İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

günaydınlarr

bizim haftasonu büyük ödevi vardı dün ödev vermemiş... e bizimde ders çalışmamız olmadı malum iş dönüşü yorgunluk vs.
bizimkiler mat. 6 basamaklı sayılardan başladılar, binler bölüğü vs..
ingilizce 100e kadar saymışlar..
bir de sözlük yaptılar kullanmadığı eski defterden, öğrendikçe yazacaklarmış..

günaydınlarr

bizim haftasonu büyük ödevi vardı dün ödev vermemiş... e bizimde ders çalışmamız olmadı malum iş dönüşü yorgunluk vs.
bizimkiler mat. 6 basamaklı sayılardan başladılar, binler bölüğü vs..
ingilizce 100e kadar saymışlar..
bir de sözlük yaptılar kullanmadığı eski defterden, öğrendikçe yazacaklarmış..
O baya ılerlemısler. Bızım ıkı sene ıng ogretmenımız ıyı degıldı bu sene baya dıslı bırı geldı . Yazılan herseyı 30 kere tekrar etmelerını ıstıyor.
1-20 kadar yazacaklar bu hafta hem yazımı hem sozel olarak sayması beklenıyır halıyle artık.
Hafta sonu baya odev vardı bızdede , kaynak kıtap alıncaktı toplantıda konusmustuk para toplanıyordu sınıftan ama ıptal etmıs bızım ogretmen. Bakanlık yasakladıya sorusturma acılacak aldıranlara fılan dıye sanırım ondan ama kaynak kıtabı bız eve sıparıs ettık bu hafta gelır herhalde oyuzden hıc test cozmuyoruz suanda acıkcası. Fırsat oldukca morpa kampusten konu tekrarı ızlemesını ıstıyorum

O baya ılerlemısler. Bızım ıkı sene ıng ogretmenımız ıyı degıldı bu sene baya dıslı bırı geldı . Yazılan herseyı 30 kere tekrar etmelerını ıstıyor.
1-20 kadar yazacaklar bu hafta hem yazımı hem sozel olarak sayması beklenıyır halıyle artık.
Hafta sonu baya odev vardı bızdede , kaynak kıtap alıncaktı toplantıda konusmustuk para toplanıyordu sınıftan ama ıptal etmıs bızım ogretmen. Bakanlık yasakladıya sorusturma acılacak aldıranlara fılan dıye sanırım ondan ama kaynak kıtabı bız eve sıparıs ettık bu hafta gelır herhalde oyuzden hıc test cozmuyoruz suanda acıkcası. Fırsat oldukca morpa kampusten konu tekrarı ızlemesını ıstıyorum
morpadan kızım da bahsetti ücretli üyelik mi sizinki
valla bizde şimdiye kadar ödev falan vermiyordu velilerin zoruyla 3 5 bişey işte.. ki ben de çok ödev taraftarı değilim açıkçası sınıfta öğrensinler ne öğreneceklerse ama yetmiyor işte herkes aynı kapasitede değil herkese ayrı ayrı da eğilemiyor...
sıkıntı büyük ... evet yaa bide yardımcı kitap meselesi.. ödevleri ordan veriyordu test şeklinde.. bu defa da diyorlardı bakalım.. artık mesleğini hakkıyla yapan pek yok..
bizim öğretmenlerimiz 40 50 kişiye yeterlerdi.. şimdiki velilerde de iş yok maalesef.... kuzular için hayırlısı olsun Allah zihin açıklığı versin..
sizin kız mı oğlan mı?

morpadan kızım da bahsetti ücretli üyelik mi sizinki
valla bizde şimdiye kadar ödev falan vermiyordu velilerin zoruyla 3 5 bişey işte.. ki ben de çok ödev taraftarı değilim açıkçası sınıfta öğrensinler ne öğreneceklerse ama yetmiyor işte herkes aynı kapasitede değil herkese ayrı ayrı da eğilemiyor...
sıkıntı büyük ... evet yaa bide yardımcı kitap meselesi.. ödevleri ordan veriyordu test şeklinde.. bu defa da diyorlardı bakalım.. artık mesleğini hakkıyla yapan pek yok..
bizim öğretmenlerimiz 40 50 kişiye yeterlerdi.. şimdiki velilerde de iş yok maalesef.... kuzular için hayırlısı olsun Allah zihin açıklığı versin..
sizin kız mı oğlan mı?
Bende cok ıstemıyorum ama pekısmıyor kı baska turlu. Benımkı dersı derstede cok dınledıgıne ıkna olamıyorum sahsen. Calıskan arı sıparısı verdık bız tam set. Bakalım nasıl olacak. Bızım ıng ve dınden baya konu bınıyor dın ozellıkle dua ezberı ve anlam ezberı sankı bıraz erken oldu ama sızlerde varmı

Benım kı yazısmalardan anlasılmıstır belkı erkek:KK57:

din dersinde başka biri girmiş derse, ezber yok şu anda bakalım derler mi yakında..
ya evet ama, aklımdan çıkmış kusura bakma..
erkek kız farkı da oluyor kızlar daha çok sorumluluk sahibi genelde.. ama yetiştirmeyle de ilgili sanırım..
yavaş yavaş alışıyor işte, çantasını hazırlıyor akşamdan, ödevleri sıraya koy diyorum yapmadığın aklında kalsın misal ing.din haftada 2 şer saat, unutursun diyorum bi şekilde oturucak inşallah..
sabahçı kızım sizinki?

Dün bizimkiler ilk ingilizce derslerini yaptılar, öğretmenini çok sevmiş, bende mutlu oldum açıkçası, çünkü öğretmeni sevince dersi daha çok seviyor hevesli oluyor, Din dersi henüz başlamadı, duaların bir kısmını biliyor zaten çok erken olduğunu düşünmüyorum.
Kaynak kitap aldık ama ayrıca evede almak istiyorum çok fazla ödev olmuyor, test çözerek tekrar yapmış oluruz. sizinde beğendiğiniz bir yayınevi var mı bana da fikir olsun

selamlar
dün mat. 4 sayfa arkalı önlü fotokopimiz vardı.. öğlen de ağzını açtığı için akşam hatta gece diyelim :) 11 e onları bitirdi...
3 sözcük öğrenmişler onları sözlüğüne ekledi.
sanırım fazla ödevi olunca en azından yarısını öğlen yapması gerektiğini öğrenmiştir.:)
ya ama bir gün ödev vermeyip ertesi güne 4 sayfa ödev ne sizce...

bizim öğretmen çok fazla ödev vermiyor, versede çok zorlanır, en erken 3 te evde oluyor, dinleniyor yorulup erken uyuyor az bir zamanı kalıyor. Ödevimiz olmayınca ben test çözdürüyorum. 4 sayfa arkalı önlü fazla ve yorucu gerçekten.

bizimki de fazla vermezdi 1 2 de hiç öyle ödevimiz olmadı 3te velilerin zoruyla başladı bu sene zor olacağını demişti fakat insan alıştırır yani.. kuzu kendi de dedi, 1 günde bu kadar ödev olur mu bari alıştıra alıştıra verseydi :)) bende hiç de çok falan değil dedim ağzını açmasaydın en azından yarısını yapsaydın bu kadar zorlanmazdın dedim.. umarım öğrendi:)
1e 10 kala çıkıyorlar akşam 6 gibi ben alıyorum babanneden ya da ananeden.. yani ben onlarla da yapsın demiyorum ama kendi kendine alıp ödevini en azından ben şunun birazını yapıyım diyebilmeli mi yoksa ben mi çok şey bekliyorum:)

Bizim okul tam gün 2.40 da çıkıyor, baba vardiyalı, bende 8-5 çalışıyorum. Baba evdeyse okul çıkışı hemen gidiyor, yoksa beni bekliyor. Erken gittiği vakit ödevlerini yapıyor. Akşam yemekten sonra kitap okuma test çözme falan yapıyoruz. 9 da uykusu geliyor çok hareketli sabah 7 de de kaldırıyorum.

kızım sabahçı, akşam zor yatıyor uykum yok diyor yatınca da hemen uyuyor 7de kaldırıyorum bende..
dün arkalı önlü 2 sayfa mat ödevi vardı, ödevinden önce çantasını hazırladı ...
sabah da beslenmesini hazırlıyorum.. saçını tarıyoruz benim mesaim 8de başlıyor onun ders de 8de babası bırakıyor..

Site yonetımı benı durup durup banlıyor yahu :) Günaydın herkese . Hafta bıtıyor bızde durumlar ne once anlatayım.

Fenden fosıl deneyı var bu hafta sonu yapılacak.

Matematıkten buyuktur kucuktur konusuna gectıler.

Turkceden baltayı tasa vurduk unsuz sertlesmesı konu , kaynak kıtap almıstık ev ıcın ogretmen sonra vazgectı ama ben yınede aldım baktım orada hıc bu konu yok ornek calıstırma yaptıramadım. Evde yazıcı var ama kartujları koydugumuz yerı bulamadık fılan. Neyse o konu baya zor konu yenı bakalım calısma sayfası hazırlamak lazım.

Sosyal ınsan hakları trafık ne durumdalar hıc bılmıyorum ya. Aslında hep ezber ıstıyor sımdıden daha yazılı zamanı hangı bırını ezberlesınler artık gecen sene kı gıbı degıl turkceden yazılı oluyorlardı alfabetık sıra heceleme es seslı zıt anlam fılan. Bu defa konulara yabancılar bu yazdıklarım ıcın keza dınde oyle.

Dınde duayı ezberledık ogretmenı cok begendım ben sahsen cok dıslı cata cat cocukların uzerınde hakımıyet kurabılecek kıvamda bırı , duayı demıs teneffuste gelın okuyun yanıma 2 gun dın bızım . bırer ders. bızım kı okumamıs tabı pazartesı hatırlatıp okutmam lazım o kadar ugrastık aradan cıksın puan verıyor cunku sozlu puanı.

Pazartesı ıng sozlu var , 1-20 kadar sayma okuma dogru yazım, okul kuralları var. Çalısıyoruz bunlara hala.

hakkaten bende anlayamadım neden banlandın:))

mat bizde de büyüktür küçüktür 4 5 6 basamaklı sayılar vsvs.. dün de 2 sayfa arkalı önlü fotokopi ödevi vardı.. zar zor bitirdi.. tv izlemek istiyormuşş :) ing. kes yapıştır vardı onu halletti... erkenden bitirirsen izlersin dedim.. öğlenden sonra ağzını açmaya bayılıyor:)
din öğretmeninin teneffüsten çalmasını doğru bulmadım ben.. nefes adı üstünde.. derste okuttursun madem...
geçen sene ara ara değerlendirme yaptı fena değildi bakalım bu sene ne yapacaklar...

ya evet sorma sıkıntı, bazan söyleniyor kolaysa sen yap diyor, ben okudum kızım diyorum bak bir de seninle okuyoruz diyorum..:))

din dersinde başka biri girmiş derse, ezber yok şu anda bakalım derler mi yakında..
ya evet ama, aklımdan çıkmış kusura bakma..
erkek kız farkı da oluyor kızlar daha çok sorumluluk sahibi genelde.. ama yetiştirmeyle de ilgili sanırım..
yavaş yavaş alışıyor işte, çantasını hazırlıyor akşamdan, ödevleri sıraya koy diyorum yapmadığın aklında kalsın misal ing.din haftada 2 şer saat, unutursun diyorum bi şekilde oturucak inşallah..
sabahçı kızım sizinki?
Erkeklerı hep ıttırmek lazım ya, canta hazırlıyor ben sonradan kontrol edıyorum cantayı , dıs fırcalıyor sacını tarıyor parfum sıkıyor ama bence kızlar da baska oluyor en basıtı defterlerı cok duzgun oluyor.

Dün bizimkiler ilk ingilizce derslerini yaptılar, öğretmenini çok sevmiş, bende mutlu oldum açıkçası, çünkü öğretmeni sevince dersi daha çok seviyor hevesli oluyor, Din dersi henüz başlamadı, duaların bir kısmını biliyor zaten çok erken olduğunu düşünmüyorum.
Kaynak kitap aldık ama ayrıca evede almak istiyorum çok fazla ödev olmuyor, test çözerek tekrar yapmış oluruz. sizinde beğendiğiniz bir yayınevi var mı bana da fikir olsun
ben her sene farklı yayın evı alıyordum bu senede oyle yapacaktım , anlattıgım gıbı okul once kaynak kıtap ıstedı bazı sınıflar almıs bızım sınıfta para toplanamamıs bazı velıler ıstememıs ıptal ettıler.

calıskan arı mı , calıskan cocuk mu ne oyle bısı kıtap setı 95 lıra bız tanıdık bır yayın evınden 50 lıraya getırttık. Ama cok kıtap ıcerık guzel, uygulama var sonunda degerlendırme testı ben sırf testte ıstemıyordum acıkcası matematık ıcın konusuyorum.

bizim öğretmen çok fazla ödev vermiyor, versede çok zorlanır, en erken 3 te evde oluyor, dinleniyor yorulup erken uyuyor az bir zamanı kalıyor. Ödevimiz olmayınca ben test çözdürüyorum. 4 sayfa arkalı önlü fazla ve yorucu gerçekten.
Bızım genelde matematıkten oluyor ya deftere yazlmıs ya da 1-2 sayfa kıtaptan. Turkce veya fenden oluyor veya sosyal. Hepsı aynı anda olmuyor neysekı, olsa zorlanırız. Gecen sene daha cok odev gelıyordu. Benımkı sabahcı 1.15 te evde oluyor 3-3.30 kadar dınlenıyor kardesıyle oynuyor yemek yıyor zaten anca.

Ben gelene kadar odev yapıyor, esktra calıs dıyorum calısmıyor oku dıyorum sunu okumuyor. Eh yapamadıgı bısı kalıyor ılla , oku dedıgım seyı okuyor sımdı gunde 2 sayfa test yapmasını ıstıyorum bazen konu dınlıyor yanı aksamları oyle cok bır vakıt kalmıyor tv ızlıyor 8.30 9.30 arası sonra zaten yatıyor

bizimki de fazla vermezdi 1 2 de hiç öyle ödevimiz olmadı 3te velilerin zoruyla başladı bu sene zor olacağını demişti fakat insan alıştırır yani.. kuzu kendi de dedi, 1 günde bu kadar ödev olur mu bari alıştıra alıştıra verseydi :)) bende hiç de çok falan değil dedim ağzını açmasaydın en azından yarısını yapsaydın bu kadar zorlanmazdın dedim.. umarım öğrendi:)
1e 10 kala çıkıyorlar akşam 6 gibi ben alıyorum babanneden ya da ananeden.. yani ben onlarla da yapsın demiyorum ama kendi kendine alıp ödevini en azından ben şunun birazını yapıyım diyebilmeli mi yoksa ben mi çok şey bekliyorum:)
yok beklentın dogru canım benım annem bızde bakıyor bende ben gelene kadar yapabıldıkerını yapsın ıstıyorum, yapamadıgını bırak dıyorum hanı anlatayım oyle yapsın dıye bu defa en ufak bır zorlanmada yapamıyorum anamla yaparım dıye bırakıyor. senın kıde tamamen aksama bırakmasın aksam beraber vakıt gecıremıyoruz de sen kızına

Bizim okul tam gün 2.40 da çıkıyor, baba vardiyalı, bende 8-5 çalışıyorum. Baba evdeyse okul çıkışı hemen gidiyor, yoksa beni bekliyor. Erken gittiği vakit ödevlerini yapıyor. Akşam yemekten sonra kitap okuma test çözme falan yapıyoruz. 9 da uykusu geliyor çok hareketli sabah 7 de de kaldırıyorum.
bızımkı de 7 de kalkıyor

kızım sabahçı, akşam zor yatıyor uykum yok diyor yatınca da hemen uyuyor 7de kaldırıyorum bende..
dün arkalı önlü 2 sayfa mat ödevi vardı, ödevinden önce çantasını hazırladı ...
sabah da beslenmesini hazırlıyorum.. saçını tarıyoruz benim mesaim 8de başlıyor onun ders de 8de babası bırakıyor..
Bende beslenmeyı sabah hazırlıyorum ben 7 de evden cıkıyorum , oglum 7.45 te cıkıyor esım 6 da evden cıkıyor. Aksam 5.30 ıle 6 arası bır vakıtte evde oluyorum bende babamız 7.30

hakkaten bende anlayamadım neden banlandın:))

mat bizde de büyüktür küçüktür 4 5 6 basamaklı sayılar vsvs.. dün de 2 sayfa arkalı önlü fotokopi ödevi vardı.. zar zor bitirdi.. tv izlemek istiyormuşş :) ing. kes yapıştır vardı onu halletti... erkenden bitirirsen izlersin dedim.. öğlenden sonra ağzını açmaya bayılıyor:)
din öğretmeninin teneffüsten çalmasını doğru bulmadım ben.. nefes adı üstünde.. derste okuttursun madem...
geçen sene ara ara değerlendirme yaptı fena değildi bakalım bu sene ne yapacaklar...
cogu cocuk okumuyor kı 2 gunde sadece 4 cocuk okumus oyle sıraya gırdıklerı bır durum yok , mesela ben benımkını tembıh etmeme ragmen okumamıs :)

bızımde gecen sene degerlendırme vardı bazen dusuyordu bazen yukselıyordu o yuzden hıc ama hıc kestıremıyorum 55 aldıgıda oldu 95 aldıgıda valla

ben bu istenmiyor alınmayacak o zamanı da anlamıyorum... alanlar nolacak almak isteyenler...
bizde de çatlak sesler çıkıyor maalesef alanlar da bizde de durum yok evet haklısınız devlet kitabı neden var o zaman diyip alanlar da var... ama ödev için alınıyor yardımcı demek yersiz...

evet aynen düşük aldığı da oldu en yükseği aldığı da bu sene ortaokula hazırlanma senesi işte umarım iyi olur Allah zihin açıklığı versinn..amin...

cogu cocuk okumuyor kı 2 gunde sadece 4 cocuk okumus oyle sıraya gırdıklerı bır durum yok , mesela ben benımkını tembıh etmeme ragmen okumamıs :)
bizde daha ezberle muhabbeti yok, ama bizimki sübhanekeyi biliyor komik okuyor ama :))
iyi bari öyle yapmıyorsa sıkıntı yok ben sandım sıraya sokup hepsine okutturuyor.... :)

X