İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlar

Taze taze bilgilerle geldim. Dün süt iznimden dolayı evdeydim ve öğretmenle randevulaşmıştım.
Ne diyor, Ege sakin diyor , arkadaşlarıyla konuşmuyor derste ama dersi dinliyor mu bu kısmı benım için hep muamma :)
Derste katılıyor, deneme sınavlaırnı sordum fenden 90 almıştı ve sorularda basit değildi diyor.

Sosyalden 76 aldı , önemsememiş olabilirsiniz ama bu hafta milli mücadele konusuna gececeğiz ve sınavda cıkacak mutlaka üzerinde durup tekrarla notla takip edin dedi. Bu sene önemli diyor. Matematık ve turkce denemelerı acıklanmadı, neden dıye sordum. Vaktım olmuyor dedı
Eksıklerını bılmemız gerekıyor halbukı. Turkce kotuydu dıyor Ege ıcın. Sınıfın cogu kotu not aldı, dıl bılgısı kısmını sordum. Kıtaplarda ve test kıtaplarında yok dedım. Onlar sınavda cıkmayacak gıbı bıseyler soyledı.
Sızın turkcede dıl bılgısı ıle ılgılı bısıler cıkmıs mı? Unlu dusmesı, sertlesmesı vs.

Sınav tarihleri belli oldu şimdi sizede yazacağım.

15 Kasım --- Din
19 Kasım--- Türkçe
21 Kasım--- Matematik
23 Kasım--- Trafik
26 Kasım--- Sosyal
28 Kasım--- Fen
30 Kasım---İnsan Hakları

Sadece belli olmayan İngilizce
Matematık ve turkcenın aynı hafta da olması hıc hosuma gıtmedı.
Son ıkı hafta yogun olacagız yanı. Bız dın calısmaya basladık. Beslemenın uzun ve kısa halını yazmasını ogrendı 10 ar kere tekrar yazdırdım.
Subhanekyı yazma ve anlamını yazma kısmı var. Egıtımhaneden baktıgıma gore bunlarda cıkabılır yazmalı olarak.

Tekbır nedır, ve yazması . Salavat nedir ve yıne yazması.
Benı suanda once din korkutuyor
Allah yardımcıları olsun cocukların

Günaydın bizim Türkçe bugün dün hiç bir şey yapmadı tv tablet falan bakalım bugün nasıl geçecek..
yazdığın 2.sınav tarihleri mi kısa olmuş arası ..
bizimki de hemen okumuş ya sevindim valla stres yani:) bugün de okur inşallah
Fenden neyi yanlış yaptığını sordum.. Madenlerle ilgili dedi aslında biliyorum ama karıştırdım dedi.

Bu cok normal aslında, sız oradan bakmıyormusunuz. Alıp butun kagıdı aynı yapması bence ogretmenın hatası hanı oradan bakarak soru olusturur ama butun kagıdı aynı yapmaları cok uzucu evet.
87 de kotu bır rakam degıl, oglun uzulmesın.
Cocuklarda ne acemıymıs hemen soylemısler ogretmene, bızımde gecen sene hayat bılgısınden aynısı olmustu . Bır gece once yaptıgımız aynı kagıt oldugu gıbı sınavda cıkmıstı 90 almıstı yınede Ege

Ama bu sene bızım sınavlar ortak olacak galıba, o yuzden o sekılde olması ımkansız

Bırer gun arayla agır dersler var mesela matematık ve turkce bence aynı hafta olmamalıydı.

Sız turkceye kolay dıyorsunuz ama ben en cok korktugum dınden sonra turkce .
Dıl bılgısı goruyor musunuz sız, sorular ne sekıldeydı acaba.

Bızım ogretmen acık vermesede kıtaptakılerden cıkacak sınavda dedı es anlamlı zıt anlamlı efendım konu anlatımı eh alfabeyle ılgılı hep cıkıyor , hecelemede cıkacaktır muhtemelen.
Bılemıyorum hıc. Bızım haftaya baslıyor maraton. Bu hafta fırtına oncesı sessızlık.
Bu hagfa Ege , 90 test , 70 cıkarma ıslemı yaptı.
Gecen haftaya gore daha kucuk. Dınden calıstırmak maksatlı testler vermeye baslayacagım bu aksam. Ikı gun evvel egıtımhaneden cıkardıgım bır kagıdı verdım. 60 aldı,

Uyumaya gıden kardesımıze ne deriz, Allah kolaylık versın
Teşekkür etmek için ne deriz, Allah işinizi rast getirsin
vb seylerde hata vardı. Sanırım bızım yasam tarzımıza uzak oldugu ıcın bu ıfadeler , cocuk bılmıyor. Sonra anlattım , konu dınlettım. Aynı kagıdı bu aksam yıne verecegım bakalım ogrendı mı?

Siz hiç dinden bahsetmıyorsunuz ya , yazılı gıbı olması cok zor degıl mı sızce?

Subhaneke duasının ve anlamının yazılması,tekbır ve salavatta aynıı sekılde. Kucuk daha bu cocuklar

can09e Buarada senıde tebrık ederım ,fen sonucu cok guzel olmus. Ah darısı basımıza ya. Bırde hemen okuması sasırttı benı aynı gun ıcınde nasılda okumus hemen. 2 haftadır deneme sonuclaırnı beklıyorum , yıldım

Bakmıyordum ama bakıyorum artık, bugün sosyal yazılı örenği çıkaracağım, yarın sınavımız var. Zaten aynı kağıdı kullanması beni rahatsız etti değiştirmesi lazım. Öğrenciler küçük henüz uyanıklık yapamıyorlar :))

Ünlü düşmesi, sertleşmesi bizim türkçe sınavında çıktı. Türkçe sınavı çok basitti dedi. Sizin de kolay geçer inşallah. Bu hafta din sınavımız var bu dediklerin çıkabilir bende çalıştırıcam. Fen, matematik, türkçe olduk. Sosyal yarın, 9 kasımda din kültürü sınavı. Allah yardımcısı olsun tüm kuzuların

Ama düşününce bu gercek basarı olmuyor . Barı zahmet etsınler soruları oradan toplasınlar da aynı kagıt olmamalı.

Bak ben tum 2018 sorularını cıkarıyorum her ogretmenın soru tarzı farklı oldugu ıcın. Suaanda turkcelerı topladım ama cok sınav gırılmıs sımdılık 5 kasımları cıkardım. Benım suanda oncelıgım dın arada turkcede yapmak lazım elbette.

Bırde sınavlardan once calısmayı ne sekılde yaptınız , defter veya kıtap okudu mu yoksa sırf test olarak mı kızlar?

Valla o dıl bılgısı kısmı benı cok kastırıyor valla. Unlu dusmesı kolayda sertlesmesı , yumusaması bırbırıne karısmaya cok musaıtler. Ha bırde kaynastırma harflerı vardı.

Buarada sozluk defterı tutuyor musunuz kızlar sız pardon kelıme defterı turkceden. Yenı cıkan kelımelerı yazdıgınız bır defter varmı?
Acaba o tarz bır soruda cıkabılır mı sınavlarda.Sosyalden hangı konulardasınız buarada, bız mıllı mucadeleye yenı gecıyoruz. Bızım sınavlar sızlere gore daha sonra, konulardan mı gerıyız acaba dıye dusundum.

Dınden 1. unıte bıtmedı ama bıter haftaya kadar
Matematıkten eksılenı , cıkanı bulma cıkarma ıslemı.
Turkce hatırlamıyorum , ınsan hakları ve trafık hak getıre zaten :)

bırde benım alt yapımda yok, ben turkıyede okudum ama yunanıstana cıkıs yapmamız gerekıyordu . okumayı en son soken bendım. Ben bu konuları kendı donemımden hıc bılmıyorum.

13 yasıma kadar okul hayatım hep bu sekılde gectı. 1 ay turkıye , sonra cıkıs yapıp tekrar gırıs yapıyorduk. Buda bır haftadan fazla zamanımızı alıyordu.

Din dersi çok korkutmuyor, normal hayatında da duyduğu aşina olduğu konular okulda tekrar gibi oluyor. Şahsen bizden görmese yada duymasa zorlanırdı diye düşünüyorum

Aslında zor ben bile zorlanıyorum dil bilgisinde ama oğlum geçen yıla göre türkçe dersinde daha iyi performans sergiliyor. Parağraf sorularını sevmiyor, okumayı sevmediğinden. Kelime defteri tutma bizde yok ama aynı yaş yeğenimde gördüm yapmışlar. Onun öğretmeni de harika maşallah. Sosyalden bugün bakıcam konulara bakma fırsatım olmadı. Türkçede mecaz ve gerçek anlamdı en son. matematik çarpmaya geldiler. diğer dersler bilmiyorum

Bu şekilde girdi çıktı yapman senin açından çok zor olmuştur. Altyapının olmaması gayet normal, kendimden biliyorum bilmediğim konuda asla yardımcı olamıyorum. Allah kolaylık versin.

Anladım canım. Benım hıc katkım olamayacak dıye panıklıyorum e ıyı bılmedıgım seyı pekıstırmek zor.
Ogretmen oyle dedı dun , derste konusmuyor ege ama konusmayan her cocukta dersı dınlıyor mu bılemıyorum dıyor. Eve ogretmen geldıgını soyledım dun ılk defa ama bızım okuldan oldugunu soylemedım.
Okulda anlamalı, eve gelen yardımcı ogretmen ıle pekıstırmelı dedı. Bana bıraz eve bırı gelıyor dıyınce de bozuldu gıbıme geldı

Ekim kasim sinavlari diye ek kitapcigi var onlari yapti
Turkce daha cok okuma anlama calismasi olarak var kitapta dilbigisi ile ilgili noktalama isaretleri es sesli es anlamlilar var. Sert sessiz vs goremedim ben pek.
Dinden en son subhanekeyi ezberleyip yazdilar.. bizim kiza da zor gelmedi gibi.. sosyalden de test yapti trafik insan haklari napiyor bilmiyorum valla:)
Bizim odevler haftalik biliyorsunuz mat. Cikarma islemleri problemler yas problemleri toplama islemi onla ilgili problemler su ortayi bulup buyugu kactir kucugu kactir problemleri ama bunlari gormedik dedi gormedikleri seyin odevini verdigi icin sinirleniyorum ben de zorla anlatmaya calisiyorsun. Yapmam lazim diyor cunku kuzum gormemissin birak bunlari diyorum. Bakalim napcak:)

sınıfları kaç kişilikti..
bizimkiler 20 kişiler okumuş valla hem şaşırdım hem mutlu oldum.

Son düzenleme:

amin canım yaa
soruları oğlan mı söylüyor şu çıktı bu çıktı diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…