sevgili netertua,
paylaştığın bu önemli bilgiler için teşekkürler birçok anneyi aydınlatabilecek en azından acaba dedirtecek ilgi uyandıracak bir konu.
bu dikkat edilmesse anlaşılması güç bir hastalık.
benim kardeşim hiperaktif dikkat dağınıklığı olan bir çocuktu tabi kimse böyle bir hastalığı bukadar bilmiyordu ozamanlar. öğretmenleri bile kardeşime karşı hep tepkiliydiler çevrece zıt karşılanan bir çocuk olmuştu biz bile artık tepkiler gösteriyorduk.
çok sevimli, çok zeki bir çocuktu ama.
allahtan annemiz araştırmayı seven herşeyin bir nedeni olduğunu düşünen bir kadındır oğlunu başı boş bırakmadı ve doktora gösterdi kardeşimin sorununun psikologluk olduğunu söyleyince yakın çevredeki bir klinikte seanslara başladılar fakat çocukta hiçbir değişiklik yok her seansta ücret ödüyoruz fakat karşılığını alamıyoruz baktı annem böyle olcak gibi değil tekrar araştırmaya başladı başka bir doktorun tavsiyesi ile kocaelinden kalktı istanbul osmanbeye mücahit öztürk'e gittik bu konuda araştırmaları ve yazıları olan çok iyi bir doktormuş gidince öğrendik.
doktorumuz ''bu çocuk psikiyatrislik daha ilk seansta yönlendirilmesi gerektiğini anlaması gerekirdi doktorun'' dedi. bizim zaten orta gelir hesabımızdan para gittiğiyle kaldık çok para vermiştik o doktora.
mücahit öztürk hocanın bir kaç seansından sonra kardeşimde gözle görülür farkedilir değişiklikler olmaya başladı tabi ilaç takviyesi yapmıştı dikkatini toparlaması için.
kardeşim liseden sonra devam etmedi ama çalışma hayatında çalışkan çok efendi bir kişi
şimdi asker çağında bu yaşananlar yaklaşık 10-11 sene önce olmuştu.
sadece o dönem yaşadıklarımızı paylaşmak istedim.
doktor seçiminde dikkatli olunmalı bu tarz çocukların gelecek hayatları buna bağlı bir nevi.[/FONT]
arkadaşım allah sana kolaylık versin hem yavrun için uğraşacaksın hemde bunun yanında sana bilmişlik taslayan çevreyle
annem herkesle cebelleşti o zamanlarda
çocuklardaki bu tarz rahatsızlıkları bilmeyen önemsemeyen insanlar anneme ''sen sağlıklı çocuğuna hastalık yakıştırıyosun'' diyorlardı
artık hasta olması için yatalakmı olması lazım bilmem allah korusun.
Cok güzel ve annelerin en büyük sorunu olan bir konu. Dikkat edilmesi gereken cocugun yasi. 3 yas civarinda cocuklar cok hareketli oluyorlar ve hiperaktif tanisi konuyor hemen herkes tarafindan. Ben oglum 3 yasindayken bayagi bir zor durumda kaldim ama allahtan doktorumuz süperdi. Öncelikle ogluma zeka testi yapti , sonra dikkatini ölcen bir test yapti ve norolojiye gitmesine gerek olmadigini söyledi.Yinede okula basladigimizda sorun olusursa tekrar baska testler yapilacak sürekli izliyorum. Ama okul cagi öncesi normal oluyor bazi seyler eger okula baslamissa beynin ön tarafinda ve hormonal sorunlarda olusabiliyor.O zaman ilac kullanmasi sart oluyor.Bunuda en iyi bu konuda ihtisasi olan norologlar bilebiliyor. Mutlaka nörologa danisin. Biz hareketliligi yüzmeyle astik. Kimse akil fikir vermedi.Sadece amma hareketli senin isin zor dediler. Onu bunu düsünüp denerken yüzmeyi buldum.Kendi kendine yüzmeyi ögrendi. Düzenli olmasida önemli.Ne zaman yüzmeye gidecegini biliyor mesela. Bence yüzme her cocuk icin cocugun kafasini düzene sokacak bir faaliyet. Belki baska cocuklar baska seylerle sakinliyorlardir.Ama önemli olan birsey de ne yaparsa yapsin annesinin onunla beraber egleniyor oldugunu hissetsin ve bunu bir düzen dahilinde yapsin.Bir kez sevdigi bir olayda düzene girerse hayatinida kendi yönlendirmeyi basarabiliyor. Mesela her aksam saat 8 de önce tuvalete giderim sonra disimi fircalarim ve yataga yatarim annem bir kitap okur ve uyurum gibi.
Ben bunlari düsününce annelik hic kolay degil o yüzden cennetlik diye düsünüyorum
benim oğluşumdada var
kendi arkadasım psıkolog ona gostermiştim hiperaktivitenin alt sınırında oldugunu soyledi ...
derste asla dikkat tam vermiyor surekli sınıftakileri hırpalıyor...
derste ilk 10 dk dan sonra sıkılıyor ...
ders çalışmaya çok azimle karar verdigi halde en fazla 5-10 dk suruyor ve bırakıyor ...
öğretmeni bunun farkında onunla konuştum hatta öğretmeni çocuk gelişimi ve eğitimi kursu alıyor ve benim oglumun durumunun cok iyi farkında ...
sagolsun cok fazla dikkat ediyor hep onu motive ediyor hep yardım etmeye çalışıyor buyuk bir azimle ...
oglumun cok zeki oldugunu ancak dikkat dagınıklıgı yuzunden bir turlu derse adapte olamadıgını oda soyluyor bunun farkında oldugunu ve bunun için elinden geleni yaptıgını belirtiyor ...
bu sene 2 ssaatlik ozel egitimler varmış dikkat dagınıklıgı ssorunları için bende ona vermeyi palanlıyorum bu şekilde bunun ortdan kalkabilecegini soyluyorlar ...
ögretmeni bunu bana teklif etmişti...
tam olarak arastırmadım bu sene okullar acılınca ogretmenin dediği yontemi kullanacagım işte bakalım ...
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.a.s.
yukarıda anlattığım dikkatsizlik ile ilgili sorunların bir çoğunu oğlumda gözlemliyorum.hatta hepsini
siz başka neler gözlemliyorsnuz.
bu konuda çok araştırıyorum ilgili kitapları okuyorum en kısa zmanda bir uzmana yani çocuk psikiyatrına götüreceğim.
müsait bir zamanda sizinle ayrıntılı bir şekilde bu hususta görüşmek isterim.
ben tşk ederim canım boyle bir topic actıgın için ...
benim oglumdada buradaki yazılanların cogu mevcut ...
bende bi kaç katalog brosur falan incelemiştim bu konu ile ilgili ve cogu oglumda mevcut ...
hatta bir prof. aile dostumuz oglum hakkında cok zeki cocuk demişti ...
ben birinci sınıfta iken oglum cok şikayet ediyordum oda oglumu yakından tanıdıgı için surekli anlayışlı olmamız gerektigini oglumun 1. sınıfı kaileye almadıgını cunku herseyi bildigini ve bu dersleri red ettiiğini cunku ona aslında cok basit geldigini soylemişti ...
zamanla bu durumu aşacagımızı ilerki sınıflarda daha cok dikkate alacagını falan solemişti ...
bununda nedeni işte bu hiperaktiviteden kaynaklandıgını ve hiperaktivite olan cocukların aslında cok zeki olduklarını ve herseyi bildikleri için umursamadıklarını o yuzden adapte olmadıklarını soylemişti ...
aslında bunu bilerek yaptıklarını soylemişti ... tabi genede tedavi gormesini onerdi ...
bende şimdi dedigim gibi bu bahsettiğim derse gondermeyi planlıyorum ...
okullar açılsın tecrubelerimizi paylaşalım bu konuyla ilgili olumlu sonuc alırsam sizede geri donup bilgilendirme yapabilirim inş ...
a.s.