Davranış Bozuklukları Çocuğunda dikkat dağınıklığı sorunu olan anneler veya bilgisi olanlar buraya !

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
1. Dikkat dağınıklığı olan çocuklar, bir şeye yoğunlaşmakta güçlük çeker. Bunun anlamı, beyinleri ortama bir bağlanır bir kapanır. Çevre ile bağlantıları kesildiğinde, bu çocuklar o an önemli olmayan şeylerle ilgilenmeye başlarlar. Bu onların önemli olan şeyleri kaçırmasına sebep olur.
2. Sınıftayken, akılları başka yere gider. Örneğin, pencereden dışarıyı seyrederler, saatin tik taklarına takılırlar ya da bir önceki akşam televizyonda izledikleri birşey üstüne düşünürler.
3. Bazen kendilerini okulda çok yorgun ve sıkılmış hissederler. Bu özellikle oturmaları ve dinlemeleri ya da okul çalışmalarını yapmaları gerektiğinde olur.
4. Dikkat dağınıklığı olan çocukların akılları hızlı işler. Bu yüzden pek çok hata yapabilirler.
5. Bazen çok hareketli olurlar. Bedenleri durmadığından, insanlar onlara hiperaktif der. Oturmaları gerektiğinde yerlerinde duramaz ve dolaşırlar. Bu onların gereken bitirmeleri gereken işlere mani olur ve çevrelerinde ki insanları da rahatsız eder.
6. Pek çok kez, dikkat dağınıklığı olan çocuklar, düşünmeden hareket eder ve konuşurlar. Bu yüzden dürtüseldirler. Bunun sonucunda kastetmedikleri şeyleri söyler ve yaparlar. Bazen de başları derde girer.
7. Dikkat dağınıklığı olan bazı çocuklar, devamlı yeni oyunlar oynamak, yeni oyuncaklar ve heyecan ister. Bir şeyi istediklerinde de oldukça ısrarcı olabilirler.

--ALINTIDIR--

hala cevap bekliyorum :hulya:

merhaba

3 yaşında ve 19 aylık 2 kızım var.küçük kzım beni çok yoruyor.herkes kesn bunda hiperaktivite sorunu var diyor.kızım doğduğundan beri çok ağlar.sürekli uyku sorunumuz var,bir şeye kızdığı zaman ya kendine vurur,birinin kucağındaysa kucağındaki kişiye vurur yada hırsını alamadığı için kapılara duvarlara vurur.bir ara kafasını vururdu duvara çok şükür epey azaldı.dururp duruken gider ablasının kafasına,yüzüne vurur.sağa sola o kadar çok çarparki,özellikle kafası,kafası alnı v.s morluklarla doludur.istediği olmadığı zaman deli gibi ağlar hemen kendini yere atar yada kapıya duvara vurur elleriylearkadaşlarıyla oynayamaz hemen birini iter yada arkasından tekme atmaya çalışır.aklı fikri kanepe,koltuk vesehpa tepelerinde hoplayıp zıplamak.ve kseinlikle korkusuz...beni o kadar çok yoruyor ki..tükeniyorum sanki gitgide.gücüm azaldı resmen.eğet il çocuğum olsaydı kesinlikle başka çocuk doğurmazdım.benim

çok geçmiş olsun arkadaşım.

gerçekten zor ,Allah kolaylık versin.sabredeceğiz,annelik zor ,ne yapalım,güzel taraflarını göreceğiz.

evet çocgunuzda belirtileri var ama tanı koymak için henüz çok erken.

en azından 4-5 yaşına gelmesini bekleyin.sonra çocuk psikiyatrına götürmeniz iyi olur.ama bu arada şikayetler artarak devam ederse bir pedagoga başvurmanızı tavsiye ederim.

benim şuan için tavsiyem.ona çok enerji verecek yiyecekler yedirmeyin,mesela sarelle,bal vb...
katkı maddeli ürünlerden uzak tutun.

ayrıca bol bol suyla ve toprakla oynmasını sağlayarak negatif elektirğini atmasını sağlayın.

inanın bunun faydasını göreceksiniz.

evde bir legenin içine toprak koyun,hava güzel olunca balkonda oynasın,yada banyoda ,artık siz bunu daha iyi bilirisniz nerede oynayacağını.

şimdiden kolay gelsin.

benım kızım da anksıyete bozuklugu var ve dr dıkkat eksıklıgı ve hıper. supelendı cok hareketlı sııfta bıle amuda kalkıyomus cipralex kullanıyoruz bız kayıg bozuklugu ıcın oda hareketlılık yapıyor sanırım 2.5 ay sınıfta bekledım ayrılamadı benden 1 aydır gıtmıyorum ve rakamları ogretemıyorum 2 aydır 1 den 5 e kar bıle ogretemedım delı oluyorum cınnet gecırıyorum yapılacak herseyı yaptım soyluyor mesela 3 kez aynı sayıya bu kac doyırum 8 dıyor napacam kızlar

öncelikle çok geçmiş olsun.Allah size kolaylık versin.
kıznız kaç yaşında.(büyük ihtimalle 1.sınıf gibi geldi bana ama yinede sorayım dedim)
ayrıca hangi doktora götürdünüz?(çocuk pskiyatrı mı,nörolog mu ??)

netertua anasınıfına gıdıyor bu sorunu yasıyacagımı bıldıgım ıcın 1 . sınıfta zor olur dıye gozumu karattım anasınıfında cozudum belkı yıne olacak 1. sınıfta dr olabılır dıyor cocuk psikıyatrıstıne goturdum balcalı hastanesi adana

hepinize çok geçmiş olsun
Allah yardımcımız olsun
bugün bir şey daha öğrendim
dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklardara havuç çok yedirilmemeliymiş
neden olduğunu bilmiyorum ama araştıracağım
eğer sizdebulursanız bana yazın...birbirimize yardımcı olabilirizi bu konuda...

çok geçmiş olsun.
erken davranman iyi olmuş.

teşekkür ederiz,sağol.
gerçektende ilginç bir bilgi ,daha önce hiç duymamıştım.
ama ben diş macunu kullanılmaması ile ilgili bir yazı okumuştum daha önceleri.
senin bu konuda bir bilgin var mı??

bu arada bizim öğretmen hala kağıt yazıp göndermedi.(hani doktora demişti ya,öğretmenin gözlemleri de önemli,şikayeçi olduğu davranışları bir kağıda yazsın,sonra duruma bakarız,gerekirse tedaviye başlarız demişti)
bu hafta da bekleyeceğim. eger vermezse de doktora gidip anlatacağım durumu.ne yapayım benneyaptımki

öyle yazmazlar onu ciddiye almıyorlar
ama hastane sana bir form veriyor
onu öğretmene verince doldurmak zorunda..
ancak o zaman ciddiye alıyorlar..

sayfa yetkilsinden rica etsek de şu sayfaları birleştirse iyi olacak galiba

mrb arkadaşlar..
hepinize çok geçmiş olsun!
benim oğlum 4 yaşını yeni doldurdu...evde herhangi bir sorunumuz yok...bizimle birlikte filmde izler,çizgifilmlerinide izler sonunu getirir...oyuncaklarını çok güzel oynar,kendine oyun kurar,legolarıyla kendi kendine oyuncaklar,oyunlar üretir..canı istedimi resim yapar,ders çalışmaları yaparız...bana masal okutur,dinler,sorular sorar...evimize arkadaşı geldiği zamanda oyuncak paylaşımı ve oyun kurma yeteneği çok iyi...yani bana göre sorun yok...bi açev programına katılıyoruz haftada 1 ve 2 saatcik...oradaki oğlumun öğretmeni bana oğlunuzda dikkat eksiliği varmı?beni dinlemiyor,ben bişey anlatırken başka bişeyler yapmak istiyor dedi...ben de yukarıda yazdıklarımı aynen onada anlattım o zaman normal dedi...bir de bu okul haftada 1 kez 2 saatlik olunca acaba sadece arkadaşlarıyla oyun oynayarakmı geçirmek istiyo vaktini dedim,öğretmen olabilir dedi...etrafımızda pek yaşıtı yok çünkü...anca haftasonları toplanabilirsek toplanabiliyoruz arkadaşlarla,ordada oğlumun yaşıtı olmuyor yaniii...
internettede okuduğum kadarıyla 4 yaşındaki bi çocuktan tam bir dikkat beklenemez,bu yaştaki çocukların dikkatleri dağınıktır,herşeyle ilgilenmek isterler,ilgi alanları geniştir diyo...
bu sabah devlet hastanesine gittim,çocuk psikiyatri bölümü için ama o bölümde gittiğim hastanede kapanmış...
çok evham mı yaptım bilmiyorum,gün boyu aklımda,sürekli oğlumu inceleyip duruyorum..annemde bana kızmaya başladı;görmüyomusun çocuk 2 saattir oyuncak oynuyo hiç pes etmedi diye :S
çok taktım sanırım ama böyle bişey varsa okul öncesinde çözmemiz gerekiyo...
sizlerin düşüncesini almak istedim...

elifnur35 arkadaşım anlltığına göre çocuğunuzda bir sorun yok.
4 yaş için bunlar çok normal şeyler.
dikkatini daha da geliştirmek istiyorsanız hafıza merkezinin 3-6 yaş için hazırlamış olduğu karınca ailesi isimli bir seti var.onu tavsiye ederim.

ya öğretmen öyle deyince ben çok taktım sanırım...anneminde dediği gibi bu haftada 1 ve 2 saatle anlaşılabilecek birşey değil sanırım...
önerdiğin sete hemen bakıcam....
sınav dergisinin 3-6 yaş grubu için hazırladığı seti almıştım,ona da bakıcam..
çok teşekkürleropuyorumnanaktan

bugün doç.dr.eyüp sabri ercanın kitabını aldım,hemen okumaya başlayacağım.çok merak ediyorum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…