Merhaba benim oğlum 5 yaşında ve maalesef ki söz dinlemiyor çok dik başlı çok hareketli . Ben kurallıyım eşimde öyle ama çocuğumuz dik başlı. Bazen banyoya gidip kapıyı kapatıp ağlıyorum . Birşeyi 1 kere de yaptırmamız imkansız zaten . Sınıfta da çok hareketli hep öyleydi zaten . Öğretmeni kuralcı bir adam dizginliyoruz resmen çocuğu zorla ama yetmiyor yinede . Bilmiyorum ya ne yapacağız yoruluyorum.
Merhaba, çocuğu dizginlemek değil de çocuğunuz evde bile olsa bir düzeniniz olsun.
Yani rutinleriniz olsun. Çocuklar önce buna direnirler ama sontlra hep o saatte onu beklerler.
Olmadığı zaman kontrolden çıkabilirler.
Zaten sizin oğlunuzun yaş grubundaki çocuklar pandemi bebekleri.. Maalesef bununda negatif etkileri oldu çocuklarda.
Örneğin babası her uyku saatinden önce onun seçtiği bir hikayeyi okusun.
Akşam yemeklerinizi hep birlikte aynı yerde ve aynı saatlerde yemeye çalışın.
Okul dışında sizinle ve babasıyla aktiviteleri olsun. Örneğin sizinle evde bir suluboya çalışması yapabilir yada bir saklambaç vs oynayabilirsiniz.
Babasıyla dışarıya çıkıp top oynayabilirler , parka gidebilirler.
Bunlara ek olarak Anne - oğul, baba - oğul günleri yaparak aktiviteleri arttırabilirsiniz.
Evdeyken, telefon, televizyon karşısında bırakmamaya çalışın. Evet yorulacaksınız ama evladınıza büyük iyilik yapacaksınız özellikle televizyon ve telefonsuz her an onu daha da sakinleştirecektir.
Bakın, bunları yapıyoruz demeyin mutlaka eksikleriniz çoktur.
Çocuk büyütmek asla kolay olmadı bizim dönemimizde de şimdi de..