ah ah bir ben bilirim şu illet hastalıkmı desem ne desem bilmiyorum daha bu sabah gördüm burayı 15 yaşında 1 oğlum var ama 6 yaşından beri illallah çektim herkezle sorun yaşadık yaşıyoruzda halen hemde 3 sene izmir ege üniversite hastanesi çocuk psikiyatri bölümü doktorlarından eyüp sabri ercana son 3senedirde manisa ruh hastalıkları çocuk psikitri bölümü doktorlarından alper bayrak beye aynı zaman da psikolog neslihan turgut hanıma götürüyorum sağolsun her 2 doktorumuz ve neslihan hanım sayesinde bayağı ilerledik tabi yeterli duruma erişmedik henüz bu arada ilacımızı hiç ihmal etmedik.Hem de bir yandan enerjisini boşaltması için hiç boş bırakmadık 4 sene yüzme 5 sene basketbol hatta madalya bile aldı bu branşta saten sportif faaliyetlere yakınlık var kendinde ama halen daha çekiyoruz hem çok küçük başlattık lütfen böyle şikayetleri olan aileler sizde başlatın.Okul zaten tam işkence merkeziydi bizim için tabi öğretmen çok önemli bizim çok sert disiplinli idi öğretmenimiz ve hiç şevkat nedir bilmiyodu galiba oğlum birazda onun yüzünden bu hale geldi resmen çocuk ayırıyodu çalışkan öğrencilre başka benim oğlum gibilere başka tavırdaydı beni bile kaç kez ağlattı sizden ricam böyle öğretmenler denk gelirse çocuklarınız lütfen sınıfını hatta gerekirse okulunu değiştirin çünkü bu tip çocuklar aşırı ilgi ve sevgiden hoşlanıyorlar .birde daima tutarlı sözünde duran anne baba görmeleri gerek aynı zamanda aşırı sabır gerekiyo zaten çocuk yetiştirmek zor ama böyle çocukları olan ailelerin işi 2kat daha zor ben sırf oğlum için ona yardımcı olmayı daha fazla zaman ve sabır göstermeyi sağlamak adına tek çocukla kaldım hiç pişman değilim yeterki topluma hayırlı evlat yetiştirebileyim.sevgiler hepinize kolay gelsin diliyorum.a.s.
arkadaşlar kitaplardan yararlanmak isterseniz eyüp sabri ercan beyinde bu konu üzerine kitapları mevcut hatta kendiside ( DEHB ) hastasıymış ama o aşmış ve bu konuda doktora yapmış.Şimdi ege üniversitesi hastanesi çocuk psikiyatri bölümü doktorlarından umarım işinize yarar ...
müsait bir zmanında sorularımı cevaplarsan sevinirim.başka varsa deneyimlerini,tecrübelerini bizimle paylaş.ben teşekkür ederim arife80,aramıza hoş geldin.
başka ne gibi davranışlar var çocugunda.
tek çocuk mu?
Yetişkinlerde hiperaktivitenin belirtileri
-Yerinde duramaz,gergin ve sinirlidir.Uzun süre gazete kitap okuyamaz.-Duyguları inişli çıkışlıdır kendisini iyi_kötü hissetme arasında dalgalanır.
-Zamanı iyi kulllanamazlar.
-Öfkelilik yüksektir ,kontrolu kolay kaybederler.
-Stres karşısında kolay pes ederler.
-içki ve sigaraya yatkındırlar, kontrolsüz kullanırlar.
-Bir arada bir kaç işle uğraşırlar ve bitirmede güçlük çekerler.
-Klasik yaşamdan nefret ederler ,herkesin izlediği kurallar hoşlarına gitmez
-Sık sık parmak çıtlatırlar,ayaklarını sallarlar.
-Çok konuşmayı sever veya söz keserler.
-Unutkandırlar eşyalarını kaybederler;sigara ,gözlük,anahtar..vb
-Tehlikeyi ,riski severler.
-Yasalarla özellikle trafikle başları derde girer.
-Kolay mutlu olmazlar.
-Dinlenmeyi sevmezler.
tavsiyen için teşekkürler,araştırıp bulayım.
bu arada genetik oluyormuş,sizin ailede veya eşinizin ailesinde vb...birilerinde varmı?bence bunda dikkat etmek lazım.
büyüklerde belirtileri biraz farklı oluyor ama benzerlikler var.
çok geçmiş olsun canım.Allah kolaylık versin. :teselli:evet sanırım bende dikkat eksikliği babada ise hiperektivite var zaten baba tarafı hepsi hiperaktiv ne kadar ilerleme sağladık hiperaktivite kontrol altında hatta onunla ilgili ilacı bırktık doktor isteğiyle tabi ama dikkat dağınıklığı daha ağır henüz yeterli düzeye erişmedik özellikle derslerde çok sorun yaşıyoruz ama şunu söylemem gerekirse ben akademik kariyer beklemiyorum ama hayat şartları yüzünden bir üniversite bitirmek şart malesef bunun için çaba sarfediyoruz.
Yok teste göre0-21 Sağlıklısınızçok geçmiş olsun canım.Allah kolaylık versin. :teselli:
ben netten araştırdığıma göre balık yağı veya hapı bayagı bir faydalıymış.ben alıp oğluma kullanmayaı düşünüyorum.
kırmızı ile işaretlediğim cümlelerin de aynı bizi anlatıyor.çok güldümya sanki ben yazmışım gibi.sırnaşık şey
bende dikkat dagınıklığı hafif düzeyde ama.
ah ah bir ben bilirim şu illet hastalıkmı desem ne desem bilmiyorum daha bu sabah gördüm burayı 15 yaşında 1 oğlum var ama 6 yaşından beri illallah çektim herkezle sorun yaşadık yaşıyoruzda halen hemde 3 sene izmir ege üniversite hastanesi çocuk psikiyatri bölümü doktorlarından eyüp sabri ercana son 3senedirde manisa ruh hastalıkları çocuk psikitri bölümü doktorlarından alper bayrak beye aynı zaman da psikolog neslihan turgut hanıma götürüyorum sağolsun her 2 doktorumuz ve neslihan hanım sayesinde bayağı ilerledik tabi yeterli duruma erişmedik henüz bu arada ilacımızı hiç ihmal etmedik.Hem de bir yandan enerjisini boşaltması için hiç boş bırakmadık 4 sene yüzme 5 sene basketbol hatta madalya bile aldı bu branşta saten sportif faaliyetlere yakınlık var kendinde ama halen daha çekiyoruz hem çok küçük başlattık lütfen böyle şikayetleri olan aileler sizde başlatın.Okul zaten tam işkence merkeziydi bizim için tabi öğretmen çok önemli bizim çok sert disiplinli idi öğretmenimiz ve hiç şevkat nedir bilmiyodu galiba oğlum birazda onun yüzünden bu hale geldi resmen çocuk ayırıyodu çalışkan öğrencilre başka benim oğlum gibilere başka tavırdaydı beni bile kaç kez ağlattı sizden ricam böyle öğretmenler denk gelirse çocuklarınız lütfen sınıfını hatta gerekirse okulunu değiştirin çünkü bu tip çocuklar aşırı ilgi ve sevgiden hoşlanıyorlar .birde daima tutarlı sözünde duran anne baba görmeleri gerek aynı zamanda aşırı sabır gerekiyo zaten çocuk yetiştirmek zor ama böyle çocukları olan ailelerin işi 2kat daha zor ben sırf oğlum için ona yardımcı olmayı daha fazla zaman ve sabır göstermeyi sağlamak adına tek çocukla kaldım hiç pişman değilim yeterki topluma hayırlı evlat yetiştirebileyim.sevgiler hepinize kolay gelsin diliyorum.a.s.
arkadaşlar kitaplardan yararlanmak isterseniz eyüp sabri ercan beyinde bu konu üzerine kitapları mevcut hatta kendiside ( DEHB ) hastasıymış ama o aşmış ve bu konuda doktora yapmış.Şimdi ege üniversitesi hastanesi çocuk psikiyatri bölümü doktorlarından umarım işinize yarar ...
Çok teşekkür ederim, inşallah ilk fırsatta gideceğiz.
benim 11 yaşımda oğlumda bu teşhis konuldu ve pazartesi başlıyoruz seanslara... allah yardımcımız olsun...