- 29 Şubat 2020
- 391
- 436
- 53
- Konu Sahibi Mavigokyuzu6
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Biz de en kısa zamanda gideceğiz. İnşallah sizin için de en yakın zamanda işler kolaylaşır.Başlığı görünce yaşını merak ederek girdim baktım konuya.Benim oğlum da 6 yaşında,yazdığınız çogu özellik benim oğlumda da var.Zeki bir çocuk ama arkadaşlarına sataşıyor,bazen lakap takıyor.Biz de sıkıntı yaşadık.Psikiyatriye gittik dehb olduğunu söyledi drumuz.İlac kullanıyoruz şuanda.Siz isterseniz önce bir psikologa gidin,gerek görürse zaten psikiyatra yönlendirir sizi
Çok teşekkür ederim. O yaşlarda uğraşması çok daha zor elbette. Ben de en kısa zamanda psikolojik yardım almasını sağlayacağımBenzer sorunları yaşayan bir öğrencim var kendisi 8.sınıf yani 13-14 yaşında. Haliyle artık çocuk olmadığı için normal karşılayamıyoruz. Geçtiğimiz günlerde velisi ile görüştüm. Çocuğun böyle olma sebebi babası. Çocuğun her dediğini koşulsuz şartsız yapıyor. Haliyle çocuk hiçbir kuralı hiçbir otoriteyi tanımıyor.
Çocuğunuzun yaşı küçük, bir psikolog ya da pedagogla görüşüp şimdiden önlemini alın. Yoksa ileride daha çok başınız ağrır.
İnanın ben de öyle yorgunum ki. Okula bıraktığım zaman hiç kafam rahat değil. Evdeyken daha huzurluyum. En azından şikayet edecek kimse yok diye düşünüyorum. Anaokulunda bir şekilde idare ediyorlar ama ilkokulda idare etmeyecekler diye endişeleniyorumMerhaba benim oğlum 5 yaşında ve maalesef ki söz dinlemiyor çok dik başlı çok hareketli . Ben kurallıyım eşimde öyle ama çocuğumuz dik başlı. Bazen banyoya gidip kapıyı kapatıp ağlıyorum . Birşeyi 1 kere de yaptırmamız imkansız zaten . Sınıfta da çok hareketli hep öyleydi zaten . Öğretmeni kuralcı bir adam dizginliyoruz resmen çocuğu zorla ama yetmiyor yinede . Bilmiyorum ya ne yapacağız yoruluyorum.
Geçen yaz birlikte bir psikiyatriste gittik. O da yaptıkları görüşme sonrası hiperaktif olmadığını ancak sınır tanımama problemi olduğunu , kuralları net bir şekilde koymamız gerektiğini ifade etti.Kesinlikle hiperaktif olmadığını düşünmenizi sebebi nedir?
İlaç kullanmak zorunda değilsiniz, ama okulda da sorunlar varsa sebebjn ne olduğunu öğrenmelisiniz.
siz acilen cidden bi doktora gidin dikkat eksikliği var benceİnanın ben de öyle yorgunum ki. Okula bıraktığım zaman hiç kafam rahat değil. Evdeyken daha huzurluyum. En azından şikayet edecek kimse yok diye düşünüyorum. Anaokulunda bir şekilde idare ediyorlar ama ilkokulda idare etmeyecekler diye endişeleniyorum
Aslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.siz acilen cidden bi doktora gidin dikkat eksikliği var bence
Hayır FransaAlmanya´damisiniz?
Bazı şeyler aynı benim oğlum offf ciddenAslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.
Aynen olay burada bitiyor. Net kural koymaGeçen yaz birlikte bir psikiyatriste gittik. O da yaptıkları görüşme sonrası hiperaktif olmadığını ancak sınır tanımama problemi olduğunu , kuralları net bir şekilde koymamız gerektiğini ifade etti.
Hayır Fransa
Aklima direk üstün zekali olabilecegi geldi.Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bunlara ek olarak acaba üstün zekalı olabilir mi diyerek kızımıza bu yaz zeka testi yaptırmayı düşünüyorduk. Buradaki okul psikologu hemen yapmayı teklif etti ve mantıksal değerlendirme yapmada yaşıtlarının üzerinde olduğu ortaya çıktı. Aslında kendini verdiği bir konuda bir saat boyunca bile konsantre olabiliyor. Dans dersini ve öğretmenini sevmediğini, orası ile bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Özgür olmak ve istediğini yapmak istiyor. Ama mutlaka psikolojik bir yardım almasını sağlayacağım
Idare etmiyorlar ilk okulda.İnanın ben de öyle yorgunum ki. Okula bıraktığım zaman hiç kafam rahat değil. Evdeyken daha huzurluyum. En azından şikayet edecek kimse yok diye düşünüyorum. Anaokulunda bir şekilde idare ediyorlar ama ilkokulda idare etmeyecekler diye endişeleniyorum
Bu konuda Aletha Solter'in oyun önerileri var. Daha doğrusu Oyun Oynama Sanatı idi sanırım kitabın adı, kitabında böyle bir bölüm var.Geçen yaz birlikte bir psikiyatriste gittik. O da yaptıkları görüşme sonrası hiperaktif olmadığını ancak sınır tanımama problemi olduğunu , kuralları net bir şekilde koymamız gerektiğini ifade etti.
Zaten dehb açıklamasını okursanız, ilgisini çeken konulara saatlerce odaklanabildiklerini görürsünüz. Ama şu an çevremde o kadar fazla kişi dehbli olduğunu söylüyor ki artık ayağa düştüğünü düşünüyorum bu muhabbetin de. Almanyada da Fransa'da da maalesef çok zorluk yaşarsınız. Orda her çocuğun bağımsız birey olup tek tek ilgilenilmesi gerektiği üstüne değil makinenin çarkı gibi uyum içinde olması gerektiği düşünülür. İş hayatında da aynı beklenti vardır. Bence online bile olsa, diliniz henüz iyi değilse belki turkiyede bir uzmandan uzun süreli destek alın.Aslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.
jimnastik ya da karateye de göndermeyi düşünmüştük aslında ama dans kursundan bile aldırmak zorunda kalınca bazen sadece okula gönderebilsek yeter diyorum.
Evet buranın eğitim sistemi hiç ona uygun değil. Burası bir Fransız okulu ama Alman sisteminden pek de farklı değil açıkçası. Hareketli Avrupalı çocuklar görüyorum ben de dışarıda ama sanırım onlar sınıfta söz dinliyorlar. Genelde göçmen çocuklardan hep şikayet oluyor gördüğüm kadarıyla.
Aslında bu okulun en cazip yanı evimize yürüme mesafesinde olması. 2 yılımız kaldı diye dayanalım diyorum ama biz dayansak bile onlar dayanamayacak gibi bakalım. Cevabınız için çok teşekkür ederim .
Dehb çok geniş bir spektrumdur. Sadece odaklanma problemi olarak ortaya çıkmaz. Sizin çocuğunuz muhtemelen dehb’nin dürtüsellik tarafında. Dürtüsel bir çocuğun bütün özelliklerini taşıyor.Aslında sevdiği şeylere çok uzun süre konsantre olabiliyor. 1 saat boyunca sessizce resim yaptığı oluyor mesela. Ama bilemiyorum tabi. Yardım alacağız mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?