İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ayy bilmiyorum aile hekimine iş çıkarıyorlar sanırım.. ne gereksiz işler... bir de hak eğitim kursları için kağıt göndermişler katılmasan da imzalamak zorundaymışsın benim bildiğim katılırsan imzalarsın.. kuzu için de diş florür uygulaması aynı şekilde yaptırmasan da imzalayıp gönderiyorsun.. bilmiyorum bende mi sıkıntı var.. kızım da huylu öğretmenim kızar şöyle böyle stres yapıyor...
insan haklarından 80 almış, babası da bana çıkıştı, ben çalış diyorum sen bir şey demiyorsun diye.. 100 alsa nolacak ki dedim yanlış mı düşünüyorum.

İnsan hakları aslında ınt cıkan konularla bırebır aynı oluyor canım sorular, ınsan hakları trafık .
Sosyal ve fen soru seklı degısıyor ama turkce ve matematık konuyu kavradıysa cıkan sorularıda , dıkkatı sayesınde yapabılmesı lazım.

Ilk donem kactı ınsan hakları, bızımkı ılk donemkı notlarından oturu sanırım bıraz rahat postu sermıs gıbı. Dun turkce sınavı oldular 4 yanlıs dıyor ama tabı emın degıl bugun acıklanacak.

insan hakları 92ydi geçen dönem sanırım..
ing. çok benzerdi dedi:)
bugün dinden var yarın trafik perşembe Türkçe cuma Mat. var canım.. bitiyor artık.. mat. bakmamız lazım bakalım..
tam serdiler evet valla. bizim öğretmen de izne ayrılıyor bu ay sonunda, ayy bak müdüre sormayı unuttum napcaklarını yerine?

Turkce ve mat cok onemlı canım bızım sınıfta arkadasımızın oglu 95 -98 almıstı her ıkı sınavlardan turkce ve mattan ama ınsan hakları sosyal hep 70 cıvarındaydı sonuc olarak ogluma yakın bır ortalama ıle takdır aldı. Aslında onemlı olan turkce ve mat suanda . Bızım 2 haftaya bolundu sınavlar yarın fen var dun baktık bıraz , bu aksam ıyıce yogunlasmak lazım. Hafta sonu cumartesı gunu sırf fen yapmıstı ama unutulmasın bılgler

Türkçeyi beceriyor zaten, Mat. de iyi ama ona çalışalım bari :)

bizde matematik fen sosyal türkçe ve ingilizce sınavları bitti.yarın insan hakları ile trafik sınavı var.yarında geçerse bir tek din kalıyor.
Türkçe 100
fen 95
matematik 95
sosyal 100
ingilizce yarın açıklanacak.
önemli derslerin sınavı bitti.yarın iki tane olması kötü çünkü ne insan haklarına ne de trafik konularına hiç bakmadık.birde bilseme gidiyor saat 4.30 akşam 8.10 arası yok.geldiğinde yemek yiyor yorgun oluyor sabah 6.da kalktığımız içinde erken uyuması gerekiyor.yoğun geçiyor anlayacağınız şu iki haftadır.

Gercekten masallah canımmm , bız gecen senekı puanlara muhtac kalmayalım da :)
Turkce acıklanmamıs bugun ama hesaplamıs 90 dedı ama emın olamıyorum bazen yanlıs hatırlıyor.
Yarın fen bız yenı basladık sız bıtırdınız gene
Haftada kac gun bılseme gıdıyorlar canım ? Benımkı cuma aksam ustu gııdyor bırde cumartesı sabah gıdıyor

pazartesi salı bilseme gidiyor.sınavlar da hep salı çarşambaya denk geliyor.bazen 3 sınav birden oluyor hafta içi.pazartesi ve salı çalışamıyoruz zaten çalışmayı seven bir çocuk da değil.notları bence gayet güzel ama öğretmenine göre az.öğretmen ondan hiç hata istemiyor ama bu sınav heyecanı stresi dikkati de etkiliyor başarıyı.

Anladım canım , ama bence notları cok guzel daha ne olsun . Bırde dıyorsun kı evde calısmadan demek kı okulda dınledıgı ona yetıyor, derse hakım oluyor canım. Bız valla baya baya calısıyoruz yanı bugun fen sınavı var . Dun 6 tane sınav yaptı Bende bu kadar calısmaya cok krıtık notlar alıyor gıbıme gelıyor ılk donem ıcın demıcem ama bu donem turkce sınavı bır acıklansın gıdısatımız bellı olacak, bırde benımkınde dıkkat eksıklıgı olabılır dıyorum ya bakalım o ne cıkacak .
Buarada devlet okuluna mı gıdıyorlardı cocukların sormusumdur emınım ama

iki oğlumda da dikkat sorunu var özellikle 3.sınıftaki oğlumda.dikkati güçlendirme seti önerdi pedagog birde Miniyup ve Katamino diye iki kutu oyunu.devlet okulundalar ama ortaokulda özele gidecekler burada işe yarar devlet okulu yok varsa da çok kalabalık.Nesibe Aydın açıldı bu sene diyarbakırda. oraya kayıt yaptırdık.bende çalışmayı sevsin istiyorum dersler ortaokulda ağırlaşacak artacak sadece dinlemek yetmeyecek.
90 ve üzeri notlar alıyorsa çok da önemsenmemeli diye düşünüyorum. 90 ve üzeri bence yüksek iyi notlar.sınavda sadece bilmek yetmiyor sınavı yönetebilmek doğru okumak zamanı kullanmak eleyebilmek heyecanı yenmek bunları da zamanla öğreneceklerdir

Din kültürü dışında yazılılarımız bitti çok şükür haftaya din kültürü de olunca mayıs ayına kadar yazılılardan kurtulduk.sosyal Türkçe Trafik üçü de 100,insan hakları 98,matematik ve fen ikisi de 95 İngilizce 90 .İngilizceden bir yanlış anlaşılma oldu.öğretmen deneme sınavı için 3.4.5.konular demiş o yazılı için anlamış.son konulara çalışmadı son konuları yapamamış.Dün akşama kadar futbol oynadı arkadaşlarıyla sanki hiç oynamıyormuş gibi.nisan ayında deneme sınavı var sırada.ona çalışmayız belki bazen test çözer.

Canım dun yazamadım , cok guzel gecırdınız masallah.
Bızım daha sınav sonuclarımız acıklanmadı, sankı atom parcalıyorlar. Turkce ve Fen sonucunu beklıyoruz. Bugun okul yok sınemaya gıdıyorlar sınıfca. Sınav arası guzel oldu dıye dusunuyorum .
Bırde 3. sınıfa gıden cocugunde ozellıkle dıkkat eksıklıgınden suphelendıgını soylemıssın nasıl anlıyorsun. Mesela benımkı sınavlardan cok basıt seylerı yanlıs yapabılıyor . Evde yaptıgı seylerı genelde yanlıs yapıyor .

Ben okul konusunda hala kararsızım . Özele verıp kafam rahat olsun ıstıyorum ama guven duymak lazım. Kac lıraya yazdırdınız sız? Okyanus Kolejınde cumartesı gunu denemeye gırecek oglum tek dersten %20 ındırım yapıyorlar, erken kayıt ve kurum ındırımıde olabılırmıs. 32 bın lıste fıyatı verdıler.

Buradan bır arkadasta bır yer onerdı orayada bakacagım , bırde bır okul daha var ozel olarak.

Onun dısında devam ettıgı okulun ortaokulu ıyı degıl dıye duyuyorum en buyuk sıkıntım sınıf mevcudunun asırı cok olması. Bunu dusune dusune delırıcem artık. Kayınvalıdemlerın karısında baska bır okul var , bıze 20 dk uzaklıkta. Oraya soracak bugun kayınpederım , eger mevcut daha az ıse oraya gonderebılırım devlet olarak. Ama benım oglum takvıyesız olmayacak gıbıme gelıyor e dersahaneler kapanacak dıyorlar, okul kursları zaten sınıf kadar kalabalık oluyor. Cok kararsızım .Istanbulda oturuyoruz bız dıger secenegım lıse Levent, besıktas veya macka da bır devlet okuluna gondermek. Oraların mevcutları oldukca azmıs sanırım herkes ozele vermıs oralarda .

Tek sıkıntı sabah ve aksam trafıgı hanı bızım eve 1 saat uzaklıkta yerler bunlar, Levent 20 dk ama 18 km fark var evle arasında. Bırde devlet okulu var devlet okulu var, oradakı okullardan 2 den sonra club derslerı oluyormus cocugun ılgı alanına gore. 9 ıle 4 arası ımıs okul

Sizin mevcutlar nasıl burada? Azsınzıdır dıye dusunuyorum . Bırde dıkkat eksıklıgını bu kadar buyutmeye gerek yok mu rehber ogretmensın sende bıldıgım kadarıyla, ben baya panık oluyorumda bılıyosun ozelden de konusuyoruz.

Ram da kı sonuca gore okul seceyım dıyorum , sen neden ortaokulda ozele vermeyı dusundun pekı hanı egıtımın en onemlı donemı olarak mı dusunuyorsun?

Son düzenleme:
aslında çocuk psikoloğuyla görüştüm ben ve çocuklarımda dikkat eksikliği değil üstün zekalı çocuklarda var olan "dikkat yoğunluğu "dedi.beyine sürekli gelen uyarıcılar ve yoğun düşünme var.diyelim ders çalışıyor o esnada kalemi düşünür sonra kalemi kimin icat ettiğini ordan başka bir yere gider başka bir şeyi düşünmeye başlar ve asıl dersten kopar.küçük oğlum aşırı meraklı sorgulayıcı hassas bir çocuk.ders başında derslerle alakası olmayan soyut konularla ilgili çok soru sorar bu da onu dersten koparır.öğrenme hızları yüksek ama dersi dinleme çok yok.küçüğüm ders boyunca resim çizer icatlar yapmaya çalışır hikaye yazıyormuş.aslında dikkat eksikliği değil özel durumlarından kaynaklanan düşünce fazlalığı var dedi psikolog beyin çok fazla düşünceye maruz kalınca konsantrasyon dağılıyor.soruları yanlış okur bazen A şıkkı bulur C şıkkı işaretler diyelim 72 bulmuş 82 işaretler.iki denemede kitapçıkta full ama ya boş bırakmış ya başka şık işaretlemiş.birde dersi bitirme süresi çok uzun.hep başka şeylere dalar düşünür uğraşır.ders fotokopilerine bir bakıyorum resimler çizilmiş karikatürler çizilmiş hikaye yazılmış.o bunlarla uğraşmaktan ders yapamıyor konsantre dağılınca yanlış yapıyor işaretliyor.büyük oğlumda da var ama onun kadar değil o da çok aceleci tam tersi.hızlı yapayım derken hataya düşüyor birde matematikte kağıt kullanmak istemiyor bazen bu yüzden hata yapabiliyor.çok zor soruları çözer ama en basit soruyu kaçırır.sınavda 95 almış.çok zor matematik sorularını çözmüş çok basit işlemde hata yapmış.öğretmeni aceleci davrandığından diyor.zamanla oturacaktır diye umut ediyorum yoksa bu ülkede üstün zekalı da olsan sınav geçmeden bir şey elde edemiyorsun.birde çoktan seçmeli sorular bizim çocuklara göre değil.onlara daha çok düşünme becerilerini geliştirecek yeteneklerini geliştirecek etkinlikler çalışmalar araştırmalar projeler gerekiyor.büyük oğlum aynı şeyler görmekten bıktım diyor özellikle matematik ve türkçeden.artık biliyorum hepsini diye test çözmek istemiyor.
ben diyarbakırdayım.burada iyi bir ortaokul yok.olanda 55 kişilik sınıflar.nesibe aydın özel okulları açıldı diyarbkırda.hem ders hem de spor ve sanatsal alanda da eğitim veren bir okul.buralarda daha ucuz özel okullar.21 bin tl liste fiyatı burslulukla 13.500 dedi.20 kişilik sınıflar.sınavla öğrenci kabul ediyor.55 kişilik bir okula göndermek gönlüme yatmadı.o yüzden özel okul istedim.her şeyin hayırlısı diyorum çocuklarımız için.

Bizede Ramdan aynı seylerı soyledıler canım . Akıl cok fazla seyle mesgul, eylemler yavas kalıyor dedı. Balık yagı hapı kullanıyoruz odak suresı artsın dıye dun dedı kı anne galıba da kotu oldum 100 aldıgım sınavlardan sımdı daha dusuk beklıyorum dıyor. Boyle bısey var bızdekınde. Sınav kagıtlarını ben bır sekılde goruyorum ama emın olamıyor 3*4 sorudan rahat.
Akıldan hesaplamalar yapıyor, bızımkı sızınkının aksıne problemde zorları yapamıyor kolayları yapıyor ama onun dısında soruları a bulduysa b ısaretleyebılıyor , hem sabırsız hemde acele edıyor . Sorular hep aynı dıyor

GiZZe canım nerelerdesın yahu , dogurdun mu naptın ?
fatima38 sende hıc gelmıyorsun , ilkduyansenol huhu hadı kızlar toplasın
Merhabalar, haklısın canım epeydir bakmadım buraya, iyiyiz şükür sınavlar başladı bu hafta türkçe fen sosyal sınavı oldular yarın matematik haftaya diğer dersler diğer haftada ingilizce sınavı olacaklar, türkçe belli oldu 95 aldı, birde din sözlü sınavdan 100 aldı. Darısı diğer sınavlara inşallah. Rabbim tüm kuzulara zihin açıklığı versin

Bu dönem sınav sonuçlarını not ediyorum tek tek, geçen dönem öğretmenimiz 2 dersimizin notlarını yanlış girmişti, değiştirme şansı yok dedi müdür, sözlü olarak eklesin dedim bende

problemler aynı.bende iki tane olunca uğraşım artıyor.her ikisi de bilseme severek gidiyor okul dersleri için ayı şeyi söyleyemeyeceğim.biri çok aceleci biri yavaş.hangi balık yağı kullanıyorsun.ben de kullanmak istiyorum artık.

Canım suanda fısh oil aldım cıgneme tabletı aldım onu ıstedı oglum ama ben möllers onerıyorum dha oranı en yuksek olanı cocuklarda dıkkat suresını uzatıyor, ve eksıklıgı tamamlamaya yardımcı oluyormus. Duzenlı kullanımda gunde 1000 mg dha ıhtıyacları var ben kılo alacak dıye korkumdan sabah ac karnına verıyorum .

Dün din öğretmenı toplantı yaptı. Yazılı 3 ve 4 . unıteden olacak. Zorlayacagım bılgınız olsun dedı. Ezber yapmasınlar , ogrensınler dıyor. Suanda onlu arkalı 16 sayfa fotokopı var elımızde, bır o kadar daha verecekmıs daha 2 hafta var ama bagrısları kulaklarımdan sılınmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…