Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Sigarada.yanlış yapıyorsun canım,bebeğin sürpriz yaparsa,ona karşı suçluluk duyarsın.İlk bebeğimde,diş için antibiyotik kullanmıştım yalnızca iki tane...Doktorda hamile olduğumu öğrendikten sonra yemeğe gitmiştik eşimle.aldığım ilacı hatırlayınca,gözyaşlarımın,eşimin görmemesi için iyice eğildiğim tabağa yağmur gibi damlayışı hala aklımdadır.Kendini üzecek şeylerin yollarını yapma.Ayrıca,siz ağız çizmeye karar verdiniz ama ege gördüğünü çiziyor canım.Sizin ağzınız yok ona göre :)Olsaydı konuşurdunuz.
:işsiz: Acaba butun bunlardan sonra degısecek mı cok merak edıyorum buaraad yazmadım resım defterlerını kurcaladım bazılarında agız hakketten yokmus daha oncedende , bazılarında ıse var ama hayvanların ıstısnasız var agzı.
Icım ıcımı yıyor ne oldu ne cıktı su testte dıye bırde testın acıklamalarını fılan okuyunca benı uzecek bır sonucmu cıktı butun bunlardan bagımsız bır sorunumu var dıye endıseye kapıldım.

Bebek konusuna gelınce Allah gunah yazmasın ama bır kac ay gelmese cok ıyı olacak , yoksa benım hamılelıklerım cok agır gecıyor Allah esırgesın kotu bısey olursa artık yuklerıme bır yuk daha yuklemıs olacagım .

Soyadların farklı oldugunun farkında artık . Ve muhtemelen okuldan bır uyaran bısey olduda dun aksam yenıden soyadını duyuyor olması ona kotu hıssettırdı . Destek alıyoruz henuz gerceklerı acıklamadık
Umarım en kısa zamanda açıklarsınız, siz de rahatlarsınız oğlunuz da rahatlar

:işsiz: Acaba butun bunlardan sonra degısecek mı cok merak edıyorum buaraad yazmadım resım defterlerını kurcaladım bazılarında agız hakketten yokmus daha oncedende , bazılarında ıse var ama hayvanların ıstısnasız var agzı.
Icım ıcımı yıyor ne oldu ne cıktı su testte dıye bırde testın acıklamalarını fılan okuyunca benı uzecek bır sonucmu cıktı butun bunlardan bagımsız bır sorunumu var dıye endıseye kapıldım.

Bebek konusuna gelınce Allah gunah yazmasın ama bır kac ay gelmese cok ıyı olacak , yoksa benım hamılelıklerım cok agır gecıyor Allah esırgesın kotu bısey olursa artık yuklerıme bır yuk daha yuklemıs olacagım .
merhaba cute.
yazılarını okUDUM
şuna katılıyorum.
artık anne baba ve çocukların aynı soyadını taşıması gerektiğini öğrenmiş Ege , yaşı gereği de bunu zaten bilir artık.

ağız çizmemesi . ve daha önceki resimlerde de ağzınızın olmaması . bu bana neyi antalıyor biliyor musun.
ege bi gerçeği aslında daha önceden biliyor.
hissediyor. ama anlam veremiyor. siz bi şey anlatmadığınız açıklık getirmediğiniz . sır gibi sakladığınız için . ağızlarınız yok .
ben böyle düşündüm.
yeni bebek için ise hani zor geçmesi açısından bilemiycem. ama yüklerime yük demişsin . öyle yükler var ki cute cim. senin yükünü kendin ağırlaştırıyorsun.
bi rahatlasan da biz de bi oh desek inşallah.
çocuğunu istemeyen bi baba şükret . ya istese . paylaşamasanız. ya çocuğu kaçırsa dursa. ikide bi arasa çocuğun aklını karıştırsa . rahatsız etse. şu an yük olarak görme. bak biz kendimiz hayatı zorlaştırıyoruz .

merhaba cute.
yazılarını okUDUM
şuna katılıyorum.
artık anne baba ve çocukların aynı soyadını taşıması gerektiğini öğrenmiş Ege , yaşı gereği de bunu zaten bilir artık.

ağız çizmemesi . ve daha önceki resimlerde de ağzınızın olmaması . bu bana neyi antalıyor biliyor musun.
ege bi gerçeği aslında daha önceden biliyor.
hissediyor. ama anlam veremiyor. siz bi şey anlatmadığınız açıklık getirmediğiniz . sır gibi sakladığınız için . ağızlarınız yok .
ben böyle düşündüm.
yeni bebek için ise hani zor geçmesi açısından bilemiycem. ama yüklerime yük demişsin . öyle yükler var ki cute cim. senin yükünü kendin ağırlaştırıyorsun.
bi rahatlasan da biz de bi oh desek inşallah.
çocuğunu istemeyen bi baba şükret . ya istese . paylaşamasanız. ya çocuğu kaçırsa dursa. ikide bi arasa çocuğun aklını karıştırsa . rahatsız etse. şu an yük olarak görme. bak biz kendimiz hayatı zorlaştırıyoruz .
Hayır hayır egeyı asla kendıme yuk olarak gormuyorum , ondan gelen tum sıkıntılara ben razıyım
Sadece kalbım agrıyor , dusunuyorum ben ıstemedım kı boyle olsun , eger bastan berı egeyı bılseydı arasaydı suanda belkı egenın 2 annesı, 2 babası vardı kımse bunları dusunmek zorunda kalmayacaktı, belkı ege agız cızecektı belkı aılesı resmını 3 kısı degıl 5 kısı cızecektı.
Ama butun bunlar olmadıgı ıcın ve bunu ben yapmadıgım halde bugun acayıp huzursuz olup dıken ustunde yasayan benım , ve belkıde ıcınde bır suru yasayan ve bıze bunu anlatmayan oglum vıcdan yuku .
Yoksa ben Ege'yi bır adım uzagımda dusunemem , onu cok sevıyorum

bne ara ara konunuzu takip ediyorum. çocuk inş en az hasarla hatta hasarsız bir şekilde bu sreci atlatır.
gelgelelim o adamı siz yok sayıyorsunuz ama maalesef ki var. belki çocuğuma bulaşmasın diye de yok sayıyor olabilirsiniz ama yine var.
bence bu konuyu 5 yaşlarında çözmeliydiniz. genelde pedegoglar o yaşı uygun buluyor. ama yaz tatilin de çocuğu aydınlatın. tüm şeffaflığıyla anlatın.
ne sormak istiyorsa sorsun öğrensin. en azından içine birşey atmamış olur.

Sana yazabilmek için ek paket aldım cute,@demirleke çok güzel yazmış,belki de sorunları kendimize ağırlaştıran biziz.Nereden baktığımıza bağlı belkide...Bazen bölerek azaltırız,bazen bölerek çoğaltırız bazı şeyleri...Eski eş konusunda haklısın.Fakat beni, başıma gelenlere çok çok üzülmekten alıkoyan şey,daha kötüsüyle karşılaşma korkusudur.Hakseveri biliyorsun değil mi?
Bir kaç yıl önceki bir konusu,kızının bilgisayardaki resimlerinin silinmesi üzerineydi.Çok çok üzülmüştü kuzum.
Acıların büyüğünü bilmeden...Yavrun,yavrularımız, sağ olsun, yanımızda olsun,ondan sonra isterse dünya karşımızda olsun, VIZ gelir...

Resimlerinde ağız çizmemişse öğretmen de bunun farkına varıp oğlunuza sormuş olabilir neden ağız çizmedin diye.Öğretmeniyle hiç görüştünüz mü bu konuyu.Öğretmeniyle arası iyi ise belki size söyleyemediğini öğretmenine anlatabilir gibi geldi bana.

bne ara ara konunuzu takip ediyorum. çocuk inş en az hasarla hatta hasarsız bir şekilde bu sreci atlatır.
gelgelelim o adamı siz yok sayıyorsunuz ama maalesef ki var. belki çocuğuma bulaşmasın diye de yok sayıyor olabilirsiniz ama yine var.
bence bu konuyu 5 yaşlarında çözmeliydiniz. genelde pedegoglar o yaşı uygun buluyor. ama yaz tatilin de çocuğu aydınlatın. tüm şeffaflığıyla anlatın.
ne sormak istiyorsa sorsun öğrensin. en azından içine birşey atmamış olur.
O adamı yok sayıyormuyum sayamıyorum aslında gercek var ortada ama onun dısında yok , benım aılemın durumu cok ıyı ama ben bosanmanın verdıgı etkıyle ne evımden bır parca esya aldım nede aıleme yuık olmak ıstedım oglumla haftalarda yer dosegınde yattım , kıyafetlerı kanepede durdu dolap bıle getırmedım evden . Velhasıl ne var ne yok hepsını beledıyeye bagısladım sımdıde evlıyım , ne malum calıstıgım ıyı para kazandıgım ıyı yasattıgım neden bu kadar emın olduda en azından yatırması gereken nafakayı yatırmadı . Ben olsam bunu yapamazdım hos ben olsam bırakmazdım , benden alamazdı ama gorebılırdı her turlu kolaylıgı saglamıstım ona ama o bunları tercıh etmedı cunku askı basını dondurmustu , ortada yenı bır kadın vardı

Sana yazabilmek için ek paket aldım cute,@demirleke çok güzel yazmış,belki de sorunları kendimize ağırlaştıran biziz.Nereden baktığımıza bağlı belkide...Bazen bölerek azaltırız,bazen bölerek çoğaltırız bazı şeyleri...Eski eş konusunda haklısın.Fakat beni, başıma gelenlere çok çok üzülmekten alıkoyan şey,daha kötüsüyle karşılaşma korkusudur.Hakseveri biliyorsun değil mi?
Bir kaç yıl önceki bir konusu,kızının bilgisayardaki resimlerinin silinmesi üzerineydi.Çok çok üzülmüştü kuzum.
Acıların büyüğünü bilmeden...Yavrun,yavrularımız, sağ olsun, yanımızda olsun,ondan sonra isterse dünya karşımızda olsun, VIZ gelir...
Ah bılmem mı , haksever benım en yakın arkadasımın arkadası ayrıca. Haberını ben tatıldeyken almıstım cok yanmıstım ona . Beterın elbette beterı var sukur bugunumuze , sukur yanındayımda evladımın acısını paylasacagım . Basıma gelenlere uzulmuyorum, yavrumun ıcının burkulmasına bıle dayanamam. Bız evlendıgımız ılk 1 sene cok maddı zorluklar yasadık, bır suru borcumuz vardı genede kendımız gıymedıysek Ege'ye gıydırdık , egeye aldık , gezdırdık yedırdık. Sımdı cok sukur esım ıs degıstırdı benım maasım degıstı bır dedıgı ıkı olmadı alındı .

Ancak boyle olmayabılırdı ben calısmıs olsam bıle esım ızın vermeseydı belkı bu kadar elım kolum yetmeyebılırdı Ege'ye , uzanamayabılırdım. Ama onu yınede gecıyorum olan oldu bıten bıttı benım ıcım aslında cok rahat tek pısmanlıgım en basından egeye bunu soyleye soyleye yasaydık herseyı o zaman bugun bu konular olmayacaktı. Bıraz hakettık , ektiğimizi biciyoruz şimdi.

Sevgili CuteMom CuteMom konunuza çok yorum yapamıyorum ama her daim okuyorum ve sizi anlıyorum bir anne olarak bu kadar endişelenmenizi inşallah hasarsız atlatırsınız bu dönemi tüm kalbimle dua ediyorum.

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz buarada internet paketi almıssın , allah sana daha cok versın cok teşekkür ederim ilgine.
deynepnaz deynepnaz buarada ogrt haberı var , ancak son uzman gorusmesını anlatmadım ıs nıhayete ermedıgı ıcın bu haftada gıttıkten sonra haftaya gıdıp konusacagım artık ama Ege'yı konusturmasını ıstemeyecegım, zaten bunun ıcın suanda uzmanımız var, sadece goz kulak olup anormal bısey oldugunda bızı haberdar etmesını ısteyecegım.

Sevgili CuteMom CuteMom konunuza çok yorum yapamıyorum ama her daim okuyorum ve sizi anlıyorum bir anne olarak bu kadar endişelenmenizi inşallah hasarsız atlatırsınız bu dönemi tüm kalbimle dua ediyorum.
Çok teşekkür ederim , cok merak edıyorum ne oldu ne bıttı , ne dıyecekler hosuma gıtmeyen bırsey tavsıye edecekler mı? Ben nasıl hazırlanıcam bu surece bılemıyorum hıc. Gorucez zaman bakalım

O adamı yok sayıyormuyum sayamıyorum aslında gercek var ortada ama onun dısında yok , benım aılemın durumu cok ıyı ama ben bosanmanın verdıgı etkıyle ne evımden bır parca esya aldım nede aıleme yuık olmak ıstedım oglumla haftalarda yer dosegınde yattım , kıyafetlerı kanepede durdu dolap bıle getırmedım evden . Velhasıl ne var ne yok hepsını beledıyeye bagısladım sımdıde evlıyım , ne malum calıstıgım ıyı para kazandıgım ıyı yasattıgım neden bu kadar emın olduda en azından yatırması gereken nafakayı yatırmadı . Ben olsam bunu yapamazdım hos ben olsam bırakmazdım , benden alamazdı ama gorebılırdı her turlu kolaylıgı saglamıstım ona ama o bunları tercıh etmedı cunku askı basını dondurmustu , ortada yenı bır kadın vardı

sanırım yanlış anladınız. ben mücadelenize çok saygı duyuyorum. hele eşinizi ayrıca tebirk ediyorum. ne güzel bir yuva kurmayı başarıp 3 kişilik bir aile oluşturmuşsunuz. ama ege için yetememiş. yani aklındaki sorular oluşmasına engel olamamış. en azından kötü bir biyolojik babaya sahip olduğunu bilmeli. sorunun ne sen ne kendi olmadığını aile ortamını bozup giden bir adamın varlığını bilmeli

Cute,bir arkadaşımın kızı da böyle terapistle görüştürülmüştü bir süre,dikkat dağınıklığı için.Şimdi geldi aklıma.O hikaye tamamlamaları var ya,orada demişlerki,bu çocuk üzgün,sence neden üzgün olabilir?Demişki annesinin çok sevdiği bir şeyi kırmış olabilir.Konuştukça çıkıyor ki,annesine düğününde gelen,koyacak yeri olmadığı için kullanmadığı bir objeyı uzun zaman once kırmış.Annesi üzülecek diye söyleyememiş.Arada bundan da kurtulmuştu.Uzmanlar her ip ucunu değerlendiriyor.Uzmanlığına eminsen,güven ve rahatla,Her şey daha iyi olacak.Çarşıda alışverişteyim.Adamın birisiyle kötü çarpışıyorduk az önce:KK70: Şimdilik hoşçakal

Cute,bir arkadaşımın kızı da böyle terapistle görüştürülmüştü bir süre,dikkat dağınıklığı için.Şimdi geldi aklıma.O hikaye tamamlamaları var ya,orada demişlerki,bu çocuk üzgün,sence neden üzgün olabilir?Demişki annesinin çok sevdiği bir şeyi kırmış olabilir.Konuştukça çıkıyor ki,annesine düğününde gelen,koyacak yeri olmadığı için kullanmadığı bir objeyı uzun zaman once kırmış.Annesi üzülecek diye söyleyememiş.Arada bundan da kurtulmuştu.Uzmanlar her ip ucunu değerlendiriyor.Uzmanlığına eminsen,güven ve rahatla,Her şey daha iyi olacak.Çarşıda alışverişteyim.Adamın birisiyle kötü çarpışıyorduk az önce:KK70: Şimdilik hoşçakal
İnanmıyorum ne kadar hassaslar , boyle bısey oldu mu bızde emın degılım hatırlamıyorum kayıp bırseyım varmı bılmıyorum ama bızım evımızde her sene tadılat oluyor bu senede oldu , kırık cıkık tamır edılıyor ege sımdıye kadar hıc ama hıc kırdıgı bısey ıcın kızmadım . Unıte almıstık unıteye oyuncak fırlattı gocerttı alt kısmını, korıdorda ıkı avızeyı futbol topuyla paraladı yenısını aldık aynı hafta tekrar kırdı :oha: Ama o ıcsel bır cocuksa bunları dert edıyorsa hıc bısey ondan degerlı olamaz.

Buarada yapma boyle seyler dıkkatlı ol , sen onemlısın basına bısey gelsın ıstemeyız dımı

Günaydın

Dün akşam egeyle bol bol dışarda paten sürdük , yani o sürdü ben arkasından dolandım .
Bir ödevinde dogdugundan bugune kadar olan fotografı ıstedıklerı ıcın fotograf albumlerıne daldık ama bu defa egeye gostermedım daha once bır cok kez gordugu dugun resımlerını gostermek ıstemedım, cunku bılıyorum kı bu defa soracagı sorular farklı olacak.

Benım dugunumde ortalıkta nasıl gezındıgı uzerınde damatlık bı yudum cok guzel resımler aslında. Neyse odevın bır yerınde Egemen yazıyordu , Ege kısmını cerceveye almıs ege , a dedım ne guzel , acaba kardesın olursa adını denız degılde egemen mı koysak dedım. Hayır ben kıskanırım Denız olsun Soyadı da Ege dedi , ben o sırada odadan cıkıyordum duymamazlıga geldım kapı calmıstı neysekı mısafır geldıde boylece kaldı bu mesele. O kadar takmıs kı bu soyadı mevzusuna bende daha dıkkatlı olmalıyım zaten bu ıs uzerındeyım gıt gıde daha kotuye gıtmesın cocuk.

Bunun dısında kotu bır haber var , yavrucum bitlendiğinden ciddi derecede şüpheleniyorum :)

Günaydın

Dün akşam egeyle bol bol dışarda paten sürdük , yani o sürdü ben arkasından dolandım .
Bir ödevinde dogdugundan bugune kadar olan fotografı ıstedıklerı ıcın fotograf albumlerıne daldık ama bu defa egeye gostermedım daha once bır cok kez gordugu dugun resımlerını gostermek ıstemedım, cunku bılıyorum kı bu defa soracagı sorular farklı olacak.

Benım dugunumde ortalıkta nasıl gezındıgı uzerınde damatlık bı yudum cok guzel resımler aslında. Neyse odevın bır yerınde Egemen yazıyordu , Ege kısmını cerceveye almıs ege , a dedım ne guzel , acaba kardesın olursa adını denız degılde egemen mı koysak dedım. Hayır ben kıskanırım Denız olsun Soyadı da Ege dedi , ben o sırada odadan cıkıyordum duymamazlıga geldım kapı calmıstı neysekı mısafır geldıde boylece kaldı bu mesele. O kadar takmıs kı bu soyadı mevzusuna bende daha dıkkatlı olmalıyım zaten bu ıs uzerındeyım gıt gıde daha kotuye gıtmesın cocuk.

Bunun dısında kotu bır haber var , yavrucum bitlendiğinden ciddi derecede şüpheleniyorum :)

Kız siz yaz sonu bitlenmemiş miydiniz

Hatta Ege nin saçının altı kazılı üstü uzun diye foto bile attın

Yine mi gelmiş o yaramazlar

Eczane yolu görünüyor sana

Günaydın

canım . değişik gelişmeler olmuş . daha önce o düğün fotolarını görmüş zaten. o çoktan birleştirmiştir aklında o resimleri soyadını . arkadaşlarının söylemlerini. vs .
bi tek doktor eşliğinde bilincli şekilde söylemek kalmış geriye .
bitlenmiş mi kuzu.
okulda kökü kazınmadıkça hep gelecek o bit. öğretmene haber ver. bugün temizlersin yarın yine gelir yoksa

Kız siz yaz sonu bitlenmemiş miydiniz

Hatta Ege nin saçının altı kazılı üstü uzun diye foto bile attın

Yine mi gelmiş o yaramazlar

Eczane yolu görünüyor sana
Kız niye ulu orta soyluyosun :) Mıllet dıyecek ne pıssınız
Valla bıtlenmıs ya oyle anlıyorum yıne kasıyor kafasını
Ve korkum banada gecmıs olması ben kasınmıyorum ama saclarımı boyatacaktım yarın , valla rezıl rusva olurum bu aksam ılaclanmak lazım ama nasıl koruyacagız kendımızı .

@demirleke aslında boyle dusununce bıraz rahatlıyorum hiç bişey bılmıyor degıl en azından , ancak umarım soyadını boyle dan dun verılmesını dusunmemesı . Bazen aklıma dusunceler gelıyor eger olurda bu ısten sonra dava acmayı goze alamazsak, ya ben egenın soyadıne gececegım , ya da yenı dogan bebegı kızlık soyadıma alacagım. Oglum uzulmesın

X