• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma dokunma

Evet tabi ki bunu taciz olarak adlandıranlar olur.
Şahsen ben çocuğumun yanağına bir bakkal amca ahh ne tatlı şey maşallah diye dokunsa tacizci diye algılamam.
Bu konuda bu kadar sert değilim.
Her ne kadar çok pis şeyler duysak da çok şükür hala o kadar paranoyak olmadım.

Yine de çocuk kişisel alanlarını koruma görevini en başta kendisi üstlenecek..
4 yaşında bir çocuğun kendisini sevmek için uzanan elden kendisini çektiğine şahit olmuştum mesela.
Demek öğretirsek çocuk öğrenebiliyormuş.

Ben de bunu anlatmak istedim konu sahibine.
Makine gördü diye uçup gitmeyecek maalesef.

Bu hassasiyete bu dikkat şart..

Bu paranoyaklık değil aslında. Size burada karşıma gelen hikayeleri anlatsam dudağınız uçuklar. Kişisel alan önemlidir, çocuğun mahrem bölgelerine dokunulmayacağını bilmesi kadar istemediği ve rahatsız olduğu birinden kaçması, uzak durması da öğretilmeli. Kendimden örnek vereyim, küçükken annemin dayısı beni kucağına alıp şapur şupur öpmek isterdi ve ben rahatsız olurdum. Uzaktan bakınca annemin dayısı aa niye öyle yaptın kaçtın bakiim, ama kazın ayağı öyle değil işte. Siz iyi düşünüyor, pozitif bakıyor olabilirsiniz ama inanın karşınızdaki insan her zaman sizin kadar iyi olmayabiliyor. Paranoyaklıkla kişisel alan sınırını iyi çizmelisiniz.

Not: Taciz uzaktakinden gelmez, çocuğun yakın bildiği/sevdiği insanlardan gelmektedir en fazla, bunu da dikkate almayı unutmayalım. Paranoyaklıktan ziyade dikkatli olunması gerektiğini söylüyorum.

Fotoğrafçı anlaşılan özel günlerde gelip fotoğraf çekiyor müdüründe haberi vardir bence.fotograf çekilirken öğretmenin cocuklari toparlaması açısından bi fotografciya ihtiyaç duymuş olabilir.fotografcininda sınırı aşıp çocuklarla samimi bi şekilde fotoğraf çektirmesi adamın sapık oldugu anlamına gelmez.
toplu çekip gitmiyor hanımefendi etkinlik boyunca orda oluyor her hareketimizi resimliyor her bayanı resımlıyor hr çocuğu resımlıyor ayrıca profesyonel resımde cekmıyor aynısını hatta daha ıyılerını hepımız çekeriz.İyi bari benim eşimin ya da benim amcam da kızımın bilmem nesi de alsın bir makine eline 4 saat boyunca öğrenci bayan veli öğretmen her hareketini her ofsayt durumumuzu her organımızı çeksin.çocuğumuza temas etsin adı da çocukları seviyor olsun.nasıl kafa yapısı bu

evet bu en medeni modern ülkelerden biri olan Almanya da bir de.Sorun ahlaki dini değil işte sorun pedegojik güvenlik kişi mahremiyetine saygı insana saygı sorunu

Elbetde ahlak mahremiyet. Kesinlikle izin vermeyin cocugunuza birdaha bukadar yakindan ilgilenmesini. Bende kesinlikle sevmem birisinin cocugunun resmini cekmesini. Ama ah bizim millet ise düsüncesizlik ediyor. Birtane akrabam benim cocugumla beraber resmimi cekmis ve facebooka yüklemis resmen ben resim cektigini fark etmedim bile üstelik benim facebookum felan yok. Ablam gösterdi bana resmi cok cok sinirlendim ve o akrabamla asla konusmicam birdaha

Elbetde ahlak mahremiyet. Kesinlikle izin vermeyin cocugunuza birdaha bukadar yakindan ilgilenmesini. Bende kesinlikle sevmem birisinin cocugunun resmini cekmesini. Ama ah bizim millet ise düsüncesizlik ediyor. Birtane akrabam benim cocugumla beraber resmimi cekmis ve facebooka yüklemis resmen ben resim cektigini fark etmedim bile üstelik benim facebookum felan yok. Ablam gösterdi bana resmi cok cok sinirlendim ve o akrabamla asla konusmicam birdaha
sizin ki akraba yine bizim resimlerimizi elinde bulunduran kişi eylül ayından önce yolda görsem tanımayacağım kızımın tesadüfen sınıf arkadaşı olmuş bir çocuğun babasının kardeşi.ayrıca çocuğun anne babası var ayrı değiller yalnız değil çocuk yani veli de değil bu adam okulda yetkili de değil

çok yardımcı oldunuz hanımlar yarın öğretmenle tekrar görüşeceğim durumu derdimizi durumun yanlışlığını umarım birbirimizi kırmadan anlatabiliriz.iyi geceler

Bi de benim anlamadığım, bu adam bu çocuklara fotoğraf çekmeyi nasıl, hangi makineyle öğretecek?
Basit bir dijital makinenin deklanşörüne basınca zaten şak diye çeker, bunun öğretilecek bir yanı yok.
Profesyonel makine ile öğretmek kısmı da saçma, nitekim ben şu yetişkin halimle, kendi makineme alışkın olduğum halde titretmeden zor tutuyorum. Öyle hafif bir şey değil, çocuk nasıl tutacak da öğrenecek? Saçmalık ya.

Bu işin üzerine bi gidin, bazılarının aksine biz buna paranoyaklık değil, hakimiyet, emanet bilinci ve önlem diyoruz.
Çocuk kendi özel alanını öğrensin okey de, o özel alan çiğnene çiğnene nasıl öğrenecek acaba? Yoksa alışacak, anormal görünmemek için temaslara katlanmaya mı çalışacak? Çünkü biz, kendini sevdirmeyen, kaçıran çocuklara yabani demesini pek seven bi milletiz!

Ama öğretmenin gözü önünde de nasıl bir taciz olabilir ben de onu anlamıyorum canım.
Sonuçta elbette kötü niyetli insanlar olabilir ama bunu öğretmenin yanında yapacak kadar
manyak değildir kimse değil mi?

Öğretmen sınıfta yalnız bırakıp gitmişse o bir ihmal tabi ama..

Bir de ben konu sahibinin hassasiyetini diğer saydıkları için de fazla buldum.
Yavrumun resmi videosu kimsede olsun istemem diyor da okul etkinlikleri, tiyatrosu, yıl sonu gösterisi olur.
Bunlardan çocuğunu ayrı mı tutacak?
Ya da işin içinde çocuğu varsa onunla ilgili ortak gösterileri nasıl paylaşacak?

Tamam zaman kötü de böyle paranoyak da yaşanılmaz.
Birilerine güvenmek güzel bir şeydi.
İnsanlar ne hale geldi yazık..
Ciddi söylüyorum cidden öğretmen misiniz?
Ortada bizden çok sizin öncelikli düşünmeniz gereken ihtimaller var.
Örneğin o beyin bir veli olmaması, örneğin öğretmenin yanında taciz edemez olduğunu bildiğiniz gibi çocuğun 'artik bunu tanıyorum , güvenebilirim' fikri oluşabileceği. Ve en önemlisi elin adamı senin sınıfında çocuğa sarılır bir durumda babası değil, amcası değil, abisi değil, tesadüfe bak tanıdığı veya akrabası da değil..
Ogretmensin , biraz çocuk tacizlere ile ilgili haber okumalisin. Veliyi suçlamaya odaklisin. Bakış açını biraz geliştirerek yorum yap.
O adam dışarda olduda bu çocuklardan birine yaklaştı suçlusu kim?
Belki de adam dünyanın en iyisi ama %0.0001 bile böyle bir ihtimal varken bu düşünce yapınız nedir, siz öğretmensiniz, öğretensiniz. Ben öğretmene guvenirim...

Son düzenleme:
Ilköğretim yıllarımı hatırlıyorum. Kreş ve anaokulu da dahil. Bizim zamanımızda da etkinlik, yıllık, tiyatro vb. durumlarda fotoğraf çekimi olurdu. Bunun için okul idaresinden izin alınır, profesyonel bir fotoğraf stüdyosuyla anlaşılır. Gelir, fotoğraflarımızı çekerlerdi hepsi bu kadar.

Ben olayın taciz kısmını geçtim. Veli yahut veli yakını dahi olsa sınıfta vasıfsız birinin yardım amaçlı da olsa bulunması durumu beni de rahatsız ederdi açıkçası. Devlet yahut özel fark etmiyor.

Yeğenim de özel bir kreşe devam ediyordu. Arada işyerine yakın olduğu için çıkışlarında ben alır, bırakırdım ve bu yeğenim olmasına rağmen ve defalarca gitmiş olmama karşın velinin her seferinde telefonda sözlü izni olmadan yapılmazdı, değil ki sınıfına girip diğer öğrencilere temas etmek gibi bir durum hiç söz konusu olmadı.

Şayet fotoğraf çekimi yapılacaksa okul idaresinin de izniyle profesyonel bir kişi ya da stüdyo tarafından yapılmalı ve gerekliyse bütçesini de veliler karşılamalı diye düşünüyorum. Aynı şekilde çocukların fotoğraf konusunda eğitim almasını isteniyorsa da aynı profesyonellikte gözetim altında yardım alınmalı, kurumun güvenirliliği için.

Bence okul idaresiyle görüşün ve gerekirse bu durumdan rahatsızlığınızı dile getiren bir şikayet dilekçesi yazın.

Bu adamın sıfatı ne, çocukların arasında işi ne?

Çocuklarla takılmak için bahane arıyorsa sapık olabilir.

Öte yandan sapık olmasa da yabancı birinin çocuklarla ne işi var, öğretmen nasıl buna göz yumar? Bunları geçtim öğretmen hiç mi TV izlemitor, gazete okumuyor, her gün taciz tecavüz haberi? Okul ihmalkar, öğretmen de bir garip artık umursamaz mı aptal mı bilemicem.

Bir de 30 yasinda herifin isi gucu yokmu da her etkinlikte dibinizde bitiyor? Isi gucu olmasa da hic sosyal hayati, daha baska planlari olmuyor mu? Ben kadinlari gectim yasini basini almis hic erkegin "ay cocuklari cok seviyorum cinimmm" seklinde dolasabilecegine inanmam. Yegenine belki delirebilir ama bir suru yabanci cocuk var ne alaka. Profesyonel de degilmis, elinde makineyle sokaktan gecen herhangi birinden ne farki var? Zoru ne yani surekli fotograf cekiyor?

Ben bu sahsi normal bulmadim. Sapik bile olmasa kesinlikle normal degil.

Bir de 30 yasinda herifin isi gucu yokmu da her etkinlikte dibinizde bitiyor? Isi gucu olmasa da hic sosyal hayati, daha baska planlari olmuyor mu? Ben kadinlari gectim yasini basini almis hic erkegin "ay cocuklari cok seviyorum cinimmm" seklinde dolasabilecegine inanmam. Yegenine belki delirebilir ama bir suru yabanci cocuk var ne alaka. Profesyonel de degilmis, elinde makineyle sokaktan gecen herhangi birinden ne farki var? Zoru ne yani surekli fotograf cekiyor?

Ben bu sahsi normal bulmadim. Sapik bile olmasa kesinlikle normal degil.

+1
Önceki mesajımda da yazdım sapık mı değil mi bilemem ama garabet

Ona gelmeden önce alakasız bir herifin okulda ne işi var zaten, orda ne sıfatla bulunuyor, neden izin veriliyor hiç çözemedim.

Ben
selam arkadaşlar.5.5 yaşındaki kızım bu sene bir devlet anaokuluna devam ediyor.Öğretmenler günü yerli malı v.b gibi etkinliklerde öğretmen sınıfa öğrencilerden birinin amcası olan 30 yaşlarında bir adamı fotoğraf çekecek diye hep sınıfa alıyor.Etkinlik boyunca hep sınıfta kalıyor bu kişi.Çocuklarla konuşuyor.Yakından resimlerini çekiyor.En son yerli malı haftasında biz diğer veliler sınıfta değildik .Sadece sınıf annesi girdi sınıfa.Ama bu adam gene sınıftaymış ve fotoğraf çekmeyi öğretecekmiş çocuklara diye kızımla ve diğer çocuklarla yakın temasta bulunmuş kolunu sarmış çocuğa.Eşimle ben bu durumu sınıf annesinin çektığı resımle whatsap tan görünce çok sinirlendik hemen okula gidip kızımızı aldık.öğretmen kendini savundu.Oda bir veli ve fotoğraf öğretiyor çocuklara dedi.Bir anaokulu öğretmeninin sınıfta çocuklarımıza veli bile olmayan hadi ki veli olsun bir adamın temasına izin verme hakkı var mı.biz mi aşırı tepki verdik haklımıyız.yorum yaparsanız çok sevineceğim
bence cok haklisiniz

Benim bir arkadasim anaokulu öğretmeni, istisnasiz her gün internete siniftan cocuklarin resimlerini atiyo,videlolarini falan paylaşiyor. Ve herkese acik olarak (veliler secsin kaydetsin kendi cocugunu diye herhalde).
Ama bana cok salakca geliyor, hadi yaptiklari heykel falan vardir onunde herkes poz verir anliyorum ama boyle her anlarini ,aglamalaeini kavgalarini kaydetmek ne kadar mahrem?
Bir de ögretmen dediğininin derste telefon kullanmasi ne alaka? Hiç hoş birsey değil,sınıf orasi.
Fotoğrafci adam konusuna gelirsek bana niyeti kotu degil gibi geldi, adama da ayip olmus direkt sapik muamelesi yapmak. Ama kesinlikle siz degil bizi bu kadar paranoyak yapan-cocuk istismarijda 3. Siraya yerlestiren şerefsizlerin utanmasi lazim

Ilköğretim yıllarımı hatırlıyorum. Kreş ve anaokulu da dahil. Bizim zamanımızda da etkinlik, yıllık, tiyatro vb. durumlarda fotoğraf çekimi olurdu. Bunun için okul idaresinden izin alınır, profesyonel bir fotoğraf stüdyosuyla anlaşılır. Gelir, fotoğraflarımızı çekerlerdi hepsi bu kadar.

Ben olayın taciz kısmını geçtim. Veli yahut veli yakını dahi olsa sınıfta vasıfsız birinin yardım amaçlı da olsa bulunması durumu beni de rahatsız ederdi açıkçası. Devlet yahut özel fark etmiyor.

Yeğenim de özel bir kreşe devam ediyordu. Arada işyerine yakın olduğu için çıkışlarında ben alır, bırakırdım ve bu yeğenim olmasına rağmen ve defalarca gitmiş olmama karşın velinin her seferinde telefonda sözlü izni olmadan yapılmazdı, değil ki sınıfına girip diğer öğrencilere temas etmek gibi bir durum hiç söz konusu olmadı.

Şayet fotoğraf çekimi yapılacaksa okul idaresinin de izniyle profesyonel bir kişi ya da stüdyo tarafından yapılmalı ve gerekliyse bütçesini de veliler karşılamalı diye düşünüyorum. Aynı şekilde çocukların fotoğraf konusunda eğitim almasını isteniyorsa da aynı profesyonellikte gözetim altında yardım alınmalı, kurumun güvenirliliği için.

Bence okul idaresiyle görüşün ve gerekirse bu durumdan rahatsızlığınızı dile getiren bir şikayet dilekçesi yazın.
+1

Back