- 30 Aralık 2007
- 10.035
- 223
benim kızımda anasınıfında ortaya çıktı öğretmenimiz fark etmişti ...oğlunuzu yüzmeye yönlendirerek çok iyi yapmışsnız.a.s.
doktorlar da zaten bunu öneriyorlar herhangi bir spor faaliyetine yönlendirin diyorlar.
çocugun enerjisini bir şekilde boşaltması lazım. günümüzde apaatman dairelerinde dört duvar arasında enerjilerini ne kadar sağlıklı boşalatabiliyorlar ki?
ayrıca dikkat dağnıklığı en erken 7 yaşlarında tam olarak belirlenebiliyormuş.
benim çocugumda anaokulu öğrtemenleri şüpheleniyorlardı ama daha küçük biraz bekleyin belki ilkokula başlayınca düzelir dediler. ama hiç de öyle olmadı.:1no2:
bilgi ve gelişmeleri paylaşırmısın çok muzdaribimbenim oğluşumdada var
kendi arkadasım psıkolog ona gostermiştim hiperaktivitenin alt sınırında oldugunu soyledi ...
derste asla dikkat tam vermiyor surekli sınıftakileri hırpalıyor...
derste ilk 10 dk dan sonra sıkılıyor ...
ders çalışmaya çok azimle karar verdigi halde en fazla 5-10 dk suruyor ve bırakıyor ...
öğretmeni bunun farkında onunla konuştum hatta öğretmeni çocuk gelişimi ve eğitimi kursu alıyor ve benim oglumun durumunun cok iyi farkında ...
sagolsun cok fazla dikkat ediyor hep onu motive ediyor hep yardım etmeye çalışıyor buyuk bir azimle ...
oglumun cok zeki oldugunu ancak dikkat dagınıklıgı yuzunden bir turlu derse adapte olamadıgını oda soyluyor bunun farkında oldugunu ve bunun için elinden geleni yaptıgını belirtiyor ...
bu sene 2 ssaatlik ozel egitimler varmış dikkat dagınıklıgı ssorunları için bende ona vermeyi palanlıyorum bu şekilde bunun ortdan kalkabilecegini soyluyorlar ...
ögretmeni bunu bana teklif etmişti...
tam olarak arastırmadım bu sene okullar acılınca ogretmenin dediği yontemi kullanacagım işte bakalım ...
ben şu aralar anne baba- öğretmen el kitabı dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu isminde bir kitap okuyorum.
yapa yayınlarından çıkmış.
yazarı dr.özlem sürücü.
gerçektende şimdiye kadar bu konuyla ilgili okudugum kitaplar içinde en güzeli en faydalısı.
çooook tavsiye ederim.
önce böyle bir başlık açtığın için teşekkürler canım aynı sorunlar bendede mevcut bir nöroloğa götürmeye karar verdik..