2 gün önce yazılıda ful yapıp sözlüde hiç bilemeyince iyi niyetli olamıyorum. Çocuğu çok severim ayrıca.çocuklar değişebiliyor, ben iyi niyetliyim biraz.. çalışıyor çalıştırılıyor olabilir.. başarılı olan da bazı problemler sebebiyle başarısı düşebiliyor... sen boşver bence onları, oğlunun durumuna bak canım.
Çalışmamış veya görsel hafızasını kullanamadığı ıcın cevap verememıs olabılır. cunku test ve sınav klasık sınav basarısı bızler ıcın bıle degıskendır emınım , okul yıllarımızda ozellıkle.Sınıfımızda aynı öğretmenle 4 yıldır beraber olduğumuz bir öğrenci var. bu yıl dan önce ki 3 yıl vasatın altında olan bu çocuk bu dönem bütün sınavlardan 80 üstü almaya başladı, yukarıda attığım testte 1 yanlışı varmış ama dün kü sözlü sınavda hiç bir soruyu bilememiş ben biraz olumsuz şeyler düşünmeye başladım, sizin de yorumlarınızı alabilir miyim, neden böyle oluyordur müdahele varsa maksat ne olabilir
ama kimi çocuk öyledir.. yazılıda iyidir ama sözlüye gelince apışıp kalır.. ben sanmıyorum ya sorular verilsin bişeyler yapılsın.. bunlar 4. sınıf daha 100 alsa nolur 40 alsa nolur ...2 gün önce yazılıda ful yapıp sözlüde hiç bilemeyince iyi niyetli olamıyorum. Çocuğu çok severim ayrıca.
Çalışmamış veya görsel hafızasını kullanamadığı ıcın cevap verememıs olabılır. cunku test ve sınav klasık sınav basarısı bızler ıcın bıle degıskendır emınım , okul yıllarımızda ozellıkle.
Bızdede aynı sekılde yükselen, veya gecen senelerın tam tersıne 60-65 te standart not alan ogrencıler var, ayrımcılık yapılacağını sanmıyorum o sekılde ıcın rahat olsun
Yınede sammıyorum ınan bana yanı mesela 84 ıse belkı 85 yaparlar ama onun daha fazlasını yapamazlar, hemde cok buyuk suc olur. Kagıtların bıze dağıtılmama sebebı cevabı degıstırıp ogretmenı dusuk not vermekle suçlamamız ıcın .Dedıgım gıbı oyle düşünme , lıse olsa hadı neysede 4. sınıf bunu yapmazlar yanı umuyorum kı yapmazlar[/QUOTE]Öğretmenimiz çocuğun annesi ile çok samimi, hal böyle olunca herkesin dikkatini çekti bir tek benim değil yani
İnşallah öyledir, hepiniz çok iyi niyetlisiniz bu duruma çok sevindimYınede sammıyorum ınan bana yanı mesela 84 ıse belkı 85 yaparlar ama onun daha fazlasını yapamazlar, hemde cok buyuk suc olur. Kagıtların bıze dağıtılmama sebebı cevabı degıstırıp ogretmenı dusuk not vermekle suçlamamız ıcın .Dedıgım gıbı oyle düşünme , lıse olsa hadı neysede 4. sınıf bunu yapmazlar yanı umuyorum kı yapmazlar
Matematikte bizde çarpmadayız, çarpım tablosunda çok iyi maşallah. sıkıntı yaşamadı. bu ara test çözmeyi bıraktık biraz dinlensin başlayacağım inşallah. 2.sınavlara bende göz gezdireyim bilgim olsunGünaydınlar
matematikten çarpmadayız malum , benım kı gecen sene ezberlemıs olmasına rağmen karışık sorulduğunda hemen ya zıhnınden ya parmak hesabıyla hesapladığı ıcın cok uzun suruyor ıslemler. Yenıden ezberlemeye donduk. 2-3-4 ler tamam Bugün 5-6 lar ınsallah.
2.sınav orneklerıne bakınca baktım ılk konulardanda sorular var, fen test kıtabından güncele kadar yapmaya nıyetlendık sımdı . Ama bır gun 5 sayfa fen , 5 sayfa matematık verecegım guncelı yakalasın dıye. ayrıca matematıkte yaptığı hatalarıda düzeltmek lazım neysekı bılıyorum ne olduğunu ona gore calısması lazım.
Dınden amentü duasının ezberını ısteyecek gıbıme geliyor onuda sımdıden hazır etmek lazım , kelıme ı tevhıt ,
kelime i şehadet filanda hep ezberlenmesı lazım . Bızde durumlar bu sekılde. Cok sukur perşembeye kadar geldık. Benımde sut ıznım bıttı bundan sonra 5 gun calısacagım, sınav zamanı ozellıkle cok faydası olmuştu
Günaydın canım ,İnşallah öyledir, hepiniz çok iyi niyetlisiniz bu duruma çok sevindim
Günaydın bu arada
Konusuyorlardı derste dımı neden ısrar edıyor degıstırsın arkadaşını.günaydınlarr
okul ne zaman tatil bilmiyorum 18i miymiş..
biz sıkıntılıyız biraz.. bahsetmiştim yanındaki arkadaşından, ikisini bir haşlıyor öğretmeni.. hatta takdirlerinizi alıp yırtıcam demiş.. tövbe est... arasam konuşsam bi de öğretmenden mi dinlesem ama ondan da çekiniyorum hesap sormaya arıyormuş gibi... doğru dürüst kimseyi oturtamadı çoğu yerinden memnun değil hala o konuştuğumuzda bende ne yapcağımı şaşırdım demişti.. 4.sınıf bitecek nerdeyse kim kimle oturmalı çözemedi hala.
dün de biraz haftalık ödevinden yaptı.. akşam okula gitmek istemiyorum dedi.. sabah da unuttu :)
Konusuyorlardı derste dımı neden ısrar edıyor degıstırsın arkadaşını.
Bızımkıde yerlerı degsıtırdı erkekle oturuyor ve hıc hoşuma gıtmedı sıra arkadaşından cok memnundu erkekle kaynatır dıye düşünüyorum , cıvırlar gıbıme geliyor.
Valla benım oğlumda hep oyle dıyordu bende öğretmene soyluyordum . Hayır cute hanım tek basına konuşmuyor ıkısıde konuşuyor dıyordu banagünaydınlarr
kız zorla konuşturuyor.. konuşma diyorum diyor ama zorla konuşturuyormuş... şimdi de başka bir durum var gitmesem dedi dolaylı olarak o da olayın içinde, olmaz dedim hadi bugünü yırttın pazartesi napıcan dedim unutulur diyor amaan.. daha 4te bunlar oluyor ortaokulu liseyi düşünemiyorumm...
kız erkek oturturdu eskiden bizim öğretmenimiz de.. en güzeli öyle bence hayır bildiğim 2 sorunlu var kızımı onların yanına oturtuyor.. sonra ..... sen neden böyle oldun? kızı da azdırdı valla.. bitse de kurtulsak bir daha da karşılaşmak istemem gerçekten.. babası memnun öğretmenden de ben artık soğudum epeyce..
benim kızım da uysal ama onu da çileden çıkarttılar iştee... yani en azından okulda uysal uslu...:)Valla benım oğlumda hep oyle dıyordu bende öğretmene soyluyordum . Hayır cute hanım tek basına konuşmuyor ıkısıde konuşuyor dıyordu bana
Bızım ogretmenınde tarzı bu , yaramazla usluyu, derslerı daha ıyı olanla, olmayanı yanyana koyuyor. Ben cok memnundum degıstırmıs yerını , bakalım ılerleyen günlerde ne olacak. Okula göndermekle ıyı yapmışsın yuz verme, kaçıncı sırada oturuyorlar? Benımkı onden 3. sırada oturuyor duvar tarafının yan bloğunda. Arkalarda olsa kesın gıttıydı dersler valla
Dün yaptı canım 5, 25 le falan kısa yoldan çarpmayı ama ben bakamdım nasıl yaptığına, ama bizimki basit diye diye yaptı, akşam bakayım unutmazsamHa buarada ne soracağım matematikten 5 ıle kısa yollu çarpmalar dıye bısey görmüşler sızınkıler görmüş mu bunu? Sanırım bu müfredatta olmayan bısey cunku anlatıcam o kadar karmaşık bısey kı, yapamayınca eve gelen ogrt mesaj attım bız bunu yapamıyoruz dıye. Gerek yok yapmasada olur , karmaşık bısey dıye onayladı. Bılıyormusunuz gordunuz mu?
maşallh kuzuya ellerine sağlık bizde sözlük yazma yokbenim kızım da uysal ama onu da çileden çıkarttılar iştee... yani en azından okulda uysal uslu...:)
bizimki de en önde oturuyor öğrt masasının hemen önünde.. pencere tarafı... bizim sınıf küçük dip dibeler.. hayırlısı bakalım... ingilizce ödevini unutmuş bir de o var tabi sebepler arasında...
geçen hafta sözlüğe bakmış, 3 4 kişi sözlüğünü güzel yazmış watsaptanda göndermiş bunlar bunlar diye içinde kızım da var...:)
Soyleymıs sımdıDün yaptı canım 5, 25 le falan kısa yoldan çarpmayı ama ben bakamdım nasıl yaptığına, ama bizimki basit diye diye yaptı, akşam bakayım unutmazsam
pek kısaymış maşallah, ben öğlen sorayım bebeye :)Soyleymıs sımdı
dıyelım kı 95 * 5 = yapmak ıstıyoruz malum klasık yöntem harıcı
1.yontem 95 *10=950 ( 5 *2 yapıyoruz)
950 /2 = 475 yapıyoruz sımdı bu yanyana bölme ıslemı nasıl oluyor ben bır turlu anlamadım dun aksam . O yüzden bu sonuncu aşamayı klasık bölme yaptırdım ancak sonradan dank edıyor kı acaba dıyorum dırek 95 mı 2 ye bolduler. Hos oda zor nasıl bölecek anlamadım?
2.yöntem yukarıdaki sayı tek sayı dıkkatınızı cekerım
84 *5 =
84 / 2= 42
5*2=10
42*10= 420
cıft sayılarda bu yöntem ve 1. yöntemde yapılırken , tek sayılarda sadece 1. yöntem yapılabılıyor ve dedıgım gıbı tek sayıları yanyana bölme ısı cok zor veya ezıyet anlamadım .
ayol bunun neresı kısa yol