- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
Dahası hiçbir öğretmenin ne sebeple olursa olsun çocuğu dersten, sınıftan uzaklaştırma yetkisi yoktur.Okulda ders dinlememek ne demek ? Mecbur dersini önemseyecek ve dinleyecek. Ders zamaninda resim cizilmez, ders dinlenilir. Resim dersinde resmini cizsin. Ve o yasda büyüklere hele hele bir ögretmene cevap verme hakkini kendinde bulamaz.
Tabiki ögretmenin yerinde olsam hic polemige girmez, direk sinifdan uzaklastirirdim kizinizi, cünkü bunlar ders zamaninda yapilacak seyler degil.
Okulu, derslerini ve ögretmenini ciddiye almaz ise bu yasta, sonradan cok daha büyük problemler yasayacak cocugunuz hayatda. Okul yeri, disiplinin, egitimin yeri.
Madem cok kirginsiniz, gidip direk yüzyüze konusun o ögretmenle Burda beddua etmekle bir yere varamazsiniz.
Birde dikkat edin, cocugunuzun yaninda ögretmeni kötüleyip, cocugunuzu savunmayin, cünkü cocuk bunu bir zafer olarak algilar ve her büyügüne hatta sizede ayni davranabilir ve ömür billah derslerini, okulu, egitimi ciddiye almaz.
etmedim etmicem de kendi defolup gider nasılsa burdan olmazsa başka yerden bu tutumlaŞikayet ettiniz dimi? ücretli öğretmense daha kolay ceza alırki Allah ıslah etsin böylelerini yazıklar olsun çocuğunuz kaç yaşında kıyamam çok üzüldüm
kaldı ki bunlar öğretmenin yaptıklarını haklı mı kılarOkulda ders dinlememek ne demek ? Mecbur dersini önemseyecek ve dinleyecek. Ders zamaninda resim cizilmez, ders dinlenilir. Resim dersinde resmini cizsin. Ve o yasda büyüklere hele hele bir ögretmene cevap verme hakkini kendinde bulamaz.
Tabiki ögretmenin yerinde olsam hic polemige girmez, direk sinifdan uzaklastirirdim kizinizi, cünkü bunlar ders zamaninda yapilacak seyler degil.
Okulu, derslerini ve ögretmenini ciddiye almaz ise bu yasta, sonradan cok daha büyük problemler yasayacak cocugunuz hayatda. Okul yeri, disiplinin, egitimin yeri.
Madem cok kirginsiniz, gidip direk yüzyüze konusun o ögretmenle Burda beddua etmekle bir yere varamazsiniz.
Birde dikkat edin, cocugunuzun yaninda ögretmeni kötüleyip, cocugunuzu savunmayin, cünkü cocuk bunu bir zafer olarak algilar ve her büyügüne hatta sizede ayni davranabilir ve ömür billah derslerini, okulu, egitimi ciddiye almaz.
11 yaşındakızınız kaç yaşında peki öğretmen kızınca ne demiş.kızının tavrı ne olmuş.
Bu noktada da sizi eleştiriyorum.etmedim etmicem de kendi defolup gider nasılsa burdan olmazsa başka yerden bu tutumla
Yaptığı hatayı anlasın, bunlar sizinde içinizde kalmasın diye demiştim. Ben olsam hem söylerdim hemde şikayet ederdim. Sakin kalamazdım. Kimse çocuğuma böyle davranamaz öğretmense öğretmen ...ona söyleyecek tek lafım bile yok
ona giden gitmiştir
birazcık cesareti varsa tekrarlasın bakalım
Evet aynen katılıyorum ilkokul öğrencisi ya da kaynaştırma öğrencisi değil ise orta okul ve lisede disiplin şart yine de öğretmenin tutumu çirkin ben de öğretmenim utandım ne diyeyim bi de şunu söylemek isterim bazen çocuklar okulda olanları evde yanlış aksedebilirler öyle olabilir mi acaba umarım herşey düzelirOkulda ders dinlememek ne demek ? Mecbur dersini önemseyecek ve dinleyecek. Ders zamaninda resim cizilmez, ders dinlenilir. Resim dersinde resmini cizsin. Ve o yasda büyüklere hele hele bir ögretmene cevap verme hakkini kendinde bulamaz.
kızım hiperaktivite ve dikkat eksikliği tanısı olan üstün zekalı olduğu raporla belirlenenBu sorumu lütfen yanlış anlamayın. Kızınız kaynaştırma öğrencisi mi?
Şayet öyleyse şikayetçi olmanız gereken diğer hususları da söyleyeceğim. Değilse değinmeyeceğim.
Ögretmeni sikayet edin cocugunuza o sekilde davranamaz ama sizin kizinizin dilide pek bi uzunmus.sonucta karsisindaki ogretmeni ve saygili olmak zorunda bide ukalalik yapmis o yasinda11 yaşında
diğerlerine ne dedi bilmiyorum
boş şeylerle uğraşıyorsun deyince
siz sanattan anlamıyorsanız ben ne yapabilirim demiş
benim çocuğuma değil mikadına beddua etseniz anlarım, tamam.
ama onun masum çocuğuna yazık günah değil mi?
tabi ki günah. ama suç kadının. diyorum ya ona etseniz anlarım. ama sizin çocuğunuza zararı dokunmamış bir çocuğa beddua etmek doğru değil. iyi bir kadın olduğunzu hissediyorum. daha sakinleşince hak vereceksiniz...benim çocuğuma değil mi
Anladım, şayet çocuğunuzda tam tersi bir durum olsaydı normal bir okulda bir nebze de olsa idare edebilirdi.kızım hiperaktivite ve dikkat eksikliği tanısı olan üstün zekalı olduğu raporla belirlenen
üstelik seviyesi yüzünden normal sınıfta yapamayacağı da raporda özellikle belirtilen bir çocuk
bir çok hakkım olduğunu biliyorum ancak hepsi kağıt üstünde
dinlemek isterim sizi
ne demesini isterdinizÖgretmeni sikayet edin cocugunuza o sekilde davranamaz ama sizin kizinizin dilide pek bi uzunmus.sonucta karsisindaki ogretmeni ve saygili olmak zorunda bide ukalalik yapmis o yasinda
kesinlikle aynı fikirdeyimBen iki tarafi da haksiz buldum. Ogretmen, bir cocuga boyle hakaret edemez, sinifa cephe aldiramaz, cocugu disipline etmek cirkinlesmeyi gerektirmez. Bu yonden kesinlikle hakkinizi aramalisiniz diyorum. Gerek o ogretmenle yuzleserek, gerek sikayet ederek.
Ama cocugunuz da saygisizmis ogretmenine karsi. Bu da kendisinin sucu. O da sinifta uygun davranmayi bilmeli.
dersi dinlemediği resim çizdiği ona cevap verecek cesareti bulduğu için
Ben yalan soylemis demedim cok bilmis bi kiziniz var dedim.cocugunuzu nasil yetistirdiginiz beni ilgilendirmez ama susma.hakkini ara kendini ezdirme diyerek yetistirdirilen cocuklar yuzunden yeni nesil saygisiz asi hosgorusuz oldu.dersi dinlemeyip resim yapmasi sizi baglar ama.ben 26 yasinda universite okudum ordaki akademisyen hocalarima bile saygisizlik etmedim derse.gec kalsam kapi calip ozur.dileyerek derse girdim.beni ailem boyle yetistirdi allah razi olsun onlardanne demesini isterdiniz
tamam öğretmenim siz beğenmiyorsunuz diye ben hayallerimden vazgeçeyim demesini mi
ne ikiyüzlüyüz milletçe maşallah
çocuklara konuşun anlatın paylaşın çığlık atın diyoruz
sonra çocuk kendini ifade etmeye çalışınca yok yalan söylüyor yok abartıyor yok yanlış anlatıyor
he canım he hep çocuklar haksız zaten
sonra da neden tacize uğradı neden şiddete uğradı neden sustu neden zamanında anlatmadı
ben kızımı arkadaşlarıyla öğretmenleriyle her sorununda o kadar uyardım o kadar durdurdum ki sonunda bana ne dedi biliyor musunuz
sen bana benimle konuş diyorsun ama anlatınca bana inanmıyorsun beni dinlemiyorsun beni korumuyorsun
o yüzden seninle hiç bişi paylaşmıcan dedi
napalım öğretmenler egosunu tatmin etsin diye inanmayalın mı çocuklarımıza dinlemeyelim mi
benim çocuğum bu olay üzerine okuldan habersiz çıkıp gitmek yerine beni arayıp anne ben okuldan gidiyorum böle bi yerde daha fazla kalmak istemiyorum diye haber veren bir çocuk
bu çocuk mu yalan söyleyecek
Budur agziniza saglik
Bir öğretmenin öğrencisiyle bu şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum kesinlikle. Kızınızın babasına ah ettiğinize göre yalnız büyütüyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Bunlar hoş şeyler değil ama belli ki kızınız biraz asi. Saygısız yani.
Öğretmene ne yapmış ta kadın bu lafları söylemiş? Dersi dinlemeyip derste resim çiziyorsa öğretmenin dediği doğru boş işlerle uğraşıyor. Ne desin kadın? Aferin kızım sen çize dur ben kendi kendime konuşayım mı desin?
Ayrıca öğretmene çata çat cevap vermek ne demek? Ayıp ya. Biz böyle değildik vallahi. Bu cesaret değil edepsizliktir.
Yeni nesil çok fena. Kızınızın da kolay bir hayatı yok tamam ama öğretmen bunu bilemez. Nasıl sizin ailevi sorunlarınız var sa o insanında sorunları var. Evliya değil yani. Bence kızınızı karşınıza alıp ona öğretmenlerine saygılı olması gerektiğini söyleyin.
İletişim şart...
kızım hiperaktivite ve dikkat eksikliği tanısı olan üstün zekalı olduğu raporla belirlenen
üstelik seviyesi yüzünden normal sınıfta yapamayacağı da raporda özellikle belirtilen bir çocuk
bir çok hakkım olduğunu biliyorum ancak hepsi kağıt üstünde
dinlemek isterim sizi
Anladım, şayet çocuğunuzda tam tersi bir durum olsaydı normal bir okulda bir nebze de olsa idare edebilirdi.
Fakat üstün zekalı çocukların bu şansı da ne yazık ki olmuyor.
Öğretmeni ne kadar iyi olursa olsun alması gereken eğitimi asla almayacak ve sınıfa uyumu olmayacak haliyle.
Çocuğunuz normal okulda körelecek.
Onu mutlaka kendi zeka düzeyine uygun bir okula yollamalısınız.
Kriterleri bilmiyorum ama "Bilim Sanat Merkezleri"nin çok kaliteli eğitim verdiklerini duymuştum.
Hatta yakıın zamanda sınavları olmalı.
Öğretmeni şikayet etmeyi düşünmediğiniz için işin o boyutuyla ilgili yapabileceklerinize değinmiyorum.
Tek söyleyeceğim kızınızı harcatmayın.
Sevgiler.