çocuğundan bul

Öncelikle Allah yardımcınız olsun sayfaların hepsini okumadım ama yazdığınız kadarıyla bu öğretmen çocuğunuza bir sebepten ötürü takmış gibi. Eğer bunlardan gerekli mercilere şikayet edebilirsiniz. Ne olursa olsun küçük bir çocuğa psikolojik baskı yapılmamalı. Ama ne olursa olsun beddua etmeyin hele de çocuğuna. Allah hiçbir kötülüğü cezasız bırakmaz buna emin olun. Siz yine de merhameti elden bırakmayın bu da sizin sınavınız. Rabbim yardımcınız olsun.

kızıma sen mal mısın diyen
boş boş şeylerle uğraşıyorsun diyen
neden buraya geliyorsun özel okula gitsene diyen
kızım için sınıfa buna uymayın bu deliyle deli olmayın diyen
birlik olup bunu okuldan attırsanıza diyen
ben nasılsa ücretliyim bana bi şey olmaz diye düşünen
kendini öğretmen zanneden varlık
günlerdir kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor
umarım buraya üyesindir
umarın buraya üye olan arkadaşların vardır
kızımın babasına beddua etmeyen ben sana beddua ediyorum
dilerim rabbimden çocuğundan bul

hiç kimseyle öğretmenlerin zorlukları emekleri yaşadıkları hakkında polemiğe girmicem
bana bunu kimse açıklayamaz
Aaaaa deli mi ne ????Nasil öğrencisine böyle bir şey der???

bu edepsizlik değil, nasıl olsa dersi anlıyorum demek değil!
arkadaşlar bu konu çok hassas, üstün zeka + hiperaktivite + dikkat eksikliği
önce bu konu hakkında bir google yapın, konu sahibini daha iyi anlarsınız
Arkadaşım üstün zekayla saygının ne alakası var ya? Cidden ne alakası var?
Bu kız saygısız. Annesi bunu üstün zekalısın diye pohpohlamış. Çocukta çocuk olduğu için havaya girmiş. Ben böyle bir durumla karşılaşsam çocuğumu ciddi anlamda uyarır öğretmenle de gereken konuşmayı yapardım.

benim kızım hayatında öğretmene değil bir hayvana bile saygısızlık etmiş bir çocuk değil
öle olsa bırak bu lafları dayak yiyip gelirdi
5 yıldır aynı okulda kimse bunu iddia edemez
zaten merak etmeyin öle bişey olsa şimdiye kadar barındırmazlardı elleri bağlı olduğundan bahaneleri olmadığından zaten başka türlü yıldırmaya çalışıyorlar
fikrini söylemek terbiyesizlik mi saygısızlık mı

"siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim demiş"
Bu sizin yazdiginiz, cocuguzun agzindan cikan laf degil mi? Derste ogretmenini takmayip resim gibi seylerle ugrasmasi, uyarilinca boyle bir cecvap vermesi saygisizlik. Saygisiz olmak icin kufretmek gerekmiyor. Anlattiginiz kadari da yeter. Derste hangi ogretmen olsa baska seyle ugrasilmasina kizar, uyarir. Hepimiz duymadik mi dersle ilgilenmedigimiz icin uyari? Cocugunuz ozel bir cocuk olabilir. Ama anladigim kadariyla laftan anlamayacak bir cocuk degil. Yani saygi ogrenebilir. Bebek degil ki bu her yaptigi hos gorulsun. Anliyorum sinirlenmissiniz, ama lutfen kizinizi da gorun biraz. Objektif olabilin, ona da hatasini anlatabilin. Siz tum bunlara karsi hala cocugunuzun yanlisi olmadigini savunuyorsunuz. Dogruya dogru, yanlisa yanlis derim ben. Ne bahsettiginiz ogretmen hatasiz, ne de kiziniz hatasiz. Iki taraf da saygisiz davranmis birbirine karsi. Iki taraf da uyarilmali.

Arkadaşım üstün zekayla saygının ne alakası var ya? Cidden ne alakası var?
Bu kız saygısız. Annesi bunu üstün zekalısın diye pohpohlamış. Çocukta çocuk olduğu için havaya girmiş. Ben böyle bir durumla karşılaşsam çocuğumu ciddi anlamda uyarır öğretmenle de gereken konuşmayı yapardım.
Hay agzinla bin yasa...!!!!!!

Kızın söylediği lafa karşı öğretmenin yaptıkları...Koca koca kadınlar-adamlar bir damlacık çocukla kendi egolarını tatmin ediyor.Üslup çok kötü evet,dersten sonra çağırırsın yanına 'bak kızım neden böyle yapıyorsun,çok güzel resimler yapıyorsun ama benim dersime de özen göster lütfen ben senin bunda da başarılı olabileceğine inanıyorum,seni aktif görmek istiyorum dersin.' o çocuğun bu sözü ciddiye almama ihtimali çok az olur.Şimdi dogal olarak dersine girmek istemiyordur zaten,çocuğun içinde bir damla istek varsa o da çekilip alınmış.Öğretmenler sınıfa hakim olmalı ama öğrencinin saygılı olması gerektiği kadar öğretmenin de öğrenciye saygı ve sevgiyle yaklaşması lazım.Pozitif etki her zaman negatif etkiden iyidir,ödülün cezadan etkili olduğu gibi.Öğretmen olmak çocuklar üzerinde hiyerarşi kurmak mı? Böyle sözde kontrol altına almayı ezmekle karıştıran öğretmenler hiç sevilmeyecek,arkadaş gibi olan öğretmenler de sevilecek,hatırlanacak,ileride onların kapıları çalınacak..

bu edepsizlik değil, nasıl olsa dersi anlıyorum demek değil!
arkadaşlar bu konu çok hassas, üstün zeka + hiperaktivite + dikkat eksikliği
önce bu konu hakkında bir google yapın, konu sahibini daha iyi anlarsınız
elbette ki biliyorum
hiperaktif öğrencim de oldu
kaynaştırma öğrencisi de
hiç birinin farklılığını diğer çocuklara göstermemeye çalıştım
hepsini grup çalışmalarıyla arkadaşlarıyla kaynaşmasına sağlamaya çalıştım
ve inanılmaz sabır gösterdim gösteriyorum
ama hiç biri ben orada kendimi paralayıp ders anlatırken resim çizip üstüne siz sanattan ne anlarsınız demedi :KK14:
bir kere de olmamış yüksek ihtimal öğretmen tepki gösterdi
işte burada verdiği tepki de öğretmen yanlış ama kız da pürü pak değil

Hay agzinla bin yasa...!!!!!!

Yani. Bizde öğrenci olduk. Hepimiz çok mu zevk alıyorduk sanki ders dinlemekten? Bir şeyden basit olduğu için sıkılmaktan çok anlaşılır olmadığı için sıkılmak yorar insanı. Anlamayan çocuklar ne yapsın?

O Zaman sirf üstün zekalilarin oldugu okula yollamak lazim cocugu. Ama baska ögrencileri rahatsiz etmeye hakki yok.
Eğitim sistemi ve işleyişle tek ilginiz veli toplantıları sanırım.
Neden bu kadar saldırgansınız bilmiyorum ama "ben bilirim" sendromu insanı çürütür.

Pardon da sizde de hata vat kusura bakmayın şimdi başka yazdığınızı okudum ingilizce öğretmeni ve dil beceri isteyen birşey de öğrenmek zorunda değil demişsiniz yani size göre kuzınız yabancı dil öğrenmese de olur gereksiz bir ders ve dinlemrk zorunda olmadığından derste resim yapabilir ve hocası uyardığında cevap verebilir size göre. Bu ebeveynlik değil yabancı dilin iş hayatındaki önemi bir yana eğet siz kızınızı korursanız istediğini çalışıp istediğini çalışmama, ders dinlememe ve hocasıba cevap verme hakkkı olduğunı zanneder neden şikayet edemediğiniz buraya grlip beddua ettiğiniz belli hangi müdür ders saatindr resim yapılmasını ve saygısızlığı onaylar ki.

Hayır ben anlamıyorum hiç mi dersi dinlemediğiniz,bir şeyler çizdiğiniz olmadı..Hiç mi ergen davranıp öğretmeninize ters cevap vermediniz.Her öğretmen kendisine olan tavrını beğenmediği öğrenciyi 'okuldan attırmaya' çalışsın o zaman.Harika bir EĞİTİM ve öğretim anlayışı.

Pardon da sizde de hata vat kusura bakmayın şimdi başka yazdığınızı okudum ingilizce öğretmeni ve dil beceri isteyen birşey de öğrenmek zorunda değil demişsiniz yani size göre kuzınız yabancı dil öğrenmese de olur gereksiz bir ders ve dinlemrk zorunda olmadığından derste resim yapabilir ve hocası uyardığında cevap verebilir size göre. Bu ebeveynlik değil yabancı dilin iş hayatındaki önemi bir yana eğet siz kızınızı korursanız istediğini çalışıp istediğini çalışmama, ders dinlememe ve hocasıba cevap verme hakkkı olduğunı zanneder neden şikayet edemediğiniz buraya grlip beddua ettiğiniz belli hangi müdür ders saatindr resim yapılmasını ve saygısızlığı onaylar ki.
Tabiki cocuklarimizin Sevgi ve mutluluk icinde okula gitmelerini hepimiz istiyoruz ama bu tip anneleri hic anlayamamisimdir, sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
Saygi yok, hürmet yok, ondan sonrada cocugum üstün zeka. Biz eskiden yirtik pabuclarla okula giderdik...heeyy gidi günler heeyyyy diyorum sadece...

işte böyle böyle zamanla notlar da düşüyor
basit basit diye dersi dinlememekten zor konulara gelince anlamıyor
her ne yaparsa yapsın arkasında olan annesiyle beraber saygısız bir çocuk yetişiyor

Eğitim sistemi ve işleyişle tek ilginiz veli toplantıları sanırım.
Neden bu kadar saldırgansınız bilmiyorum ama "ben bilirim" sendromu insanı çürütür.
Bu çocukta gelecekte bu sendroma sahip olmayacak mı bu gidişle?

Öğretmenin bir çocuğu karşısına alıp diline dolaması çok ayıp. Öğretmen olacak şahsın veliyle görüşmesi gerekirdi belli ki hadsiz bir insan. Ama bu çocuğa da bazı sınırlar öğretilmeli ve bunun zekayla hiçbir ilgisi yok bence. Kişisel görüşüm...

Evet dersi dinlemeyen, ders akisini rahatsiz eden, böyleliklede saygisizligi ile öteki ögrencilere kötü örnek olan cocuk, kusura bakmasin ama yanlislarini bilecek.

Tabiki cocuklarimizin Sevgi ve mutluluk icinde okula gitmelerini hepimiz istiyoruz ama bu tip anneleri hic anlayamamisimdir, sanki dogurduklari Leonardo Da Vinci Masallah !!!
Saygi yok, hürmet yok, ondan sonrada cocugum üstün zeka. Biz eskiden yirtik pabuclarla okula giderdik...heeyy gidi günler heeyyyy diyorum sadece...
Adı geçen çocuğun zeka durumunu bilemem cidden ama her aileden bir deha çıkıyor ne hikmetse :KK45:...

X