- 14 Mart 2013
- 7.536
- 3.712
Methaba, aynı şekilde benim kızım da hep zor bir çocuktu yani ben böyle adlandırıyordum meğer dikkat eksikliği ve dürtüsellik varmış. Ek olarak karşı olma karşıt gelme bozukluğu da.Merhaba
Cocugunda dehb (dikkat eksikligi ve hiperaktivite) olan anneler neler yaşadınız belirtiler tanı tedavi gibi konularda bilgi verir misiniz? Bebekliginden beri sürekli ağlayan, dikkati hep dağınık, hep içimde Bi kuşku oluşturan, anaokuluna başlamasıyla problemlerin içimi kemirdigi bir oğlum var. Psikoloğa gittik ağır bir durum olmadığı gayet akıllı zeki bir çocuk olduğu söylendi. Yinede ergoterapi başladık 6 seans filan oldu ama bir değişiklik göremiyorum ben. Öğretmeni dikkati çok dağınık ve çok yavaş olduğunu söyledi bugün. Nereye gidilir ne yapılır kesin bir tanı için psikiyatrist mi görmeli lütfen bilgilerinizi paylaşır mısınız? Benim gozlemlerim çok konuşması, boyama çizim gibi şeyleri zoraki yapması, dikkatini bir türlü toparlayamamasi gibi seyler.
Bebekliğinde çok hareketliydi hiperaktiviteyi düşündüm ama sonra duruldu, yanlış değerlendirdiğimi sandım.
2. Sınıfta şuan öğretmenin yönlendirmesiyle doktora gittik ve doktor öğretmenle de görüştükten sonra teşhisi koydu ve ilaç tedavisi önerdi. Yan etkilerinden dolayı çok üzgünüm ama tedavi edilmesi gerektiğini artık daha iyi anlıyorum.
Okulda dışlanıyor söylediklerine göre oyunlarda hep istediği olsun istiyor, hep aşırı negatif davranıyor ve çok konuşuyormuş. Evde de çok konuşma ve negatiflik her şeye karşı gelme davranışları vardı. İlaç henüz başlamadık hala araştırıyorum.
Beni en çok üzense derslerinde yavaş ilerlemesi değil dışlandığı için mutsuz olması, öyle ki ağır bir depresyon geçiriyorum kolum kanadım kırık sanki.