Davranış Bozuklukları Çocuğunda dikkat dağınıklığı sorunu olan anneler veya bilgisi olanlar buraya !

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

merhaba aramıza hoşgeldin.
çok geçmiş olsun.evet sizi anlayabiliyorum çok zor.ama en azından bilinçli davranıp tedaviye başlamışsnız.tebrikler alkisalkisalkis
sizce ne kadar faydası oldu tedavinin ?(yüzde kaç mesela tahmini olarak)
hangi davranışları düzeldi mesela ? ( tedaviden sonra)
spor konusunda çok haklısnız,bende araştırmalrımda sporun bu çocuklara çok fdaydası oldugumu duydum.ama benişm eşim duyarsız ve ihmalkar bir insan o kadar anlattım ,spora yazdıralım diye ama :1no2:
neyse biraz daha üsteliyeyim bari.
deneyimlerini,gözlemlerini bizimle paylaştığın için sağol,devamını bekleriz. ayrıca tesbitlerinde çok haklısın.
her zman bekliyoruz.

tavsiyen için teşekkürler,araştırıp bulayım.
bu arada genetik oluyormuş,sizin ailede veya eşinizin ailesinde vb...birilerinde varmı?bence bunda dikkat etmek lazım.
büyüklerde belirtileri biraz farklı oluyor ama benzerlikler var.

evet arife80 buradayım,geldim :)
sorularıma cevap bekliyorum :))

Son düzenleme:
Yetişkinlerde hiperaktivitenin belirtileri

-Yerinde duramaz,gergin ve sinirlidir.Uzun süre gazete kitap okuyamaz.
-Duyguları inişli çıkışlıdır kendisini iyi_kötü hissetme arasında dalgalanır.
-Zamanı iyi kulllanamazlar.
-Öfkelilik yüksektir ,kontrolu kolay kaybederler.
-Stres karşısında kolay pes ederler.
-içki ve sigaraya yatkındırlar, kontrolsüz kullanırlar.
-Bir arada bir kaç işle uğraşırlar ve bitirmede güçlük çekerler.
-Klasik yaşamdan nefret ederler ,herkesin izlediği kurallar hoşlarına gitmez
-Sık sık parmak çıtlatırlar,ayaklarını sallarlar.
-Çok konuşmayı sever veya söz keserler.
-Unutkandırlar eşyalarını kaybederler;sigara ,gözlük,anahtar..vb
-Tehlikeyi ,riski severler.
-Yasalarla özellikle trafikle başları derde girer.
-Kolay mutlu olmazlar.
-Dinlenmeyi sevmezler.

birde kendimizi test edelim değil mi?sakın çocuklara bize çekmiş olmasın( yada dayıya ,teyzeye ,amcaya vb...).akannehir

dedim ya dehb genetik faktörler çok rol oynuyormuş.mesela hem anne de hem baba da bu sorun varsa doğacak çocukta dehb olma ihtimali %80miş.ve bu oran bence çook yüksek.

işte soru :

sizde de bu özellikler var mı?

varsa paylaşalım.aslında bu konuyu ayrı bir başlık olarak açacaktım ama buradaki dehb sorunu yaşayan anneler tecrübelerini paylaşırsa daha da faydalı olacak diye soruyu buraya soruyorum .

hadi ilk ben cevaplıyayım fisfisfis
koyu renkle işaretlediklerimin(lacivert renk) hepsi ve daha fazlası eşimde var.:a015:

ha birde dağınık ve düzensiz olma ve bundan da hiçç rahatsız olmama .
ya aslında stres altında da çok kolay pes ediyor.yukarıda işaretlemeyi unutmuşum ama öyle.hiç zorluğa gelemez.

evet sanırım bende dikkat eksikliği babada ise hiperektivite var zaten baba tarafı hepsi hiperaktiv ne kadar ilerleme sağladık hiperaktivite kontrol altında hatta onunla ilgili ilacı bırktık doktor isteğiyle tabi ama dikkat dağınıklığı daha ağır henüz yeterli düzeye erişmedik özellikle derslerde çok sorun yaşıyoruz ama şunu söylemem gerekirse ben akademik kariyer beklemiyorum ama hayat şartları yüzünden bir üniversite bitirmek şart malesef bunun için çaba sarfediyoruz.

çok geçmiş olsun canım.Allah kolaylık versin. :teselli:
ben netten araştırdığıma göre balık yağı veya hapı bayagı bir faydalıymış.ben alıp oğluma kullanmayaı düşünüyorum.
kırmızı ile işaretlediğim cümlelerin de aynı bizi anlatıyor.çok güldümya sanki ben yazmışım gibi.sırnaşık şey
bende dikkat dagınıklığı hafif düzeyde ama.

Yok teste göre0-21 Sağlıklısınız

normalim :bana sorarsan var dikkat eksikliği ama bu konuda kendimi geliştiriyorum daha çok kendimi vermeye çalışıyorum yaptığım işe bu balık yağını bende duydum hatta eczacımla konuştum oda onayladı adıda ( balya ) bir ara kullandık ama oğlum hep hapmı içicem ben böyle deyince onu kestim ayrıca doktoruna danışmadan vermiştim zaten kendisinin verdiği hap var onu içerken bile sorunla içiyo hem bu balık yağı hapı çok cüzi bi miktardı fiyatıda ama çok faydalı da neden peki kendi doktoru bundan kullanın demiyo .Sanki ben yazdım demişsin ya arkadaşım normal tabii demekki bu şekilde ebeveyni olan çocuklar böyle oluyo ne diyelim RABBİM bol sabır ve dayanma gücü versin biz ve bizim gibilere.sevgiler vereliniortakvereliniortakvereliniortak

Merhaba netertuta, ve diğer tüm arkadaşlarım...Netertuta bilir benim de yeğenim sizin miniklerle aynı durumda konuyu uzun uzadıya anlatıp sizi yormayayım şimdi.Bu sene birinci sınıfa başladı ve bu seneye kadar bizi hayretlere düşüren zekası , bizi hayal kırıklığına uğrattı!!Ders çalışmak istemiyor.Okulda da öğretmenini hiç dinlemiyormuş, başka şeylerle ilgileniyormuş...Ablam ve tabi hepimiz bu konudan ötürü çok üzülüyoruz ve bir an evvel bir şeyler yapmak istiyoruz.
ıçinizde ızmirli olan var mı , ızmir'de bir uzman tavsiye edebilir misiniz?
Sevgiler...

Sevgili matrax arkadaşım, mesajından alıntı yaprığım arkadaş sana yardımcı olabilir.istersen ona özelden mesaj at.aslında mesajında doktorun ismini vermiş ama belki soracağın sorular olur yine de.

bak arkadaş ne güzel anlatmış.inanki izmir yakın olsa bende bu doktora götürmek isterdim.

Çok teşekkür ederim, inşallah ilk fırsatta gideceğiz.

rica ederim ne demek.
gelişmeleri bizimle paylaşırsan çok sevinirim canım.
bu arada öğretmeni sadece kuralalara uymuyor diye mi şikayetçi oluyordu,başka sorunu var mıydı?

benim 11 yaşımda oğlumda bu teşhis konuldu ve pazartesi başlıyoruz seanslara... allah yardımcımız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…