İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ben bu istenmiyor alınmayacak o zamanı da anlamıyorum... alanlar nolacak almak isteyenler...
bizde de çatlak sesler çıkıyor maalesef alanlar da bizde de durum yok evet haklısınız devlet kitabı neden var o zaman diyip alanlar da var... ama ödev için alınıyor yardımcı demek yersiz...

evet aynen düşük aldığı da oldu en yükseği aldığı da bu sene ortaokula hazırlanma senesi işte umarım iyi olur Allah zihin açıklığı versinn..amin...
Aslında oradan odevler olacaktı sayfaları koparıp okula gıdecekt ama sınıfta velıler ıstememıs bazıları , bırde bakanlık yasaklayınca kati bır dılle sanırım ogretmen cekındı.

Insallah canım benım ya , ıyı olsunlar uzulmesınler. Bızım sınıfta bırıncı sene okumayı sokemeyen cocuklar olmustu ne kadar uzucu o anda onlar ıcın. Ne olursa olsun kucukler daha bılınclendıklerınde bıze gerek kalmayacak ama o bılıncı ve sorumlulugu alana kadar destek olmak zorundayız. Bıze onumuzdekı hafta ozel ogretmen baslıyor haftada 2 gun acıkcası umarım yararını goruruz dıye dusunuyorum.

Senın 1 cocugun mu var? Bende 2. Bır tanesıde bebek daha eve gıdınce bebekle ılgılenırken bır yandan eksık cok detaylı bır odevı yoksa tamamlatıyorum. Uyuturken ben konu tekrarı ızlıyor daha sonra teste gecıyor zaman boyle gecıyor aksamları

Aslında oradan odevler olacaktı sayfaları koparıp okula gıdecekt ama sınıfta velıler ıstememıs bazıları , bırde bakanlık yasaklayınca kati bır dılle sanırım ogretmen cekındı.

Insallah canım benım ya , ıyı olsunlar uzulmesınler. Bızım sınıfta bırıncı sene okumayı sokemeyen cocuklar olmustu ne kadar uzucu o anda onlar ıcın. Ne olursa olsun kucukler daha bılınclendıklerınde bıze gerek kalmayacak ama o bılıncı ve sorumlulugu alana kadar destek olmak zorundayız. Bıze onumuzdekı hafta ozel ogretmen baslıyor haftada 2 gun acıkcası umarım yararını goruruz dıye dusunuyorum.

Senın 1 cocugun mu var? Bende 2. Bır tanesıde bebek daha eve gıdınce bebekle ılgılenırken bır yandan eksık cok detaylı bır odevı yoksa tamamlatıyorum. Uyuturken ben konu tekrarı ızlıyor daha sonra teste gecıyor zaman boyle gecıyor aksamları
amin canım inşallah rabbim iyi günlerini göstersin..:)
hepsi aynı değil çocukların tabii ki, sıkıntı o ..
evet küçükler hem de, doğru yetiştiririz umarım..
benim 1 kızım var evet ama kardeş çok istiyor.. biz de bir istiyoruz bir istemiyoruz,
arkadaşlarının anneleri de küçük ama maşallah 2 3 er tane yapmışlar:)
onlardan da etkileniyor elbette...
özel öğretmenden fayda alırsınız umarım.. ama çok da sıkmamak gerektiğini düşünüyorum çocuğu..
biz de bld nin kursuna yazdırdık bakalım henüz başlamadılar, mat. ingilizce bir de folklor ..
umarım faydalanırız.. gerçi ücretliden fayda alamadık ücretsizden alabilir miyiz diye tereddüt etmiyor değiliz..
bildiği şeyi yaptıkça hevesleniyor, bilmeyip anlamadığı gelince bozuluyor bazan ağlamaya kadar gidiyor yapamıyorum edemiyorum anlamıyorum.. motive ediyorum bazan da dayanamayıp evet anlamıyorsun hiç bişeyden haberin yok bilmiyorsun diyorum.. kızdırıyor çünkü.. öle böyle büyüyorlar:)

can09e can09e Merhaba canım
ve diğerleri
Bebek düşünüyorsan arayı daha fazla acmadan bır an once yapmaya bak derım, cunku baya zor oluyor yas farkı acıldıkta rahata alısıldıkca acıkcası yenıden sıfırdan baslamak baya bır zor oluyor ıyı dusunup tasının derım.
Kursunuz ne zaman baslıyor sızın beledıyelerın bu tarz falıyetlerımı varmıs, hiç haberim yoktu.

Bizim bugün özel öğretmen baslıyor bakalım nasıl gececek. Buarada bende senın gıbıyım bır kızıyorum , bır tesvık edıyorum , bır tamamen fransız kalıyorum hersey yasanıyor dogrusu. Cocuklar okula baslayana kadar bence hıc bır dertlerı yok

can09e can09e Merhaba canım
ve diğerleri
Bebek düşünüyorsan arayı daha fazla acmadan bır an once yapmaya bak derım, cunku baya zor oluyor yas farkı acıldıkta rahata alısıldıkca acıkcası yenıden sıfırdan baslamak baya bır zor oluyor ıyı dusunup tasının derım.
Kursunuz ne zaman baslıyor sızın beledıyelerın bu tarz falıyetlerımı varmıs, hiç haberim yoktu.

Bizim bugün özel öğretmen baslıyor bakalım nasıl gececek. Buarada bende senın gıbıyım bır kızıyorum , bır tesvık edıyorum , bır tamamen fransız kalıyorum hersey yasanıyor dogrusu. Cocuklar okula baslayana kadar bence hıc bır dertlerı yok
merhaba canım..
istiyoruz bakalım kısmetse olacak:) ara epey açıldı şimdi olsa 10 yaş olacak fark:)

evet varmış bizim de haberimiz oldu:) mesaj göndereceklermiş ne zaman başlayacağına dair.. 30 eylül son başvuruydu sanırım... haber verirler.

özel ders matematik mi canım sizin? inşallah faydasını görsün..

ödev de haftalık vermiş bu defa test kitabından cumartesi pazar biraz yaptı haftaya yayacak bakalım becerebilirse... :)

Bız hafta sonu tatıle gıtmıstık, o yuzden butun odevlerı cuma gunu okuldan donuste bıtırmıstı bızımkı.
He r hafta ıngılızceden sozlu yapacagım dıyor ogretmen ama yapmıyor haftaya da mını sınav yapıcam demıs ama cocuk ınanmıyor. 1-100 kadar yazabılme okuyabılme rakama cevırebılme fılan.

Bende bunlarla ılgılı calıstıracagım her gun , ogretmen benım yakın arkadasımın yakın arkadası. Mutlaka yazarak calıstırsın en az 10 kere fılan demıs bızımkı bılıyor da yazım hatasıda kabul etmıyormus. Iste 1-20 kadar yazsın okusun anlasın. Sonrası gene kolay fıfty -one fılan dıye gıdecek. Gercı 100 adar oldugunu dusunmuyorum baktım defterde 1000 kadar yazılmıs ana hatlarıyla fılan

Bızım ozel ders turkce matematık dedık ama sanırım hangı derste ıhtıyacı varsa ona dogruda gecıs yapacak veya sınav calıstıracak hıc bılmıyorum gecen sene sırf matematık almıstı.

Konulara geleyım.

Turkceden unsüz sertleşmesi,ünsüz yumuşaması bu konular cok karısık buradalar henuz.
Kitaptan kütüphaneyle ıgılı olan konudalar.

Matematik örüntüler

Diğer dersleri takip edemiyorum valla ama fen ve sosyalda onemlı hep soyledıgım gibi

selam kızlar günaydın herkese,bizimde dün ödev çatışmamız vardı valla bazen tükendiğimi hissediyorum,hergün aynı şeyleri tekrarlamaktan yoruldum gerçekten okuldan gelince ellerini yıka ben gelene kadar ödevini yap bende kontrol edeyim diyorum ,bizimkinin yaptığı şey okuldan gelip ellerini yıkamak ve bahçeye inmek ,işten geliyorum biraz kızımla ilgileniyorum bakıyorum eline telefonu almış ben demeden asla oturmuyor ödevinin başına.babasına soru soruyor adam anlatıyor şöyle yapacaksın diye dinlemiyor kafası başka yerlerde,en sonunda fırlattı kitabı dinlemiyorsun diye ,bu sefer ben köpürdüm bu şekkilde anlatacasaksan anlatma dedim o bana ben ona baya bir tartıştık valla yoruldum artık.okullar açılınca pc yi kaldırdım tableti kaldırdım bu seferde telefonumuzu istiyor.

selam kızlar günaydın herkese,bizimde dün ödev çatışmamız vardı valla bazen tükendiğimi hissediyorum,hergün aynı şeyleri tekrarlamaktan yoruldum gerçekten okuldan gelince ellerini yıka ben gelene kadar ödevini yap bende kontrol edeyim diyorum ,bizimkinin yaptığı şey okuldan gelip ellerini yıkamak ve bahçeye inmek ,işten geliyorum biraz kızımla ilgileniyorum bakıyorum eline telefonu almış ben demeden asla oturmuyor ödevinin başına.babasına soru soruyor adam anlatıyor şöyle yapacaksın diye dinlemiyor kafası başka yerlerde,en sonunda fırlattı kitabı dinlemiyorsun diye ,bu sefer ben köpürdüm bu şekkilde anlatacasaksan anlatma dedim o bana ben ona baya bir tartıştık valla yoruldum artık.okullar açılınca pc yi kaldırdım tableti kaldırdım bu seferde telefonumuzu istiyor.
çok iyi anlıyorum seni.. neyse ki yalnız değiliz her evde yaşananlar bunlar... öğrenecekler yapacaklar bizi beğenmeyecekler de işte giden bizden gidiyor hepimiz birbirimizi üzüyoruz.. özellikle adet zamanım yakınken daha tahammülsüz oluyorum... biz de pazar atıştık, oluyor yani..

çok iyi anlıyorum seni.. neyse ki yalnız değiliz her evde yaşananlar bunlar... öğrenecekler yapacaklar bizi beğenmeyecekler de işte giden bizden gidiyor hepimiz birbirimizi üzüyoruz.. özellikle adet zamanım yakınken daha tahammülsüz oluyorum... biz de pazar atıştık, oluyor yani..
eşim beni suçluyor ben kızınca karışma diyor karışmıyorum ama iş hafif boyutlu şiddete dönünce kafasına kalemle vurmak gibi geriliyorum bende patlıyorum ,oğlumun babasına karşı güven eksikliği var bunu biliyorum çünkü verdiği sözleri bazen tutmuyor,bazen yalan söylüyor aynı şeyi gelip bana soruyor bu seferde ,bu zaman kadar asla el kaldırmadım asla yalan söylemedim genellikle babadan değil benden korkuyor,demekki yüksek sesle bağırmak çözüm değil diyorum eşime, kaba tabirle sallamıyor işte seni diyorum.valla çok gerginim bugün ,hiç karışmasın istiyorum ileride baba oğlu çatışması olacak yoksa

eşim beni suçluyor ben kızınca karışma diyor karışmıyorum ama iş hafif boyutlu şiddete dönünce kafasına kalemle vurmak gibi geriliyorum bende patlıyorum ,oğlumun babasına karşı güven eksikliği var bunu biliyorum çünkü verdiği sözleri bazen tutmuyor,bazen yalan söylüyor aynı şeyi gelip bana soruyor bu seferde ,bu zaman kadar asla el kaldırmadım asla yalan söylemedim genellikle babadan değil benden korkuyor,demekki yüksek sesle bağırmak çözüm değil diyorum eşime, kaba tabirle sallamıyor işte seni diyorum.valla çok gerginim bugün ,hiç karışmasın istiyorum ileride baba oğlu çatışması olacak yoksa
evet babası karışacak tabi de ..
ama şiddetle olmuyor, biz de bende var o biraz maalesef, ama beni takar, başka kimseyi sallamaz (kaba tabirle:) ) benim babam da, rahmetli ,kafama iki dürttürürdü, ney bu armut mu elma mı yaz diye,
bende sabır yine de iyi, durur durur sonra patlarım kızıma karşı, babası da bir şey anlamadı mı hemen kızar anlamıyorsun bilmem ne,..
aslında anne babayla ders çalışmayacak da işte olmuyor sen dürtmeden bir şey yapmıyor, okuldan aldığı da ortada...
yapılması gereken eşler toleranslı olacaklar özellikle birbilerine karşı, senin kara dediğine ak demeyecek en azından onun önünde..
tutarlı olacaksın deniyor ama o da ne mümkün :) hayırlısı ya ...

Hiç gelmek istemediğim nokta var ya.
Bizde okullar acılınca kaldırdık bunları ama ben aksamları morpa ızlettıgım ıcın yıne verıyorum ama oyun oynamıyor dedıklerımı yapıyor bıtırınce zeka testlerı oyunları var guya onları yapıyor tabı amacı oyun oynamak. Programın ıcınde kaldıgı surede devamlılıgıda gelmıyor zevk vermıyor oyunlar.
Telefondan ne yapıyor?
Benımkı odevlerı yapıyor yapabıldıgını , yapamadıgını beni bekliyor . Ama akşamlar sadece size kalsın diye o sekılde tesvık etmeye calıs ama hep konus konus gıdıyor maalesef.
Bırde ben babalara guvenmıyorum , kac kere ona guvenıp odevı anlatması gerekenı ona bıraktıysam ya hıc yapamadılar, ya hıc ogretemedı. Bende ogretmen degılım bende arastırıyorum sonucta anlamadıgım bısı oldugunda. Erkekler bız gıbı degıl ıste

O sekılde bısı yapmasın ama ozellıkle ders ıcın odev ıcın . Kızın kacta uyuyor en kotu sen kızını uyuyunca yaptır babada bulasık yıkasın !

Hiç gelmek istemediğim nokta var ya.
Bizde okullar acılınca kaldırdık bunları ama ben aksamları morpa ızlettıgım ıcın yıne verıyorum ama oyun oynamıyor dedıklerımı yapıyor bıtırınce zeka testlerı oyunları var guya onları yapıyor tabı amacı oyun oynamak. Programın ıcınde kaldıgı surede devamlılıgıda gelmıyor zevk vermıyor oyunlar.
Telefondan ne yapıyor?
Benımkı odevlerı yapıyor yapabıldıgını , yapamadıgını beni bekliyor . Ama akşamlar sadece size kalsın diye o sekılde tesvık etmeye calıs ama hep konus konus gıdıyor maalesef.
Bırde ben babalara guvenmıyorum , kac kere ona guvenıp odevı anlatması gerekenı ona bıraktıysam ya hıc yapamadılar, ya hıc ogretemedı. Bende ogretmen degılım bende arastırıyorum sonucta anlamadıgım bısı oldugunda. Erkekler bız gıbı degıl ıste
video izliyor dizi izliyor ,eşim öğretiyor o çok detaylı anlatıyor ben o kadar detaya girmiyorum sıkılmasın diye.kızımın bize zararı yok annem var ona veriyorum o konuda sıkıntım yok ama bazen çıldırma noktasına geliyorum

video izliyor dizi izliyor ,eşim öğretiyor o çok detaylı anlatıyor ben o kadar detaya girmiyorum sıkılmasın diye.kızımın bize zararı yok annem var ona veriyorum o konuda sıkıntım yok ama bazen çıldırma noktasına geliyorum
Annen sızle mı yasıyor o zaman cok sanslısın. Ben eve gıdınce nereye yetısecegımı sasırıyorum ufaklık uzerımıze tırmanıyor fılan . Anca o uyuyunca daha verımlı calıstırma ımkanım oluyor benım

Annen sızle mı yasıyor o zaman cok sanslısın. Ben eve gıdınce nereye yetısecegımı sasırıyorum ufaklık uzerımıze tırmanıyor fılan . Anca o uyuyunca daha verımlı calıstırma ımkanım oluyor benım
bebeğimi kreşe verene kadar bizimle kalacak sonra memlekete gidecek.annem olduğu halde soluğu yatakta alıyorum olmasa ne yaparım bilmiyorum ,seninkine kim bakıyor?

bebeğimi kreşe verene kadar bizimle kalacak sonra memlekete gidecek.annem olduğu halde soluğu yatakta alıyorum olmasa ne yaparım bilmiyorum ,seninkine kim bakıyor?
Benımkıne de annem bakıyor.Annem on sokakta oturuyor daha dogrusu annem ve babam beraber bakıyorlar. Ben gelınce annem hemen evıne gıdıyor ama bastan konustuk buyugun sınavı fılan oldugunda daha gec vakıte kadar kalacaklar bebekle ılgılenecek bende ders calıstıracagım oglanı dıye

Bak ıste aynı seyı yapıyor.
Annemın telefondan mesaj atıyor. 3 te gelıyor ogretmen o gelene kadar yemegını yıyıp dınlenmesını ıstıyor.

Odev az sen gelınce yapıcam dıyor. ıkna etmeye calısıyorum

hadi hadi demek de işe yaramıyor sanırım..
gün içinde aramaz beni mesaj falan da göndermez.. ben ararım napıyorsunuz diye..
ama ben artık hadi demekten yoruldum... sabah da üstünü giymeden saçını toplatmıyor neymiş bozulurmuş.. e ama acele et hadi diyorum, niye acele ediyorum daha okuluma var diyor:)) hay Allah döver misin sabaha mı bırakırsın.. :KK70:
demeyeceğim bakalım benim ödevim var diyecek mi?

hadi hadi demek de işe yaramıyor sanırım..
gün içinde aramaz beni mesaj falan da göndermez.. ben ararım napıyorsunuz diye..
ama ben artık hadi demekten yoruldum... sabah da üstünü giymeden saçını toplatmıyor neymiş bozulurmuş.. e ama acele et hadi diyorum, niye acele ediyorum daha okuluma var diyor:)) hay Allah döver misin sabaha mı bırakırsın.. :KK70:
demeyeceğim bakalım benim ödevim var diyecek mi?
Ya ben onu denedım daha evvel demıyorlar ya valla hı de unutuyor benımkı.
Sımdı konustuk turkceden odev karsılıklı yapılması gereken bıseymıs artık neyse ogretmen annenızle yapın demıs.
Insan haklarını yaparım sadece dıyor, bırde ıng yazacak anlastık.

Ve bızde hep hadı hadıyız sen gene evde oluyorsun ben sabah cıkısı gormuyorum ama tahmın edıyorum pazartesılerı evde oldugum ıcın

Acaba bu bızım avarelerın ne zaman sınavları baslayacak

Öğretmen 7-10 gun zaman varken soylerım demıstı toplantıdayken

Ya ben onu denedım daha evvel demıyorlar ya valla hı de unutuyor benımkı.
Sımdı konustuk turkceden odev karsılıklı yapılması gereken bıseymıs artık neyse ogretmen annenızle yapın demıs.
Insan haklarını yaparım sadece dıyor, bırde ıng yazacak anlastık.

Ve bızde hep hadı hadıyız sen gene evde oluyorsun ben sabah cıkısı gormuyorum ama tahmın edıyorum pazartesılerı evde oldugum ıcın
ee sağolsun yaaa bir de pazarlık yapıyorlar utanmadan...:)
yok bende çıkışlarını görmüyorum benden sonra napıyorlar bilmiyorum, babası bırakıyor... benim iş başı 8 ama ne mümkün 8,10 geçe falan anca geliyorum..

X