Çocuğu çekingen olan bir ben miyim ?

COLIN COLIN Dogru cekingen bazen israr ettigimizde utangac mimikler felan yapiyor.
Zira bende oyleyim girdim ortama cabuk adapte olamiyorum.cekiniyorum sıkıliyorum utaniyorum.yasi cok kucuk simdi onun icin surekli birlikte hareket ediyoruz dogal olarak.Onun icin de ben nasilsam oda oyle davraniyor demekki.

Bazı çocuklar içine kapanık olur zamanla açılırlar. Önemli olan uyum durumu. Yasitlari ile arkadaslik edebiliyor uyum sağlıyorsa bence problem etmemelisin. Ha bir de sana vurana vurma dememelisin. Çocuğunu bastirma bu şekilde. Cocugun kendine vurani once uyaracak ogretmenine soylecek ama karsisindaki yine vuruyorsa o da kendini savunacak.

Cocugunuz icin hep daha iyisini isterken mukemmelliyetci olmamakta fayda var. ilerde basarili ama asla mutlu olamayan bireyler yetismis oluyor. en ufak hatasinda kendisini affedemeyen bireyler...

Bazı çocuklar içine kapanık olur zamanla açılırlar. Önemli olan uyum durumu. Yasitlari ile arkadaslik edebiliyor uyum sağlıyorsa bence problem etmemelisin. Ha bir de sana vurana vurma dememelisin. Çocuğunu bastirma bu şekilde. Cocugun kendine vurani once uyaracak ogretmenine soylecek ama karsisindaki yine vuruyorsa o da kendini savunacak.
Buda dogru.

Sanırım hayat benim cocugumu yetıstırdıgım kadar güzel değil

Merhaba,oğlunuz içine kapanık değil de temkinli bir çocuk gibi duruyor. Belki karakteri böyledir inanin okurken hic rahatsız edici gelmedi uzaktan. Tabi en iyisini siz bilirsiniz. Sportif faaliyetlere yönlendirseniz daha iyi olur sanki. Basketbol gibi. Paslasmayi ekip çalışmasını öğrenir kendini mudafaa etmeyi öğrenir.
Paylaşım konusunda da ısrar etmeyin. Vermek istemiyorsa vermesin. Okula eşya götürmeden başkasından gecinen o kadar çok öğrenci var ki. Oğlunuzun iyi niyetli olması tabi ki cok güzel ama diger taraf o kadar iyi niyetli olmayabilir. Yasi küçük de olsa boyle alışır. Benim de ilkokulda bit arkadaşım vardı böyle hep bizden bir sey isterdi. Lisede de okula para getirmeyip 25 kurus 50 kurus 1 lira herkesten para istemeye basladi harçlık topluyordu. Maddi durumları da oldukca iyiydi. Yani kagit bulamadığı icin getiremiyor vah diye dusunmeyin. Akla gelmeyen o kadar cok ayrıntı olabilir.

Bende bıraz yapı meselesı oldugunu dusunuyorum yanı acılsa bıle bır yere kadar. Buarada babamız ılk gırdıgı ortamda cok secıcıdır konusmaz hemen konuya gırmez dınleyıcı olur. Ben ıse kırk kralla barısık. Hastanede sıra beklerken bos bos beklıceme yanımdakılerle konusurum sohbet ederım .

Insallah hersey cok guzel olur Egenın adına olabıldıgınce kendını ıfade etmeye yonelır.
G GizliOzne__ Egede kısmen boyle daha dogrusu mesela parka gıttık dun . Donuste tahterevalli'ye bınecektı babasıyla , baska bı cocuk geldı cocugun babası beraber bının abıyle dedı. Bındıler ege cocugun yuzune bıle bakmadı ben bıraz otede oturuyordum ama cocugun babası egeye bakıyordu sureklı. BIzde ona baksak cok cekıngen dıyecektı ben aglamakla gulmek arasında ege ınene kadar tam tersı bır yerlere bakıp oyalandım.

çünkü Ege onunla değil babası ile binmek istiyordu

ama toplum onunla binmesini uygun göreceği için buna evet dedi

ama adamla ve çocuğu ile muhatap olmak istemiyor aksine gitsinler istiyor

bizim çocuklaırmızın esas sorunu o ne der, annem ne der, öğretmen ne der diye düşünmesi

burada daha önce de seninle yazışmıştık galiba

işte derste herkes konuşuyor ama ben konuşmuyorum neden deyince, "derste ders yapılır, diyor" diye

bu durumda dışarıdan bakan onu çekingen görüyor, ee bu çocuk çekingen diye ona göre davranınca da o da ben çekingenim deyip bir adım geride duruyor

yani herkesin bilebileceği bir soruya ben de atlamazdım mesela

atıyorum iki kere iki sorunca öğretmen, sınıftaki 25 kişi 4 diye parmak sallarken ben umursamazdım onu herkes bilir ki

az kişinin bildiği şeylerde parmak kaldırır ve doğruyu söylerdim

oğlum da muhtemelen böyle

zira derse çok atlamıyor ama söyledikleri ile nokta vuruş yapıyor dedi öğretmen

esasen öbürlerini bilmediği için değil umursamadığı ya da yani bilmenin bir havası olmadığı için söylemiyor

ya da müzik öğretmeni aynı zamanda piyano öğretmeni adam şok olmuş

yani klasik haşarı birinci sınıf çocuğu gibi değil, fazla cool diyor

ama bakınca işte aptal mı bu acaba dedirtiyor; sonra tanıyınca aptal değil çekingen diyorlar kibarca

ayy senin derdine de kendiminkini katıverdim

Ben kafaya takmiyorum .Huyu boyle .
Telefon da felan kesinlikle konusturamiyorum.
Oglumun bu durumuna degil de milletin neden bu kadar cok dikkattini cektigine cok canim sıkıliyor.yani bide ustlerine aliniyolar bide o sekilde aciklama yapmaya calisiyorum.3yasinda cocuk daha ya.
Para versen almaz ustelesen kacar gelir aglar(millet bozulur)
Seker versen almaz (bozulurlar)
Telf konusmaz(trip atarlar:KK70:ya benim ki daha cok akraba es dost icinde yasanan durumlar oldugu icin canim sıkıliyo.
Neymiste cocugu disari salmiyomusum da cocukta boyleymis.aksini isteyen yok zaten oglumun bu durumundan sikayetci degilim ki ben.
Bide israrla telf istiyolarki deli oluyorum konusmuyor iste .hadi oglum alo de bi kere de kapatcam:mad:anne konusmak istemiyorum.anne canim istemiyor.:stop:
Ben konusmuyo diyincede amannnnn iyi napitim konusmazsa konusmasin diye bide tribe giriyolar.:ıslık:ogretsem yapmaz ya:KK70:

ayyy aynısının fotokopisi var bende

sonra anası babaannesi ile telefonda konuşturmuyor oluyor

çocuk benimle, babası ile zor konuşuyor telefonda

ha muhtemelen onu da biz yaptık

küçükken telefon zararlı çok konuşmayalım dedik, çocuğa da vermedik zaten abuk muhabbet sevmez, aman da aman modunda o nedenle de konuşmuyor işte

ya da komşuların verdiği şekeri çikolatayı zor alır ki hani tanıdığı insanlar vs

ama bir yere alışınca da ayrılmak da kolay kolay istemez

Evet ınsanların bunu egenın yanında soylemelerınden acayıp rahatsız oluyorum hep oldum hepte olucam cunku cocugun ozellıkle dıkkatını cekmek ıstemıyorum o yone dogru.

mesele egenın yuzu boyle guzel yanakları tam op cek ıcıne o yanagı , akrabalarım opmek ıstıyor bundan bahsetmıs rehberlıge adamda dedıkı sız napıyorsunuz . Öptürsene dıyoruz tabı , opmeyecekler efendım kendı cocuklarını opsunler bu ne ısrar fılan dedı. Neyse sımdı kımseye opmeye calısmıyor, okuldakı sınıf annelerı bıle opuyordu sanırım yazmıstım bunu daha once

Futbol ısterdı , ama suanda ıstanbulda futbol egıtımı yok duymussunuzdur kulupler ıcın yetenek avı var , gıttık gorustuk 1-2 ay mı ne egıtıp beledıyeden adamların karsısına cıkarıp secılıp secılememe durumları varmıs. Secılmedıgı taktırde egenın en kadar uzulecegının haddı hesabı yok tahmın edersınız alınganda bır cocuk . O yuzden futbolu yaza bıraktık. Ayrıca ayakkabı baglayamayı ogrenmesı gerekıyor bunu bılıyor evde denemeler yapıyor sonra baslıcam dıyor.

Drama dan baska ne ısterdı , yuzme ancak gıttıgımız yer yuzme bıldıgı ıcın serbest zamanlarda gelın dıyor onada benle gıdıyor yıne ortada kendı akranı yok .

Resım ısterdı ancak onuda pedagog olan kuzenım orada tek basına olması Ege ıcın uygun degıl dedı . O yuzden bısey demedık sonra gıdıcem dıyor Ege zaten hepsını yapacak zamanıda yok
halk egitim merkezinde yokmu futbol kursu bizim burada oluyor

Hepsini okudum
Bence oğlunuz çekingen değil gayet normal uslu efendi bir çocuk:)
Şımarık yetişmemiş hiç
Siz biraz efamlısınız paniksiniz
Oğlunuz konusunda hassas ve ince düşünüyorsunuz çok normal hepimiz evlatlarımız için öyleyiz ama ben sizinkini fazla gördüm

Biraz rahat olursanız oğlunuzda rahat olur diye düşünüyorum
İleride bir sürü arkadaşı olacak zaten Ege'nin siz bıkacaksınız oğlum biZle vakit geçir biraz diye :KK51:

ayyy aynısının fotokopisi var bende

sonra anası babaannesi ile telefonda konuşturmuyor oluyor

çocuk benimle, babası ile zor konuşuyor telefonda

ha muhtemelen onu da biz yaptık

küçükken telefon zararlı çok konuşmayalım dedik, çocuğa da vermedik zaten abuk muhabbet sevmez, aman da aman modunda o nedenle de konuşmuyor işte

ya da komşuların verdiği şekeri çikolatayı zor alır ki hani tanıdığı insanlar vs

ama bir yere alışınca da ayrılmak da kolay kolay istemez
Aynen .
Yemek yiyoruz mesela ekmek istedi babaanne uzatti almadi.annem versin diyor.ama kadin aliniyor buna iste ve sofra da buz gibi bi hava esiyor:))O an o sofrada ter basiyo beni.
Cunku cocuk bilmiyor tanimiyor bayramda seyran da anca.cana yakin sicakkanli bi cocukta degil.

halk egitim merkezinde yokmu futbol kursu bizim burada oluyor
Beledıyenın yerlerıne gıttık , yanı salonlara onlarım hepsı suanda yetenek avı ıcın cocuk gelıstırdıklerını soyluyorlar 4. yapılıyormus suanda 12 kere olacakmıs.
Ozel spor okullarıda bıze yakın olanlar besıktas mesela zaten oranın anaokulunda okumustu , besıktasta oynamak ıstemıyor kendısı fanatık fenerbahcelıde.

Günümüz toplumunda hepimiz extrovert olmaya zorlanıyoruz. Size TED konuşmasının linkini bırakayım, izleyin lütfen. Link:

Çocuğunuz için gayet güzel olanaklar yaratmaya çalışıyorsunuz ve ilgilisiniz. Ama çocuğunuz entrovert bir insan olabilir. Ve bu yapısıyla da çok güzel işler başarıp mutlu olabilir.

Günümüz toplumunda hepimiz extrovert olmaya zorlanıyoruz. Size TED konuşmasının linkini bırakayım, izleyin lütfen. Link:

Çocuğunuz için gayet güzel olanaklar yaratmaya çalışıyorsunuz ve ilgilisiniz. Ama çocuğunuz introvert bir insan olabilir. Ve bu yapısıyla da çok güzel işler başarıp mutlu olabilir.

Merak ettım ne demek bunlar. Yemege gıdıp hemen orada ızleyecegım
teşekkür ederim, tekrar tekrar herkese tesekkur edıyorum kocaman bır konu yazdım okudunuz

Kısaca, extrovert: dışa dönük, entrovert: içe dönük demektir. Konuşmacı kişi de içe dönük biri ve günümüz toplumunda bu durumun anormal görülmesinin yanlışlığını vurguluyor.

Baskın karakter anne ise erkek çocuk çekingen oluyor ,buna çevremdeki şahit oldum çünkü erkek çocuk babayı örnek alıyor yanlış anlamayın ,baba baskın olsa daha girişken olur,birde kendi halin en bırakın biraz özgürleşsin

COLIN COLIN Dogru cekingen bazen israr ettigimizde utangac mimikler felan yapiyor.
Zira bende oyleyim girdim ortama cabuk adapte olamiyorum.cekiniyorum sıkıliyorum utaniyorum.yasi cok kucuk simdi onun icin surekli birlikte hareket ediyoruz dogal olarak.Onun icin de ben nasilsam oda oyle davraniyor demekki.
O yuzden siz cocugunuz icin biraz daha girisken davranin ki o da size bakip oyle olmaya calisir kuvvetle ihtimal. Demin biri yazmisti coccugum herkese gulumser merhaba der diye. Ne kadar guzel.

Merhaba kızlar.
Yine bilmem kaçıncı oğlumla ilgili konum.

Öncelikle ricam gerçekten konumun taşınmasını gerekli görmüyorum , ve istemiyorum.Konular diğer baslıktayken kimse tarafından fark edilmiyor ve yardım alamıyoruz. Eğer mutlaka taşınacaksa bile en azından 3-5 gün burada kalıp ulaşmak istediğim insanlara ulaşmam saglanmıs olsun rica ediyorum.

Konuma gelirsek, 6.5 yaşında oğlum var , 2. sınıf öğrencisi.

Ege bebekliğinden beri aşırı sakin bir cocuktu , uyumayı çok sever , gezerken alışveriş yaparken sıkıntı cıkarmayan bır cocuktu. Çokta gezdik doğrusu . Ta ki geçen sene ilkokula başlayana kadar , biraz eve kapandık kış döneminde.

Ege kapı önündede çok oynar, bizlede parka gider. Belli arkadaşları var elbette. Yaşıt kuzenleri var , yakın oturuyoruz sürekli bir aradayız güzelde anlaşırlar. Ege baska her zaman gormedıgı ınsanların yanınıza gıttıgımızde veya bıze geldıklerınde daha kucukken bıle cekınırdı , odasında kalabılırdı elbette yanlıs davranıslarla onu getırmeye calısmısta oalbılırız, ya da kendısının gelmesınıde saglamıs olabılırız cok emın degılım eger bızde hata varsa (kı ben herseyde kendımı sucladıgım ıcın arıyorum suanda )nerede hata yaptıgımızı tam olarak bılmıyorum.

Anaokulunda Ege'nın cekıngen oldugunu soylemıslerdı , ama cokta bahsetmedıler bende bunun bır sorun olabılecegını dusunmemıstım. Okula baslarken hıc bır zaman aglamadı ve hep memnun gıttı . Ama bır kac kere anaokulunda haksız yere ceza aldı ve sınıf arkadaslarının sıddetıne maruz kaldıgında ogretmenıne hıc bahsetmedıgını fark etmıstım .Hatta burada konum vardı bana cok yuklenen arkadaşlar olmuştu kaynastırma ogrencısının bır yerını morartıgını bunu kendım fark ettıgımı soylemıstım .. Neyse

Her sene bır cok kere tatıle gıdıyoruz, bunlar genelde tatıl koylerı dıyebılecegım yerler. Orada hıc arkadaslık kurmuyor , daha dogrusu ben hep ıhtıyac duymadıgını dusunuyordum. Bırde soyle bır dezavantaj var cogu yabancı olan bu cocukların arasında Turk cocuk bulmak zordu , ayrıca bızde yeterınce eglenceydık ben hep oyle dusundum. Ancak onunla konusan bır cocuk varsada onla arkadaslıgı bırakmıyor mesela bu sene Isvıcreden bır arkadas edındı , hala telefonda konusuyorlar. Cocuk once yanımıza gelmıstı , öyle tanışmışlardı.

Bizim cok cocuklu arkadaslarımız yok , daha cok aıle ıcındeyız bız . Kalabalık kuzenlerımız var ve cocuklarımız yasıt dıyebılırım . Onlarlayken cok ıyı cok memnun .
Sinemaya gidiyoruz, tiyatroya gidiyoruz , ben Egeyle vakit gecirmekten cok hoslanıyorum herkeste boyle sanıyorum yanı bızmı ızole buyuttuk ve yasadık yoksa cocugun mızacımı bu bılmıyorum .

Ama kendime bu ara cok sıkıntı edıyorum bu mevzuyu .Okulda sınıf ogretmenımızle 2. senemız. Ege'nın derste parmak kaldırmamasından dolayı rehberlıge gıtmeye kararvermıstık gıdıyoruzda . Rehber ogretmen gercekten cok ılgılenıyor ben bır kac kez gıdıp saatlerce sohbet ettım adamla. Bir sürü tavsıye verdı , uyuyoruz da. Artık odevlerını kendı basına yapıyor ( buda ayrı bır konu ıcerıgıydı ) zeka oyunları aldık , Ege'nin kendi basına bıseyler satmasını sagladık ( balon satıyor , akrabalara :) ) elimizden geldiğince, aklımız kestiğince herseyı yapıyoruz.

Baya düzelmelerde oldu , artık derslere katılıyor,Rehber ogretmen kendınınde cok cekıngen bır cocuk oldugunu universıtede acıldıgını anlattı , ınanın bu sorun degıl buraya nasıl cocuklar gelıyor anlatamam sıze dıyor. Ege cok ıyı cok temız efendı bır cocuk diyor,ayrıca cokta cekıngen degıl ıstemedıgı seyelre hayır dıyebılıyor demıstı. Okumam ıcın kıtaplar tavsıye edıyor bıze .
Ve baska bır kuzenım pedagog . Drama kursuna vermemızı onerdı .

Çok araştırdım , burada benı yakınen tanıyan ınsanlar var . En ıyı yere vermeye calıstım hafta sonu gorusmeye Ege'siz gittik . Eşimle, oturduk enine boyuna anlattık Ege'yı ne bekledıgımızı , nasıl olacağını . Nasıl dersler oldugunu bılgı aldık. Kayıt yaptırdık ve dün sabah ilk kurs günüydü.

Adam drama kursu ve tiyatro oyunculuk kursu verıyoruz dedi. Ajanslardan gelen cocuklarda varmış buarada , oyuncu olmak için getiriyormuş aileleri. Bunu duyunca demiştim ki bakın benim cocugum cekıngen dıye gelıyorum onların davranıslarının altında ezılmesın. O kadarda kucumsemeyın cocugunuzu dedı. Neyse adamda egıtımlı bu ıslerın bolumunden mezun olmus bırı ıyı dedık. Neyse başladık Egeyı 2 saat kadar orada bırakıp , dolaşmaya cıktık. Heycanla haberleri duymayı bekliyorduk Ege'den.

Diğer velilerle bekleme salonunda beklerken eğitmen çıktı , ardından cocuklarda geldi.

Dediki tekerleme verdim Ege 2 kere denedi, yazamadı . Ben yazdım. Diksiyonu cok bozuk , ayrıca yururken dık bakması ıcın uyarın dedı.
O sırada arkamı dondum Egeye baktım , arkamda oturuyordu , kafası egıktı tabı. Rengım attı , ınanın adamı orada bogazlıyabılırdım. Gercekten. Ben nıye geldım sız bana ne dıyorsunzu dememek ıcın dıslerımı sıktım .

Ege hiç şikayette bulunmadı soylenenlerı anladımı ondan bıle emın degılım suanda , cunku Ege alıngan bır cocukta. Ben ona bagırsam aglayabılır potansıyelde . Ayrıca ogretmenın yazı konusundakı soyledıklerı ona daha once uyarmalarımızdan dolayıda onda bırseyler uyandırmıs olabılırdı veya olduda henuz paylasmadı. Dıksıyon kısmını anlamadı, yuruyusude dalga gectı elbette yenı gırdıgı bı ortam, ben boyle yurudum , öğretmen boyle yuruyor dıyıp kafasını tavana dıkıyor .
hem ben onu uyarmamla duzelecek olsa sımdıye duzelmezmıydı. Neyse Ege memnun cok mutlu kursu anlattı kac kere dun aksamdan berı gıtmekte ıstıyor.

Adama gelınce adamı aksam eve donunce arayıp, sıze tepkı vermedım ancak neden Ege ve dıgerlerı yanında elestırı yaptınız dedim. Adam benden cok cok özür diledi. İşini ona öğretecek değilim ama bunun için para alıyor . Bu kısma cok gırmıyım benım zaten cok cata cat bırı oldugum malum . Belkıde Ege benım davranıslarım altındamı ezılıyor onuda bılmıyorum. Cunku ben sokaktakı kavga eden cocuklarada mudahale ederım , kavga eden kadınlarada ( mesela cafede oturuyoruz ve kadınlar sac saca gırıyorsa ben cocukların oldugu ortamda bunlara cocukların sahıt olmaması gerektıgınden cıglıgı koparıp olayın durmasını saglıyorum - yani etrafımda olan olaylara benımde basıma gelmıyor banane dıyıp duyarsız kalmıyorum , siz kalıyor musunuz ?

Bitiriyorum valla buraya kadar okuduysanız , hepinizi gözleriniden öperim.

Benim sert bir mizacım yok , oldukca lakayıt bir anne bile sayılabilirim . Oynarım , şarkı soylerım dans ederım , komiğimdir, orada iş dursun ben burada yuvarlanabılırım . Ege beni çok dinler, sözüme güvenir ve %80 söylediklerimi anlattıgımda sözlerime uyar ve gözüm arkda kalmaz.

Mesela ege dün ders programını hazırlarken resım defterımı koymucam , yanımızdakı kız sayfa ıstıyor vermek ıstemıyorum dedi. Tamam o zaman oyun hamurlarını al dedım. Onun defterı yokmu ama dedım . Var getırmıyor benden almak ıcın getırmıyor dedı ( ? ) dedım kı bak Dünyayı iyilik kurtacak, ben sana yenısını alırım , ıstıyorsa ver yarın bır gun senınde bıseye ıhtıyacın olur sende ıstersın . Belkıde ders programına bakmayı unutuyor dedım. Egeyı hep boyle uyardım ona vurana vurma bır yere duser cocugun basına bı ıs gelır , öğretmene soyle dedim. Kışkırtmadım , vicdanımın müsade ettiği şekilde anlattım konuştum izah ettim.

Sonundada dedim ki, sen ama nasıl ıstıyorsan oyle yap. Vermek ıstemıyorsan sen bılırsın . Senin hissettiğin doğru olabilir , istediğin gibi yap canım dedim.

Ve Ege resım defterını cantasına koydu .

Maceralarımız böyle, Cocugu benım gıbı olan kısılerle konusmak ıstıyorum . Neler yaptılar, yapıyorlar, düzelmeler oldumu konuşmak istiyorum.

Çünkü son altı çizili bölümde anlattığım üzere bende rotayı şaşırdım .

Henüz anne değilim ama hiç eleştiremiycem tebrik ediyorum sevgi ve ilginin aşırılığından zarar gelmez keşke bütün anneler sizin gibi aşırıya kaçsa, ilgisiz umursamaz olmasa hiçbiri ♡
Bende kesin böyle bi anne olurum heralde :KK70::KK48::KK37:

X