jimnastik ya da karateye de göndermeyi düşünmüştük aslında ama dans kursundan bile aldırmak zorunda kalınca bazen sadece okula gönderebilsek yeter diyorum.
Evet buranın eğitim sistemi hiç ona uygun değil. Burası bir Fransız okulu ama Alman sisteminden pek de farklı değil açıkçası. Hareketli Avrupalı çocuklar görüyorum ben de dışarıda ama sanırım onlar sınıfta söz dinliyorlar. Genelde göçmen çocuklardan hep şikayet oluyor gördüğüm kadarıyla.
Aslında bu okulun en cazip yanı evimize yürüme mesafesinde olması. 2 yılımız kaldı diye dayanalım diyorum ama biz dayansak bile onlar dayanamayacak gibi bakalım. Cevabınız için çok teşekkür ederim .
Yer Fransaysa, dil Fransızcaysa 1.5 yılda öğrendi demişsiniz, o zaman muhtemelen çocuğunuz über akıllı ... bilmiyorum o yaştakilere oluyor mu IQ testi yaptırdınız mı?
Einstein de über zeki, biliyorsunuz kendisi de bir Avrupalı, ultra sıkıcı ilk işinde patent ofisinde çalışırken ilk çalışmasını yayınlıyor
Avrupa sistemi de dediğim gibi tek tip insan yetiştiriyor, son derece bayık ve sıkıcı bit sistem çocuğunuz muhtemelen ya körelir ya kaybolur. Farkındasınızdır zaten çalışıyormuşsunuz Avrupada öyle çok iddialı işler yapan, dünyayı değiştiren şirket yok olanların hepsi ya ABDde ya da Çin tarafında.
Bence geleceğe yatırım yapın, çocuğunuz madem akıllı ziyan olmasın. Ben 36 yaşındayım, annem babam da eğitimlidir ama ben çocukken öyle akıllı çocuğa eğitim verme, yeteneklerini değerlendirme konualrında bir toplum bilinci yoktu , normal bir okula gittim mesela ama bana ultra sıkıcı ve boş gelirdi. Alman PhDsi de bana baık gelmişti mesela, sonra baktım ki Avrupadaki işler de eğitim de şu da bu da bana göre yavan kalıyor son 5 yıldır bir ABD şirketinde uzaktan çalışıyorum gayet tatmin oluyorum
Dediğim gibi geleceğe yatırım yapın, nakit para biriktirin, İsviçrede özel okullar var, ortaokuldan başlayarak onlardan birine gönderebilirsiniz mesela, İsviçrenin Fransızca konuşulan taraflarında eğer ki bilime ilgi duyarsa fen-matematik eğitimine yönelen çok iyi okullar var. Valla ben bana uyacak eğitimi kariyeri şunu bunu bulmak için 30 yıl cebelleştim ama çocuğunuz çok şanslı, dünya değişti ebeveynler her türlü bilgiye ulaşabiliyor siz de eğitimli bilinçli bir annesiniz. Bol şans dilerim umarım junior geleceğinde uçar gider.