sizin çocuklarda şunlar var mı?
1-) çok dağınık ve düzensiz olma ve bundan da hiç rahatsız olmama
2-)basit bir olaydan derin manalar çıkarıp hemen alınma ,surat asma
3-) cin fikirlik (hilekarlık vb...)
4-)yeterince sevildiğini düşünmeme ( çok sevildiği halde )
5-)devamlı birşeyler isteme,isteği alınsa da hemn kısa bir süre sonra başka şeyler isteme ( devamlı yani)
merhaba
3 yaşında ve 19 aylık 2 kızım var.küçük kzım beni çok yoruyor.herkes kesn bunda hiperaktivite sorunu var diyor.kızım doğduğundan beri çok ağlar.sürekli uyku sorunumuz var,bir şeye kızdığı zaman ya kendine vurur,birinin kucağındaysa kucağındaki kişiye vurur yada hırsını alamadığı için kapılara duvarlara vurur.bir ara kafasını vururdu duvara çok şükür epey azaldı.dururp duruken gider ablasının kafasına,yüzüne vurur.sağa sola o kadar çok çarparki,özellikle kafası,kafası alnı v.s morluklarla doludur.istediği olmadığı zaman deli gibi ağlar hemen kendini yere atar yada kapıya duvara vurur elleriylearkadaşlarıyla oynayamaz hemen birini iter yada arkasından tekme atmaya çalışır.aklı fikri kanepe,koltuk vesehpa tepelerinde hoplayıp zıplamak.ve kseinlikle korkusuz...beni o kadar çok yoruyor ki..tükeniyorum sanki gitgide.gücüm azaldı resmen.eğet il çocuğum olsaydı kesinlikle başka çocuk doğurmazdım.benim
cevabınız için çok teşekkür ederim.yolladığınız linke bakamadım daha.çok sağolun
benım kızım da anksıyete bozuklugu var ve dr dıkkat eksıklıgı ve hıper. supelendı cok hareketlı sııfta bıle amuda kalkıyomus cipralex kullanıyoruz bız kayıg bozuklugu ıcın oda hareketlılık yapıyor sanırım 2.5 ay sınıfta bekledım ayrılamadı benden 1 aydır gıtmıyorum ve rakamları ogretemıyorum 2 aydır 1 den 5 e kar bıle ogretemedım delı oluyorum cınnet gecırıyorum yapılacak herseyı yaptım soyluyor mesela 3 kez aynı sayıya bu kac doyırum 8 dıyor napacam kızlar
benım kızım da anksıyete bozuklugu var ve dr dıkkat eksıklıgı ve hıper. supelendı cok hareketlı sııfta bıle amuda kalkıyomus cipralex kullanıyoruz bız kayıg bozuklugu ıcın oda hareketlılık yapıyor sanırım 2.5 ay sınıfta bekledım ayrılamadı benden 1 aydır gıtmıyorum ve rakamları ogretemıyorum 2 aydır 1 den 5 e kar bıle ogretemedım delı oluyorum cınnet gecırıyorum yapılacak herseyı yaptım soyluyor mesela 3 kez aynı sayıya bu kac doyırum 8 dıyor napacam kızlar
hepinize çok geçmiş olsunçok geçmiş olsun arkadaşım.
gerçekten zor ,Allah kolaylık versin.sabredeceğiz,annelik zor ,ne yapalım,güzel taraflarını göreceğiz.
evet çocgunuzda belirtileri var ama tanı koymak için henüz çok erken.
en azından 4-5 yaşına gelmesini bekleyin.sonra çocuk psikiyatrına götürmeniz iyi olur.ama bu arada şikayetler artarak devam ederse bir pedagoga başvurmanızı tavsiye ederim.
benim şuan için tavsiyem.ona çok enerji verecek yiyecekler yedirmeyin,mesela sarelle,bal vb...
katkı maddeli ürünlerden uzak tutun.
ayrıca bol bol suyla ve toprakla oynmasını sağlayarak negatif elektirğini atmasını sağlayın.
inanın bunun faydasını göreceksiniz.
evde bir legenin içine toprak koyun,hava güzel olunca balkonda oynasın,yada banyoda ,artık siz bunu daha iyi bilirisniz nerede oynayacağını.
şimdiden kolay gelsin.
netertua anasınıfına gıdıyor bu sorunu yasıyacagımı bıldıgım ıcın 1 . sınıfta zor olur dıye gozumu karattım anasınıfında cozudum belkı yıne olacak 1. sınıfta dr olabılır dıyor cocuk psikıyatrıstıne goturdum balcalı hastanesi adana
hepinize çok geçmiş olsun
Allah yardımcımız olsun
bugün bir şey daha öğrendim
dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklardara havuç çok yedirilmemeliymiş
neden olduğunu bilmiyorum ama araştıracağım
eğer sizdebulursanız bana yazın...birbirimize yardımcı olabilirizi bu konuda...
elifnur35 arkadaşım anlltığına göre çocuğunuzda bir sorun yok.
4 yaş için bunlar çok normal şeyler.
dikkatini daha da geliştirmek istiyorsanız hafıza merkezinin 3-6 yaş için hazırlamış olduğu karınca ailesi isimli bir seti var.onu tavsiye ederim.
arkadaşlar kitaplardan yararlanmak isterseniz eyüp sabri ercan beyinde bu konu üzerine kitapları mevcut hatta kendiside ( DEHB ) hastasıymış ama o aşmış ve bu konuda doktora yapmış.Şimdi ege üniversitesi hastanesi çocuk psikiyatri bölümü doktorlarından umarım işinize yarar ...