklaşabilmeli.11 yaşındaki bir çocuğa kin tutmak çok çocukça geliyor bana yahu.O öğretmen çocukla düzgünce konuşarak tavrını tersine çevirebilirdi.Biraz asi bir gençlik geçirdim,çok sevmediğim öğretmen de olduğu hiç sevmediklerim de.Öğretmen kendini burada belli eder bana göre.
Pardon üstün zekali cocuklari olan anneler, ben gercekten sizleri anlayamiyorum, o bir gercek.Dersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.
Bol ünlemli cümleleri gördükçe ben pes etmiştim.Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Bu zamanda herkesin çocuğu üstün zekalı derken o zekanın seviyesinin nasıl ölçüldüğünü biliyo musunuz siz? Erkenden konuşmayı söktü ilkokulda hep 5 getirdi diye üstün zekalı denmiyo o çocuklara. Bir sürü testten geçiyo o çocuklar belki senin o koca aklınla geçeneyeceğin testlerden hemde.
Otizmli bi çocuk normal çocukların arasında nasıl zorluk çekerse uyumsuzluk yaşarsa bu çocuklarda hemen hemen aynını yaşar.
Birde cahil cahil 7 yaşında piyano çalar anlarım diyosunuz. Zekanın tonlarca çeşidi var ve siz kısıtlı düşüncenizle bunu müzikle vb şeylerke bağdaştırıyosunuz.
Ne yapıyo bu çocuk diyosunuz.
Belki zekasına uygun onun dilinden anlayan bi eğitimciyle matematiğe başlasa Bu konuda harikalar yaratacak nerden biliyodunuz?
Metroda görme engelli bi adam yanlış durakta inerse bu onun suçu değildir o metroya o adamı düşünüp sesli uyarı koymayan yetkililerindir.
Belkide çok güzel işlere imza atacak bir sürü üstün zekalı çocuk einstein Gibi gerizekalı 'mal' damgası yiyo. Avrupada nüfusu bizimkinin çeyreği bile olmayan ülkelerde bizdekinden daha çok okul var böyle çocuklara yönelik.
Siz 11 yaşındaki çocuğa kızacağınıza önce sisteme küfredin.
Ne yapmış çocuk derte konuşmuş mu? Yanındaki arkadaşının kafasına silgi mi atmış? Matematikten zerre anlamayan bi adamı üst düzey matematik dersine koyduğunuzda ne hissederse bu çocukta bunu hisseder. Tomlumun düzenini bozmadan kendi başının çaresine bakabilmeyi düşünebiliyosa bu bile çok güzel. Kaldı ki farklı davranıyo bile olsa hiç vir öğretmen hiç bir öğrenciyi sınıfta arkadaşlarının çnünde rencide etme hakkına sahip değildir. Benim çocuğum derste yaramazlıkta yapsa kalkıpta çocuğuma kimse mal diyemez. Dersten sonra çekersin köşeye uyarırsın anlamadı mı söylersin anne babasına gereği neyse onlar yaparlar.
Çocuğa mal dersen oda sana öyle cevap verir. Adam desin her haltı çocuk cevap vetince terbiyesiz olsun. Var mı böyle dünya? 11 yaşındaki çocuktan normal bir çocuk bile olsa ne mükemmelliği bekliyosunuz?
Birde bu çocukta hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. O çocuk sınıfta resim çizmekle kendini rahatlatabiliyos buna bile şükretmek lazım. Piyano mu çalıyo diyen arkadaşta burayı atlamış galiba belki picasso kadar iyi bir resim zekasına sahiptir çocuk:)
Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Bu zamanda herkesin çocuğu üstün zekalı derken o zekanın seviyesinin nasıl ölçüldüğünü biliyo musunuz siz? Erkenden konuşmayı söktü ilkokulda hep 5 getirdi diye üstün zekalı denmiyo o çocuklara. Bir sürü testten geçiyo o çocuklar belki senin o koca aklınla geçeneyeceğin testlerden hemde.
Otizmli bi çocuk normal çocukların arasında nasıl zorluk çekerse uyumsuzluk yaşarsa bu çocuklarda hemen hemen aynını yaşar.
Birde cahil cahil 7 yaşında piyano çalar anlarım diyosunuz. Zekanın tonlarca çeşidi var ve siz kısıtlı düşüncenizle bunu müzikle vb şeylerke bağdaştırıyosunuz.
Belki zekasına uygun onun dilinden anlayan bi eğitimciyle matematiğe başlasa Bu konuda harikalar yaratacak nerden biliyodunuz?
Metroda görme engelli bi adam yanlış durakta inerse bu onun suçu değildir o metroya o adamı düşünüp sesli uyarı koymayan yetkililerindir.
Belkide çok güzel işlere imza atacak bir sürü üstün zekalı çocuk einstein Gibi gerizekalı 'mal' damgası yiyo. Avrupada nüfusu bizimkinin çeyreği bile olmayan ülkelerde bizdekinden daha çok okul var böyle çocuklara yönelik.
Ne yapmış çocuk derte konuşmuş mu? Yanındaki arkadaşının kafasına silgi mi atmış? Matematikten zerre anlamayan bi adamı üst düzey matematik dersine koyduğunuzda ne hissederse bu çocukta bunu hisseder. Tomlumun düzenini bozmadan kendi başının çaresine bakabilmeyi düşünebiliyosa bu bile çok güzel. Kaldı ki farklı davranıyo bile olsa hiç vir öğretmen hiç bir öğrenciyi sınıfta arkadaşlarının çnünde rencide etme hakkına sahip değildir. Benim çocuğum derste yaramazlıkta yapsa kalkıpta çocuğuma kimse mal diyemez. Dersten sonra çekersin köşeye uyarırsın anlamadı mı söylersin anne babasına gereği neyse onlar yaparlar.
Çocuğa mal dersen oda sana öyle cevap verir. Adam desin her haltı çocuk cevap vetince terbiyesiz olsun. Var mı böyle dünya? 11 yaşındaki çocuktan normal bir çocuk bile olsa ne mükemmelliği bekliyosunuz?
Birde bu çocukta hiperaktivite ve dikkat bozukluğu varmış. O çocuk sınıfta resim çizmekle kendini rahatlatabiliyos buna bile şükretmek lazım. Piyano mu çalıyo diyen arkadaşta burayı atlamış galiba belki picasso kadar iyi bir resim zekasına sahiptir çocuk:)
Bir nsanın çevresinde bu kadar çok üsün zekalı çocuk olamaz eğer ki üstün zekalılar için çaışmıyorsa. sizin bahsettikleriniz sadece zeki çocukladır muhtemelen. Üstün zekanın tespiti zordur ve bir çok test içerir. Ben iki kişi tanıdım şimdiye kadar üstün zekaı olduğu tespit edilmiş, ikisi de topluma çok zor uyum sağlayan insanlar. Evet öss derecesi alabilirler ama bu okulda mutlu olacakları anlamına gelmez.kimi üstün zekalı çocuk gördüm gerçekten saygılı yetiştirip öğretmeni ve ailesi birlik içinde olup yetiştirilen notları bu şekilde yüksek tutup öss derecelikleri aldıran
kimisi de bizim çocuk yüksek zekalı diye pohpohlanan ben nasılsa dersi anlıyorum deyip ukalalıklar yapıp çocuğunu kendi elleriyle başarısızlığa itenler
matematik dersinde de çizsin İngilizcede de hiç ders dinlemesin bir köşede resim çizsin nasıl olsa kimseye zararı yok çizsin dursunDersi bölmemiş çocuk, resim çiziyormuş sadece. Kimseyi rahatsız ettiği yok. Dersi bölen, çocuğa müdahale eden öğretmen.
Bu konuda yetkin olduğunuzu sanmıyorum. Çevresinde üstün zekalı bir çocuk olan biri bu anneyi çok rahat anlayabilir. Ancak böyle bir çocukla hiç karşılaşmamış olanlar sizingibi yorum yapar.
Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Anne değilim henüzPardon üstün zekali cocuklari olan anneler, ben gercekten sizleri anlayamiyorum, o bir gercek.
Hadi canlarim üstün üstün zekali cocuklarinizi lütfen biraz daha saygili olmalarinida egitirseniz o zaman iste süper üstün olurlar. Allah gercekten ögretmenlere sabir versin !!! Cok güzel meslekleri var ama bu zamanda bunu icrata gecirmek gercekten bayagi zorlasti, cünkü arkalarinda ebevynler yok.
Bu cocuk 11 yasinda hala anne ve baba bu cocugun neye egilimli oldugunu neye olmadigini bilmiyor öylemi ?Kim üzerine alınır bilmem ama bilmediğin konu hakkında konuşmayacaksın.
Ben bir tane tanıdım. Akrabamız. Çok sempatik bir genç maşallah. Bambaşka ilgi alanları var. Bunda bir iş var diyor insan sahiden.Anne değilim henüzne kadar ön yargılısınız. Sadece üstünzekalı bir eşim ve bir öğrencim var. Ne kadar zorluk çektiklerine çok yakından şahidim. Siz bilmediğiniz bir konuda kırıcı yorumlar yapmak yerine ben bu konuda bilgi sahibi değilim deyip çekilseniz daha doğru olmaz mı?
Derslerinin drumu öğrenciyi ve ailesini ilgilendirir bize ne ki bundan? Ki annesi notları umurumda değil demişken. Saygısızlık etmemiş çocuk, kendini savunmuş sadece.matematik dersinde de çizsin İngilizcede de hiç ders dinlemesin bir köşede resim çizsin nasıl olsa kimseye zararı yok çizsin dursun
peki dersi nasıl anlayacak bu çocuk ileride zor konulara geçtiğinde nasıl olacak
daha sonra üstün zekalıların ders notu neden düşük
tam bu nedenden olabilir mi
hadi resim çizdi bu cevap nedir zaten sorun ne resim çizmesi ne üstün zekalı olması sorun verilen sanattan ne anlarsın cevabında gizli
üstün zekalı adı altında saygısız çocuklar yetiştirmek istiyorsak ayrı tabi
O Zaman sirf üstün zekalilarin oldugu okula yollamak lazim cocugu. Ama baska ögrencileri rahatsiz etmeye hakki yok.
Bir damla cocukda cocuklugunu bilecek. 11 yasinda ögretmene karsi cikamaz !!! Dersi bölemez !!! O sinifda bir tek o cocuk yok !!!
Tabiki cocuklarimizin Sevgi ve mutluluk icinde okula gitmelerini hepimiz istiyoruz ama bu tip anneleri hic anlayamamisimdir, sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
Saygi yok, hürmet yok, ondan sonrada cocugum üstün zeka. Biz eskiden yirtik pabuclarla okula giderdik...heeyy gidi günler heeyyyy diyorum sadece...
Evet dersi dinlemeyen, ders akisini rahatsiz eden, böyleliklede saygisizligi ile öteki ögrencilere kötü örnek olan cocuk, kusura bakmasin ama yanlislarini bilecek.
Yaşları ilerledikçe ilgi alanları çok fazla genişliyor. Değişikler gerçekten ama keyifliler bence.Ben bir tane tanıdım. Akrabamız. Çok sempatik bir genç maşallah. Bambaşka ilgi alanları var. Bunda bir iş var diyor insan sahiden.
Bak canim, ne olursa olsun, saygisizlik sinifda kabul edilmez.Anne değilim henüzne kadar ön yargılısınız. Sadece üstünzekalı bir eşim ve bir öğrencim var. Ne kadar zorluk çektiklerine çok yakından şahidim. Siz bilmediğiniz bir konuda kırıcı yorumlar yapmak yerine ben bu konuda bilgi sahibi değilim deyip çekilseniz daha doğru olmaz mı?
ögretmenlik oyle basite indirgenecek bir meslek degil , cocugu egitemeyecekse ne diye ogretmenlik yapiyor yapmasın ,butun cocuklar gümüş kasıkla dogup iyi ellerde yetismiyor ne yapalim bu cocuklari aman saygisiz diye bu sekildemi muamele edelim.ögretmen yahu ögretmen anne ile baba ile benim icin denktir hic bir farki yok....Einstein gerizekalı damgası yememişti. Aksine çok başarılı bir öğrenciydi. Bence araştırma yaptığınız kaynakları tekrar gözden geçirin. Ayrıca yazdıklarınız öfke dolu.
Kadın vekil öğretmen ya. Büyük ihtimalle kendi mesleği bile değil öğretmenlik. Üç kuruş paraya dünyanın sıkıntısını çekiyor siz bu insandan pedagog gibi hareket etmesini bekliyorsunuz. Az empati kurun ya!
Saygı dan bahsediyoruz burada. Saygı bambaşka bir şeydir. Avrupa' da bir öğrenci öğretmenine saygısızlık yapsın da göreyim! O işler filmlerdeki gibi değil inanın.