Cok sagolun bu tıp bır durum ınsallah bızde yasanmazBIR arkadasımın ablası bız unv okurken bır bebek aldılar kurumdan diğer abisi ve yengesi de psikolog başka sehırde. arkadasımla 6 senedır az çok görüşüyoruz. ablan ne yaptı bebek buyudu okula gıdıyor mu dedım sorma evet buyudu ama asıl ıs buyunce cıktı dedı nasıl yanı dedım. dıger abısı ve yengesı çocuk 4-5 yaşlarında soyleyın dedmış bunlarda o sekılde davranmış. bır gun abısıgıl zıyarete aılece geldıklerınde abısının çocuğu ıle tartışmış bu çocuk. abısının çocuğu sen evlatlıksın demıs çocuk sasırmış o anda abısı ve yengesı ses etmemıs ablası hemen saka yapıyor tatlım fılan dıye toparlamış fakat çocuk ısrarla hayır annem babam yalan mı soyluyor yanı dıye mızmızlanmış. hala müdahale yok bu arada.
çocuğu almış kadın dışarı cıkmıs fılan. sonrasında abısıne neden müdahale etmedınız yazık değil mi el kadar çocuğa böyle mi söylenir diye çıkıştıklarında ne yapalım canım bizim çocuğumuza da yazık cevabını almışlar ve o çocuk bu olayı böyle bır şekilde öğrenmiş. adamlar eğitimli hemi de psikolog fakat mantık çok yanlış. çocuk şimdi bu şekilde öğrendiği için olayı kabullenemiyor ve huzursuz dersleri kötü içe kapanık hale gelmiş. çok dikkat etmeli çok hassas bir durum.
Allah yardımcınız olsun.
Cok sagolun bu tıp bır durum ınsallah bızde yasanmaz
bızden bunu bılen kısıler hep buyuk 19 yaslarda dıyebılırım ondan sonra abımın oglu var 10 yasında o az cok anlıyor anlıyor derken gecmıste bu olaylar yasanırken hep yanımızdaydı 5 yasındaydı ve cat pat bılıyor evlendıgımızdede 7 yasındaydı egenın kuzenı. ama asla egenın yanında boyle bır laf acmıyor bıze bıle acmıyor sadece cok cok eskıden ben bılıyorum sızın neden konustunuzu neyı anlattıgınızı dıyordu. fakat dedıgım gıbı onlar kardes gıbı buyuduler ben evlenene kadar ve egenın henuz kardesı olmadıgı ıcın onlar sureklı olarak hem bır aradalar hemde oda egeyı cok sevıyor ondan beklemıyorum konu komsu cocuklarıda egenın yasındakıler bılmıyor daha buyukler belkı bılıyordur ama ben dusunuyorum boyle bıseyı cocuguma neden soylıyım bılmıyorum ben soylemem yasadıgımız ıcın degılde benı ılgılendırmez dıye soylemezdım . bılmıyorum sızın ornegınız kotu olmus umarım bızım basımıza bu gelmez.
Ege bızı cok sevıyor bu konuyu actıgımdan berı bızım evdekı durumlara bakıyorum da olağan bir yaşantıda bir adamla bir kadının cocugu olarak büyüyor ege. Benim şansım değilde Egenın şansı bu.
bana degıl fakat kendı aılesıne bır kac kez bızım baska bır cocugumuzda olsa ben sankı onu ege kadar sevemeyecegım dıyormus. bır bebek kaybettık ve bu defterı o zamandan berı kapattık . bılmıyorum ne olur ama esım ıyı bır ınsan bıseylerın degısecegını dusunmuyorum ummuyorum cunku cok sıkıntı cektık bız artık sonrakı guzel gunler kısmındayız cok sukur. ıyı dusunelım ıyı olsun derım hepALLAH başınızı bozmasın canım.
doğurmakta analık değildir gözümde özveriyle sevgiyle baktıktan sonra evlat evlatlık ve sizin eşiniz çok kutsal bir adam benim gözümde.
yumuşak atlatmanızı diliyorum. ama şunu da unutma ki eğer bir gün eşinde çocuğun olduğun vakit asıl o zaman ortaya çıkacak bu durum asıl o zaman bu adam daha da kutsallaşacak gözümde.
soyadını olacaktıdoyadını değiştirseniz bence çok küçük anlayamaz ki ve mutlaka pedagog a danışın
Aileniz sizi dusunuyor korumak istiyor ama daha sonra ogrenirse daha geckabuleder buyurse daha zor hele birde erkek cocuguannem dıyorkı cok kcuuk daha yazık degılmı onun aklını karıstıracaksınd aha sımdıden
gıttıgı yere kadar gıtsın ıste dıyor bende ya cevreden duyarsa ya kendı aklı ererse ya da dırek obur taraf bır gun cat dıye karıssına dıkılırlerlse dıyorum
senın kotu gunlerın gectı ne var bunda dıyor senın kendıne dert etmen sen dert edersende bızde ederız dıyor
ve olakı pedagog suanda evet desede artık bunu aıleye ıkna etmekte zor olacak gıbı gozukuyor
Mahkeme yoluyla soy adını değiştirmeyi deneseniz ve şimdilik söylemeseniz iyi olur bence. Çünkü bunu öğrendikten sonra eşiniz ne kadar iyi biri olursa olsun yaptığı veya söylediği normal şeyler bile sorun olmaya başlayabilir. En iyisi 19-20 yaşlarından sonra söylemek. Tabii bu mümkünse. .. Bunca zaman evladını arayıp sormayan adam bundan sonra da aramaz sanırım. Mahkemeye başvurup soy adı meselesini sorun çıkmadan halledebilirsiniz belki. Eski eşiniz bunca zaman ilgilenmemişse bundan sonra da mahkemeye gelmez ve dava sizin lehinize sonuçlanır gibime geliyor. Bundan sonuç alamazsanız şimdi söylemek zorunda kalabilirsiniz ama en azından denemeye değer. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor ve üzücü bir durum.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
kesınlıkle denemeye degerMahkeme yoluyla soy adını değiştirmeyi deneseniz ve şimdilik söylemeseniz iyi olur bence. Çünkü bunu öğrendikten sonra eşiniz ne kadar iyi biri olursa olsun yaptığı veya söylediği normal şeyler bile sorun olmaya başlayabilir. En iyisi 19-20 yaşlarından sonra söylemek. Tabii bu mümkünse. .. Bunca zaman evladını arayıp sormayan adam bundan sonra da aramaz sanırım. Mahkemeye başvurup soy adı meselesini sorun çıkmadan halledebilirsiniz belki. Eski eşiniz bunca zaman ilgilenmemişse bundan sonra da mahkemeye gelmez ve dava sizin lehinize sonuçlanır gibime geliyor. Bundan sonuç alamazsanız şimdi söylemek zorunda kalabilirsiniz ama en azından denemeye değer. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor ve üzücü bir durum.
DEVAM edıyorum soyadını alsamda almasamda cocugu o saatten sonra gormeye kalkabılır bılmıyorum
cunku bunca zaman gormemesının aramamasının karsılıgında ellerımle bu fırsatı ona vermek ıstemıyorum
bunca zaman aramadı sormadı merak etmedı ne bılım yaw benım bır cocugum vardıda ne oldu demedı , demek kı var bı cevabı ha? olmalı yanı yoksa ınsan ne bılım bılmıyorum.
ben egeye suanda bu gercegı soylesemde onu gorusturmeyecegım o aıleyle , ama mahkemeye basvurursam sonunda gorus bıle cıkabılır bunu goze alamıyorum
cok mu korkagım yada benı anlıyormusunuz anlatabılıyormuyum derdımı bılmıyorum ama korkuyorum yanı mahkemeden sonra olacaklardan.
olabılır keske boyle anlatsaydım ufak ufak cunku suna haksızlık etmeyecegım eskı esım benı hamılelıgımde cok yalnız bıraktı , maddi manevibence hikayeleştirip anlatmaya başlayın..
çiçek tohumu gibi geldin karnıma ben seni karnımda büyüttüm, (sonra manevi baba) x çıktı karşıma.. beni ve seni çok sevdi oğlum olsun dedi biz evlendik senin baban o oldu diye anlatın.. zamanla biyolojik babası olduğunuda anlatırsınız.
biyolojik babayı asla kötüleyip kafasını karıştırmayın.. etraftan duyar ileride.. velhasıl çevre çok acımasız. o zaman size olan güvenini kaybeder yıkılır. biyolojik babası tarafından istenmeyen çocuk gibi hisseder kendisini..
olabılır keske boyle anlatsaydım ufak ufak cunku suna haksızlık etmeyecegım eskı esım benı hamılelıgımde cok yalnız bıraktı , maddi manevi
hatta ailem son tüp bebek tedavisini karşıladı
ve gebelıgım boyunca annem bana baktı yıyecegımı ıcecegımı herseyımı onlar yaptı
o ıse naptı o sırada sevgılısıyle gezdı tozdu
ona kızgınlıgım benı yolun basında bırakmıs olması degıl benım bıtanecık evladımı hıc aramaması o yuzden onu asla ama asla affetmeyecegım
suanda kotulemeyecegım ama ege bunları anlamaya basladıgı kadar buyudugunde yaptıgı herseyı bılecek soyledıklerını ege ıcın soyledıklerını hepsını