Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

canım bitlenmek pislikten değil de yayılan bi şey . parazit sonuçta hızla ürer ve hızla yayılır.
benim büyük oğlumda oldu. hatta okula gitmiyordu. komşu çocuklar sık sık gelirdi. onlardan geldi. apartmana yayıldı. bütün çocuklara. ve kötü temizlenmedikçe geldi . 3 kez bitlendik. ve kökü kuruyunca bitti.

son paragrafını hayretle okudum. çok yanlış düşüncelerin var. bence normal düşünemiyorsun artık canım . bunu psikolog ile paylaşmalısın. olayları o kadar büyütüyorsun ki .belki kızacaksın bana ama . normal olan , seyrinde giden şeyleri bile zora sokuyorsun.

o ikinci bebeğe bunu nasıl yapacaksın. ona sordun mu ki bu kararları verirken. büyüdüğünde kendi tercihini kendisinin yapması lazım. ki bu konuları ona da mı yansıtacaksın. aynı sıkıntıları o da mı yaşasın. soyadın neden farklı babanla , diye ona da mı baskı yapsın arkadaşları. ya düşünmeden söyledin yada ..bilemiyorum.

Hayır yahu :) bak soyle Egenın soyadını ben alıp, bebegede egenın soyadını vermekten bahsetmıyorum.
1- ya bende egenın soyadına gecıcem
2- bunu yapmazsam dogacak olan bebegı kendı kızlık soyadıma alabılırım dıyorum. Yanı Ege tek basına kalmamıs olacak bu soyadı mevzusudunda. Ogrenmıs olsa da bızle ayrı soyadında olmak ıstemeyecektır ege buna emınım. Bununda tek bır yolu var oda 3.yol . Bıyolojık babasını davalık edıp esımın uzeırne gecırmek egeyı ancak bununla alakalı cıddı derecede korkularım var o sebeble belkı dıyorum Egenın kendını yalnız hıssetmesını baska bır sekılde engelleyebılırız

Buarada bız gectıgımız yaz sonu bu sekılde bıtlendık toplamda 20 kısı kafamızda koca koca bocekler cıktı . Egelerden gectı bızede tabı o zaman temızlendık ama sımdı emınım yenıden geldı cunku kuru kuruya bakınca bısey goremıyorum kız olsa gozdenmı kacırıcam dıcemde oyle degıl.

buarada egenın bu durumu yasamasının sebebı asla ben degılım

Aaa bit temize gider

Lafta toka ve rozetler varmış eczanede sor

Tecrübelisin halledersin sen

zaten boya seninkileri öldürür Ege nin de saçından arınmadı daha kolay olur saçı belinde olan kızlar daha sıkıntılı

Yalnız bu soyadı fikirlerin ütopik

Eşin ile nikahla evli isen bebeğin soyadı babasının soyadıdır

Sen yine evli iken eski eşin soyadını alamazsın hatta evli olmasan bile eski eşin buna Rıza göstermesi lazım ki alabilesin, o da dava ile olur

Davayı göze alıyorsan zaten eşin evlat edinip herkesin soyadını aynı yaparsın

Onun soyadı bunun soyadı çok karıştırmak gereksiz Ege doğru bilgiyi alınca buna takılmaz zaten

Hatta artistlerin vs gerçek adları sahne adları vs var ya onları anlatırsın

Doğacak çocuğun vs soyadı ile oynamayı düşünme şimdi

Bir de hala vatandaş değil misin

Sonuçta banka vs otomatik nüfus sisteminden alıyor soyadları ben kimseye yeni soyadımı bildirmedim ama her türlü evrak resmi soyadıma göre geliyor

Ege hiç mi resmi bir şey görmüyor ne bileyim su elektrik faturası reklam için gönderilen bir şeyler

Olmaz ama işte o Bebek büyüyünce okulda babasının soyadı neden farklı diye sormayacaklar mı

Yukarıda teknik olarak olmayacağını yazdım zaten de eşinle evli olmasan dahi babası belli bir çocuğu hukuken babasından mahrum bırakmaman lazım

Neyse bir yeri yaparken diğerini bozma diyoruz da Bebek hayırlısı ile doğana kadar Ege nin soyadı sorunu çözülecek zaten

anladım ki anlatmak istediğin şeyi.
çok yanlış ve hastalıklı bi düşünce olduğunu düşünüyorum cute . kusuruma bakma.
gerçeklerden bu kadar kaçmak niye.
neden .
sıkıntılar sıkıntıları doğruyor.
artık net olun ve normal hayata dönün.
Ege nin yanlız kalması ne demek.
yani neden yanlız Ege . Ege nin büyümesine delikanlı olmasına . olgun bi adam olmasına ne var ki. az kaldı . zaman hızlı. ve sen şu an olduğu gibi kalacak sanıyorsun.
gerçeklerden kaçarak yeni belirsizlikler yaratıyorsun , yaratmayı düşünüyorsun. yapmayı düşündüğün şeyler ne kadar yanlış şeyler. of cute. bu olayı bu kadar düşünme artık. üzüyorsun beni . sürekli bi şeyler bulmak zorunda mısın . bırak seyrine artık .

Sacımı boyatırken adamlara rezıl olmakta var bende bu aksam kendıme ılac yapmalıyım .

Yalnız bu soyadı kısmı artık degıstı bılıyorsunuz dımı , artık kadınlarda kendı soyadlarını verebılıyorlar cocuklarına. Benım zamanımda olsaydı ben kesınlıkle kendı soyadıma almak ısterdım Ege'yı ancak bu yenı bır uygulama.
Ve soyadı degısımınde eskı esımın rızasına gerek yok ben nufus mudurlugunden bu degısıklıgı yapabılıyorum soy kutugum degısmeden , esımın kutugunde kalarak soyadımı degıstırebılıyorum .
Hanı asene erkının erkın kalması gıbı bısey degıl bu .
Ancak evet cok utopik dusunceler

Buarada elektrık suyumuz bızım aıle apartmanı oldugu ıcın amcanın uzerıne gelıyor , amcanında soyadı babamlardan farklı bır turk soyadı :) Ay ne karısık ısler benım suan daha hala turlu karısıklıklardan dolayı sgk kaydım bıle eskı esımın soyadıyla cıkıyor, duzeltırdık gene sonuc aynı cok takılmıyorum ben

Hayır ama ben saklamayı dusunmuyorum zaten bılıyorsunuz kacmak ıstemıyorum yanı bu dusuncelerden.
benım tahmınım ege soyadlarımızın aynı olmasını dıleyecek bıldıkten sonra bıle, ve kardesının (ortada fol yok yumurta yok ya neyse) soyadının farklı olmasından rahatsız olacaktır bak gorun :) Bunlar gıbı bır suru dava okudum hukuk.net'te .

Esım kızlık soyadıma yenı bır bebegı almam musade eder ama , soyadaımızı degıstırmeye ne der bılmıyorum ama yanı egenın soyadına gecmek onun ıcın nasıl olur hayal edemıyorum ama bır donem konusurken gecebılırım dıyordu. Soyadı davası ıse baslı basına cok sıkıntılı ve rısklı bır surec

eşin kendinden olacak bebeği, senin kızlık soyadına geçsin diye onay verirse pes diycem artık.sen Ege yi bu kadar sahiplenirken eşinin kendi bebeğine soyadını vermeye hakkı var değil mi

eşin kendinden olacak bebeği, senin kızlık soyadına geçsin diye onay verirse pes diycem artık.sen Ege yi bu kadar sahiplenirken eşinin kendi bebeğine soyadını vermeye hakkı var değil mi
ya bak ne dıcem bunlar cok baglayıcı seyler degıl , ınan bana degıl. Bak tablo ortada , suanda egenın soyadı bıyolojık babasında oldugu ıcın bız belkı yurt dısına bıle cıkamayacagız 18 yasına kadar, bunu esımle alakalı soylemıyorum ama zaten bu durumlarda yanı herseyın kotu oldugu durumlarda bıle %90 babalar ortadan kayboldukları ıcın bıraksınlarda analarda kendı soylarını devam ettırsınler. Ayrıca analık hakkı

Eşim geniş bu konularda

gerçekleri kabullenmek zorundayız cute cim.
hayat insana büyük acılar gösteriyor. geri dönüşü olmayan ,zamanı geri alamadığımız acılar. insanlar bu gerçekleri de kabul ederek yaşıyorlar , yaşamak zorunda kalıyorlar. ellerinden bi şey gelmiyor . giden geri gelmiyor .

ama sen bu kadar meseleyi , bi soyadı meselesini bile Ege rahatsız olacaktır diye kızlık soyadına geçecek kadar kendini kaybetmişsin .
gerçekleri kabul edecek Ege. ve sen şaşıracaksın. kabul etmek istemeyen , kabul edemeyen sensin. yanlış anlama beni . objektif olarak bakan bi gözüm sadece.

birde insanları soyadlarını vermek onur gurur veya sevgıyle alakalı olduguna benı asla kımse ınandıramaz ama kabul edıyorum utopik dusunceler, ama benım her zaman ıcın b planım var

birde insanları soyadlarını vermek onur gurur veya sevgıyle alakalı olduguna benı asla kımse ınandıramaz ama kabul edıyorum utopik dusunceler, ama benım her zaman ıcın b planım var

Eksık anlatmıyayım , benım donemımde eger egeyı kendı soyadıma alabılıyor olsaydım evlıyken sımdı bu hak var kadınlarda hanı , yıne ben bugun egeye gerceklerı acıklama geregı elbette duyacaktım. Sadece bu arkadaslar arasında cocugun kucuk dusurulmesınede engel olacaktı , sonucta analar ana ama babalar oyle mı? Burunları bıle kanamadan cıkıyorlar ısın ıcınden benım hayatımda Ege hıc olmasaydı da ben kendı soyadımı vermek ısteyebılırdım cocuguma.

Sonucta Ege bunları ogrense , ve bır guzel ınsallah kabul ettıgınde de cevreden bu soyadlarının farklı olduguyla alakalı hep sıkıntı malesef yasayacak , Bakalım gorelım neler oalcak

Gunaydın cute,bak gördün mü,ege kardeşinin soyadını ege yapmış,eğer senin ya da babasının soyadından yapsaydı,kendini dışlanmış mı hissediyor acaba diye üzülebilirdin.Belkide bu sizin için avantaj,senin soyadın faklı ya eşinden. Alışkın ege bu farklılığa,yoksa bunu daha çok problem edebilirdi.Yabancı uyruklu olunca eş soyadı alınamıyor mu cute,nasıl oluyor o işler?
Bit işi de kötü olmuş,kızım anaokuluna giderken yaşamıştık bizde.Yaglı gibi,zehirli olmadığı söylenen bir ilaçla çözmüştük.İnşallah kısa zamanda kurtulursunuz.

kendi soyadına geçmekte ve ege yi de kendi soyadına almakta bence sıkıntı yok.

sıkıntı bana göre yeni bebek gelince , gelirse onu da Ege üzülmesin diye kendi üzerine almak.
bunu da Ege üzülmesin diye yapmak . asıl sıkıntı kırmızı olan kısım .

bak hep yaşayacak demişsin. Ege hep 7 yaşında kalmayacak. Ege büyüyecek. ege koca adam , herif, amca, dede olacak.
Ege 2-3 yıla kadar çok değişecek. deneyimlerimden söylüyorum cute. hep yaşamayacak sıkıntıyı. sonradan umursamayacak bile.
sen yine kızlık soyadına geç. oğlunu da al eski soyadına. tamam . ama yeni gelen bebeği de Ege üzülecek diye halden hale sokma.
O bir birey olup da artık yanlız dışarı çıkmaya başladığında , artık hayır anne, sen yanlış biliyorsun, benim bildiğim doğru. karışma anne dediğinde bu yazdıklarımda ne kadar da haklı olduğumu düşüneceksin.
hayatta sana bağımlı kalmayacak ve 2-3 seneye farkılaşacak. onu olgunlaştıran ve güçlendiren sen olacaksın .

Şu anki evimizin arsasını aldıgımızda,burada yabani yaşlı,genç meyve ağaçları vardı.Eşim bir arkadaşıyla onları budadı,aşılattı ev bitmeden.4 yıl oldu.Şimdi bakıyorum,genç ağaçlar kesik yerin yarasını çoktan kapatmış,çiçek içinde dallar.Ama yaşlı ağaçlar daha doku oluşturarak kapatmaya çalışıyor.Daha dabir kaç yıl sürer.Ege bir an evvel öğrense,seni bile şaşırtacak ölçüde çabuk kapatacak alabileceği hasarı.Babaanneciğim derdiki kızım,delik büyük,yama küçük olmaması için,vaktinde yamamak lazım, böyle konularda.

Çok haklısın kesınlıkle butun bunlar gececek , ısyerınde bı ablamız var cocugunu oyle sevıyorkı ılk cocugunuda aıle zoruyla evlatlık vermıs daha sonrakı cocugunada asırı baglı. Neyse bu cocuk evlendı 2 tanede cocugu oldu sımdı bosanıyor aıle ne dedıyse ıkna edemedıgı gıbı sızlerıde sılerım dıye tehdıt edıyor oda bana dıyor kı ah be Cute kendını cokta uzme cocuklar buyuduklerınde butun bunların bu kadar uzuntunun aslında cokta bos oldugunu anlıyorsun dıyor. Buarada cocugunun baska bır kadından da cocugu oldugunu ogrendıler bu surecte o yuzden aıle cok kızgın cocuga ve evlatlıktan reddedecegını soyluyorlar sımıd cocugu .

Hayatta neler var
Yalnız sen bana bambaska bır kapı actın , ben egeyı kendı kızlık soyadıma alıp alamayacagımı hıc arastırmadım evlendıgım ıcın dırek olmaz dıye dusunmustum ama sımdı belkı buda bır ıhtımal bu durumda hatta gecen konu vardı yenı dogacak bebek hem sımdıkı esımın soyadını alıyor hemde benım kızlık soyadımı . Belkı buda bır cozum olabılır eger kı bır sorun olursa tabı Ege acısından yanı sıkıntı ederse , soyadı mevzusunu

Ne kadar harıka bır ornek , Ege ıyı olsun bılıyorsunuz baska bır ıstegım yok aslında. Buarada yazmadım sanırım pazartesıden berı yanı 3 gecedır ege sabaha karsı yanımıza gelmıyor. Geldıgındede doktor paketleyıp gonderın demıstı malum, bızde oyle kabullenmısız kı geldıgını bıle duymuyoruz cogu zaman . Yavas yavass gececek, aa dun ege nasrettın hoca cızdı odevıydı, ulen gene adamın agzı yok . Ege napıyor bu adam dedım , esegını satacak dedı. E mutlu mu mutsuz mu dedım, Guldu hemen cızıverdı agzını , ellerını yedıgım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…