Bende de var sizinkilerden bir tane :)))
Benim büyük oğluma işitsel dikkat eksikliği tanısı konuldu.
Bizim geçmiş hikayemiz şöyleki ; 2 yaşında ( çalışmaya başlayacağım için ) yuvaya başladı. yuvadayken bize sadece çok hareketli çok zeki dendi ama hiperaktivite yok dediler. ama düz duvara tırmanıyordu. o derece .akşam bize gelen misafilrer hareketlerinden biz yorulduk siz yorulmadınız mı diyorlardı :)) biz gariplerse öyle alışmışız kii.. yyoo farkında değiliz diyorduk :)) hareket + çılgın gibi sorma konuşma ve sorgulama.. yuvada zaten zeka testi yapmışlardı ve yaşından çok ileri çıkmıştı..
yani bizde 1. sınıfa kadar kimse hip. lafı etmedi. çok zeki ondan, aman maşallah pek akıllı filan diyip durdular. bizde övüne övüne bir hal olduk tabii :))
neyse 1. sınıfa başşladık tam anlamı ile duvara tosladık
(
ergun kalem,silgi ,kalem kutusu kaybedilir mi?? defalarca kazak ,mont! , defter kitap kaybedilir mi.. ödevleri asla hatırlamıyordu. defteri perişan yırtık pırtık,üstü başı leş gibi. arkadaşları ile anlaşamıyor her gün ağlama zırlama ile eve geliyor..
ama öbür tarafdan sınıfda 2. okumayı söken kişi.. btun dersleri çok iyi .. öğretmen direk dedi dikkat eksikliği var diye. 1. sınıfda ben inanmadım. öğretmeni suçladım
2. sınıfda da öğretmenle didişerek geçirdik. benzer goruntuler devam ediyordu. pejmurde bir çocuk ,perişan eşyalar. hemen her şey haftada bir tekrar alınıyor. ama derlseri super... birde arkadaş ilişkileri düzeldi.
geçen sene inatdan vazgeçip 3. sınıfa başlarken çocuk psikologuna götürüp test yaptırdım. işitsel dikkat eksikliği çıktı.zekası ileri ama sözel duydugu şeyleri uzun dönem hafızaya yerleştirememe ,ayrıca sosyal bakım becerilerind eeksiklik .. en büyük sorunu bunlar çıktı.. geçen kış haftada bir eve teknik eğitim vermeye bir psikolog geldi.. ilaça gerek görülmedi.. teknik eğitim yetermiş. bildiğiniz oyun gibi bri eğitim.
bizlerin yapacagı en onemli şey eşyalarının yeri belli olacak, ders çalışma ortamı duzenli ve sade olacak, çocuk neyi nereye koyacak nerden alacak bilecek ve hep o sistemle yaşayaak,gunluk hayatı da çok sistemli olacak.uyku saati uyku prosedurleri, ders çalışma saatleri gibi.
bu sene 4 e başlayacak. düzelen şeylerde var aynı olup beni delirten huyları da..ders isteksizliği, odev yapmak istememesi ,dağınıklık ve umarsızlık..en büyük dertlerimiz bu..
ama sosyal sorunu ve davranış problemi yok. çok sevilen ve iyi kalpli ,iyi huylu bir çocuk..en azından o yonden kurtarıyoruz..
4. sınıfda çok zordur bu kadar isteksiz ve dağınık bir çocukla nasıl geçeçcek diye korku içinde bekliyorum
(
hakkımızda hayırlısı