Cocugumu almak istiyorlar

hadi cnm

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
181
48
13
Merhaba arkadaslar.yazmayi cok dusundum ama yazamadim cunku uzun surucek.ama cok bunaldm.bastan sona okuyan herkese tesekurler simdiden.
29 yasindayim. Uni okudum ve senelerce calistim.alkol sorunu olan bi babam vardi ve senelerce ona bile eyvallah etmedim.kendi ayaklarimin ustunde durabiliyodum sonucta. 18 yasindayken birine asik olmustum karadenizli. Sonra o ailesinin yanina tasindi yurtdisina. Senelerce birbirimizi gormedik. Ama hep gorustuk kotu ayrilmamistik cunku..sevgili gibi deildik tabiki ama bagimizda kopmamisti. 2013 te bigun aniden evlenme tekllif etti kabul ettim.salakligim burda basladi
7 sene gorusmedigin bi insan.internette konusmak nedirki? Onunda benimde degistimizi dusunmedim hic.yuzuk taktik aslinda o zaman anladim biseyler ters gidiodu ama bizimkileri zaten zor ikna etmistim geri donemedim kararimdan.buarada esim tek cocuk.simarik bi adam deil 30 yasindaydi evlenirken.sorumluluk sahibidir ustelik.fazla titizdir coraplarini bile utuletir herkesin yemegini begenmez herkesi begenmez vs vs.zor bi adamdir yani.kv ve kp bana hep destek olmuslardir.bana kizim demis,baska bisey dememislerdir.. Ve esimin zor,bencil,onyargili bi adam oldugunuda oturup anlatmislardir..neyse hal boyleyken evlendik.kv birlikte oturmaya basladik.ve ben dilini bilmedigim bi Allahin kulunu tanimadigim bi ulkedr yasamaya basladim.esime ve ailesine hep yardimci olan 40 yaslarinda evli uc cocuklu bi kadin vardi.esim bunla cok civikca arkadaslik ederdi.gece 3 te 5 te mesajlasirlar,kadin bana gelip ben senin yerinde olsam evlenmem der, esime bunu soyledigimdede esim onu savunurdu.daha balayinda kiyamet koptu.gece mesajlasirlarken tartisma cikardim kavgaya donustu esim otelde beni dovdu vs vs..kadinla da arkadasligini hic bozmadi.ailesini bile karsisina aldi.onlar hep beni destekledi.ama esim isi inada bindirdi.bu arada ben 1-2 dayak daha yedim.kv beni destekledi ama oglu bi tane evladi sonucta.onada sirtini donmedi.aradan 6 ay gecti.artik dayanamadim kendi aileme herseyi anlattim.hemen dön dediler.buarada esimin eski sevgilisine iyi geceler falan diye mesaj attigini gordum.o kadinla civiktilar ama elimde bi delil de yoktu supheden ibaretti.neyse gezme bahanesiyle Tr ye geldim.esim bi bucuk ay yalvardi nolur dön hersey istedigin gibi olsun dedi.o kadina mesajlar attim agzima geleni soyledim. Donmeye niyetim yoktu ama babam cok baski yapmaya basladi yok evden cikma yok sen dulsun bide icip icip bana sarmalar falan.annemde tum gun yok biz sana demedikmi bilmemne diye basimin etini yiyodu.aci cekiyodum bi yandan.bi yandan aptal yerine konmak..ikinci salakligi yaptim ikna oldum donmek icin. Babam yuzume tukurdu.hakliydida.ama o anki sagliksiz ruh haliyle sagliksiz bi karar daha aldim.geri dondum.bu esnada ilk zamanlar biz durmadan kavga ettigimiz icin kv surekli beni alisverise cikarir ustume titrerdi.tekrar dondugumde de oyleydi ama biraz zamanla birazda artik ayni evde surekli beraber oturmanin etkisiyle hafiften bi soguma da oldu tabi.
O kadin hayatimizdan cikti.sadakatten yana sorun kalmadi.eger benden gizli gorusmuyosa.
Tabi yine baska seylerden sorun yasadik ama buyutmedik.hamile kaldim.karadenizliler bilir,bi cogu akrabayla evlenir.yada cocuk yapar eltisine verir ve bunlari normal gorurler.bizde cok terstir imkansizdir hatta.
Kv ben hamileyken butun milletin icinde yok 6 tane yapcak yok oyle boyle diyodu uyariyodum ben boyle konusmalari sevmem diye.kirmadan.kendileri de yapcaklarmis cok cocuk aslinda ama kendi kv aldirtmis ne zaman hamile kalsa cocugu.kucuk evlenmis sesininde cikaramamis.simdi cok torun istemeleri normal.ama hamile kalldigimdan beri yok 6 tane yap 2 sini bana ver falan dedi sakayla hee olur dedim agladi hatta.dogumdan bir ay once ayri eve ciktik.lohusayken sadece cocugu sevmeye geldi.ne bi kap yemek yapti ne bi supurge ne bi toz alma. Benim burda ne ailem ne akrabam var yapayalniz kaldim.cocuk uyumaz bi yandan...esimle cok gece aksam yemegi niyetine ekmek arasi peynir domates yedik.torunlarina bi kucuk altin bile takmadilar.tek cocuklarinin tek torunlari. Evde dunya eksigimiz var hala bi ev hediyesi alip gelmediler.iki uc gunde bi gelip cocugu sevip gittiler.dogumdan beri gelip gidip baska cocuk yapinca bunu bize verirsiniz diyo.ben cok beklersiniz diyorum tersleyerek.esime dönüp verirsin dimi diyo.mal kocamda olur diyo!! Annesi olarak beni takan yok.bebegin beni emmesi bile zoruna gidiyo sen hala emiyonmu diye seviyo bebegi.sen buyu kacip bana gel demeler falan.esim kizdigimo biliyo sinir etmek icinmi yapiyo bunu anlamiyorum.ailesiyle ilgili kavga etsek kaybeden ben olurum haksiz olsalar bile esim onlardan yana olur.
Ha sunuda belirtiyim bende silik bi karakter deilim is o noktaya gelirse yapmadigimi birakmam.ama derdim isin o noktaya gelmemesi.bi sekilde hep soyluyorum vermem diye ama suan beni takan yok.evliligimde saygi falan kalmadi esim ne kadar belli etmesede elinde olsa ayrilir oda benden.bu benim fikrim tabi.
Bana sorsaniz cocugum olmasa bi dk durmam burda.
Oyle yada boyle her evlilikte olan tartismalarla evlilik gidiyor cok mutlu zamanlarimiz da oluyor.
Ama bu cocugu istemeleri meselesi cok canimi skiyor.sabah aksam bunla yatip kalkiyorum.
Sizce napmaliyim nasil bi tutum sergilemeliyim?
 
Kim alabilir Allah aşkına kimlik sizin üstünüze. Dinlemeyim2ruh sagliginizi bozmayın
 
1. bölümle 2.bölüm arasında roller değişmiş. Aynı anda yazmadınız mı.Önc övdükçe övüyorsunuz kvyi.2.de tam tersi şeyler söylüyorsunuz.Çocuğu elinden almak kolay mı.Kanun var ,nizam var.
 
Almak dedigim alip o buyutcekmis diger turlu alamaz zaten.bende komsu misali ozledikce gidip gorcem heralde..


Hiç bir türlü alamaz saçmalıyorlar sadece. Dinlemeyin psikolojik baskı yapıyorlar size. Yada 2. Çocuk olursa babaanne olarak yardimci amaçlı bakarım anlamında diyordur .
 
Kötü bir şaka gibi konunuz . Ben de karadenizliyim ama Allahtan yok bizde böyle bir durum. Allah askina bi yolunu bulup tr ye gelin çocuğu da alıp bu adamla siz nasıl çok mutlu da olabiliyorsunuz aklim sırrım almadi.
dusundum bunuda.kendi adima mutluyum diyemem zaten.ama cocugu alip gelsem onlarda beni rahat birakmaz.evimi yerimi biliyolar sonucta.kacsam nereye kadar kacabilirim? Bide cocuguma bunu yapmakda istemem.ben esimin huyunu suyunu bilerek ikinci sansi verdim.bu benim aptalligimdi.cezami da cekiyorum.suan tek kafami yoran cocugu ciddi ciddi isterlerse kopacak olan kiyamet.ben is buyumesin istiyorum.
 
Evet oyle oldu.cunku kv kendi evladini biliyodu.bnm dayanamazsa cekip gidebilicek biri oldugumuda. Ama cocuk olunca kolay kolay gidemez dedi heralde.onun degisimine bende saskinim
 
Hiç bir türlü alamaz saçmalıyorlar sadece. Dinlemeyin psikolojik baskı yapıyorlar size. Yada 2. Çocuk olursa babaanne olarak yardimci amaçlı bakarım anlamında diyordur .
Ya bana sorsan bakamaz zaten.50 yasinda bi kadin cocuk pesinde ne kadar dolanabilir? Ama bu sakaysa bile cok canimi skiyo artik.benim vermem cocugu demelerime orta parmagini kadirarak hareket cekiyor bana
 
Canım kardeşim benim iş o raddeye gelirse kıyamet kopsun zaten ben de anneyim düşüncesi bile feci seni yaptım dediğin aptalliklardan dolayı kinamiyorum da bilemedim bu insanların arasında çocuk ne kadar ruh sagligi yerinde büyür. Sen önce buna mi karar versen acaba
 
Öyle bir hakları var mı sence? Sen şikayet etsen içeri bile atarlar onu. Peki eşinden ayrılıp orada işe girme durumun yok mu? Çocuğu kreşe versen, biraz toparlayınca dö resin Tr.ye. o aileyi de şikayet et baba da onlar da yaklaşamasın size. Hiç kimse vir anneden yavrusunu koparma hakkına sahip değildir. Polise git ve korktuğunu söyle. Nasıl bir ülke bilmiyorum belki size kalacak yer imkanı da sağlarlar. Kimse bir şey yapamaz merak etme. Ya da yine et şikayetini annenler de taşınabiliyorsa taşınsın. Gel tr.de kal. O evde senin de çocuğunun da psikolojiniz bozulur
 
Boşuna hayatı kendine zindan etme. Nasıl alabilir allah aşkına yani. Benim kv de böyle lafları vardır. Bende gülerek annesini bırakmaz benim yavrum. O bıraksada ben bırakmam zaten derim :)
 
Boşuna hayatı kendine zindan etme. Nasıl alabilir allah aşkına yani. Benim kv de böyle lafları vardır. Bende gülerek annesini bırakmaz benim yavrum. O bıraksada ben bırakmam zaten derim :)
Bu KV çeşidini de burda duymaya başladım. Torunu almak nedir ya.. Alır giderim çocuğumu valla.
Sizin eşiniz ne diyor bu duruma?
 
Bu pek Karadenizli olmak değil sadece. Benim Babannemşer Anadolu'dan ama amcamın ilk çocuğu olunca bizim hiç kızımız olmadı bu bizim kızımız olsun biz büyütelim diye almışlar kuzenimi. Yengem Garip sesi çıkmaz Amcam desen o Zaman'lar babaya muhtaç başka bi iş bilmez olur demişler. Benim babam da o Zaman'lar başka bi şehirde yatılı okuyo.neyse iki üç yıl geçmiş annemle tanışmışsalar düğün dernek falan olmuş tabii bunlar olurken de babam sürekli gelmiş gitmiş yatılı kalmamış hiç. Sonra düğünden sonra bi hafta gelmişler babaannemlere bi bakmış kuzenim sürekli burda kalıyo bunlara anne baba diyo. Babam tabi delirmiş kıyameti kopartmış. Eğer bu çocuk burda kalmaya devam ederse sizi ihbar ederim çocuk kaçırmaktan falan diye gözlerim korkutmuş (babam emniyetten) öyle böyle almış kuzenimi vermiş amcamlara 6-7 yaşlarında. Ama şu an 30 yaşında hala babaannemlere de anne baba der. Korkunc bişey ama gerçek
 
Tek eşiniz düzelmiş olsun da,korkunuz bu olsun.Merak etmeyin kimsenin gücü yetmez,sizin elinizde armut yoplamıyor ya.
 
Sakayla karışıkseni ikna etmeye çalışıyorlar bosversene sen
Sen kararli tutumundan vazgeçme zorlansan bile belli etme kim ne derse desin sen çocuğunun annesisin kimse sizi ayıramaz zorla almaya kalkarlarsa kanun arkanda
 
Öyle bisey yapamazlar yurt dışında degilmisin kadın ve çocuk hakları ust seviyelerde orda .şikayet edersin KV kolaymi öyle..
Bidaha söylerse, sen buranın kanunlarını daha iyi bilirsin anne bidaha çocuğumu istersen seni şikayet ederim diye fisilda kulağına..
 
Bence sizin ayri eve cikmaniz kv yi cok olumsuz etkilemis.Bazi insanlar vardir.Hep bi olayin icinde olmak isterler yada bi kavga ciksin da izliyim derdinde olurlar.O profilde birine benzettim kv nizi.Cocugunuzu alacaklar diye korkmayin hic.Oyle kolay degil o isler.Skar yani.Hangi ulkedesiniz?Batida bir yerdesiniz insallah , sikayet etseniz su an hapse bile atarlar yani.Sizi sinirlendirmek istiyor.Yapmasi gereken seyleri de o nedenle yapmiyor , siz tepki verin de bir ortalik karissin meraklisi.Hic beklenti icinde olmayin.Asla umursamayin.Hic tepki vermeyin kudursun dursun.Siz tepki vermezseniz oyle bir kudurur ki.Esinize de kv yi hic kotulemeyin.Tam tersine hep hakkinda iyi konusun.
Siz annesiniz kendinize guvenin.Sinirlerinizle boyle oynanmasina musade etmeyin.Siz oynayin.Akilli olun , cocuk konusu acilinca pis pis siritin ve susun.Korkak gibi savunmalar yapmaniza gerek yok.Kadin besleniyor bu halinizden.Kiminiz kimseniz yok diye almis sizi stres topu yapacak.Siz onunla oynayin.Ama biraz kurnaz olmaniz lazim.Oyle oyle ayagini ceker sizden.Siz de dil ogrenin , kendinizi gelistirin ve daha da guclu bir anne olun.Can damariniz adama bagli hissi vermeyin esinize.Oyle olunca bir yerleri kalkiyor ne yazik ki.Guclu durun ve guclu olun.Madem bebek yaptiniz guclu olmak zorundasiniz.KV ye de gulun gecin.Kendinize guveniniz hep olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…