Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aslında ilerisi için öyle çarpıp geçiyoruz ama çocuklara da illaki öğretiyorlar belkide zihni gelişir diyeyaa zatenn hesap makinası diye bir şey var çarpar geçerim
şaka yaptım tabi ki bilmeleri gerekir.. ama neresi kısa yol ben de anlamadımaslında ilerisi için öyle çarpıp geçiyoruz ama çocuklara da illaki öğretiyorlar belkide zihni gelişir diye
Özellıkle yan yana bolmeyı nasıl yaptığını sorarmısın tek sayılardan bır ornek vererek canım .pek kısaymış maşallah, ben öğlen sorayım bebeye :)
bu cıft rakamlarda uygulanan yöntem pekı ya tek rakamda 95*5 mesela canımşimdi yanımda 24x25 i sordum. 24 ü 4 bölüp 25 i 4 ile çarpıyor, 6x100=600 şeklinde yapıyor. 10 ve 100 olunca yanyana çarpmayı zihinden yapıyor, 10 olursa 1 sıfır ekliyor, 100 olursa 2 sıfır ekliyor
tek rakamda nasıl olur sormadım unuttum :)bu cıft rakamlarda uygulanan yöntem pekı ya tek rakamda 95*5 mesela canım
Allah sabır versın canım rapor aldımı , başka ogretmen mı geliyor bu haftaHanımlar merhaba
bizim öğretmenimiz yok bu hafta babası vefat etmiş..
kızım fenden yeni konuya geçiyoruz kütle ve hacim dedi..
pazar günü mat.ödevini beraber yaptık ama başıma ağrılar girdi hafta içi neden bıraktın diye söylendim.. kendi bunaldı ama ben daha çok bunaldım sanırım.. Türkçe sosyali dini kendi halletti..
daha bir bilinçli sanki sizlerde fark ediyor musunuz çocuklardaki değişimi.. maşallahh diyelim..
kendi kendine soru üretip cevaplıyor falan:)
okula göndermedik okul yok öğretmenimiz yok dendi.. rapor mu aldı izinli mi bilmiyorum.. Amin Allah sabrını versin..Allah sabır versın canım rapor aldımı , başka ogretmen mı geliyor bu hafta
Bız matematikten hala 5-25-50 lı lı çarpmalardayız. Ben suanda her aksam fen testı verdım güncel konuyu yakalasın dıye. Konu bitmeden test yaptırmakta ıstemıyorum gormedıgı bısey çıkıyor kızıyorum nıye bılmıyorsun dıye.
Matematıge geldı sıra , onuda güncelden yakalamak lazım ama 20 sayfa var belkı abartmıyorsam . Bu arada bebeıgmız hasta doğum gunu yaptık fılan gevsedık bıraz.
Ingılızce soonucları hala açıklanmadı ama 3 yanlısı var galıba.
Harıta verılmıs sehırler verılmısi yerlestırılmesı ıstenmıs ama sınıfın yarısı o sehırlerın karsısına yonlerı yazmış ıngılızce olarak.
Hayır bır ıng olarak sorusuda cok saçma , neresı ıng bu sorunun anlamadım . 85 altı almasa barı
Ortalamadı 90 buarada . Insan haklarıda gırıldı 90 almıştı ortalamayı hıc etkılemedı normal mı bu?
MerhabaHanımlar merhaba
bizim öğretmenimiz yok bu hafta babası vefat etmiş..
kızım fenden yeni konuya geçiyoruz kütle ve hacim dedi..
pazar günü mat.ödevini beraber yaptık ama başıma ağrılar girdi hafta içi neden bıraktın diye söylendim.. kendi bunaldı ama ben daha çok bunaldım sanırım.. Türkçe sosyali dini kendi halletti..
daha bir bilinçli sanki sizlerde fark ediyor musunuz çocuklardaki değişimi.. maşallahh diyelim..
kendi kendine soru üretip cevaplıyor falan:)
amin canım amin..Merhaba
Allah sabırlar versin ailesine
Ödevler son güne kalınca bende sinir stres oluyorum.
Artık kendileri yapabiliyorlar maşallah.
Bizim öğretmen bu hafta 3 kişilik 3 grup yapmış bilgi yarışması yapacaklarmış, ekstra neler yapabilirim deneme sınavı falan alıp mı çözdürsem düşünüyorum öyle
youtube kanallarından cevaplı sorular varya oraya bakabılırsınız canım , cok güzel fıkırmıs hakkettenamin canım amin..
arasam dedim dün eşim dur dedi.. en azından başın sağolsun deseydim iyiydi. erken dedi.. hayırlısı bakalım ama arıcam..
bilgi yarışması süper fikir.. internette görmüştüm bilemeyen geciken çıkıyordu çok güzeldi belki siz de görmüşsünüzdür.
evet iyi olur deneme sınavları pekiştirmiş de olur hem.
yarışma nasıl gidiyor yaptılar mı?Merhaba
Bizim öğretmen bu hafta 3 kişilik 3 grup yapmış bilgi yarışması yapacaklarmış, ekstra neler yapabilirim deneme sınavı falan alıp mı çözdürsem düşünüyorum öyle
Gecmıs olsun kuzucum oncelıkle, havalarda tam hastalık havası hakkettenKızlar selam... nasılsınız ne var ne yok...?
biz idare ederiz.. cuma hastaydı bir günde iyileştik şükür inşallah hortlamaz..
5li 25li 50li kolay çarpmayı yeni gördük biz.. kızlar soruyordunuz... yardımcı soru kitabımızda vardı.. haftalık ödevin içinde.. onlarla ilgili problemler vardı... kızım da aynı şeyi söyledi 'bunun neresi kısayol ben çarpar geçerim' fakat ben kısa yol diye düşünüyorum:))
CuteMom sendin değil mi soran?
5li de rakam çiftse 2ye bölüp 10la çarpıyorsun.. tekse önce 10la çarpıp 2ye bölüyorsun.. ,
Dinciniz gicikti oyle hatirliyorum:)) bos ver 4 olsun hic sorun degil...Gecmıs olsun kuzucum oncelıkle, havalarda tam hastalık havası hakketten
Ay cok karışık bısey ama ben sonra yan yana nasıl bolduklerını anladım tek sayıları. Mesela 56 /2 bölecek, once 5 te 2 yı arıyor. Gerı kalan sayı 1, 16 da tekrar ıkı arıyor. Bu bakıma kısa yanı yanyana bölme olarak kısa genel olarak bana cok gereksız geldı bunlar.
2.sınavlar açıklandı açıklanacak dıye bekliyoruz buarada. Son yazılımız ıng ıdı 3 haftadır anca açıklandı 91 almış. Bu durumda 2 tane dördü var.
Bırı 84 mat, dıgerı 70 din .
Dini kurtarabılecegımızıde sanmıyorum ama bakalım
Merhabalaryarışma nasıl gidiyor yaptılar mı?
Geçmiş olsun prensese...Kızlar selam... nasılsınız ne var ne yok...?
biz idare ederiz.. cuma hastaydı bir günde iyileştik şükür inşallah hortlamaz..
5li 25li 50li kolay çarpmayı yeni gördük biz.. kızlar soruyordunuz... yardımcı soru kitabımızda vardı.. haftalık ödevin içinde.. onlarla ilgili problemler vardı... kızım da aynı şeyi söyledi 'bunun neresi kısayol ben çarpar geçerim' fakat ben kısa yol diye düşünüyorum:))
CuteMom sendin değil mi soran?
5li de rakam çiftse 2ye bölüp 10la çarpıyorsun.. tekse önce 10la çarpıp 2ye bölüyorsun..
sağol canım çok teşekkürler..Geçmiş olsun prensese...