• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum kural tanımıyor

Başlığı görünce yaşını merak ederek girdim baktım konuya.Benim oğlum da 6 yaşında,yazdığınız çogu özellik benim oğlumda da var.Zeki bir çocuk ama arkadaşlarına sataşıyor,bazen lakap takıyor.Biz de sıkıntı yaşadık.Psikiyatriye gittik dehb olduğunu söyledi drumuz.İlac kullanıyoruz şuanda.Siz isterseniz önce bir psikologa gidin,gerek görürse zaten psikiyatra yönlendirir sizi
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Biz de en kısa zamanda gideceğiz. İnşallah sizin için de en yakın zamanda işler kolaylaşır.

Benzer sorunları yaşayan bir öğrencim var kendisi 8.sınıf yani 13-14 yaşında. Haliyle artık çocuk olmadığı için normal karşılayamıyoruz. Geçtiğimiz günlerde velisi ile görüştüm. Çocuğun böyle olma sebebi babası. Çocuğun her dediğini koşulsuz şartsız yapıyor. Haliyle çocuk hiçbir kuralı hiçbir otoriteyi tanımıyor.
Çocuğunuzun yaşı küçük, bir psikolog ya da pedagogla görüşüp şimdiden önlemini alın. Yoksa ileride daha çok başınız ağrır.
Çok teşekkür ederim. O yaşlarda uğraşması çok daha zor elbette. Ben de en kısa zamanda psikolojik yardım almasını sağlayacağım

Merhaba benim oğlum 5 yaşında ve maalesef ki söz dinlemiyor çok dik başlı çok hareketli . Ben kurallıyım eşimde öyle ama çocuğumuz dik başlı. Bazen banyoya gidip kapıyı kapatıp ağlıyorum . Birşeyi 1 kere de yaptırmamız imkansız zaten . Sınıfta da çok hareketli hep öyleydi zaten . Öğretmeni kuralcı bir adam dizginliyoruz resmen çocuğu zorla ama yetmiyor yinede . Bilmiyorum ya ne yapacağız yoruluyorum.
İnanın ben de öyle yorgunum ki. Okula bıraktığım zaman hiç kafam rahat değil. Evdeyken daha huzurluyum. En azından şikayet edecek kimse yok diye düşünüyorum. Anaokulunda bir şekilde idare ediyorlar ama ilkokulda idare etmeyecekler diye endişeleniyorum

Kesinlikle hiperaktif olmadığını düşünmenizi sebebi nedir?

İlaç kullanmak zorunda değilsiniz, ama okulda da sorunlar varsa sebebjn ne olduğunu öğrenmelisiniz.
Geçen yaz birlikte bir psikiyatriste gittik. O da yaptıkları görüşme sonrası hiperaktif olmadığını ancak sınır tanımama problemi olduğunu , kuralları net bir şekilde koymamız gerektiğini ifade etti.

İnanın ben de öyle yorgunum ki. Okula bıraktığım zaman hiç kafam rahat değil. Evdeyken daha huzurluyum. En azından şikayet edecek kimse yok diye düşünüyorum. Anaokulunda bir şekilde idare ediyorlar ama ilkokulda idare etmeyecekler diye endişeleniyorum
siz acilen cidden bi doktora gidin dikkat eksikliği var bence

Cocugunuza test yapıldı mı? Yapılmamış anladığım kadarıyla. Aynı hareketler arkadaşımın oğlunda vardı cocuk otorite tanımıyor. Aşırı hareketli laf dınlemıyor pedagog bısey yok dedı ki imkansızdı bu bence alenen ortada hiperaktif oldugu. Başka doktora götürdüler test yapıldı ileri derecede dikkat dağınıklığı ve hiperaktif cıktı. Cok zekayla alakası yok malesef.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bunlara ek olarak acaba üstün zekalı olabilir mi diyerek kızımıza bu yaz zeka testi yaptırmayı düşünüyorduk. Buradaki okul psikologu hemen yapmayı teklif etti ve mantıksal değerlendirme yapmada yaşıtlarının üzerinde olduğu ortaya çıktı. Aslında kendini verdiği bir konuda bir saat boyunca bile konsantre olabiliyor. Dans dersini ve öğretmenini sevmediğini, orası ile bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Özgür olmak ve istediğini yapmak istiyor. Ama mutlaka psikolojik bir yardım almasını sağlayacağım
Aklima direk üstün zekali olabilecegi geldi.
Nasil bir yol izlenilmeli bilmiyorum.
Hentbol tarzi spora yönlendirseniz acaba disiplinli olurmu? Umarim yanlis kelime secmedim.
Boyle bir spora gidip sinifda daha sakin olabilir belki.

Idare etmiyorlar ilk okulda.
Kizimin sinifinda vardi birkac erkek cocugu boyle. Ama onlara dehp teshisi konmustu. Maalesef ailelere cok yukleniliyordu.
Biz careyi kizimin okulunu degistirmekde bulduk. Sebebi ise ogretmenler ve okul ailelere yikiyordu herseyi. Halbuki destek vermeleri gerekiyordu.

Mesela kendi kıyafetlerini sürekli kendi giyiniyor mu ? Oğlum inat ediyor asla kendi giymek istemiyor. Boyama yaptınız diyelim ki kalemleri vs kendi topluyor mu ? Oğlum inat ediyor asla toplamak istemiyor gibi gibi

Geçen yaz birlikte bir psikiyatriste gittik. O da yaptıkları görüşme sonrası hiperaktif olmadığını ancak sınır tanımama problemi olduğunu , kuralları net bir şekilde koymamız gerektiğini ifade etti.
Bu konuda Aletha Solter'in oyun önerileri var. Daha doğrusu Oyun Oynama Sanatı idi sanırım kitabın adı, kitabında böyle bir bölüm var.

Uzman değil demiş, ben sizin görüşünüz sandım.
Ama başka bir mesajınızda istediği şeylere odaklanabiliyor demişsiniz.
Dikkat bozukluğu bu zaten, sevdiği şeye 5 saat de odaklanır.
Sevmediği şeylere gerektiğinde ne kadar odaklanabildiği önemli.

Şimdi sınırlar üzerinde durun, bunun daha vakti var, ilkokulda net gözlemlersiniz.

Aslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.
Zaten dehb açıklamasını okursanız, ilgisini çeken konulara saatlerce odaklanabildiklerini görürsünüz. Ama şu an çevremde o kadar fazla kişi dehbli olduğunu söylüyor ki artık ayağa düştüğünü düşünüyorum bu muhabbetin de. Almanyada da Fransa'da da maalesef çok zorluk yaşarsınız. Orda her çocuğun bağımsız birey olup tek tek ilgilenilmesi gerektiği üstüne değil makinenin çarkı gibi uyum içinde olması gerektiği düşünülür. İş hayatında da aynı beklenti vardır. Bence online bile olsa, diliniz henüz iyi değilse belki turkiyede bir uzmandan uzun süreli destek alın.

jimnastik ya da karateye de göndermeyi düşünmüştük aslında ama dans kursundan bile aldırmak zorunda kalınca bazen sadece okula gönderebilsek yeter diyorum.

Evet buranın eğitim sistemi hiç ona uygun değil. Burası bir Fransız okulu ama Alman sisteminden pek de farklı değil açıkçası. Hareketli Avrupalı çocuklar görüyorum ben de dışarıda ama sanırım onlar sınıfta söz dinliyorlar. Genelde göçmen çocuklardan hep şikayet oluyor gördüğüm kadarıyla.

Aslında bu okulun en cazip yanı evimize yürüme mesafesinde olması. 2 yılımız kaldı diye dayanalım diyorum ama biz dayansak bile onlar dayanamayacak gibi bakalım. Cevabınız için çok teşekkür ederim .

Yer Fransaysa, dil Fransızcaysa 1.5 yılda öğrendi demişsiniz, o zaman muhtemelen çocuğunuz über akıllı ... bilmiyorum o yaştakilere oluyor mu IQ testi yaptırdınız mı?

Einstein de über zeki, biliyorsunuz kendisi de bir Avrupalı, ultra sıkıcı ilk işinde patent ofisinde çalışırken ilk çalışmasını yayınlıyor :ruh: :ruh: Avrupa sistemi de dediğim gibi tek tip insan yetiştiriyor, son derece bayık ve sıkıcı bit sistem çocuğunuz muhtemelen ya körelir ya kaybolur. Farkındasınızdır zaten çalışıyormuşsunuz Avrupada öyle çok iddialı işler yapan, dünyayı değiştiren şirket yok olanların hepsi ya ABDde ya da Çin tarafında.

Bence geleceğe yatırım yapın, çocuğunuz madem akıllı ziyan olmasın. Ben 36 yaşındayım, annem babam da eğitimlidir ama ben çocukken öyle akıllı çocuğa eğitim verme, yeteneklerini değerlendirme konualrında bir toplum bilinci yoktu , normal bir okula gittim mesela ama bana ultra sıkıcı ve boş gelirdi. Alman PhDsi de bana baık gelmişti mesela, sonra baktım ki Avrupadaki işler de eğitim de şu da bu da bana göre yavan kalıyor son 5 yıldır bir ABD şirketinde uzaktan çalışıyorum gayet tatmin oluyorum:nazar: Dediğim gibi geleceğe yatırım yapın, nakit para biriktirin, İsviçrede özel okullar var, ortaokuldan başlayarak onlardan birine gönderebilirsiniz mesela, İsviçrenin Fransızca konuşulan taraflarında eğer ki bilime ilgi duyarsa fen-matematik eğitimine yönelen çok iyi okullar var. Valla ben bana uyacak eğitimi kariyeri şunu bunu bulmak için 30 yıl cebelleştim ama çocuğunuz çok şanslı, dünya değişti ebeveynler her türlü bilgiye ulaşabiliyor siz de eğitimli bilinçli bir annesiniz. Bol şans dilerim umarım junior geleceğinde uçar gider.

Aslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.
Dehb çok geniş bir spektrumdur. Sadece odaklanma problemi olarak ortaya çıkmaz. Sizin çocuğunuz muhtemelen dehb’nin dürtüsellik tarafında. Dürtüsel bir çocuğun bütün özelliklerini taşıyor.

Dürtüsel değilse çok kötü ebeveynlersiniz, çocuğa liderlik edemiyorsunuz demektir. Çocuklar kural sever, güçlü ebeveyn sever. Ama parmağında oynatabildiğini farkettiğinde de sonuna kadar esnetir.

Back