Çocuğu çekingen olan bir ben miyim ?

Cute senin kayınvalideliğini düşünemiyorum bak samimiyetle söylüyorum senin gelinin olmak istemezdim olsam da boşanırdım büyük ihtimal

Evladına tedavilerle sahip olmuşsun, kötü olaylar yaşamışsın bebeğinle ikiniz bi başına kalmışsınız, allah bundan sonra yüzünüzü hep güldürsün de herhalde bundan dolayı bu kadar müdahaleci bu kadar baskınsın çocuğun üzerinde, okurken bile bunaldım çocuk da bunalıyordur

Anladığım akrabalarınızla içli dışlısınız yani öyle izole bir dünyada apartman çocuğu yetiştirmiyorsun, mizacı böyledir belki de, belki de az arkadaş ona yetiyor, dersleri iyise öğrenmesinde sıkıntı yoksa ön sıralarda parmak kaldırsın diye beklentilere girme ya da. Bu kadar üzerine titreme mesela futbolda seçilemezse üzülür diye çocuk sevdiği halde futbola yollamamışsın ben doğru bulmadım bunu seçilmemeyi de öğrenmeli ege, hayat böyle bişey her istediğin olmaz. Bir de malesef dünyayı iyilik kurtaracak diye bişey yok çantasına koymak istemiyorsa öğüt vererek bile müdahale etme bence çünkü sıra arkadaşı egeyi kullanıyor anladığım. Bir olur iki olur ama alışkanlık olmuş kızda bu durumda kağıt vermek iyilik değil ki.

Ya da ben cafede birileri kavga ediyorsa absürt bir durum falan yoksa (biri diğerini öldüresiye dövüyordur falan hani onlar dışında) hiç bulaşmam.

Neyse uzun etmeyim sonuçta ben de anne değilim sadece kendimce yanlış gördüğüm şeyleri söyledim biz de çocuk olduk kendi çocukluğumla karşılaştırdım. Allah hayırlı güzel ömürler versin egeye

Benim ki de öyle hem çok hassas hem cok duygusal. Daha çok mizaç meselesi bu. Yapısı oyle. Bir arkadaşına bir esyasini verir paylaşır aynısını göremeyince çok üzülür. Ben de cok duyarlı yetistiriyorum yaptığı iyilikler senin kendi güzel yüreğinden diyerek. Ama etraf böyle değil. Çocuklara bakıyorum hiçbirinde bu hassasliklar yok genelinde yani herkes için demiyorum. Ege nin yapısı sizi böyle yetiştirmeye itti çünkü zaten hassas ve duyarlı bir çocuk. Ben de çok zorlaniyorum, yoruluyorum ama olsun biz elimizden gelen iyilikleri yapalım da etraf ne yaparsa yapsın.

Tekvando, basketbol, resim, müzik, akıl oyunları, satranç gibi kurslara gönderin biz bunların çok faydasını gorduk ve baya açıldı eskiye nazaran. Kendine güveni arttı. Drama da güzel ama orada cok yetenekli, çok konuşkan çocukların arasında ondan surekli bir şeyleri yapmasini istendiği için daha da ters tepebilir gibi geldi bana. Yine de siz bilirsiniz.

siz cok baskin oldugunuz icin oglunuz sizin yaninizda guvende hissediyor kendini ama sizin olmadiginiz yerlerde sessiz. biraz geri planda olmayi deneyin

Henüz anne değilim ama hiç eleştiremiycem tebrik ediyorum sevgi ve ilginin aşırılığından zarar gelmez keşke bütün anneler sizin gibi aşırıya kaçsa, ilgisiz umursamaz olmasa hiçbiri ♡
Bende kesin böyle bi anne olurum heralde :KK70::KK48::KK37:
Valla bence sevginin ilginin fazlası da zarar, bu çocuğun 20 yıl sonrası var daha, evlenecek ayrı bir aile olacak o zaman sorun yaşamaz mısınız ailece?

Bir arkadaşım hamile geçenlerde bi grup kız sohbet ediyorduk korumacı anneler üzerine dedi ki benim oğlum olursa gelinimle kavga ederlerse mğdahale ederim valla, en azından laf söylerim. Daha birkaç haftalık hamileyken bile bunları diyorsa al sana 30 yıl sonrasının kk'da gelin-kaynana dert topiği.

biz ne vermeye çalışırsak çalışalım çocukların kendi karakteristik özelliklerinin üzerine koyabileceğimiz şeyler sınırlı..

ben 4 sene oğlumun çekingen olduğu konusunda endişe edip sizin gibi sınıf arkadaşları ile sınıf içi davranışları ile durumu değerlendirerek kendimide buna inandırdım.. mesela oğlumla yürüyoruz karşıdan annesiyle bir sınıf arkadaşı geliyor çocuk merhaba x yada iyi tatiller x diyor benimkinde cevap yok gülümsüyor sadece utanıyor ..
okulun rehberliği ile de görüştüm hayır ya ne alakası var dediler bana gayet girişken ve aktif bir çocuk ..
4. sene sonunda ikna oldum sayılır :) bu sene 5 e başladı peşini bıraktım :) yapısı böyle diyorum artık.. belki bende sorun var babasında sorun var biz yanındayken iletişim şekli değişiyor ..

baştaki cümleyi oraya niye kondurdum :)
küçüğüm 6 ya basacak .. kesinlikle hiç alakaları yok.. girişken, ne istediğini ne istemediğini kesin bir dille ifade edebilen , sırf başkalarının gönlü olsun diye istemediği birşeyi asla kabul etmeyen bir çocuk.. ve okulda da bu böyle..

büyük için üzülüyorum bazen çok zorlanacak diye hayatta.. ( bak bunu yazarken bile güya onu o şekilde kabul etmiştim ama benim istediği kıvamda olmadığı için aslında böyle düşünüyorum belki hayatta bu şekilde mutlu olacak böyle olmak onu mutlu edecek sırf benim kriterlerime uymadığı için böyle hissediyorum ) ama küçük için asla aç kalmaz bu diyorum .. hayatla zorlanmaz diye düşünüyorum..

sonuç olarak yazımın sonu başa dönüyor .. biz ne vermeye çalışırsak belli bir noktadan ilerisi pek mümkün olmuyor .. zira bu iki çocuğuda ben yetiştirdim ..

biz ne vermeye çalışırsak çalışalım çocukların kendi karakteristik özelliklerinin üzerine koyabileceğimiz şeyler sınırlı..

ben 4 sene oğlumun çekingen olduğu konusunda endişe edip sizin gibi sınıf arkadaşları ile sınıf içi davranışları ile durumu değerlendirerek kendimide buna inandırdım.. mesela oğlumla yürüyoruz karşıdan annesiyle bir sınıf arkadaşı geliyor çocuk merhaba x yada iyi tatiller x diyor benimkinde cevap yok gülümsüyor sadece utanıyor ..
okulun rehberliği ile de görüştüm hayır ya ne alakası var dediler bana gayet girişken ve aktif bir çocuk ..
4. sene sonunda ikna oldum sayılır :) bu sene 5 e başladı peşini bıraktım :) yapısı böyle diyorum artık.. belki bende sorun var babasında sorun var biz yanındayken iletişim şekli değişiyor ..

baştaki cümleyi oraya niye kondurdum :)
küçüğüm 6 ya basacak .. kesinlikle hiç alakaları yok.. girişken, ne istediğini ne istemediğini kesin bir dille ifade edebilen , sırf başkalarının gönlü olsun diye istemediği birşeyi asla kabul etmeyen bir çocuk.. ve okulda da bu böyle..

büyük için üzülüyorum bazen çok zorlanacak diye hayatta.. ( bak bunu yazarken bile güya onu o şekilde kabul etmiştim ama benim istediği kıvamda olmadığı için aslında böyle düşünüyorum belki hayatta bu şekilde mutlu olacak böyle olmak onu mutlu edecek sırf benim kriterlerime uymadığı için böyle hissediyorum ) ama küçük için asla aç kalmaz bu diyorum .. hayatla zorlanmaz diye düşünüyorum..

sonuç olarak yazımın sonu başa dönüyor .. biz ne vermeye çalışırsak belli bir noktadan ilerisi pek mümkün olmuyor .. zira bu iki çocuğuda ben yetiştirdim ..
Kendi mesajima eklemeyi unuttum benim küçük de büyüğünden çok farkli. İkisini de aynı hassaslikta yetistiriyorum ama aralarında o kadar çok fark var ki. Bu tamamen çocuğun huyuyla ilgili gerçekten.

Mizaca değinenlere +1 diyorum

Oğlum da ne babasına ne bana benziyo tipik koç burcu, en net kelimesi hayır, lider fazla girişken, diğer çocukları korkutuyo

Öncelikle öğretmene çok kızdım. Kesinlikle çocuğun psikolojisini düşünmeden konuşmuş. Oğlun yine alınmamış, ben duysam yerin dibine girerdim (nitekim andımızı unutmuştum heyecandan, öğretmen laf söyledi, bir daha toplum içinde öne çıkamadım).

Belkıde Ege benım davranıslarım altındamı ezılıyor onuda bılmıyorum. Cunku ben sokaktakı kavga eden cocuklarada mudahale ederım , kavga eden kadınlarada ( mesela cafede oturuyoruz ve kadınlar sac saca gırıyorsa ben cocukların oldugu ortamda bunlara cocukların sahıt olmaması gerektıgınden cıglıgı koparıp olayın durmasını saglıyorum - yani etrafımda olan olaylara benımde basıma gelmıyor banane dıyıp duyarsız kalmıyorum , siz kalıyor musunuz ?

Benim kayınvalidem de aynı senin gibi davranıyor ve eşim aynı Ege gibi. Acaba alakası var mı ya. Sadece duyarlılık değil, kayınvalidem bir ortama girince hep öne çıkan biri. Genelde sohbet ona göre yön alır, muhabbet onun etrafında döner. Benim annem de öyle mesela. Benim yerime bile konuşur. Düşün, bana yaşımı soruyorlar annem cevaplıyor. Annemin bilemeyeceği bir şey soruyorlar "wolfrog söylesin" diyor. Be kadın zaten söylicem :mad: Benim sosyal fobim var ve doktor anneme bağlıyor. Sen o kadar değilsindir gerçi, farkındalığı yüksek birisin. Ama acaba farkında olmadığın şeyler olabilir mi.

çocuk vurana vurduğunda kızmayın bana söyleseydin keşke ben öğretmene söylerdim demelisiniz bence

birde çocuk arkadaşları olması için onu akraba dışında arkadaş ortamına da sokmalısınız
diye düşünüyorum

bir de çok mükemmelliyetçisiniz anladığım kadarıyla
çocuğa sürekli ensendeyim modunda hareket etmesini kodlamayın kafasına

azıcık rahat bırakın
yaptığı şey kötü mü sen bilirsin ama bence böyle olsa olurdu ama sen nasıl kendini iyi hissedersin deyip hiç uzatmamalısınız bence
çocuğu sizin
kimseye vurma sana vursada vurma vs.lerin de pasifleştirmiş gibi bana göre

onun birey olmasını istiyorsunuz ama hala ufak bir resim defteri olayına karışıyorsunuz sorun bence yine de götür ama sen bilirsin diye çok kısa bir uyarı olabilir uzun uzun anlatmak çocuğu annem dediğini yapmazsam konuşacak moduna sokmayın

Benim ki de öyle hem çok hassas hem cok duygusal. Daha çok mizaç meselesi bu. Yapısı oyle. Bir arkadaşına bir esyasini verir paylaşır aynısını göremeyince çok üzülür. Ben de cok duyarlı yetistiriyorum yaptığı iyilikler senin kendi güzel yüreğinden diyerek. Ama etraf böyle değil. Çocuklara bakıyorum hiçbirinde bu hassasliklar yok genelinde yani herkes için demiyorum. Ege nin yapısı sizi böyle yetiştirmeye itti çünkü zaten hassas ve duyarlı bir çocuk. Ben de çok zorlaniyorum, yoruluyorum ama olsun biz elimizden gelen iyilikleri yapalım da etraf ne yaparsa yapsın.

Tekvando, basketbol, resim, müzik, akıl oyunları, satranç gibi kurslara gönderin biz bunların çok faydasını gorduk ve baya açıldı eskiye nazaran. Kendine güveni arttı. Drama da güzel ama orada cok yetenekli, çok konuşkan çocukların arasında ondan surekli bir şeyleri yapmasini istendiği için daha da ters tepebilir gibi geldi bana. Yine de siz bilirsiniz.

Kendi mesajima eklemeyi unuttum benim küçük de büyüğünden çok farkli. İkisini de aynı hassaslikta yetistiriyorum ama aralarında o kadar çok fark var ki. Bu tamamen çocuğun huyuyla ilgili gerçekten.

ya aslında biraz ilk çocuk acemiliği midir nedir bende çözemedim..
@CuteMom yazmış ya ilk mesajında aman okulda sana vursalarda sen vurma vs gibi.. 1. sınıftan 3.sınıfın başına kadar sakın kimseye vurma sana vuran olursa öğretmenine söyle sakın sende vurma diye tembihledim çocuğa kendini koruma şansı vermedim sanırım diye düşünüyorum .. 3 de artık baktım olacak gibi değil sana vurana sende vur demeye başladım ama asla ilk vuran sen olma.. çocuklar bazen çok acımasız olabiliyor yaş büyüdükçe öğretmene şikayetde dalga konusu oluyor aralarında.. bir de bir arkadaş yazmış herkes aynı hassasiyetle yetiştirmiyor .. e bizimkiler sudan çıkmış balığa dönüyor .. kreş gibi değil ne yazık ki okul ortamı..

mesela ben basketbola gönderdim ama çocuğun içinde yok.. yok top çok ağır yok antremanda çok yoruldum mızır mızır sürekli bir şikayet.. gitar kursuna gitmek istedi bu yaz araştırdım buldum yok ben vazgeçtim dedi .. eşşek kadar oldu neye ilgisi var neye yeteneği var bulamadık henüz:))

Merhaba kızlar.
Yine bilmem kaçıncı oğlumla ilgili konum.

Öncelikle ricam gerçekten konumun taşınmasını gerekli görmüyorum , ve istemiyorum.Konular diğer baslıktayken kimse tarafından fark edilmiyor ve yardım alamıyoruz. Eğer mutlaka taşınacaksa bile en azından 3-5 gün burada kalıp ulaşmak istediğim insanlara ulaşmam saglanmıs olsun rica ediyorum.

Konuma gelirsek, 6.5 yaşında oğlum var , 2. sınıf öğrencisi.

Ege bebekliğinden beri aşırı sakin bir cocuktu , uyumayı çok sever , gezerken alışveriş yaparken sıkıntı cıkarmayan bır cocuktu. Çokta gezdik doğrusu . Ta ki geçen sene ilkokula başlayana kadar , biraz eve kapandık kış döneminde.

Ege kapı önündede çok oynar, bizlede parka gider. Belli arkadaşları var elbette. Yaşıt kuzenleri var , yakın oturuyoruz sürekli bir aradayız güzelde anlaşırlar. Ege baska her zaman gormedıgı ınsanların yanınıza gıttıgımızde veya bıze geldıklerınde daha kucukken bıle cekınırdı , odasında kalabılırdı elbette yanlıs davranıslarla onu getırmeye calısmısta oalbılırız, ya da kendısının gelmesınıde saglamıs olabılırız cok emın degılım eger bızde hata varsa (kı ben herseyde kendımı sucladıgım ıcın arıyorum suanda )nerede hata yaptıgımızı tam olarak bılmıyorum.

Anaokulunda Ege'nın cekıngen oldugunu soylemıslerdı , ama cokta bahsetmedıler bende bunun bır sorun olabılecegını dusunmemıstım. Okula baslarken hıc bır zaman aglamadı ve hep memnun gıttı . Ama bır kac kere anaokulunda haksız yere ceza aldı ve sınıf arkadaslarının sıddetıne maruz kaldıgında ogretmenıne hıc bahsetmedıgını fark etmıstım .Hatta burada konum vardı bana cok yuklenen arkadaşlar olmuştu kaynastırma ogrencısının bır yerını morartıgını bunu kendım fark ettıgımı soylemıstım .. Neyse

Her sene bır cok kere tatıle gıdıyoruz, bunlar genelde tatıl koylerı dıyebılecegım yerler. Orada hıc arkadaslık kurmuyor , daha dogrusu ben hep ıhtıyac duymadıgını dusunuyordum. Bırde soyle bır dezavantaj var cogu yabancı olan bu cocukların arasında Turk cocuk bulmak zordu , ayrıca bızde yeterınce eglenceydık ben hep oyle dusundum. Ancak onunla konusan bır cocuk varsada onla arkadaslıgı bırakmıyor mesela bu sene Isvıcreden bır arkadas edındı , hala telefonda konusuyorlar. Cocuk once yanımıza gelmıstı , öyle tanışmışlardı.

Bizim cok cocuklu arkadaslarımız yok , daha cok aıle ıcındeyız bız . Kalabalık kuzenlerımız var ve cocuklarımız yasıt dıyebılırım . Onlarlayken cok ıyı cok memnun .
Sinemaya gidiyoruz, tiyatroya gidiyoruz , ben Egeyle vakit gecirmekten cok hoslanıyorum herkeste boyle sanıyorum yanı bızmı ızole buyuttuk ve yasadık yoksa cocugun mızacımı bu bılmıyorum .

Ama kendime bu ara cok sıkıntı edıyorum bu mevzuyu .Okulda sınıf ogretmenımızle 2. senemız. Ege'nın derste parmak kaldırmamasından dolayı rehberlıge gıtmeye kararvermıstık gıdıyoruzda . Rehber ogretmen gercekten cok ılgılenıyor ben bır kac kez gıdıp saatlerce sohbet ettım adamla. Bir sürü tavsıye verdı , uyuyoruz da. Artık odevlerını kendı basına yapıyor ( buda ayrı bır konu ıcerıgıydı ) zeka oyunları aldık , Ege'nin kendi basına bıseyler satmasını sagladık ( balon satıyor , akrabalara :) ) elimizden geldiğince, aklımız kestiğince herseyı yapıyoruz.

Baya düzelmelerde oldu , artık derslere katılıyor,Rehber ogretmen kendınınde cok cekıngen bır cocuk oldugunu universıtede acıldıgını anlattı , ınanın bu sorun degıl buraya nasıl cocuklar gelıyor anlatamam sıze dıyor. Ege cok ıyı cok temız efendı bır cocuk diyor,ayrıca cokta cekıngen degıl ıstemedıgı seyelre hayır dıyebılıyor demıstı. Okumam ıcın kıtaplar tavsıye edıyor bıze .
Ve baska bır kuzenım pedagog . Drama kursuna vermemızı onerdı .

Çok araştırdım , burada benı yakınen tanıyan ınsanlar var . En ıyı yere vermeye calıstım hafta sonu gorusmeye Ege'siz gittik . Eşimle, oturduk enine boyuna anlattık Ege'yı ne bekledıgımızı , nasıl olacağını . Nasıl dersler oldugunu bılgı aldık. Kayıt yaptırdık ve dün sabah ilk kurs günüydü.

Adam drama kursu ve tiyatro oyunculuk kursu verıyoruz dedi. Ajanslardan gelen cocuklarda varmış buarada , oyuncu olmak için getiriyormuş aileleri. Bunu duyunca demiştim ki bakın benim cocugum cekıngen dıye gelıyorum onların davranıslarının altında ezılmesın. O kadarda kucumsemeyın cocugunuzu dedı. Neyse adamda egıtımlı bu ıslerın bolumunden mezun olmus bırı ıyı dedık. Neyse başladık Egeyı 2 saat kadar orada bırakıp , dolaşmaya cıktık. Heycanla haberleri duymayı bekliyorduk Ege'den.

Diğer velilerle bekleme salonunda beklerken eğitmen çıktı , ardından cocuklarda geldi.

Dediki tekerleme verdim Ege 2 kere denedi, yazamadı . Ben yazdım. Diksiyonu cok bozuk , ayrıca yururken dık bakması ıcın uyarın dedı.
O sırada arkamı dondum Egeye baktım , arkamda oturuyordu , kafası egıktı tabı. Rengım attı , ınanın adamı orada bogazlıyabılırdım. Gercekten. Ben nıye geldım sız bana ne dıyorsunzu dememek ıcın dıslerımı sıktım .

Ege hiç şikayette bulunmadı soylenenlerı anladımı ondan bıle emın degılım suanda , cunku Ege alıngan bır cocukta. Ben ona bagırsam aglayabılır potansıyelde . Ayrıca ogretmenın yazı konusundakı soyledıklerı ona daha once uyarmalarımızdan dolayıda onda bırseyler uyandırmıs olabılırdı veya olduda henuz paylasmadı. Dıksıyon kısmını anlamadı, yuruyusude dalga gectı elbette yenı gırdıgı bı ortam, ben boyle yurudum , öğretmen boyle yuruyor dıyıp kafasını tavana dıkıyor .
hem ben onu uyarmamla duzelecek olsa sımdıye duzelmezmıydı. Neyse Ege memnun cok mutlu kursu anlattı kac kere dun aksamdan berı gıtmekte ıstıyor.

Adama gelınce adamı aksam eve donunce arayıp, sıze tepkı vermedım ancak neden Ege ve dıgerlerı yanında elestırı yaptınız dedim. Adam benden cok cok özür diledi. İşini ona öğretecek değilim ama bunun için para alıyor . Bu kısma cok gırmıyım benım zaten cok cata cat bırı oldugum malum . Belkıde Ege benım davranıslarım altındamı ezılıyor onuda bılmıyorum. Cunku ben sokaktakı kavga eden cocuklarada mudahale ederım , kavga eden kadınlarada ( mesela cafede oturuyoruz ve kadınlar sac saca gırıyorsa ben cocukların oldugu ortamda bunlara cocukların sahıt olmaması gerektıgınden cıglıgı koparıp olayın durmasını saglıyorum - yani etrafımda olan olaylara benımde basıma gelmıyor banane dıyıp duyarsız kalmıyorum , siz kalıyor musunuz ?

Bitiriyorum valla buraya kadar okuduysanız , hepinizi gözleriniden öperim.

Benim sert bir mizacım yok , oldukca lakayıt bir anne bile sayılabilirim . Oynarım , şarkı soylerım dans ederım , komiğimdir, orada iş dursun ben burada yuvarlanabılırım . Ege beni çok dinler, sözüme güvenir ve %80 söylediklerimi anlattıgımda sözlerime uyar ve gözüm arkda kalmaz.

Mesela ege dün ders programını hazırlarken resım defterımı koymucam , yanımızdakı kız sayfa ıstıyor vermek ıstemıyorum dedi. Tamam o zaman oyun hamurlarını al dedım. Onun defterı yokmu ama dedım . Var getırmıyor benden almak ıcın getırmıyor dedı ( ? ) dedım kı bak Dünyayı iyilik kurtacak, ben sana yenısını alırım , ıstıyorsa ver yarın bır gun senınde bıseye ıhtıyacın olur sende ıstersın . Belkıde ders programına bakmayı unutuyor dedım. Egeyı hep boyle uyardım ona vurana vurma bır yere duser cocugun basına bı ıs gelır , öğretmene soyle dedim. Kışkırtmadım , vicdanımın müsade ettiği şekilde anlattım konuştum izah ettim.

Sonundada dedim ki, sen ama nasıl ıstıyorsan oyle yap. Vermek ıstemıyorsan sen bılırsın . Senin hissettiğin doğru olabilir , istediğin gibi yap canım dedim.

Ve Ege resım defterını cantasına koydu .

Maceralarımız böyle, Cocugu benım gıbı olan kısılerle konusmak ıstıyorum . Neler yaptılar, yapıyorlar, düzelmeler oldumu konuşmak istiyorum.

Çünkü son altı çizili bölümde anlattığım üzere bende rotayı şaşırdım .
canım endişelerini gerçekten anlayabiliyorum bir tanede bende var aynı :) oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı 4 yaşında kreşe verdim çalıştığımdan dolayı.kreşten öncesinde bir yere giderdik misafirliğe bizimkisi bacaklarıma yapışırdı resmen eve gidelim diye.kreşde biraz açıldı baya etkisi oldu bizim için paylaşmayı öğrendi arkadaş edinmeyi öğrendi.hala var ama eksik olduğu konular parka falan gittiğimizde topunu başkası alsın benim yanıma geliyor topumu alır mısın diye benim topum verirmisin diyemiyor onu da öğretmeye çalışıyorum bakalım yavaş yavaş.okula başladı korkularım vardı.benimde sesini çıkartamaz diyoprdum ezilir birde fiziksel olarak da minyon tipli benimki.bir gün geldi beni dövüyorlar okulda dedi.ittirdiler dedi.o an ne yapacağımı bilemedim inan.dedim yanlışlık olmuştur belki.hayır birkaç kez oldu dedi.bende dedim sana vuruyorlarsa önce öğretmenine göster kimin yaptığını tekrar ederlerse de sende ona vur dedim napayım.birkaqç gün geçti aradan sonra anlaşmışlar ve arkadaş olalım seninle demiş bizimkisi o da tamam arkadaşız demiş barışmışlar.bende aslında daha iyi olması için sosyal aktivitelere yazdırmak istiyorum kendi istediği bir yere.bunlar önemli gerçekten.bir de özgüven kelimesi var ya aslında yapı taşımız.çocuklara en önemli olarak özgüveni aşılamayız bence.sonrasını zamanla onlar hallederler bence umuyorum.

Merhaba Cute, inan bana bu konuda yalnız değilsin. Kızım 7 sınıfa başladı ama küçüklüğünden beri varolan çekingenliğini hala üzerinden atabilmiş değil. 3 yaşında kreşe başladı, anaokulu, ilkokul vs. derken bu zamana geldik ama hala öğretmenleri derste parmak kaldırmaktan çekiniyor ama biz kaldırdığımızda doğru yanıtlıyor fakat kendisi aktif olamıyor derste laflarını duyuyorum. 1. sınıfta pedogago götürmüştüm farklı bir konu için gitmişken bu konudan da bahsettim bende fark ettim fakat bu onun karakteri bu konuda çok fazla bir şey yapamazsınız bazı çocukların yapısı böyledir zamanla kendi kendine o çekingenliğini yenebilir demişti hala bekliyorum (bu sene biraz kıpırdama oldu sanki). Oğlun gibi 2. sınıfa giden bir oğlum var bir de onun öğretmeni de derste parmak kaldırmayan sıkılgan bir çocuk olduğunu söylüyor bir de ek olarak eli çok ağırmış. Arkadaşı tekme atıyor bacağını morartıyor ama oğlum öğretmenine söyleyemiyor yanındaki arkadaşı öğretmeninin yanına gidip olayı anlatıyor ve öğretmen tekme atan arkadaşını ikaz ediyor ve kızıyor. Sen neden söylemiyorsun öğretmenine oğlum diyorum bilmem diyor.

Seni çok müdahaleci buldum.Kendine bağımlı bir çocuk yetiştiriyorsun.bir adim geri atmalisin.Hepiniz çocugumuz için en iyisini istiyoruz hatta hiç acı gelmesin hiç hastalanmasinlar hayal kurarken bile ya doktor ya öğretmen ya mühendis yapıyoruz kendimizce.ama onlarin isteğini göz ardi ediyoruz .
Konularinizda okuduğum kadarıyla eski eşiniz egeyle görüşmüyor.belki sizinde cabaniz o aciği kapatmak yönünde bunun için didiniyorsunuz.
Ama bir sakin olun bir yavaslayın.
Çocugunuza iyi erdemler telkin etmeniz çok güzel küçük çocuk bile suistimal edildiğini fark edip kendi defteri olduğu halde benden alıyor diyor siz olsun yenisini alırız diyorsunuz.
Bu yaş için güzel bir defter peki ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir.
Götür vermek istemiyorum dersin,yada kendin bilirsin demeliydinz bana göre.
Birde bence cocugunuz sizi bu yaşında sizi memnun etmek için hiç bişey e sesini çıkarmıyor gibi...
Kendince bunu yapmazsam annem üzülür diye düşünüyor o yüzden ses çıkarmıyor olabilir.
Yasiti sevdiği bir arkadaşi kuzeni varsa onla daha sık gorusturun.
Kendi istediği kurslara gönderin ve bence bunun sayısı ikiyi de geçmesin

mesela eg dramaya gitmeyi istiyor muydu?
Yanı ılk tercıhı olmazdı ama okuldada tıyatro grubunu secmıs ben kıtap okurken ıkılı konusmaları taklıt edıyorum ona kucuklugunden berı sanırım boyle bır yatkınlıgıda var. Ama ısteyerek basladı tıyatro sahnesı fılan ılgısını cektı yanı

Öncelikle öğretmene çok kızdım. Kesinlikle çocuğun psikolojisini düşünmeden konuşmuş. Oğlun yine alınmamış, ben duysam yerin dibine girerdim (nitekim andımızı unutmuştum heyecandan, öğretmen laf söyledi, bir daha toplum içinde öne çıkamadım).

Benim kayınvalidem de aynı senin gibi davranıyor ve eşim aynı Ege gibi. Acaba alakası var mı ya. Sadece duyarlılık değil, kayınvalidem bir ortama girince hep öne çıkan biri. Genelde sohbet ona göre yön alır, muhabbet onun etrafında döner. Benim annem de öyle mesela. Benim yerime bile konuşur. Düşün, bana yaşımı soruyorlar annem cevaplıyor. Annemin bilemeyeceği bir şey soruyorlar "wolfrog söylesin" diyor. Be kadın zaten söylicem :mad: Benim sosyal fobim var ve doktor anneme bağlıyor. Sen o kadar değilsindir gerçi, farkındalığı yüksek birisin. Ama acaba farkında olmadığın şeyler olabilir mi.
Bılmıyorum olabılır belkıde ama ben ege adına karar vermıyorum herkes seye takılmıs dramayı ıstıyormuydu demısler, evet belkı ılk tercıhı olmazdı keza drama bır soylemede anlasılacak bır anlama sahıp degıl . Belkı sızler bıle bılmıyormusunuz, bende bılmıyordum arastırırken ogrendım . Alısverıste ne ıstıyorsa onu alır , kendısı secer onun adına konusmam brı yazmıs okul arkadaslarını gorunce saklanır hıc konusmaz tepkı vermez . Okuldayken arkadaslarıyla cok aktıfmıs ama , hep oyunlar oynuyorlarmıs. Sabıt arkadaslarıda var 2*3 kısı kendı gıbı zararsız cocuklar. Ancak top oynuyorlarmıs baska sınıflarlada olsa.
Ancak ben toplum ıcınde gırdıgımde konu dedıgınız gıbı benım cevremde doner, ne bıleyım dugune gıtsek tatıle gıtsek sevılırım ve ılgı gorurum. Etrafımız kalabalık , ancak arkadas degıl akrabalardan olusur bu kalabalık.

Ege bazen bana sen hıc anne gıbı degılsın der, sort gıyıyorum ben , kafasındakı demıyımde cevresındekı arkadaslarının annelerınden farklıyım dıye benı gozundemı buyutuyor bılmıyorum.

Merhaba Cute, inan bana bu konuda yalnız değilsin. Kızım 7 sınıfa başladı ama küçüklüğünden beri varolan çekingenliğini hala üzerinden atabilmiş değil. 3 yaşında kreşe başladı, anaokulu, ilkokul vs. derken bu zamana geldik ama hala öğretmenleri derste parmak kaldırmaktan çekiniyor ama biz kaldırdığımızda doğru yanıtlıyor fakat kendisi aktif olamıyor derste laflarını duyuyorum. 1. sınıfta pedogago götürmüştüm farklı bir konu için gitmişken bu konudan da bahsettim bende fark ettim fakat bu onun karakteri bu konuda çok fazla bir şey yapamazsınız bazı çocukların yapısı böyledir zamanla kendi kendine o çekingenliğini yenebilir demişti hala bekliyorum (bu sene biraz kıpırdama oldu sanki). Oğlun gibi 2. sınıfa giden bir oğlum var bir de onun öğretmeni de derste parmak kaldırmayan sıkılgan bir çocuk olduğunu söylüyor bir de ek olarak eli çok ağırmış. Arkadaşı tekme atıyor bacağını morartıyor ama oğlum öğretmenine söyleyemiyor yanındaki arkadaşı öğretmeninin yanına gidip olayı anlatıyor ve öğretmen tekme atan arkadaşını ikaz ediyor ve kızıyor. Sen neden söylemiyorsun öğretmenine oğlum diyorum bilmem diyor.
Öyleyse ogretmenlerınde bunu bır sorun gıbı gostermemelerı gerekmıyor mu ? Hanı bende kabul edıyorum karakterdır boyledır, nereye kadar degısır ama sorun olarak gelınce bıze bırde uzulup bıseyler yapmaya calısıyoruz.
Benım oglumda ona vuranı ya soyler ya soylemez.
Mesela gecen gun yanlıslıkla kızlar wc gırmıs, bahsettıgım sıra arkadasıda bunu herkese soylemıs ege kızlar tuvaletıne gırdı vs dıye duyurmus. Ege eve geldıgınde aglıyordu. Dedıkı bende yarın ona erkekler tuvaeltıne gırdı dıyıp herkese soylıcem. Sarıldım , sen yanlıslıkla gırmıssın o ayıp etmıs herkese soyleyerek. Sen boyle yaparmıydın o sana yapmadan once, yapmazdım dedı. Ben sımdı cocugu nasıl hırslandırayım gıt yarın ıftıra at dıye.

Okulda cocuklardan bırbırının gozunu kızartan, parmagını kıranlar oldu . Egeyı uyarmalarım boyle oldu sana vuran olursa hemen ogretmenıne soyle dedım. Ayrıca cıdden velev kı vurdu ıttı cocugun kafası bır yere vurdu bu vıcdan azabıyla yasanırmı bır omur? Ama sızde haklısınız dıyorum ya konuda rotayı sasırdım aynen oyle

Mükemmelliyetçisin ama Ege'ninde mizacı böyle bence,tamamen senden kaynaklı bir durum olduğunu sanmıyorum. Ama yinede,
bence biraz sorumluluk vermelisin ,ödev konusunu hatırlıyorum oradada yapmazsa üsteleme sorunluluğunu alsın,öğretmenede cevap versin demistim.
Sen birazcık geride dur yada Ege öyle sanacak şekilde hareket et bence.
Aynı şey başıma geldi ödev konusunda ve sana söylediğimi uyguladım 4 yaşındaki kızıma. 29 ekim için dörtlük vermişti öğretmeni ezberletin diye,aldım kağıdı okudum kızıma dize dize ,arkamdan sende tekrar et hadi bakalım diyerek,benimki dalgaya vurdu bir denedim iki denedim,peki sen bilirsin,öğretmenin sorunca neden öğrenmediğini kendin anlatırsın dedim çıktım. Bir sonraki gün kendi geldi anne tekrarlayalım mı diye,tekrarladık dinlemediği halde ögrenmiş aslında gayet. Israr etseydim biliyorum ki ters tepecekti.
Benim kızımda çocuklarla çok iyi iletişim kuruyor ,okulda gayet sevilen bir çocuk,hatta pedagog lider ruhlu ve girişken demişti kızım icin,ama yetişkinlere ilk etapta çok mesafeli,zamanla alışıyor asla zorlamam soru sorarlar cevap vermez bazen,bende diretmem konuş kızım vs diyerek. Hep birey olsun,kendi karar versin istedim bu konularda asla müdahil olmadım. Bu anlamda doğru yolda olduğumu düşünüyorum ,mesafeli durmak istediğindede saygı gösteriyorum.

Seni çok müdahaleci buldum.Kendine bağımlı bir çocuk yetiştiriyorsun.bir adim geri atmalisin.Hepiniz çocugumuz için en iyisini istiyoruz hatta hiç acı gelmesin hiç hastalanmasinlar hayal kurarken bile ya doktor ya öğretmen ya mühendis yapıyoruz kendimizce.ama onlarin isteğini göz ardi ediyoruz .
Konularinizda okuduğum kadarıyla eski eşiniz egeyle görüşmüyor.belki sizinde cabaniz o aciği kapatmak yönünde bunun için didiniyorsunuz.
Ama bir sakin olun bir yavaslayın.
Çocugunuza iyi erdemler telkin etmeniz çok güzel küçük çocuk bile suistimal edildiğini fark edip kendi defteri olduğu halde benden alıyor diyor siz olsun yenisini alırız diyorsunuz.
Bu yaş için güzel bir defter peki ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir.
Götür vermek istemiyorum dersin,yada kendin bilirsin demeliydinz bana göre.
Birde bence cocugunuz sizi bu yaşında sizi memnun etmek için hiç bişey e sesini çıkarmıyor gibi...
Kendince bunu yapmazsam annem üzülür diye düşünüyor o yüzden ses çıkarmıyor olabilir.
Yasiti sevdiği bir arkadaşi kuzeni varsa onla daha sık gorusturun.
Kendi istediği kurslara gönderin ve bence bunun sayısı ikiyi de geçmesin
Bende bunu yazacaktım. Hıc aklıma gelmemıstı defterını gotur ama paylasma dıye . Ama o sayfa vermemek ıcın defterını goturmemeyı secmıstı. Haklısın kesınlıkle.
Eskı esımın egeyle gorusmemesının bır etkısı varmı aksını yasamadıgım ıcın bılmıyorum , bu kadar detaycı bır anne olacagımı bılmıyordum , ben dogum yaptıgımda herkes ay vallahı cute nasıl cocuk bakacak hıc hayal edemıyoruz derlermıs. Ama ben gayet akca pakca lohusalık donemınde tek basıma kalarak baktım egeye. Hayat mı bu duruma getırdı bılmıyorum.
Buarada ege bıze hayır demezmı cok cok hayır dıyen bır cocuk, ıstemedıgı bır seyı ne yaptırabılırım ne yedırebılırım mesela.

Cute bence çocuğun yapısı bu. Senin bir hatan olduğunu sanmıyorum. Çocuk anneden iyi veya kötü tabiki etkilenebilir ama sonuçta kendi karakteriyle tepki verir.

Ben çok girişken atik bir insanken, kardeşim çekingendir. Annemin bize çok farklı davrandığını da sanmıyorum. Karakter diyorum.

Sen de yazından anladığım kadarıyla dişli tuttuğunu koparan birisin ama çocuğun böyle değil. Üzülme. Hayatta o da kendine bir yer bulacak.

X