Davranış Bozuklukları Çocuğunda dikkat dağınıklığı sorunu olan anneler veya bilgisi olanlar buraya !

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
haklısın sana katılıyorum başkalarının bu ne yaramaz çocuk demelerin engel oluyorum artık ve kızmalarına senin yazdıklarını eşimle konuştum biz çocuğumuza herkezden önce kızıyoruz o zamanda kimse kendi çocuğuna kızmıyor direk bizim çocuğumuz hedef oluyor biz koruyup savunalimki başkalarıda ezmesin diye ama eve gelincede çocuğumuzla konuşalım diye..
bu günde psikoloğa götürdüm daha ilk randevumuzdu 15 gün sonra tekrar görüşeceğiz ..umutluyum ben ...

kızımın son görüşmesinden haber vereyim dedim..bizde hiç sorun çıkmadı hatta kızımda resme yeteneği ortaya çıktı zaten resim yapmaya bayılır ..yaşının üstünde resim çizgisine sahipmiş ve asıl sorun babayla ikiizin tutarsız davranışı...doktor bize çocuğunuza sınır koyma adlı kitap önerdi gerçekten çoğu şeyi yanlış yapıyormuşuz...birde kardeşimiz olunca işin rengi değişti..daha bi sevecen ve ılımlı oldu artık odamızıda topluyoruz...bazen yine ağlama krizine giriyor ama oda huy istediği olmayınca yada hayal krıklığı yaşarsa sorun çıkrtıyor....çok konuşması yapısıyla ilgiliymiş bazı çocuklar çok konuşur dedi..zemuszemus

teşekkür ederiz,sağol.
gerçektende ilginç bir bilgi ,daha önce hiç duymamıştım.
ama ben diş macunu kullanılmaması ile ilgili bir yazı okumuştum daha önceleri.
senin bu konuda bir bilgin var mı??

bu arada bizim öğretmen hala kağıt yazıp göndermedi.(hani doktora demişti ya,öğretmenin gözlemleri de önemli,şikayeçi olduğu davranışları bir kağıda yazsın,sonra duruma bakarız,gerekirse tedaviye başlarız demişti)
bu hafta da bekleyeceğim. eger vermezse de doktora gidip anlatacağım durumu.ne yapayım benneyaptımki

bizede öğretmeni ve bizim dolduracağımız iki form verilmişti...olumsuz tek birşey yazmış öğretmen ellrini anlamsız çırpıyor diye kızıma sordum çünkü kızımda öyle birşey yoktu meğersem elini yıkadıktan hijyenik olması için jel almıştık onu sürünce kurusun diye ellerini sallıyormuş...diğer hiçbir şıkta olumsuz birşey yok yorumda yok doktorda öğretmenin görüşü çok önemli demişti..biz belkide objektif olamayabiliriz diye birde bizsiz ortamda nasıl diye ..neyse arkadaşlar hepinize geçmiş olsun..en azından sorun olup olmdığı ortaya çıktı rahatladık...
darısı sizlerin başına...

kızımın son görüşmesinden haber vereyim dedim..bizde hiç sorun çıkmadı hatta kızımda resme yeteneği ortaya çıktı zaten resim yapmaya bayılır ..yaşının üstünde resim çizgisine sahipmiş ve asıl sorun babayla ikiizin tutarsız davranışı...doktor bize çocuğunuza sınır koyma adlı kitap önerdi gerçekten çoğu şeyi yanlış yapıyormuşuz...birde kardeşimiz olunca işin rengi değişti..daha bi sevecen ve ılımlı oldu artık odamızıda topluyoruz...bazen yine ağlama krizine giriyor ama oda huy istediği olmayınca yada hayal krıklığı yaşarsa sorun çıkrtıyor....çok konuşması yapısıyla ilgiliymiş bazı çocuklar çok konuşur dedi..zemuszemus

kızınızda hiçbirşey olmamasına çok sevindim.
hatta resim yeteneği varmış ,bak maşallah :nazar:

bizede öğretmeni ve bizim dolduracağımız iki form verilmişti...olumsuz tek birşey yazmış öğretmen ellrini anlamsız çırpıyor diye kızıma sordum çünkü kızımda öyle birşey yoktu meğersem elini yıkadıktan hijyenik olması için jel almıştık onu sürünce kurusun diye ellerini sallıyormuş...diğer hiçbir şıkta olumsuz birşey yok yorumda yok doktorda öğretmenin görüşü çok önemli demişti..biz belkide objektif olamayabiliriz diye birde bizsiz ortamda nasıl diye ..neyse arkadaşlar hepinize geçmiş olsun..en azından sorun olup olmdığı ortaya çıktı rahatladık...
darısı sizlerin başına...

öğretmenin tesbitide çok ilginçmiş hgerçekten,beni güldürdü sırnaşık şey
ayrıca dediğiniz gibi doktor birşey yok desin içimiz rahat etsin.
sizede çok geçmiş olsun.

bir komşumun oğlunda hafif düzeyde vardı dehb .
marincap balıkyağı kullandı bayağı bir faydasını gördüğünü söyledi.bana çok teşşekkür etti(ben tavsiye etmiştim ) çok sevindim bu duruma.
doğrusnu söylemek gerekirse bu hap oğluma da faydalı oldu.geçen yıllara göre daha farklı.

Merhaba arkadaşlar, 2001 Aralık doğumlu bir oğlum var. Bebekliğinden bu yana her konuda yaşıtlarından çok farklıydı, çok zor bir bebeklik, zor bi kreş, anaokulu vs...6 yaşında yardım almaya gittiğimizde erken olduğunu söylediler. Aşırı hareketli, arkadaşları ile geçinemeyen, mız mız, uyumak istemeyen ama çookkkkkk tatlı bioğlan işte...Ama hayaımız malesef sadece bu sıkıntı ile devam etmiyordu...Boşanma kararımız vardı...Babasından ayrıldım oğlumu alıp ailemin yanına döndüm.. Hayat daha da katlanarak zorlaştı...Okula başladı yeniden 2. sınıfa ve bu arada ben de eğitimciyim :KK43: Terzi kendi söküğünü dikemez misali ne denediysem olmuyordu, yeni okulunda da sıkıntılar başlayınca bulunduğum yerde çocuk psikiyatrisi olmadığı için ıstanbula gittim 2009 Ekim ayında...(Kardeşim bipolar hastası, onun tedavisi için gittiğimiz özel bir merkezden çok yarar gördüğümüz için oğlum için de buray seçtim) Doktor ile birlikte paylaşımlarımızın ardından, bir takım testler, beyin haritası, psikolog görüşmesi derken akşama doğru sonuç çıktı...Hiperaktivite ve dikkat eksikliği. Ama güzel olan bişi de vardı, zihin düzeyi olarak oldukça yüksek bir duruma sahipti. Zaten bu durumun farkınaydım, çünki yaşıtlarına göre zihinsel becerilerde her yaş döneminde oldukça iyiydi. Sonra doktorumuz ancak ilaç tedavi ile okul ortamını düzenleyebileceğimizi uzun uzun anlattı. Çok zo bi gündü. 9 yaşındaki oğluma kırmızı reçete ilaç kullanamak, yüreğimi yakıyordu. ;Orda karar verdim, çözüm buysa olacaktı. ılaca başladım. 15 gün sonra kontrolü vardı...ılk günler zor geçti, elimle ona ilaç veriyosum ve yüreğim yanıyordu. Bu arada babasından eser yok tabii, sadece kendi ailem oğlum ve ben....Günler geçtikçe tedavi süreci çok güzel gelişmelerle devam ediyo..Allaha şükür...Sınıfta olması gereken yeri aldı. Öğretmeni çok umutlu, Bu çouk il dereceleri yapar diyor...Tedavimiz sürecek, bu konuda bi çok araştırma yaptım, okudum, kullandığımız ilacı çok araştırdım, doktorumuza güveniyorum...Bu konuda isteyen arkadaşlarla görüşebilirim. Şunu da belirteyim; bu çocuklarla hayat gerçekten çok zor oluyor, çoğu zaman deliriyorum, her zaman olması gereken şekilde davranamıyorum, ama yaşamasını öğreniyorum işte...ınşallah hayatımızı düzene sokarken, onlar için elimizden gelenin en iyisini yapabiliriz, çünki bu onların hatası değil...Görüşmek üzere....

merhaba hulyagüvec aramıza hoşgeldin :)

gerçekten zor şeyler yaşamışsın çok geçmiş olsun.

paylaşımların için teşekür ederim.

ilacı ne zamandan beridir kulanıyorsnuz.

sakıncası yoksa ilacın ismi nedir?

Sağol arkadaşım, çok teşekkürler, aranızda olmaktan çok mennunum. Kullandığımız ilaç şu an concerta 18 mg. Ayrıca da koruyucu olarak rsipaldin kullnıyorum 1 mg günlük.
Herkese selamlar....

Sağol arkadaşım, çok teşekkürler, aranızda olmaktan çok mennunum. Kullandığımız ilaç şu an concerta 18 mg. Ayrıca da koruyucu olarak rsipaldin kullnıyorum 1 mg günlük.
Herkese selamlar....

rica ederim.ben teşekkür ederim opuyorumnanaktan

ben de memnun oldum.

rispaldini neden koruyucu olarak kullanıyorsnuz?bir mahsuru yoksa açıklayabilir misniz?

ne kadar süredir kullanıyorsnuz bu ilaçları?

ne gibi değişiklikler oldu çocuğunuzda??(çok soru sormuşum kusura bakmayın )

paylaşırsanız çok sevinirim :)

rica ederim.ben teşekkür ederim opuyorumnanaktan

ben de memnun oldum.

rispaldini neden koruyucu olarak kullanıyorsnuz?bir mahsuru yoksa açıklayabilir misniz?

ne kadar süredir kullanıyorsnuz bu ilaçları?

ne gibi değişiklikler oldu çocuğunuzda??(çok soru sormuşum kusura bakmayın )

paylaşırsanız çok sevinirim :)

Çok değil sorularınız, ayrıcada çok olsada hiç önemli değil, muhakkak paylaşmalıyız diye düşünüyorum...

Aslında rispaldal, öfke nöbetlerini kontrol edebilmesi için verildi, çünki aşırı hareketlilik sırasında zarar verme davranışları çok sık yaşanıyordu. Rispardal, sabah akşam yarım, consreta sadece sabah 18 mg. Daha öncede belirttiğim gibi, consreta ile zaten sınıf içinde uyum süreci çok hızlandı, mesela artık akşam eve geldiğimizde ben hiç ödev demiyorum. Yani o ödevlerini kendisi mukakkak yapıyor, tabikki benden destek istiyor ancak sorumluluk olarak bilincinde. Ders esnasında yerinde duramayan oğlum, artık ders esnasında konuyu takip edebiliyor, dikkatini derslerinde toplayabiliyor. Tabii bizim ev hayatımız çok farklı normal ailelere göre, bir kere doğduğu büyüdüğü şehirden onu alıp getirdim kendi memleketime. Bu onun için çok zor oldu. Babasını çok özlüyor ve zaman içinde bunu yine davranışlarında çok olumsuz tepkilerle gösteriyor. Ben kendimde ruhsal açıdan çok sağlıklı değilim. İlaç desteği alıyorum. Yinede ilaçlarını başlamadan önceki hali ile şu anki hali arasında çokkk fark var. Akademik olarak çok hızlı bir şekilde gelişti. Matematik yönü çok iyi olan bir çocuk kendisi :) Doktora yaz tatilinie girerken gideceğim, kontrol amaçlı. Sanırım bu ilaç yaz tatilinde kullanılmıyor. Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere, selamlar...

selam arkadaşlar benim 2 tane oğlum var ve 2sınde hıpetaktıf dıkkat dagınıklıgı var buyuk oglumda sadece dıkkat eksıklısı,ufaklıkta ıse hıperaktıf dıkkat dagınıklıgı var ve ufaklı çok hareketlı yerıde durmuyor tedavı goruyoruz ama yenı bılgılere ve bu konuda raha t konuşa bılecegım derdımı anlıyacak ınsanlara ıhtıyacım var aslında çocuklarıma yetememekten korkuyorum ve bu benı çok uzuyor etrafımdakıler bunu anlamıyor En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

bunu için çocuk pedegoloklarına gıdersen sana yardımcı olurlar ,öğretmenın senı yonlendırmesı gerekırdı aslında:KK43:

bu konuda senı öğretmenın yonlendırmesı gerekır aslında çocuk pedegolugunla goruşursen sana yardı edebılırler uzmanlar bu konuda çok hassalar ve bu yaygınlaştı umarım yardı edebılmışımdır bende 2 tane var.:nazar:

selamlar ben burada yenıyım yalnışlarım olursa afedın benımde 2 tane oglum var bu konudan muzdarıbım sureklı aylık kontrollerımız var şukur buyuk oglumun tedavısı sonlanıyor ama ufaklık benı zorlıycak onda hem hıeraktıflık hemde dıkkat dagınlıklıgı var ve bu durum çok zor etrafındakılere okula ve çevrene anlatımda zorlanıyorsun neyse kısacası sızınle hemdertleşmek ve yenı bılgıler almak ve çocuklara uyguladıgınız yernı yontemler varmı bunları sızlerle paylaşmak ıstedım benı en ıyı sızlerın anlıycanınızı duşundum umarım banda donersınız

merhaba arkadaşlar benım oğlumda da hiperaktive ve dikkat eksikliği var 2 yıldır kendi çabamla gerek kıtaplardan gerekse danılmandan destek alarak yöndelendirmeye çalıştım ama hanı derler büyüdükçe geçiyor hayır geçmıyor daha da agrasif oluyor benımde artık dayancak gücüm kalmadı ayın 02-12-2010 tarıhınde tıp fakultesinde profösör çocuk psikoloğu doktor varmış ona gidicem ilaca çok karşıydım ama busefer ilaç verirse kullanıcam çunku oğlum 9 yaşında 3 sınıfta annem içim kıpır kıpır yerimde duramıyorum diyo okulda ayakta yazı yazıyor öğretmende süreklı çatışma içinde durumunu söyledim ama nafile bende bu konu hakkında sizlerle konuşmak isterim.

çocuğu tedavi gören varmı ? varsa paylaşabilri mi?
benimde 5 yaşında oğlumda dikkat eksikliğinden şüpheleniyoz
tedavi gören varsa bizimle paylaşırsa sevinirim

merhaba arkadaşlar benimde 7 yaşındaki oğluma bugün yapılan test sonucu sınıra yakın olduğunu öğrendik.hikayemiz uzun aslında 5 yaşında yapılan zeka testi sonucu zeka seviyesinin yaşıtlarına göre yüksek olduğu ortaya çıktı.benim eşim şehir dışında çalışıyor okuldaki dinlememe sebeplerini öncelikle öğretmenimizle birlikte bu arada 2. sınıfa gidiyor bir seferlik anlatımda anlıyor anlamayanlar için tekrar edilirken o bildiği için sıkılıyor a bağladık.1. sınıf böyle geçti çünkü derslerde hiç problem yoktu özellikle matematik süper.ama 2. sınıf başladıktan kısa bir süre sonra öğretmenimiz sürekli kıpır kıpır dikkat çekmeye çalışıyor ve derslerde dikkat etmemeye başladı dedi babaya bağladık sonra ciddi boyutlara gelebileceğini düşünüp eşim 10 günlük izne ayrılıp geldi geldiğinde çocuk psikoloğundan randevumuzu almıştık eşim ben öğretmen ve psikolok çemberineki sürecin sonunda bugün dikkat testi yapıldı sınıra yakın çıktı şimdi psikoloğumuzun yönlendirmesiyle çocuk psikiyatr ına gidecez bu arada eşim ayrı olamıyacağımızı böyle sorunlar yaşadığımızı şirketle görüştü bulunduğumuz şehirde olan şirketin genel merkezinde çalışmaya devam edecek yıl sonundan sonra işte böyle rabbim hepimizin evladına sağlık versin

ilaçtan önce balık yağı hapı(marincap),günde en az 3 adet ceviz

ve ginkgo biloba bitkisini kullanmaznızı öneririm.ben çocuğumda faydasını gördüm...

ilaçtan önce bunları bir deneyin.çünkü ilaçların yan etkileri,zararları çok fazla...

katkı maddelerinden uzak durun.doğal beslenmeye özel gösterin...

aynı zmanda halk eğitim merkezi 7-11 yaş anne -çocuk eğitimi kursuna gidiyorum.

eğitim almamız da önemli.sadece ilaçlardan fayda beklememiz lazım.

mümkünse uzman bir pedaoga da başvurmanızı öneririm...

tv başında fazla kalmak da çocuklarda dikkat eksilikliğini artırıyormuş ...

özellikle avrupada 2-3 yaşından önce çocukların tv izlemeleri yasakmış...

X