İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ne tesadüf benim kızımda Bayrampaşada bir okulda okuyor şu an. Yine devlet okulunda ve bizim de aylık giderimiz (yemek, servis, kurs, kitap, özel ders vs) neredeyse 2000 lira civarında. Dediğin gibi yıllık 20k lirayı buluyor. Ama ben yine de özel okul mantığına karşıyım Bence çocuklar sadece halkın belirli bir kesimiyle birlikte eğitim görmemeli; her kesimden çocuklar birlikte okumalı. İlkokulda şanslıydık, iyi bir okul bulduk, öğretmenimiz de çok iyidi. Sadece ek olarak ingilizce özel ders aldırıyorum 2 yıldır. Umarım ortaokul için de iyi bir okul buluruz.

Bayrampaşadaki oratokullar hakkında bilgin var mı? Örneğin bir okul proje okulu seçilmiş biliyor muydun?

Kolay gelsin Çalışan anneler için hayat zor ama en azından birçok şey sıkıştırabiliyoruz güne değil mi ?

Valla canım benım sımdıkı cocuklar ne sıkmaya gelıyor ne gevsetmeye. Bızım bebek oldugu ıcın ona odaklı yasamak zorundayız 8 de uyudugu ıcın eve gıttıgım anda yapacaklarımız planlı olmalı.

Turkeceden atısma vardı dun ,cok gezen mı bılır cok okuyan mı bılır ? Ikı gruba bolunmusler savunma yazılacaktı bunu beraber yazdık.

Bırde trafık odevı vardı . Onun harıcınde test fılan yapmadık ogretmen oldugu ıcın.

Kadınlar soyle calısıyor ıstanbulda 4 saatı 70 8 saatı 140 lıra , bana her hafta tam gun fazla, yarım gun az oldugu ıcın 5 saat seklınde anlastık bız. Ama bazen ısı bıtıremedıgınde 15-20 dk fazladan kalıyor ben zaten 100 lıra verıyorum o esneklıgı gosterebılıyor bıze.

Nereye gıdıyor cocugun canım , bayrampada bır arkadasımında kızı okuyor oda cok memnun ama oralara verebılmek ıcın ıkametgah aldırmak lazım malum.
Benım kayınvalıdem sagmacılarda oturuyor oguzhan ortaokulu aklıma gelıyor, bayrampaşa ortaokulu bu ıkısının ıyı oldugunu duydum . Ingılızce ıcın eve ogretmen mı gelıyor benım oglum , bu bahsettıgım arkadasımın kızı ve yegenlerım berecte dılko kıds e gıdıyorlar 2 yıldır.

Ozel okullara gelınce abım bayrampaşa ılkokulunun yanındakı ortaokula verdıler oglunu sonra gerı aldılar 50 kısı sınıflar, o kadar kalabalıgın ıcıcnde cocugun dagılmaması , dersı anlaması cok cok zor.

günaydın kızlar..
benim de mesaim başladı güyaa, burdayım işte :)
öğretmeni çıkarma çizgisini unutmuş kızım hatırlatmış, terslemiş çocuğu açık arama bilmem ne.. tam olarak ne oldu bilmiyorum arıyım dedim öğretmeni bi soruyum bugünkü olayı anlatır mısınız diye, eşim yok arama olur öyle şeyler dedi, çok açık biri değil sınıfta daha sessizmiş bize çene bol o ayrı da, çocuğun özgüvenine niye çelme takarsın ki, hee evet kızım çocuğum her neyse görmemişim iyi ki hatırlattın dese dili mi aşınırdı acaba, bu ilk değil başka şeyleri de oldu olsun öğretmenin dedik der dedik ama.. siz olsanız ne yapardınız..?
haftalık vermişti ya ödevi, matematikten biraz daha yaptı dün, ben bişiy demedim, babasıyla konuştular :)
babannesi, ödevi olduğu zaman söylüyor yapıyor dedi, bugün de test kitabını götürdü ananede onu yapacak bakalım..

Oluyor boyle seyler canım, bızım ogretmende bıraz degısık cok ıyı bır kadın benle veya oglanla bır sorunu olmadı ama aynı sınıfta akrabamız var onunla araları hıc duzgun olmadı. Cocuk bılmısse akıllıysa dısa donukse nedense ogretmenler sankı sevmıyor bu cocukları , bılmıyorum neden.

Sımdı araman nasıl olur bılmıyorum okulda karsılasma ıhtımalı oldugunda sorarsınız ama muhtemelen o konuyu bıle hatırlamayacak
Haftalık odev bencede cok ıyı bısey , hadı bakalım yapsınlar guzel guzel

Size temizliğe kim geliyor acaba? Ben de yarım gün birini istiyorum ama bulamadım bu çevrede.

Size temizliğe kim geliyor acaba? Ben de yarım gün birini istiyorum ama bulamadım bu çevrede.
Bızım mahalleden bırı gelıyor canım bana , sızın cevrede yok mu hıc pek yakın oturuyormusuz

Aynen, her öğretmenin kişiliği karakteri farklı. Artı olduğu kadar eksi yönleri de var. Sınıf öğrt. olan bir arkadaşım vardı. O anlatmıştı; uzun yıllar sınıf öğretmenliği yapanların karakteri giderek çocuklaşıyormuş.Sürekli çocuklarla uğraştıkları için artık öğretmenler de onlara benziyormuş. Bu öğretmende de onu sezdim sanki biraz

Çocuğu çok korumak gerekmez bence; bırak kendi kendini korumayı zamanla öğrensin. Çünkü hep yanlarında olamayacağız. Naçizane fikrim.

Ben bir kaç ortaokul hakkında bilgi aldım canım. Biraz daha öğreneyim sana da yazarım buradan.

Günaydın Hanımlar

Dün matematik ve türkçe ödevi varmış , ben gidene kadar yapmış.

İngilizce 10-20-30-40 yazmaları yaptı 5 er kere.

Yardımcı öğretmen ödev vermiş, 2 sayfa türkçeden onları yaptı ama baya zorlandı. Alfabetik sıralama aslında ama kelımeler verılmıs mesela pat boyle 6 tane sen yazıyorsun devamını baya yardım ettım , anlattım ama olması gereken bu bılmıyorum . Normal sıralamaları yapıyorda kendı yazacagı zaman zorlandı.Iste boyle durumlar

günaydınlarr
haftalık ödevinden sosyali bitirmiş, feni dün bitirdi, matematikten 4 sayfa daha yapmış öğlen 10 sayfası kaldı onu da bugün bitirir heralde beraber ing. yaptık 1. üniteyi bitirin demiş.. ondan da 2 sayfası kaldı..
babası kızdı biraz akşam, bu olmaz böyle ödevin olmasa da okuldan gelince sınıfta yaptıklarınızın tekrarını yapacaksın dedi.. kafasını verince her şey güzel ama onu yakalamak da zorr anlamayınca iyice kopuyor.. Türkçeye hiç bakmıyoruz.. kendi beceriyor sanıyorum ki bizi istemiyor.. zor yaa seneye oturur diyorlar daha çok şeyin bilincine varır diyorlar ama temel, temel önemli değil mi?..

Tabiki çok önemli , bızım ogretmen bakıyorum en bazından baslamıs dun turkceden alfabaeden seslı sessız harflerden. eksıgı varsa gıdermek adına sanırım .
Turkce benı cok korkutuyor dogrusu

Benım yegenlerım okuldan gelınce 3-6 arası ders saatı. once okulda yaptıklarını okur matematık mesela sonra odevını yapar, turkce aynı once okur sonra odev. ama ıcınden gelıyor ıste veledın

Günaydın arkadaşlar. Herkes için güzel bir gün olsun.

kızımın da dün matematikten ödevi varmış ama konu ne bilmiyorum. Bakmadım desem daha doğru. İngilizce öğretmeni de renklerle ilgili bir ödev vermiş.

Onun dışında bize haftalık ödev vermiyor öğretmenimiz. Aslında ne güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…