- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.403
- 53
- Konu Sahibi yalnizkus_
Benim annem de siz gibi telkinler veriyor. Bir tanıdığım teyzenin altı çocuğu var eşi vefat etti, hiç bir evladı evine sığdıramadı. Ki o biz göz evde kaç tane çocuğu tek başına ne zorluklarla büyütmüş. Bu yüzden asla ve asla ileride yalnız kalmazsın düşüncesi bana aşırı saçma geliyor. Annesini babasını kesen doğrayan evlat da var, ki onların da ailesi evladı kötü olsun diye uğraştığını sanmıyorum. Çocuk yapınca hep hayırlı evlat olacakmış gibi geliyor akla, ha oladabilir o daha bir ihtimal. Ama yeni gelen nesli saygısını terbiyesini görüyoruz. 90 kuşağı ve daha yaşlıları için ailemizin bi göz devirmesi yeterdi yaramazlık bile yapmamaya. Şimdikilerin neler yaptıklarını görüyoruz. Ha bunu yargılamak için değil. Gelişen sosyal hayat bu yönde evrildi, bunda etkili bir çok faktör var. Çocuk büyütmek eskisinden bin kat daha zor. Herkes her şeye çok çabuk ulaşabiliyor, sosyal medya desen zaten çocuk istismarı dolu. Ne kadar iyi yetiştirirsen yetiş okul zamanı birine kapılıp hayatını da karartan dolu. O yüzden lütfen çok istekli olanlar yapsın çocuk. Bu dünya masumlar için çok tehlikeli artık. Koca insanlar için bile. Ben şahsen bana doğmadan sorulsaydı bu dünyaya gelmek istemezdim. Ama iki insan canı istiyor bir canlı getiriyor kimse sormuyor gelmek ister misin diye.