Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Bence buradan çok farklı fikirler çıkacak kafanız daha çok karışacaktır. En iyisi bir uzmandan yardım almak. Ama uzmanların genel görüşü bildiğim kadarıyla erken yaşta söylemek bu tarz şeyleri.

ben şöyle hayal ediyorum
cocuk uyarılır yanı tamamen hersey alanen soylenmese ote yandan ortam bag bahce acık hava olsa doktora gıttıgını sezmese
sonra buyudukce buyudukce yavas yavas puzzle bırlesse olmazmı ki

ben onumuzdekı hafta gorusecegımız pedagog harıcınde baskalarıylada gorusecegım bugun telefon edıyorum az cok fıkır edınmeye calısıyorum ama sanırım once benım buna tamamen hazır olmam lazım

BIR arkadasımın ablası bız unv okurken bır bebek aldılar kurumdan diğer abisi ve yengesi de psikolog başka sehırde. arkadasımla 6 senedır az çok görüşüyoruz. ablan ne yaptı bebek buyudu okula gıdıyor mu dedım sorma evet buyudu ama asıl ıs buyunce cıktı dedı nasıl yanı dedım. dıger abısı ve yengesı çocuk 4-5 yaşlarında soyleyın dedmış bunlarda o sekılde davranmış. bır gun abısıgıl zıyarete aılece geldıklerınde abısının çocuğu ıle tartışmış bu çocuk. abısının çocuğu sen evlatlıksın demıs çocuk sasırmış o anda abısı ve yengesı ses etmemıs ablası hemen saka yapıyor tatlım fılan dıye toparlamış fakat çocuk ısrarla hayır annem babam yalan mı soyluyor yanı dıye mızmızlanmış. hala müdahale yok bu arada.

çocuğu almış kadın dışarı cıkmıs fılan. sonrasında abısıne neden müdahale etmedınız yazık değil mi el kadar çocuğa böyle mi söylenir diye çıkıştıklarında ne yapalım canım bizim çocuğumuza da yazık cevabını almışlar ve o çocuk bu olayı böyle bır şekilde öğrenmiş. adamlar eğitimli hemi de psikolog fakat mantık çok yanlış. çocuk şimdi bu şekilde öğrendiği için olayı kabullenemiyor ve huzursuz dersleri kötü içe kapanık hale gelmiş. çok dikkat etmeli çok hassas bir durum.

Allah yardımcınız olsun.

Cok sagolun bu tıp bır durum ınsallah bızde yasanmaz
bızden bunu bılen kısıler hep buyuk 19 yaslarda dıyebılırım ondan sonra abımın oglu var 10 yasında o az cok anlıyor anlıyor derken gecmıste bu olaylar yasanırken hep yanımızdaydı 5 yasındaydı ve cat pat bılıyor evlendıgımızdede 7 yasındaydı egenın kuzenı. ama asla egenın yanında boyle bır laf acmıyor bıze bıle acmıyor sadece cok cok eskıden ben bılıyorum sızın neden konustunuzu neyı anlattıgınızı dıyordu. fakat dedıgım gıbı onlar kardes gıbı buyuduler ben evlenene kadar ve egenın henuz kardesı olmadıgı ıcın onlar sureklı olarak hem bır aradalar hemde oda egeyı cok sevıyor ondan beklemıyorum konu komsu cocuklarıda egenın yasındakıler bılmıyor daha buyukler belkı bılıyordur ama ben dusunuyorum boyle bıseyı cocuguma neden soylıyım bılmıyorum ben soylemem yasadıgımız ıcın degılde benı ılgılendırmez dıye soylemezdım . bılmıyorum sızın ornegınız kotu olmus umarım bızım basımıza bu gelmez.

Ege bızı cok sevıyor bu konuyu actıgımdan berı bızım evdekı durumlara bakıyorum da olağan bir yaşantıda bir adamla bir kadının cocugu olarak büyüyor ege. Benim şansım değilde Egenın şansı bu.

ALLAH başınızı bozmasın canım.
doğurmakta analık değildir gözümde özveriyle sevgiyle baktıktan sonra evlat evlatlık ve sizin eşiniz çok kutsal bir adam benim gözümde.
yumuşak atlatmanızı diliyorum. ama şunu da unutma ki eğer bir gün eşinde çocuğun olduğun vakit asıl o zaman ortaya çıkacak bu durum asıl o zaman bu adam daha da kutsallaşacak gözümde.

bana degıl fakat kendı aılesıne bır kac kez bızım baska bır cocugumuzda olsa ben sankı onu ege kadar sevemeyecegım dıyormus. bır bebek kaybettık ve bu defterı o zamandan berı kapattık . bılmıyorum ne olur ama esım ıyı bır ınsan bıseylerın degısecegını dusunmuyorum ummuyorum cunku cok sıkıntı cektık bız artık sonrakı guzel gunler kısmındayız cok sukur. ıyı dusunelım ıyı olsun derım hep
cok tesekkur ederım zaman ayırıp yazdıgınız ıcın

annem dıyorkı cok kcuuk daha yazık degılmı onun aklını karıstıracaksınd aha sımdıden
gıttıgı yere kadar gıtsın ıste dıyor bende ya cevreden duyarsa ya kendı aklı ererse ya da dırek obur taraf bır gun cat dıye karıssına dıkılırlerlse dıyorum
senın kotu gunlerın gectı ne var bunda dıyor senın kendıne dert etmen sen dert edersende bızde ederız dıyor
ve olakı pedagog suanda evet desede artık bunu aıleye ıkna etmekte zor olacak gıbı gozukuyor

Aileniz sizi dusunuyor korumak istiyor ama daha sonra ogrenirse daha geckabuleder buyurse daha zor hele birde erkek cocugu

Mahkeme yoluyla soy adını değiştirmeyi deneseniz ve şimdilik söylemeseniz iyi olur bence. Çünkü bunu öğrendikten sonra eşiniz ne kadar iyi biri olursa olsun yaptığı veya söylediği normal şeyler bile sorun olmaya başlayabilir. En iyisi 19-20 yaşlarından sonra söylemek. Tabii bu mümkünse. .. Bunca zaman evladını arayıp sormayan adam bundan sonra da aramaz sanırım. Mahkemeye başvurup soy adı meselesini sorun çıkmadan halledebilirsiniz belki. Eski eşiniz bunca zaman ilgilenmemişse bundan sonra da mahkemeye gelmez ve dava sizin lehinize sonuçlanır gibime geliyor. Bundan sonuç alamazsanız şimdi söylemek zorunda kalabilirsiniz ama en azından denemeye değer. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor ve üzücü bir durum.

8 bir Pedagog ile söyleseniz sonuçta ne tepki vereceğini bilmeniz mümkün değil en azından Pedagog tepkisine göre hemen bir çözüm bulabilir

Benim annemin de babamın da ikinci evlilikleri. Abim babamın ilk evliliğinden. Annemin ilk evliliğinden hiç çocuğu olmamış. Kimlik de benim annemin üzerine kayıtlı. Biz yıllarca aynı anneden olarak bildik. Annem hiç ayrım yapmadı. Hatta abime daha çok ayrıcalıklı davranırdı. Abim 5 yaşındayken bir gün öz dayısı abimin karşısına çıkmış o senin annen değil senin annen bir başkası demiş. Abim ağlayarak anneme sarılmış, o adam yalan söylüyor sen benim gerçek annemsin değil mi demiş. Babam gerçeği bilmesini istememiş, yıllarca bu durum böyle devam etti. Ta ki abim 16 yaşına gelene kadar.

Bir gün biri çıkmış. Abime gerçekleri söylemiş ama tek gerçek abimin annesinin bir başkası olduğu. Geri kalanını uydurmuş da uydurmuş. Bir sürü yalanlarla iftiralarla abimin kafasını bulandırmış. O da bu kadar sevdiği kişiler tarafından yıllarca kandırıldığını düşünüp düşman gibi davranmaya başladı.

Abim henüz bebek olduğu için önce annesinden ayırmak istememiş, fakat kadın hiç ilgilenmemiş. Babam abimin o halini görünce anneme bakar mısın demiş Annem de kabul etmiş bakarım demiş. Babam alıp getirmiş hemen hastaneye yatırmışlar. Annem de bana 6 aylık hamileymiş, kadın o buz gibi betona mantosunu serip günlerce hastanede başında beklemiş. Kendi öz annesi abimi parayla babama satmış. Bir daha yüzünü görmeyeceğine dair de yemin etmiş. Bütün annelik hakkımdan vazgeçiyorum demiş. Şu an olmuş hala arayıp sorduğu yok. İstese abimi bir saat içinde bulur ama tek yaptığı akrabalarını gönderip abimin aklını karıştırmak. Çok büyük sorunlar yaşadık. Sanki onun annesinden ayrı kalmasına sebep annem ve kardeşlerimmiş gibi davranmaya başladı. Bu olan şeylerde en masumu annem ve bizlerdik. Kendi annesinin ve babasının hatalarını bize ödetmeye başladı. Bütün kızgınlığını bizden çıkardı. Hatta abim anneme şiddet bile uygulamaya başladı. Annem boynundan aldığı darbe yüzünden boynuna platin takıldı. Buna rağmen hala oğlum der. Ama bir gün kız kardeşimi sebebsiz yere öldüresiye dövmüştü. Ben bu kadarına sessiz kalamadım ve polise şikayet etmiştim. Hatta hastane kasten adam yaralama raporu vermişti. Annem mahkemede şahitlik yapmayı kabul etmedi, ikisi de benim evladım dedi. Ben de evliydim eşim göndermedi. Sonrasında babamın baskılarıyla kardeşim şikayetini geri çekmek zorunda kaldı.

Yani siz demeseniz de gereksizin biri bir gün karşısına çıkıp asılsız şeylerle onun aklını karıştırabilir. Şu an erken ama bana kalırsa bir uzman tarafından zamanı geldiğinde gerçekleri sizden öğrenmesi. Çünkü sevgisi kadar öfkesi de büyük olabiliyor. Abim de olduğu gibi. Hayatta en çok annemi severdi. Annemin canı yansa en çok o üzülürdü. Bize çok düşkündü. Korurdu. Şimdi düşman gibiyiz. Birbirimizin yüzüne bakamıyoruz. Babamın evine bile gidemiyorum. Gitsem de iki yabancı gibi duruyoruz. İnşallah siz bizim yaşadıklarımızı yaşamazsınız. Mutlu bir hayatınız olur. Her şey gönlünüzce olsun...

kesınlıkle denemeye deger
fakat benım dusundugum su
mahkemeye basvururum eskı es bundan haberdar edılır ya mahkemeye gelır ya da gelmez bılmıyorum
hakım kararı olumlu verdıgıne daır eve kagıt gıderse yargıtaya gıtmeden dosya ıtıraz ederler dıyede dusunuyorum bılemıyorum kese hıc haberı olmadan halledılse
bunca zaman arayaıp sormadıgı bır cocugu mırasından men etmek acıkcası ıslerıne gelır dıye dusunuyorum.
cunku ben o evladıma mama alamıyorum dıye olcek olcek eskık yedırdım
sınırım bozuldu

bence hikayeleştirip anlatmaya başlayın..
çiçek tohumu gibi geldin karnıma ben seni karnımda büyüttüm, (sonra manevi baba) x çıktı karşıma.. beni ve seni çok sevdi oğlum olsun dedi biz evlendik senin baban o oldu diye anlatın.. zamanla biyolojik babası olduğunuda anlatırsınız.
biyolojik babayı asla kötüleyip kafasını karıştırmayın.. etraftan duyar ileride.. velhasıl çevre çok acımasız. o zaman size olan güvenini kaybeder yıkılır. biyolojik babası tarafından istenmeyen çocuk gibi hisseder kendisini..

DEVAM edıyorum soyadını alsamda almasamda cocugu o saatten sonra gormeye kalkabılır bılmıyorum
cunku bunca zaman gormemesının aramamasının karsılıgında ellerımle bu fırsatı ona vermek ıstemıyorum
bunca zaman aramadı sormadı merak etmedı ne bılım yaw benım bır cocugum vardıda ne oldu demedı , demek kı var bı cevabı ha? olmalı yanı yoksa ınsan ne bılım bılmıyorum.

ben egeye suanda bu gercegı soylesemde onu gorusturmeyecegım o aıleyle , ama mahkemeye basvurursam sonunda gorus bıle cıkabılır bunu goze alamıyorum
cok mu korkagım yada benı anlıyormusunuz anlatabılıyormuyum derdımı bılmıyorum ama korkuyorum yanı mahkemeden sonra olacaklardan.

siz hiç korkmayın.. eşini ve sizi çok tebrik ediyorum.. yapılması gerekeni yaptınız ewt ama ne zorluklarla..

siz yetiştirdğiniz evlatta kaliteli olacaktır. gerçekleri ayırt edip seçimini yapacaktır zamanı geldiğinde kesinlikle soyadı olarak gerçekten onu büyüten insanın yani babasının soyadını alsın.. ama acele etmeyin.. o bu durumu kavrayana kadar.. ilkokul çağında anlar zaten

olabılır keske boyle anlatsaydım ufak ufak cunku suna haksızlık etmeyecegım eskı esım benı hamılelıgımde cok yalnız bıraktı , maddi manevi
hatta ailem son tüp bebek tedavisini karşıladı
ve gebelıgım boyunca annem bana baktı yıyecegımı ıcecegımı herseyımı onlar yaptı
o ıse naptı o sırada sevgılısıyle gezdı tozdu
ona kızgınlıgım benı yolun basında bırakmıs olması degıl benım bıtanecık evladımı hıc aramaması o yuzden onu asla ama asla affetmeyecegım
suanda kotulemeyecegım ama ege bunları anlamaya basladıgı kadar buyudugunde yaptıgı herseyı bılecek soyledıklerını ege ıcın soyledıklerını hepsını

kesinlikle bilir.. zira büyüdükçe araştırı merak eder.. ama şimdi kafası karışır diye kötülemeyin dedim cnm.

demek ki hayırlı olan buymuş.. onda babalık vasfı yokmuş o bunu hak etmiyormuş.. egenin babası bunu hak ediyormuş ve Allah sizi onla onu da sizle karılaştırmış.. Allah mutluluğunuzu daim etsin inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…