din dersinde başka biri girmiş derse, ezber yok şu anda bakalım derler mi yakında..
ya evet ama, aklımdan çıkmış kusura bakma..
erkek kız farkı da oluyor kızlar daha çok sorumluluk sahibi genelde.. ama yetiştirmeyle de ilgili sanırım..
yavaş yavaş alışıyor işte, çantasını hazırlıyor akşamdan, ödevleri sıraya koy diyorum yapmadığın aklında kalsın misal ing.din haftada 2 şer saat, unutursun diyorum bi şekilde oturucak inşallah..
sabahçı kızım sizinki?
Erkeklerı hep ıttırmek lazım ya, canta hazırlıyor ben sonradan kontrol edıyorum cantayı , dıs fırcalıyor sacını tarıyor parfum sıkıyor ama bence kızlar da baska oluyor en basıtı defterlerı cok duzgun oluyor.
Dün bizimkiler ilk ingilizce derslerini yaptılar, öğretmenini çok sevmiş, bende mutlu oldum açıkçası, çünkü öğretmeni sevince dersi daha çok seviyor hevesli oluyor, Din dersi henüz başlamadı, duaların bir kısmını biliyor zaten çok erken olduğunu düşünmüyorum.
Kaynak kitap aldık ama ayrıca evede almak istiyorum çok fazla ödev olmuyor, test çözerek tekrar yapmış oluruz. sizinde beğendiğiniz bir yayınevi var mı bana da fikir olsun
ben her sene farklı yayın evı alıyordum bu senede oyle yapacaktım , anlattıgım gıbı okul once kaynak kıtap ıstedı bazı sınıflar almıs bızım sınıfta para toplanamamıs bazı velıler ıstememıs ıptal ettıler.
calıskan arı mı , calıskan cocuk mu ne oyle bısı kıtap setı 95 lıra bız tanıdık bır yayın evınden 50 lıraya getırttık. Ama cok kıtap ıcerık guzel, uygulama var sonunda degerlendırme testı ben sırf testte ıstemıyordum acıkcası matematık ıcın konusuyorum.
bizim öğretmen çok fazla ödev vermiyor, versede çok zorlanır, en erken 3 te evde oluyor, dinleniyor yorulup erken uyuyor az bir zamanı kalıyor. Ödevimiz olmayınca ben test çözdürüyorum. 4 sayfa arkalı önlü fazla ve yorucu gerçekten.
Bızım genelde matematıkten oluyor ya deftere yazlmıs ya da 1-2 sayfa kıtaptan. Turkce veya fenden oluyor veya sosyal. Hepsı aynı anda olmuyor neysekı, olsa zorlanırız. Gecen sene daha cok odev gelıyordu. Benımkı sabahcı 1.15 te evde oluyor 3-3.30 kadar dınlenıyor kardesıyle oynuyor yemek yıyor zaten anca.
Ben gelene kadar odev yapıyor, esktra calıs dıyorum calısmıyor oku dıyorum sunu okumuyor. Eh yapamadıgı bısı kalıyor ılla , oku dedıgım seyı okuyor sımdı gunde 2 sayfa test yapmasını ıstıyorum bazen konu dınlıyor yanı aksamları oyle cok bır vakıt kalmıyor tv ızlıyor 8.30 9.30 arası sonra zaten yatıyor
bizimki de fazla vermezdi 1 2 de hiç öyle ödevimiz olmadı 3te velilerin zoruyla başladı bu sene zor olacağını demişti fakat insan alıştırır yani.. kuzu kendi de dedi, 1 günde bu kadar ödev olur mu bari alıştıra alıştıra verseydi :)) bende hiç de çok falan değil dedim ağzını açmasaydın en azından yarısını yapsaydın bu kadar zorlanmazdın dedim.. umarım öğrendi:)
1e 10 kala çıkıyorlar akşam 6 gibi ben alıyorum babanneden ya da ananeden.. yani ben onlarla da yapsın demiyorum ama kendi kendine alıp ödevini en azından ben şunun birazını yapıyım diyebilmeli mi yoksa ben mi çok şey bekliyorum:)
yok beklentın dogru canım benım annem bızde bakıyor bende ben gelene kadar yapabıldıkerını yapsın ıstıyorum, yapamadıgını bırak dıyorum hanı anlatayım oyle yapsın dıye bu defa en ufak bır zorlanmada yapamıyorum anamla yaparım dıye bırakıyor. senın kıde tamamen aksama bırakmasın aksam beraber vakıt gecıremıyoruz de sen kızına
Bizim okul tam gün 2.40 da çıkıyor, baba vardiyalı, bende 8-5 çalışıyorum. Baba evdeyse okul çıkışı hemen gidiyor, yoksa beni bekliyor. Erken gittiği vakit ödevlerini yapıyor. Akşam yemekten sonra kitap okuma test çözme falan yapıyoruz. 9 da uykusu geliyor çok hareketli sabah 7 de de kaldırıyorum.
bızımkı de 7 de kalkıyor
kızım sabahçı, akşam zor yatıyor uykum yok diyor yatınca da hemen uyuyor 7de kaldırıyorum bende..
dün arkalı önlü 2 sayfa mat ödevi vardı, ödevinden önce çantasını hazırladı ...
sabah da beslenmesini hazırlıyorum.. saçını tarıyoruz benim mesaim 8de başlıyor onun ders de 8de babası bırakıyor..
Bende beslenmeyı sabah hazırlıyorum ben 7 de evden cıkıyorum , oglum 7.45 te cıkıyor esım 6 da evden cıkıyor. Aksam 5.30 ıle 6 arası bır vakıtte evde oluyorum bende babamız 7.30